+ -

Pages

Buka Puasa Ramai Ramai (Edisi Blogger)

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Credit to Adam Arjuna.


Okay. Gambar kat atas ni telah diambil pada 13 Ogos 2011, bersamaan dengan 13 Ramadhan 1432. Hari Sabtu hari tu aku join parti buih yang telah berlangsung di kediaman Amir Rayyan. Haaa... Takde kerja nak buat parti buih tengah tengah bulan puasa ni? =_=

Merujuk kepada gambar di atas, majlis berbuka puasa atau iftar ini telah dianjurkan oleh Qarl dan pengarah bersama iaitu Amir Rayyan. Majlis tertutup ini menjemput lebih kurang 20 orang blogger yang berada di seluruh negara. Cehhh... Menggunakan konsep pot luck, each one of us kena bawa hidangan masing masing. Mula mula aku nak bawa bihun goreng. Tapi at last aku tukar nugget sahaja. Yes. Nugget SAHAJA. Haha. Aku takut bihun goreng tak laku nanti sebab aku dapat tahu yang nasi dengan lauk pauk ada disediakan. Dan syukur ke hadrat Illahi, bukan sebab nugget aku habis dengan cepat, tapi sebab aku membuat keputusan yang bijak untuk tidak membawa bihun goreng. :P

Apa apa pon, memang sedap gile makan buka puasa hari tu. Ada cookies and muffins made in Germany, ada roti jala resipi goyang fuuyoo, ada donuts Big Apple beli sendiri, ada kuey teow goreng basah basah manja, ada bihun sup siap bungkus macam nak jual, ada caramel, ada nasi hujan panas ribut petir, ada ayam masak merah, ada nugget yang SANGAT SEDAP dan banyak lagi. Yes. Aku tak tipu, memang banyak lagi. Burppp!!! Alhamdulillah. See? Sampai hari ni aku sendawa muffins hari Sabtu hari tu. Boleh? :B

Jom layan gambar gambar yang aku ambil guna DSLR pinjam. =_=




Salam persahabatan:

Sila klik nama siapa siapa yang kau suka untuk terjah blog dia. Eh. Kalau kau klik banyak kali tapi tidak mendatangkan kesan apa apa, ada dua je maksud dia. Yes. Maksud pertama ialah dia takde blog. Dan maksud kedua ialah aku tak tahu alamat blog dia! Boleh? =_=

Dengan izin Allah, kalau ada jodoh, kita jumpa lagi ye. Seronok dapat kenal kawan kawan baru ni. Even nampak malu malu ayam sebab baru pertama kali jumpa, tapi still dapat get along especially masa main games. Macam macam perangai! Amir Rayyan dengan excited suruh fokus sebab nak menang, Pojiepooh dengan lompat kanggaru jadi lompat kuda, Ijat Asni dengan gaya karipap, Wan Fuuyoo dengan gelak tawa seperti tertelan speaker, memang meriah gile malam tu. :D


Credit to Adam Arjuna.



potpetpotpet : It's a beautiful life!
5 Budak Lelaki Sebelah Pintu: Buka Puasa Ramai Ramai (Edisi Blogger) Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera! Credit to Adam Arjuna . Ok...

82 ulasan:

eddy syrol berkata...

bestnya....

Khumaera Ismail aka Habibi Hamid berkata...

err..nie majlis berbuka ke, majlis hari raya? hihihi~

Amir Rayyan berkata...

best best best...terima kasih semua....:)

Mra Mastura berkata...

huhuk. best. sedih nye xdpt jumpe abg2 mra niii!! xpe abg naim pn xde. heh. len kali ktorg ade k :P

Hizami Rahim berkata...

@eddy syrol

hehe. boleh le join lepas ni ye. ;)

FaiZaH Fyn berkata...

arghh dapat jumpa Nabil Aizat!!Jeles jeles...

far_east berkata...

majlis berbuka puasa pun nampak meriah macam dah raya jer hihi...

Hizami Rahim berkata...

@Khumaera Ismail aka Habibi Hamid

berbuka le. kalau raya, mesti dah siap main bunga api sekali. haha.

Hizami Rahim berkata...

@Amir Rayyan

terima kasih menjemput. :)

Hizami Rahim berkata...

