Buka Puasa Ramai Ramai (Edisi Blogger)

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Credit to Adam Arjuna.


Okay. Gambar kat atas ni telah diambil pada 13 Ogos 2011, bersamaan dengan 13 Ramadhan 1432. Hari Sabtu hari tu aku join parti buih yang telah berlangsung di kediaman Amir Rayyan. Haaa... Takde kerja nak buat parti buih tengah tengah bulan puasa ni? =_=

Merujuk kepada gambar di atas, majlis berbuka puasa atau iftar ini telah dianjurkan oleh Qarl dan pengarah bersama iaitu Amir Rayyan. Majlis tertutup ini menjemput lebih kurang 20 orang blogger yang berada di seluruh negara. Cehhh... Menggunakan konsep pot luck, each one of us kena bawa hidangan masing masing. Mula mula aku nak bawa bihun goreng. Tapi at last aku tukar nugget sahaja. Yes. Nugget SAHAJA. Haha. Aku takut bihun goreng tak laku nanti sebab aku dapat tahu yang nasi dengan lauk pauk ada disediakan. Dan syukur ke hadrat Illahi, bukan sebab nugget aku habis dengan cepat, tapi sebab aku membuat keputusan yang bijak untuk tidak membawa bihun goreng. :P

Apa apa pon, memang sedap gile makan buka puasa hari tu. Ada cookies and muffins made in Germany, ada roti jala resipi goyang fuuyoo, ada donuts Big Apple beli sendiri, ada kuey teow goreng basah basah manja, ada bihun sup siap bungkus macam nak jual, ada caramel, ada nasi hujan panas ribut petir, ada ayam masak merah, ada nugget yang SANGAT SEDAP dan banyak lagi. Yes. Aku tak tipu, memang banyak lagi. Burppp!!! Alhamdulillah. See? Sampai hari ni aku sendawa muffins hari Sabtu hari tu. Boleh? :B

Jom layan gambar gambar yang aku ambil guna DSLR pinjam. =_=




Salam persahabatan:

Sila klik nama siapa siapa yang kau suka untuk terjah blog dia. Eh. Kalau kau klik banyak kali tapi tidak mendatangkan kesan apa apa, ada dua je maksud dia. Yes. Maksud pertama ialah dia takde blog. Dan maksud kedua ialah aku tak tahu alamat blog dia! Boleh? =_=

Dengan izin Allah, kalau ada jodoh, kita jumpa lagi ye. Seronok dapat kenal kawan kawan baru ni. Even nampak malu malu ayam sebab baru pertama kali jumpa, tapi still dapat get along especially masa main games. Macam macam perangai! Amir Rayyan dengan excited suruh fokus sebab nak menang, Pojiepooh dengan lompat kanggaru jadi lompat kuda, Ijat Asni dengan gaya karipap, Wan Fuuyoo dengan gelak tawa seperti tertelan speaker, memang meriah gile malam tu. :D


Credit to Adam Arjuna.



potpetpotpet : It's a beautiful life!

82 ulasan:

  1. err..nie majlis berbuka ke, majlis hari raya? hihihi~

    BalasPadam
  2. best best best...terima kasih semua....:)

    BalasPadam
  3. huhuk. best. sedih nye xdpt jumpe abg2 mra niii!! xpe abg naim pn xde. heh. len kali ktorg ade k :P

    BalasPadam
  4. @eddy syrol

    hehe. boleh le join lepas ni ye. ;)

    BalasPadam
  5. arghh dapat jumpa Nabil Aizat!!Jeles jeles...

    BalasPadam
  6. majlis berbuka puasa pun nampak meriah macam dah raya jer hihi...

    BalasPadam
  7. @Khumaera Ismail aka Habibi Hamid

    berbuka le. kalau raya, mesti dah siap main bunga api sekali. haha.

    BalasPadam
  8. @FaiZaH Fyn

    hehe. ni lagi sorang peminat nabil aizat ye. :)

    BalasPadam
  9. @far_east

    haha. kena la meriah. takkan nak bosan bosan kot ? :P

    BalasPadam
  10. wahhh!!!bestnye...

    BalasPadam
  11. ape motif gamba ter'belah2?
    adehhhhh
    eh2 best btol ade makan2. SEDAP2.

    BalasPadam
  12. jeles tengok gambar. cantik kot!

    BalasPadam
  13. yeahh nice!
    gambar2 flip2 cam no 3 memang epic haha!
    dah ada style edit yang baru ;p

    BalasPadam
  14. @i am S!L4H..

    haha. tu style baru. nama style baru ni ialah air dicincang takkan putus. :B

    BalasPadam
  15. @syAzAnA

    hehe. cantik ek ? alhamdulillah. ;)

    BalasPadam
  16. @Pojiepooh Abdullah

    yes! sangat cantik gambar tu. hehe. :P

    BalasPadam
  17. terbaik!!! best la korang...

    BalasPadam
  18. bestnya geng blogger bekumpul. tnampak daniel adie lah! hope one day dpt join jd blogger bjaya!

