Aku Siriyes Lain Macam Bila Cakap Pasal Solat Sunat Tarawih Ni

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!



Aku baru balik daripada solat sunat tarawih ni. Errr... Perlu ke nak buat pengumuman kat blog ni? Kena la kot! Haha. Kalau tak nanti aku kena pandang serong pulak bila korang ingat aku tak pergi solat sunat tarawih. Boleh ke macam tu? Adeh. Teruk gile pandangan aku kan? Padahal solat sunat je pon. Kalau tak pergi pon takpe la kan? So, tak perlu la nak tanya soalan pergi ke tak solat sunat tarawih kat orang lain semata-mata nak tunjuk yang kau pergi solat sunat tarawih tu? Tak gitu ling? :B

Apa maksud tarawih tu ye? Actually, aku pon tak berapa nak tahu masa aku taip entri ni. So, aku terus google pasal tarawih. Nak tunjuk pandai punya pasal. Kau ada perangai macam aku? Errr... Tak pasal pasal nanti ada yang komen suruh aku mengucap banyak banyak sebab nampak sangat aku ni macam riak dan takbur. Adeh. Cepat betul korang buat kesimpulan ye? Takpe takpe. Allah Maha Mengetahui. Dan sesungguhnya Allah tahu apa niat aku. So, biar la Allah decide whether aku ni riak ke takbur ke. Tak gitu ling? :P

Apahal entri aku kali ni siriyes lain macam je? Sekali sekala derrr... Boleh je kan? Okay. Tadi aku nak cakap pasal maksud tarawih kan? Tapi sayangnya aku macam dah terbabas banyak. Hehe. Biasa la beb! Manusia kan? Banyak la salah silap dia. Eh. Macam nak terbabas lagi je ni? Adeh. Dah dah. Maksud tarawih ialah duduk bersenang-lenang atau beristirehat. So, solat sunat tarawih? Adakah solat sunat sambil duduk terbungkang lepas tu bersandar kat dinding dengan perut memboyot ke depan? Banyak la kau! Solat sunat tarawih membawa maksud solat sunat dengan rasa senang dan kelapangan hati selepas solat fardhu Isyak. Yes. Akhirnya tercapai jugak objektif entri ni nak cakap pasal maksud solat sunat tarawih ni. Tapi setelah tiga perenggan la kan? =_=



potpetpotpet : Remind me.

59 ulasan:

  1. biasa lah manusia. sibuk tny org g solat terawikh ker tak.. ntah2, solat fardhu pun dier tak wat.. ops, terlepas sudah. tp, mmg gitu slalu kan. hurm..

    even google pun xper.. ilmu.. yg bc pun dpt ilmu juga.. :)

    BalasPadam
  2. haha.. isinye ciput tapi sgt bermanfaat!!

    harap2 tarawikh penuh bulan ni ye..

    BalasPadam
  3. mak ai..
    maksud yg mmbawa kpd 3 perenggan yg pnjg brjela..
    mmg google sungguh nie..
    seriyes sungguh ye.. =p

    BalasPadam
  4. bagus2. pasni mak mentua mesti approve! hahah :p

    BalasPadam
  5. @izfanora

    setuju sangat2.
    hehe.
    :)
    yes.
    dapat sikit ilmu pon jadi la.

    BalasPadam
  6. @alif ismail

    haha.
    memang sikit je isi dia.
    nak lagi banyak, kena gi library la.
    :P

    BalasPadam
  7. macam lame da tak singgah kat sini.. tak gitu ling? hahahahaha.. sory beb.. jarang blogging skang.. hehehe.. n thanks for da info.. jom terawikh! =)

    BalasPadam
  8. hmmm...taun ni xdapat g terawih..coz keje...teringat masa masih belajar dulu...

    BalasPadam
  9. panjang2 taip entry..
    ciput je psl terawih. hehe

    BalasPadam
  10. hahahaha.....kalau assignment cam ni mampus lacturer bakar darah tau. Isinyer memang ciput tapi dia pnya intro....pergh..mengah nak baca.

    BalasPadam
  11. beshh nyer dapat solat terawih ! tak sempat lagi nak terawih

    BalasPadam
  12. @AfiQ

    haha.
    tu la.
    busy sangat ek ?
    :)

    BalasPadam
  13. @Norazlina MZul-Ikhwan

    hehe.
    takpe.
    tak dosa pon kalau tak buat.
    :)

    BalasPadam
  14. @zizidiazora

    hehe.
    emosi sikit masa taip entri ni.
    :P

    BalasPadam
  15. Amboiii intro SEMPOOOOOOT nk baca...last2 isi nye ujung coet jeee..hahaha...xpe jnji niat dh smpai...

