Comel Ke Doodle?

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Percubaan pertama yang tak berapa nak berjaya.


Comel ke? Aku baru je buat tadi. Adeh. Tak tahu nak panggil apa ni. Doodle ke? Tapi tak rupa doodle pon? Aku rasa lebih kepada kartun kot? Macam tak jadi sangat kan? Eh. Doodle tu kartun ke? Atau kartun tu ialah doodle? :B

Menurut wikipedia:
Doodles are simple drawings that can have concrete representational meaning or may just be abstract shapes.

Takpe takpe. Baru percubaan pertama kan? Lepas ni mana tahu dah boleh buat animasi macam Upin & Ipin terus. Okay. Angan angan yang tak berapa nak munasabah. =_=

Aku guna Adobe Illustrator CS3 je ni. Macam haremmm nak buat doodle ni. Nak buat bentuk ellipse pon tak jumpa button dia mana satu. Memang sampai terkeluar perkataan bodoh je tadi. Astaghfirullah al azim. Kurus dah pahala puasa aku. Adeh. Malam ni kena solat tarawih 20 rakaat la sebab sebelum ni cuma 8 rakaat je, nak cover balik punya pasal. :B

Anyway, kenapa aku tiba tiba nak buat doodle ni? Sementara benda ni tengah hangat di pasaran, better aku try sekarang. Kalau nak tunggu tahun 2020 baru nak buat doodle ni, memang nak kena tampar laju laju la kan? Sebab umur aku dah 32 tahun dah masa tu. =_=



potpetpotpet : Siapa suka doodle? Eh. Bukan dodol ye. Tahu la dah nak raya tak lama lagi.

67 ulasan:

  1. hahaha macam tak jadi je..just kidding

    BalasPadam
  2. Comel je doodle kartun tu.. :D
    X reti la nak buat dodol sebab x berape suke nak makan..

    BalasPadam
  3. hahaha macam tak jadi je..just kidding

    BalasPadam
  4. hurmm...agak comel laa....=D

    BalasPadam
  5. tak tahu la nak buat dodol ni.
    eh, doodle. #LOL
    btw, comel la doodle Cikgu zami lukis
    XD

    BalasPadam
  6. Zami... Comel jek doodle tuh.. Not bad... Ada bakat tuh.. ^_^

    BalasPadam
  7. adoi lawak tol ayat ko.hahah

    BalasPadam
  8. tengah belajar lukis doodle jugak ni.tapi comot sangat.guna paint.haha

    BalasPadam
  9. @ayie

    hehe.
    memang la.
    tak kata jadi pon.
    :P

    BalasPadam
  10. @Ms Bery

    thanks. hehe. oh. zami pon tak suka dodol. :)

    BalasPadam
  11. @fadlisabri

    jujur ke ni ? haha. ke nak ambil hati je ? :P

    BalasPadam
  12. @♥ cik kieranaa ♥

    haha. melampau la kalau macam tu. marah nanti peminat doodle. :P

    BalasPadam
  13. @Bintang Biru.

    zami pon baru try tadi. tu yang terus kongsi kat blog ni. huhu. thanks by the way. :)

    BalasPadam
  14. @AfiQ

    haha. afiq tak perlukan adobe. guna tangan je terus kan ? :B

    BalasPadam
  15. @Dosh Saleem

    aku rasa aku macam siriyes je. adeh. tak ek ? =__=

    BalasPadam
  16. @Yuyu Musa

    wah. kalau guna paint, lagi la mencabar. aummm... :B

    BalasPadam
  17. aku fail bab doodle ni. T_T

    BalasPadam
  18. gud try..pas ni godak lagi menatang tu kasi full jadik..

    BalasPadam
  19. hikhik. comel lah~
    rambut merah ^_^

    BalasPadam
  20. boleh plak nak cover2 ek..jgn lupa smayang 20 ek..hikhik

    BalasPadam
  21. zami.. nk satu! ok la tuu 1st time buat..huhu

    BalasPadam
  22. saya suka doodle :D *angkat tgn

    BalasPadam
  23. @[z@ck]

    haha. cuba la! belum cuba belum tahu. :B

    BalasPadam
  24. kalau nak buat sendiri mahu 28 nama binatang nak sebut...sabar2,puasa..

