+ -

Pages

Comel Ke Doodle?

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Percubaan pertama yang tak berapa nak berjaya.


Comel ke? Aku baru je buat tadi. Adeh. Tak tahu nak panggil apa ni. Doodle ke? Tapi tak rupa doodle pon? Aku rasa lebih kepada kartun kot? Macam tak jadi sangat kan? Eh. Doodle tu kartun ke? Atau kartun tu ialah doodle? :B

Menurut wikipedia:
Doodles are simple drawings that can have concrete representational meaning or may just be abstract shapes.

Takpe takpe. Baru percubaan pertama kan? Lepas ni mana tahu dah boleh buat animasi macam Upin & Ipin terus. Okay. Angan angan yang tak berapa nak munasabah. =_=

Aku guna Adobe Illustrator CS3 je ni. Macam haremmm nak buat doodle ni. Nak buat bentuk ellipse pon tak jumpa button dia mana satu. Memang sampai terkeluar perkataan bodoh je tadi. Astaghfirullah al azim. Kurus dah pahala puasa aku. Adeh. Malam ni kena solat tarawih 20 rakaat la sebab sebelum ni cuma 8 rakaat je, nak cover balik punya pasal. :B

Anyway, kenapa aku tiba tiba nak buat doodle ni? Sementara benda ni tengah hangat di pasaran, better aku try sekarang. Kalau nak tunggu tahun 2020 baru nak buat doodle ni, memang nak kena tampar laju laju la kan? Sebab umur aku dah 32 tahun dah masa tu. =_=



potpetpotpet : Siapa suka doodle? Eh. Bukan dodol ye. Tahu la dah nak raya tak lama lagi.
5 Budak Lelaki Sebelah Pintu: Comel Ke Doodle? Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Percubaan pertama yang tak berap...

67 ulasan:

ayie berkata...

hahaha macam tak jadi je..just kidding

Ms Bery berkata...

Comel je doodle kartun tu.. :D
X reti la nak buat dodol sebab x berape suke nak makan..

ayie berkata...

hahaha macam tak jadi je..just kidding

fadlisabri berkata...

hurmm...agak comel laa....=D

♥ cik kieranaa ♥ berkata...

comel zami lagik. haha

Bintang Biru. berkata...

tak tahu la nak buat dodol ni.
eh, doodle. #LOL
btw, comel la doodle Cikgu zami lukis
XD

AfiQ berkata...

Zami... Comel jek doodle tuh.. Not bad... Ada bakat tuh.. ^_^

Dosh Saleem berkata...

adoi lawak tol ayat ko.hahah

Yuyu Musa berkata...

tengah belajar lukis doodle jugak ni.tapi comot sangat.guna paint.haha

Hizami Rahim berkata...

@ayie

hehe.
memang la.
tak kata jadi pon.
:P

Hizami Rahim berkata...

@Ms Bery

thanks. hehe. oh. zami pon tak suka dodol. :)

Hizami Rahim berkata...

@fadlisabri

jujur ke ni ? haha. ke nak ambil hati je ? :P

Hizami Rahim berkata...

@♥ cik kieranaa ♥

haha. melampau la kalau macam tu. marah nanti peminat doodle. :P

Hizami Rahim berkata...

@Bintang Biru.

zami pon baru try tadi. tu yang terus kongsi kat blog ni. huhu. thanks by the way. :)

Hizami Rahim berkata...

@AfiQ

haha. afiq tak perlukan adobe. guna tangan je terus kan ? :B

Hizami Rahim berkata...

@Dosh Saleem

aku rasa aku macam siriyes je. adeh. tak ek ? =__=

Hizami Rahim berkata...

@Yuyu Musa

wah. kalau guna paint, lagi la mencabar. aummm... :B

[z@ck] berkata...

aku fail bab doodle ni. T_T

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

gud try..pas ni godak lagi menatang tu kasi full jadik..

Puteri Iqa Izyan berkata...

hikhik. comel lah~
rambut merah ^_^

Nur berkata...

boleh plak nak cover2 ek..jgn lupa smayang 20 ek..hikhik

dak eina berkata...

zami.. nk satu! ok la tuu 1st time buat..huhu

nanad berkata...

saya suka doodle :D *angkat tgn

Hizami Rahim berkata...

@[z@ck]

haha. cuba la! belum cuba belum tahu. :B

wawa wu! berkata...

comel..:)

nora berkata...

kalau nak buat sendiri mahu 28 nama binatang nak sebut...sabar2,puasa..

Hizami Rahim berkata...

@Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A)

for real la kan. entah bila nak siapkan sepenuhnya. buat kepala je pon dah pening. adeh.

