Isnin, 25 Julai 2011

Siapa Rasa Saya Hensem?

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Aku tengah demam ni. Baru start semalam. Ni tak sembuh lagi ni. Adeh. Mood nak cerita pasal nasyid pulak tiba tiba takde. So, layan je la topik yang bosan ni. :B

Okay. Topik pada hari ni ialah pernah tak kawan kau update status facebook kau secara diam diam ubi berisi? Yes. Diam diam dia update status kau lepas tu bukannya ubi yang kau dapat sebab macam mana kau nak dapat ubi kat facebook ni kan? Tolong jangan nak mengada-ngada mintak ubi keledek ke ubi kayu ke ubi kentang ke. Lempeng nak? Eh. Lempang nak? =_=

Apa yang aku cuba sampaikan ialah diam diam kau log in facebook kau, tiba tiba kau terus nampak status facebook kau yang berisiko untuk mendapat cacian, kejian, makian apatah lagi hinaan. Kejam kot! Adeh. Nak tahu status macam mana? Macam tajuk kat atas tu! :B




See? Tu bukan aku update ye. Aku tahu rupa aku macam mana. Dan aku takde perasaan yang melampau macam tu. Tolong la percayakan aku yang hensem ni ye. Eh. Terperasaan pulak. :P

Ni kerja kawan aku yang sorang tu. Dia pinjam laptop aku sebab dia nak online. Dah nama pon laptop aku kan? Memang facebook aku sentiasa online je even aku takde kat depan laptop sebab mungkin aku ada kat belakang laptop. Tapi kadang kadang aku kat sebelah kanan laptop. Kadang kadang kat sebelah kiri. Ikut kau la nak aku duduk belah mana. Boleh? Tapi kan, entah kenapa lepas dia selesai online hari tu, aku terus shut down laptop aku. Tak check pon facebook. Lepas tu, aku hantar dia dengan kawan kawan yang lain balik KL. Dah turun kereta, salam la sorang sorang. Sangat berbudi bahasa ye. Kata ahli syurga. Eh. Ahli nasyid. Adeh. =_=

Tiba tiba je dia bagi ucapan: 
Zami, mintak maaf pasal facebook ek? Haha.

Aku blur. Kenapa pulak nak mintak maaf pasal facebook kat aku? Pergi la mintak maaf kat Mark Zuckerberg. Aku tanya kenapa, dia tak nak jawab pulak. Okay. Fine. Sampai je aku kat rumah, aku terus log in facebook. Sekali tengok, tahik la kau!!! Berani betol dia update status macam tu! Mula mula aku nak delete status tu, tiba tiba, aku tak jadi nak delete pulak. Errr... Siapa suruh banyak sangat like kat status tu? Boleh? :B


Dia yang paling kanan sekali.



potpetpotpet : Kau boleh nak taip panjang panjang macam aku even isi dia cuma status kat facebook je? =_=

48 ulasan:

fadlisabri berkata...

same laa...rase cm nk dmm!

pengajarannye laen kali knelah log out ye!haha...=)

Mra Mastura berkata...

haha memang panjang entry ni. adeh. mra pn x penah log out fb kt lappy. tp xpenah lg aa mmber kacau status. :P hehe nasib dy tulis "sy ensem" kan?

btw, smoge cepat sembuh. bosan ah on9 amy diam aje. >__<

MAISHARAH berkata...

hahaaa..hadoi lawak la...

kekadang kawan kite ni..nk marah pon ase salah,kekadg melampau pulak lawaknya huhu..

tp bnyk yg like ye..sy pon nk like gak lah..huhu..

neway demam betul kew!jga kesihatan ye(nasihat macam iklan kat tb tu) huhu..


nk kenal ngan ahli syurga! eh ahli nasyed kah2....

Alisya berkata...

demam nak konvo ke?
status memang terbaik!

p/s: hensem/cantik itu subjektif. lain orang lain pandangan matanya.

..hizamirahim.. berkata...

@fadlisabri

yes.
kena log out.
:B

..hizamirahim.. berkata...

@Mra Mastura

haha.
tu la pasal.
nasib tulis macam tu je.
kalau pelik2, menangis jadinya.
:B

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

penah gak kena zami...lawak ade..tp sekadar suke2 best kot...hehehe..

..hizamirahim.. berkata...

@MAISHARAH

tu la.
mula2 nak marah.
tapi tak jadi pulak.
haha.

yes.
tengah demam ni.
thanks.
:)

..hizamirahim.. berkata...

@Alisya

haha.
mungkin la kot.
adeh.
tak sabar dah!
khamis ni!
:B

..hizamirahim.. berkata...

@Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A)

haha.
kan ?
:D

ishiko berkata...

hahaa.. sengal la mmbe zami tuh..
nsb baik dye x tulis status "saya la lelaki paling kacak di belog mahupn dunia!! " -_-"

Nur Farah Hani berkata...

hahahhaa.. mentang ramai like trus ta jadi nak del erk.. rase bangge le tu.. ahahahhaa...

lawak betol.. ;p

SyazwanSarawak berkata...

hahaa. aku pernah kena ranjau ngan orang lain, orang ingat aku betul2 update sendiri =.=

miss silent berkata...

nsib baik dy ckp hensem..hahhaha..ramai plak tu yg like..