    BalasPadam
  16. essay 3 perenggan lau SPM kena reject nih... hehehex... nice entry!

    BalasPadam
  17. Ko rase x yang isi entry ko yg ni hanye ade kat ayat last perenggan ke 3!

    hahaha...

    zami, bile nak update entry photoshoot??

    Dlm kontrak yg kite sign, kene wat entry tau!

    BalasPadam
  18. Entry berunsur nasihat dr cikgu Hizami.. ;)
    Tadi pun pergi solat terawih jugak

    BalasPadam
  19. apa yang lain macamnye???haha

    BalasPadam
  20. @Ms Bery

    keep it up!
    nasihat sikit2 je pon.
    :)

    BalasPadam
  21. hehhehehe
    baju raya baru gi tarawih
    :-)

    BalasPadam
  22. kerjakan solat sunat terawih ibarat kerjakan ibadat fardhu di bulan2 yg lain:)kerjakan ibadat fardhu di bulan ramadhan ibarat kerjakan 70 kali ibadat fardhu di bulan yg lain:)

    BalasPadam
  23. bapak lawak entry ni..hahah

    BalasPadam
  24. aku malas baca entry lawak.
    yang penting gambaq kau besaq + hemsemm . haha

    BalasPadam
  25. @ayie

    sama je ek ?
    okay fine.
    haha.

    BalasPadam
  26. @Han$ Xy

    hehe.
    tapi jangan la melebihkan yang sunat berbanding fardhu.
    :)

    BalasPadam
  27. @miss silent

    errr...
    lawak ke ?
    aku punya la siriyes!
    :B

    BalasPadam
  28. pergi ke x,sume 2 brgntung pda keikhlasan kita...biar la org nk kta apa.jnji kta tunaikan apa yg kita rsa prlu 2 :)

    BalasPadam
  29. jangan sekadar cakap kalau tak dilakukan dengan betul.

    kthnxbai.

    BalasPadam
  30. @Hans

    haha.
    nak sepasang ke ?
    =____=

    BalasPadam
  31. @shandye.

    errr...
    aku ke ?
    oh.
    biasa la.
    like i said, aku manusia.
    banyak salah silap.
    :)

    BalasPadam
  32. ringkas! mampat! tepat! padat!

    BalasPadam
  33. @anyss

    haha.
    ringkas ke ?
    macam panjang je.
    :P

    BalasPadam
  34. haih..
    perenggan ke tiga baru la dapat tahu maksud...
    hehehehe...

    BalasPadam
  35. okey... panjang lebar tu chegu...
    2 markah je ^^

    BalasPadam
  36. susahnya nk sampaikn maksud terawih.
    sampai 3 perenggan
    btw selamat menjalani ibadah terawih

    BalasPadam
  37. haha.. betul3.. cik rimau pon emo je klu ade org asyik tye nie.. sibuk je lebey.. bulan pose mule la nk tunjuk baik.. pdhal, klu bukan bulan pose, dorg la manusia2 yg suke melambat2kan urusan wajib.. yg sunat nak nunjuk2 lak.. ish3.. <-- terlebih emo lak.. kah3

    BalasPadam
  38. hahaha..saya memahami entry anda..:P

    BalasPadam
  39. @Cik Rimau

    alhamdulillah.
    ada jugak orang yang faham entri ni.
    adeh.
    gimme five!
    :B

    BalasPadam
  40. haha ciput pon jadi la ckp sal solat terawih..melalut bnde lain je banyak.. :D

    BalasPadam
  41. da bosan dgn pertnyaan " x g terawih ke??"~~=.="

    BalasPadam
  42. Xnak dgr ko membebel .. *kejam

    BalasPadam
  43. mak aiii g smyng terawih pon segak kemain...blog ni da laen sngt2...smakin maju.... hehehee

    BalasPadam
  44. arrayah.info - Arahan Khalifah Laksanakan Solat Tarawih secara Berjemaah

    BalasPadam

Nak komen ke? Terima kasih! Buat la macam blog sendiri. Jangan lupa singgah lagi. :")