    BalasPadam
  19. " roti jala resipi goyang fuuuyooo

    gelak tawa seperti tertelan speaker!!"

    ok fine 2 kali "puji" terima kasih


    tunggu babak ke 2 service balas

    hahaha

    BalasPadam
  20. @muka ini

    kitorang gerak dari melaka ye. :)

    BalasPadam
  21. " roti jala resipi goyang fuuuyooo

    gelak tawa seperti tertelan speaker!!"

    ok fine 2 kali "puji" terima kasih


    tunggu babak ke 2 service balas

    hahaha

    BalasPadam
  22. bestnya..nxt tyme jgn lupa ajak pieka tau..*buat muka comel*..:P

    BalasPadam
  23. okay melaka and nilai not to far :)
    btw memang tau abg adie org melaka. hizami org melaka jugak? bestnya blogger mcm korang! oke jeles. kbye. haha :D

    BalasPadam
  24. @muka ini

    yes. hizami memang orang melaka. :)

    BalasPadam
  25. @Hizami Rahim melaka kat mana? melaka is my second home :)

    BalasPadam
  26. kacak2 yang berpuasa dalam ni

    ahakz ! ;)

    BalasPadam
  27. Wah edit gambar nampak hawt terus..nice post..i post malam ni kot..

    BalasPadam
  28. bestnya...
    tadi baca kat blog syazwan..
    sekarang ko pula..
    jelez..
    hehe
    xD

    BalasPadam
  29. nak rase muffin jerman.. hehehe..

    BalasPadam
  30. wahhhh..best betul..dlm ramai2 tu kenal nabil aizat je kot..hehe

    BalasPadam
  31. abis dipotong-potongnya badan mereka-mereka ituh...!!!

    BalasPadam
  32. amboi teknik editing skang. mcm2 gaya dh hahaha

    thanks for joining us!

    BalasPadam
  33. wuyooooo.. emmang superb ar..mriah.. havoc semua kalah raye.. y tengok ni pun da jelous tahap .. err tahap ape2 je la.. yang pergi mestila best gile kan..

    okey fine da panjang gile.. ok bai.. haha.. :P

    BalasPadam
  34. asal muka aku tak ada?
    hahahaha

    BalasPadam
  35. Tahniah!

    1st, LOVE PIC I NGAN U..

    2nd: X HUPDATE LG...

    BalasPadam
  36. wah besnyee ada gak gamba sekeping kat blog femes ni..hehe.. tak dapat interview lebih kat zami ni.. sobab den pemalu..hahaha.. dengan memasing bawa kamera besar.. siapa la ayie ni kan..hehe.. suka tengok memasing update cite gathering tu..hehe..lain kali nak join la.. tapi nampak kesedapan mengetuai bacaan doa buka puasa walaupon memasing dok tunjuk3 siapa nak baca..haha.. ayie dah dok blakang2.. tapi agak kureng bila pakai baju tak ikot tema..next event kene ikot tema ni..haha

    BalasPadam
  37. eh..tu bukan nabil yg best friend hanis zalikha ke? nggeee... :B

    BalasPadam
  38. baca entry ni pun dh cukup tergambar kemeriahannye. memang nampak seronok. by the way "cookies and muffins made in Germany" tu macam tau je sape yang membawanyer.

    BalasPadam
  39. aahh. zami tak ajak pun !
    NAk join jugak. T_____T

    BalasPadam
  40. such a unique photos u got there!!
    seronoknya berbuka puasa beramai2..happening kan?

    wait..kuey tiaww goreng basah2 manja tu mcmna? hahaha.

    BalasPadam
  41. owh..ade dah entry..
    juling bijik mata tgk semua gmba..
    btw,,tercaps lock part "sgt sedap" tu mmg best..!
    =p

    BalasPadam
  42. kelakar la muka zami time gambar bawah sekali tu. ades.


    nyesal baca entry ni sebelum bebuka. aaaaa.


    bencik. #kbai

    BalasPadam
  43. Wah bestnya...
    Meriah :D

    BalasPadam
  44. air dicincang x kan putus? kalo dah cincang badan? aiyohh2.

    *pitam.

    BalasPadam
  45. bestnye.nie blog yg ketiga baca entry mcm nie.sebelum nie baca kat blog daniel then nabil..
    btw,nabil tue cute la.comel sngt2..
    he3!!!

    BalasPadam
  46. best ah korang macam raya..

    BalasPadam
  47. uwaa... jelesnye!

    sygnya sy ada di penang.
    klu tak for sure nk ngendeng pojie ikut sekali. hahaha...

    BalasPadam
  48. bestnya..akak masih x berpeluang nak jumpa kengakawan blogger

    BalasPadam
  49. pergh pixas2 tu sgt "tempting"!!
    tone color lawo giler!
    cr mix & match frame tu stail beb
    **tunjuk ajar ku sifu!** hihi

    BalasPadam
  50. memang syok!jelez..hahak

    BalasPadam
  51. aduh nape tak buat kat melaka je? boleh aku join...

    BalasPadam
  52. bestnye ! cyes jeles weyh ! grr
    haha

    BalasPadam
  53. best3x!!!!
    gamba gamba sgt coolioo ~

    BalasPadam
  54. erk dah macam raya kehkehkeh pix pun ohsem semuanya ;D

    BalasPadam
  55. hahah parti buih.. agak2 ada krabby patty x dalam tu.. atau permainan simbah2 asid? opssss... hahah

    BalasPadam
  56. party buih..hahhah.. agak2 ada x mknanan best mcm krabby patty? xpun dorayaki? kot la ada permainan simbah2 asid...opssss..ahhaha

    BalasPadam
  57. wah..bestnye...meriah tue...(^___^)

    BalasPadam
  58. ADUIII,,, fening r nengok gmbak tungang tebalik... tapi cantik.. heehheh

    BalasPadam
  59. ADUIII,,, fening r nengok gmbak tungang tebalik... tapi cantik.. heehheh

    BalasPadam

Nak komen ke? Terima kasih! Buat la macam blog sendiri. Jangan lupa singgah lagi. :")