Terbang Bersamaku berkata...

comel...takpe..first time drawing kan..pas nie kalau dah slalu wat mesti lagi perfect...

Hizami Rahim berkata...

@Puteri Iqa Izyan

haha. comel ? terima kasih daun keladi. sila puji lagi dan lagi. :P

Hizami Rahim berkata...

@dak eina

tak mahir lagi la. hehe. sabar ye. :)

merahitujambu berkata...

COMELNYAAA..NAK GUGURL.....HEHEHE

Hizami Rahim berkata...

@Nur

inshaAllah. :)

Eazy Izzuddin berkata...

lain macam je doodle ni..
hehe..
tp comel!
xD
next boleh try lagi hehe

fahmie firas berkata...

comel ape doodle tu
Salam kenal,
nice blog,
done following you,
Kalau free jemput singgah ke blog saya,
Bagi komen and nasihat ok.
http://fahmiefiras.blogspot.com/

iekasub berkata...

comel dah ni! ^^

Popoi berkata...

ok la tuh,, hehe ^^

Umie Artoqiemie berkata...

xtau pulak imam muda suka doodle hahaha
songkok doodle tu mane?

luqman zakaria berkata...

comel la tuh..percubaan pertama!hehe :Pkire pandai gak la buat doodle..kalau i yg buat,,hurmm...mmg tak jadi langsung la jawabye

Saiazuan berkata...

knape sume dok trgila2 kn doodle ni haha nk kna try gk ni..

ops 2020 aku pn 32 gk.. #LOL

Hans berkata...

aku nak satu zami
tambah kacamata tau
:-)

milimilo berkata...

comel yg amat okay utk first try dah gune adobe illustrator. mantap ah. org salu 1st try gune paint je sbb noob. hihi XD

NeNeK sAyHa berkata...

doodle rambot kaler oren :)
nenek likkkeeee!!
hahahahahahahhahahaha
cantek woah!

adrinaqamarina berkata...

yeayeay! zami buat dodol. eh buat doodles!


pesal rambut merah? :P


dodol buruk, tak semestiya tuan dye pon buruk kan? :P

FaiZaH Fyn berkata...

comel je..baru first time..lepas ni mesti lagi cun :)

hakimfaridzul berkata...

bukan main rambut kau nak merah! hahahahahaha

ila berkata...

wah rjen buad doodles.
ok la tu,baru 1st time ann..

chaiyok untuk smyg trawih 20 rakaat.
niat dah ade insyAllah bole buad punye

liya alia berkata...

kemain hensem doodle berambut merah tu.. heehe :)

Ain Farahin berkata...

dah comel la tu...rmbut doodle 2 dah nk mcm rmbut zami jew...juz kiddin'.. =)

DanieL AdiE berkata...

Merah..menawan..

butterflyana berkata...

Alolo tomey tomey :)

mr.syazwan berkata...

adobe pun masih terkial2

nak doodle lak

mau jd dodol kang kalau i buat

hahaha

=_=

i am S!L4H.. berkata...

kalo dodol bole kot.

>.<

Gadis Pantai Timur berkata...

kenapa rambut kaler oren..

Nurul Qalysa berkata...

cute je doodle tu...zami tolong sya buatkn header..please..zami mcm free je skang..bole la bole la...eheheee *wat ayt bodek huhuu

Sarah Zulkipli berkata...

Usaha tangga kejayaan Incik Hazami. :D

adifatah ~ berkata...

saya suka dadih....baca elok2.bukan dadah tau..

Alisya berkata...

sekarang dah macam jadi trend doodle2 nih...nice try!

PutraRocker berkata...

comelnyer

Fiq Fikri berkata...

wea hizami apakah itu??

blognizamlah berkata...

percubaan pertama???...ok fine...comel gak...

.:iQeLLypEri:. berkata...

xtrem nye..adehh..nie lah contoh2 pengisian masa lapang yg terhebat..

Rtp Farra Arisha berkata...

alolololo comellllnya doodle tu!! nak jugak buat doodle, tapi tak pandai-,-

iefa ujang berkata...

nma pown percubaan...bknnyer blh jdi terus

Ajiera berkata...

saya suka doodle :)
jadi kot, Thee :D

Reen berkata...

err.. doddle yang tak berapa nak doodle. haha. tapi comel jugak :)) kita namakan dia domi ( doddle zami) haha

shera haifa berkata...

ekk.. percubaan yg bgus..

Nieyxzha Hassan berkata...

tengah cari tutorial nak lukis guna ai... sebelum ni pakai psd jer .. huhu

< >