    BalasPadam
  25. @Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A)

    for real la kan. entah bila nak siapkan sepenuhnya. buat kepala je pon dah pening. adeh.

    BalasPadam
  26. comel...takpe..first time drawing kan..pas nie kalau dah slalu wat mesti lagi perfect...

    BalasPadam
  27. @Puteri Iqa Izyan

    haha. comel ? terima kasih daun keladi. sila puji lagi dan lagi. :P

    BalasPadam
  28. @dak eina

    tak mahir lagi la. hehe. sabar ye. :)

    BalasPadam
  29. COMELNYAAA..NAK GUGURL.....HEHEHE

    BalasPadam
  30. lain macam je doodle ni..
    hehe..
    tp comel!
    xD
    next boleh try lagi hehe

    BalasPadam
  31. comel ape doodle tu
    Salam kenal,
    nice blog,
    done following you,
    Kalau free jemput singgah ke blog saya,
    Bagi komen and nasihat ok.
    http://fahmiefiras.blogspot.com/

    BalasPadam
  32. ok la tuh,, hehe ^^

    BalasPadam
  33. xtau pulak imam muda suka doodle hahaha
    songkok doodle tu mane?

    BalasPadam
  34. comel la tuh..percubaan pertama!hehe :Pkire pandai gak la buat doodle..kalau i yg buat,,hurmm...mmg tak jadi langsung la jawabye

    BalasPadam
  35. knape sume dok trgila2 kn doodle ni haha nk kna try gk ni..

    ops 2020 aku pn 32 gk.. #LOL

    BalasPadam
  36. aku nak satu zami
    tambah kacamata tau
    :-)

    BalasPadam
  37. comel yg amat okay utk first try dah gune adobe illustrator. mantap ah. org salu 1st try gune paint je sbb noob. hihi XD

    BalasPadam
  38. doodle rambot kaler oren :)
    nenek likkkeeee!!
    hahahahahahahhahahaha
    cantek woah!

    BalasPadam
  39. yeayeay! zami buat dodol. eh buat doodles!


    pesal rambut merah? :P


    dodol buruk, tak semestiya tuan dye pon buruk kan? :P

    BalasPadam
  40. comel je..baru first time..lepas ni mesti lagi cun :)

    BalasPadam
  41. bukan main rambut kau nak merah! hahahahahaha

    BalasPadam
  42. wah rjen buad doodles.
    ok la tu,baru 1st time ann..

    chaiyok untuk smyg trawih 20 rakaat.
    niat dah ade insyAllah bole buad punye

    BalasPadam
  43. kemain hensem doodle berambut merah tu.. heehe :)

    BalasPadam
  44. dah comel la tu...rmbut doodle 2 dah nk mcm rmbut zami jew...juz kiddin'.. =)

    BalasPadam
  45. adobe pun masih terkial2

    nak doodle lak

    mau jd dodol kang kalau i buat

    hahaha

    =_=

    BalasPadam
  46. cute je doodle tu...zami tolong sya buatkn header..please..zami mcm free je skang..bole la bole la...eheheee *wat ayt bodek huhuu

    BalasPadam
  47. Usaha tangga kejayaan Incik Hazami. :D

    BalasPadam
  48. saya suka dadih....baca elok2.bukan dadah tau..

    BalasPadam
  49. sekarang dah macam jadi trend doodle2 nih...nice try!

    BalasPadam
  50. wea hizami apakah itu??

    BalasPadam
  51. percubaan pertama???...ok fine...comel gak...

    BalasPadam
  52. xtrem nye..adehh..nie lah contoh2 pengisian masa lapang yg terhebat..

    BalasPadam
  53. alolololo comellllnya doodle tu!! nak jugak buat doodle, tapi tak pandai-,-

    BalasPadam
  54. nma pown percubaan...bknnyer blh jdi terus

    BalasPadam
  55. saya suka doodle :)
    jadi kot, Thee :D

    BalasPadam
  56. err.. doddle yang tak berapa nak doodle. haha. tapi comel jugak :)) kita namakan dia domi ( doddle zami) haha

    BalasPadam
  57. ekk.. percubaan yg bgus..

    BalasPadam
  58. tengah cari tutorial nak lukis guna ai... sebelum ni pakai psd jer .. huhu

    BalasPadam

Nak komen ke? Terima kasih! Buat la macam blog sendiri. Jangan lupa singgah lagi. :")