Teka Teki Menguji Minda | Teka Teki Mak Limah

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Okay. Sempena dengan hari Isnin yang tak berapa seronok ini, aku nak main teka teki dengan korang. Yes. Hari Isnin memang takde kena mengena dengan teka teki. So? Ada masalah? =_=

Dah sedia nak jawab? Senang gile teka teki ni. Aku dapat teka teki ni masa aku gi Perlis hari tu. Anyway, siapa yang tak dapat jawab teka teki ni, anda dinasihatkan supaya menduduki UPSR semula. Haha. XD


Mak Limah ada lima orang anak. Sorang nama Abu. Sorang nama Ahmad. Sorang nama Ali. Sorang nama Amin. Sorang lagi nama apa?


Haaa... Dapat jawab tak? Cepat jawab kat ruangan komen tu. Aku nak tengok berapa ramai pembaca blog aku yang menguasai kemahiran berfikir secara kreatif dan kritis ni. Ada berani? Siapa salah jawab, nampak sangat otak dia tengah beku sekarang ni. Adeh. Okay. Selamat menjawab teka teki Mak Limah ni! >_<

Eh. Sebelum tu, aku nak bagitahu awal awal ni. Aku tak sediakan apa apa hadiah kalau korang dapat jawab teka teki Mak Limah ni dengan betul. So, jangan mengada-ngada nak pergi kat kaunter pertanyaan mintak hadiah. Sekian. Harap maklum. Sebarang pertanyaan, boleh rujuk kamus dewan. =_=


Aku tengah fikir jugak ni. Haha.



potpetpotpet : Senang je kan? Nak tahu jawapan? Klik kat sini.

59 ulasan:

  1. seorang lagi nama dia limah la...

    BalasPadam
  2. limah la aorang lagi tu

    BalasPadam
  3. last skali limah la weyh ! haha
    xoxo ;p

    BalasPadam
  4. nama anak die lagi sorang tu "apa" haha !

    BalasPadam
  5. akmal ! #LOL *taktahu la*

    BalasPadam
  6. ape jawapannye? dah rujuk kamus dewan & perah otak ni tapi tak dapat jugak jawab! :D

    BalasPadam
  7. nama die Limah. sukati aku je jawab dua kali. haha.

    BalasPadam
  8. sorang lg name limah kot... hehehe...

    BalasPadam
  9. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  10. aku rasa anak kelima adalah limah..hahahhahahha.. yang soalan pertama salah

    BalasPadam
  11. seorang lg ami. atau nama penuh hizami. haha

    BalasPadam
  12. lagi sorang tu, hmm zami? hehe :P

    BalasPadam
  13. Ieka tau! LIMAH kan???
    huehuehue >,<"

    BalasPadam
  14. anak limah punya ank kn.. ane la den taw.. anak akk den,den taw la..

    BalasPadam
  15. sorang lagi anak dia nama LIMAH la...haha

    BalasPadam
  16. sorang lagi nama Apa. betul tak? hahah.mengarut.

    BalasPadam
  17. nama dia hizamirahim..hehe..eh, silap!

    LIMAH la jawapan dia dgn penuh konpiden lagi bergaya makcik jawab..kalo slh jgn publish komen ni..haha

    BalasPadam
  18. Musalman kott , hehe :PP

    BalasPadam
  19. nama limah mungkin?

    giler ah takde klu langsong! huwaa

    BalasPadam
  20. Sorang lagi nama apa...

    BalasPadam
  21. adehh. memang x dinafikan hari isnin hari otak beku sedunia. T___T

    BalasPadam
  22. nama dia limah.. kan.? kan.?

    BalasPadam
  23. sorang lagi namanya azizi la....eh! sape azizi tuh..hahahaha...... azizi tu anak mak limah lah.....hahahaha...

    BalasPadam
  24. limah la jwapan dia..x ke???

    BalasPadam
  25. jawapan dia dah tentu = limah..huhuhu...

    BalasPadam
  26. alaa..tau sgt, mesti yang tu nama dia limah..haha

    BalasPadam
  27. nama dia apa.
    hahahahaha

    BalasPadam
  28. mesti jawapan dia Limah kan??hahahahahah

    BalasPadam
  29. jawapan diaaa --> Limah
    :P
    betul tak , betul tak ?

    BalasPadam
  30. nama anak yang ke lima, STEPHEN ! baru jep lepas call mak limah tadi tanya nama anak dia yang kelima. HAHAHAHAHAHAHAHA !!!

    BalasPadam
  31. Mungkin sorang lagi tu Ambiga- Si Bodoh yang nak buat demo Bersih tu hahaha

    BalasPadam
  32. dah tauuuuu.. limah jwpn dia.. kan3??
    hahahak..

    BalasPadam
  33. jwpnnye usop wilcha..hahaha..bleh gitew?

    BalasPadam
  34. sorg lagi nama apa? aduh..skolah mana nk terima repeat upsr blk ni..haha

    BalasPadam
  35. s0rang lagi nama limah la .. huhhu .. just teka jea ..

    BalasPadam
  36. jwpn dye Limah laa...
    yess, aku betul..hahaha~~

    BalasPadam
  37. SoRaNg LaGi NaMa ApA PuN x BlEy.. HaHa...

    BalasPadam
  38. sorang lagi nama limah. haha

    BalasPadam
  39. jawapannya adalah nama anak yg sorg lagi tu LIMAH...!! sbb mak dia nama mak LIMAH....HEHEHEHE....betul x..betul x....betul x...betul x...????

    BalasPadam
  40. semua jawab limah..nk jawab limah jugak a..:P

    BalasPadam
  41. sorang lagi tu nama hizami :)

    BalasPadam
  42. limah lah kott! sbb 'mak' limah. errr3

    BalasPadam
  43. Mak Limah ada 5 orang anak. Abu, Ahmad, Ali, Amin dan Limah. HAHA :D

    p/s : lawo watermark !

    BalasPadam

Nak komen ke? Terima kasih! Buat la macam blog sendiri. Jangan lupa singgah lagi. :")