@Mra Mastura

okay. lain kali ye ? ;)

asyiqin nasir berkata...

bestnyer!

Hizami Rahim berkata...

@FaiZaH Fyn

hehe. ni lagi sorang peminat nabil aizat ye. :)

Hizami Rahim berkata...

@far_east

haha. kena la meriah. takkan nak bosan bosan kot ? :P

Hizami Rahim berkata...

@asyiqin nasir

yay!!! :)

wan berkata...

wahhh!!!bestnye...

i am S!L4H.. berkata...

ape motif gamba ter'belah2?
adehhhhh
eh2 best btol ade makan2. SEDAP2.

::FAIZ FARISH:: berkata...

nice picture...

syAzAnA berkata...

jeles tengok gambar. cantik kot!

Pojiepooh Abdullah berkata...

yeahh nice!
gambar2 flip2 cam no 3 memang epic haha!
dah ada style edit yang baru ;p

Hizami Rahim berkata...

@wan

memang best! ;)

Hizami Rahim berkata...

@i am S!L4H..

haha. tu style baru. nama style baru ni ialah air dicincang takkan putus. :B

Hizami Rahim berkata...

@::FAIZ FARISH::

thanks. :)

Hizami Rahim berkata...

@syAzAnA

hehe. cantik ek ? alhamdulillah. ;)

Hizami Rahim berkata...

@Pojiepooh Abdullah

yes! sangat cantik gambar tu. hehe. :P

| RoziAhmad | berkata...

terbaik!!! best la korang...

muka ini berkata...

bestnya geng blogger bekumpul. tnampak daniel adie lah! hope one day dpt join jd blogger bjaya!

Hizami Rahim berkata...

@| RoziAhmad |

;)

mr.syazwan berkata...

" roti jala resipi goyang fuuuyooo

gelak tawa seperti tertelan speaker!!"

ok fine 2 kali "puji" terima kasih


tunggu babak ke 2 service balas

hahaha

Hizami Rahim berkata...

@muka ini

kitorang gerak dari melaka ye. :)

mr.syazwan berkata...

" roti jala resipi goyang fuuuyooo

gelak tawa seperti tertelan speaker!!"

ok fine 2 kali "puji" terima kasih


tunggu babak ke 2 service balas

hahaha

Hizami Rahim berkata...

@mr.syazwan

haha. puji la tu. adeh. :P

cik violet berkata...

penin tgk gamba..haha

PiekaSahaja berkata...

bestnya..nxt tyme jgn lupa ajak pieka tau..*buat muka comel*..:P

muka ini berkata...

okay melaka and nilai not to far :)
btw memang tau abg adie org melaka. hizami org melaka jugak? bestnya blogger mcm korang! oke jeles. kbye. haha :D

Hizami Rahim berkata...

@PiekaSahaja

boleh je. hehe. :)

Hizami Rahim berkata...

@muka ini

yes. hizami memang orang melaka. :)

Arma Zaqya berkata...

@Hizami Rahim melaka kat mana? melaka is my second home :)

nini syuffina jalil berkata...

kacak2 yang berpuasa dalam ni

ahakz ! ;)

Fezul Fadhley berkata...

waaa best3~!

Cik Rose Cute berkata...

meriah jer hihihi...

Nabil Aizat Abdul Rahman berkata...

Wah edit gambar nampak hawt terus..nice post..i post malam ni kot..

Eazy Izzuddin berkata...

bestnya...
tadi baca kat blog syazwan..
sekarang ko pula..
jelez..
hehe
xD

imah berkata...

nak rase muffin jerman.. hehehe..

izfanora berkata...

wah, bestnyer..

d_LA berkata...

wahhhh..best betul..dlm ramai2 tu kenal nabil aizat je kot..hehe

tieha ismail berkata...

abis dipotong-potongnya badan mereka-mereka ituh...!!!

Qarl berkata...

amboi teknik editing skang. mcm2 gaya dh hahaha

thanks for joining us!

izzad b* berkata...

best2!!

Nur Farah Hani berkata...

wuyooooo.. emmang superb ar..mriah.. havoc semua kalah raye.. y tengok ni pun da jelous tahap .. err tahap ape2 je la.. yang pergi mestila best gile kan..

okey fine da panjang gile.. ok bai.. haha.. :P

Hans berkata...

asal muka aku tak ada?
hahahaha

DanieL AdiE berkata...

Tahniah!

1st, LOVE PIC I NGAN U..

2nd: X HUPDATE LG...

ayie berkata...

wah besnyee ada gak gamba sekeping kat blog femes ni..hehe.. tak dapat interview lebih kat zami ni.. sobab den pemalu..hahaha.. dengan memasing bawa kamera besar.. siapa la ayie ni kan..hehe.. suka tengok memasing update cite gathering tu..hehe..lain kali nak join la.. tapi nampak kesedapan mengetuai bacaan doa buka puasa walaupon memasing dok tunjuk3 siapa nak baca..haha.. ayie dah dok blakang2.. tapi agak kureng bila pakai baju tak ikot tema..next event kene ikot tema ni..haha

LittleGurl berkata...

waaaa sgt seronok!

syazwan tahir berkata...

eh..tu bukan nabil yg best friend hanis zalikha ke? nggeee... :B

zizidiazora berkata...

baca entry ni pun dh cukup tergambar kemeriahannye. memang nampak seronok. by the way "cookies and muffins made in Germany" tu macam tau je sape yang membawanyer.

Bintang Biru. berkata...

aahh. zami tak ajak pun !
NAk join jugak. T_____T

Rtp Farra Arisha berkata...

such a unique photos u got there!!
seronoknya berbuka puasa beramai2..happening kan?

wait..kuey tiaww goreng basah2 manja tu mcmna? hahaha.

.:iQeLLypEri:. berkata...

owh..ade dah entry..
juling bijik mata tgk semua gmba..
btw,,tercaps lock part "sgt sedap" tu mmg best..!
=p

dak eina berkata...

wah meriahnya....

adrinaqamarina berkata...

kelakar la muka zami time gambar bawah sekali tu. ades.


nyesal baca entry ni sebelum bebuka. aaaaa.


bencik. #kbai

Ms Bery berkata...

Wah bestnya...
Meriah :D

izzad b* berkata...

nice editing! :)

i am S!L4H.. berkata...

air dicincang x kan putus? kalo dah cincang badan? aiyohh2.

*pitam.

cik ija berkata...

bestnye.nie blog yg ketiga baca entry mcm nie.sebelum nie baca kat blog daniel then nabil..
btw,nabil tue cute la.comel sngt2..
he3!!!

Han$ Xy berkata...

nice pics!!

Umie Artoqiemie berkata...

best ah korang macam raya..

shandye. berkata...

uwaa... jelesnye!

sygnya sy ada di penang.
klu tak for sure nk ngendeng pojie ikut sekali. hahaha...

Lelord berkata...

bestnya..akak masih x berpeluang nak jumpa kengakawan blogger

Jue berkata...

pergh pixas2 tu sgt "tempting"!!
tone color lawo giler!
cr mix & match frame tu stail beb
**tunjuk ajar ku sifu!** hihi

Suhazli berkata...

memang syok!jelez..hahak

budak.bandung.laici berkata...

cantiknya gambar..
love it!

BM berkata...

aduh nape tak buat kat melaka je? boleh aku join...

Faraa Eiman's berkata...

bestnye ! cyes jeles weyh ! grr
haha

ishiko berkata...

best3x!!!!
gamba gamba sgt coolioo ~

Amna.Qadeeja berkata...

erk dah macam raya kehkehkeh pix pun ohsem semuanya ;D

Azura Mendezz berkata...

Bestnye! =)

SyazwanSarawak berkata...

untunglalalala

Budak Ungu berkata...

hahah parti buih.. agak2 ada krabby patty x dalam tu.. atau permainan simbah2 asid? opssss... hahah

Budak Ungu berkata...

party buih..hahhah.. agak2 ada x mknanan best mcm krabby patty? xpun dorayaki? kot la ada permainan simbah2 asid...opssss..ahhaha

Terbang Bersamaku berkata...

wah..bestnye...meriah tue...(^___^)

Muhd Ashraf Muizz berkata...

ADUIII,,, fening r nengok gmbak tungang tebalik... tapi cantik.. heehheh

Muhd Ashraf Muizz berkata...

ADUIII,,, fening r nengok gmbak tungang tebalik... tapi cantik.. heehheh

< >