Diyana Munira 디엠 berkata...

Look at the bright side. At least you dapat hensem daripada dapat horny.

And, I think you are good-looking. Seriously.

-chobitschii@LJ-

Using my Google account pasal OpenID error -_-"

Zharif Azis berkata...

hizami mmg hensem =P

nak cakap terima kasih sbb singgah lagi =D

Nisa Kay berkata...

entry ni buat nisa rasa nak gelak. kuikuikui :P

Ain Farahin berkata...

kelakar jew kn kne gurau ngn kwn dgn cre tu...hehe..btw, zami get well soon ya~! =)

nurulazlizamohdasri berkata...

haha , naseb dia tulis ensem lepas tu ramai orang like kan , terbukti la tu kan encem kiranya :P

Liya Laa berkata...

Hahaha. terbaik ada kawan cmtu :D

Queen F berkata...

HAHA okay suke lettew ramai orang likee :D HAHA thumbs up lah kawan kau :D

En iLham berkata...

sesungguhnya kau harus bersyukur dapat kawan yang baik mcm die..hehe..klaka kot. boleh jadi kenangan waktu tua nanti..haha

Gadis Pantai Timur berkata...

time carwash dulu ada gak member yang kena..online sambil wat keje,camnie lah jadinya..dapat plak kawan2 yang nakal..tapi best gak..kalu teringat nanti mesti senyum sorang2..

Marina shamsudin berkata...

selalu jugak terlupa nak logout.tapi nasib x pernah kena.cikgu saya pernah kena.status dia b'bunyi mcm ni "terasa nak melompat pulak". mmg peliklah kalau dia yg buat status tuu. haha :D

DanieL AdiE berkata...

Hahah..hakikatnye, anda memang hensem!

luqman zakaria berkata...

ye ;la..dah mmg ensem..mestilh ramai yang like~

Ms Bery berkata...

Kawan yang sengal.. Hahaha

Nasib baik x pernah nak buat macam tu dekat kawan sebab selalu on9 guna laptop dia jugak..

Terbang Bersamaku berkata...

kalau nk slamat log out dlu fb n lain2 acoount lmn web sosial, chat etc sblum bgi pinjam laptop kat sesape..
~tp hakikatnye mmg mcm artis korea..(^__^) ~

.:iQeLLypEri:. berkata...

ahaksss!!na ckp nie..gudjob la kt ur fren tuh..TERBAIK..!!
*alamak,terCAPSLOCK.. =p

Ri berkata...

moga cpt sembuh wahai budak hensem :P

Umie Artoqiemie berkata...

saya rasa awak hensem.haha
aku pon penah kene gak. sengal punye kawan T_T

Fiq Fikri berkata...

ahahha..aku suke buat org cam tu...sonok ahahha...:)
nsem??nnt aku pertimbg kn...ahaha

NuR 'aQiLaH berkata...

hye abg yg paling kanan~

cikgu kacak, tolong? kehkeh

emopanda berkata...

Apa kesimpulannya dah macam karangan pula hihi.

Scya Lollita berkata...

baru semalam aku buat dekat member aku kahkahkah

**NH-Nurul Hidayah** berkata...

kire oke la kena cmtuh..ari tuh yuyue kena ngn sape ntah..dye update :

"Aku kentot tak henti2 hari nieyh,ade aku kesah?"

nangis guling2 yuyue tgok status tuh..rase nk sumbat kepala dalam lubang jamban!!!...errr

::FAIZ FARISH:: berkata...

ok hari ni aku caye ko

PiekaSahaja berkata...

benda nie mmg selalu terjadi kat pieka gak..bukan setakat kawan tpi kakak pieka pun selalu buat bnda nie..haha..tapi hakikatnya awak mmg hensem lah..:)

Mila Ahmad berkata...

belum penah kene dajai dgn kawan lagi
sat g klu dah kena memg wa karate la itu Olang huahuahua...

NabilaShukri berkata...

biasa kene time kat uitm dulu, time wat a'ment, msg2 bz ngn keje msg da lupe fb msg2 on, tgk2 sume org py status merepek2.

adrinaqamarina berkata...

org kalau dah hensem, status fb tak menggambarkan apa-apa pun kan. haha.


zami! kirim salam yang paling kanan sekali tu sebab nampak dye macam paling shining pulak. #kbai

Suhazli berkata...

hahaha..mentang2 ramai yang like..tak jadi pulak nak delete..adeh abg zami ni..haha

tieha ismail berkata...

hahaha...elelele cepatla padam status tu...miahaha~

Faraa Eiman's berkata...

nsem la jugak stakat nak idup , haha

demam ? ohh jaga diri ya , makan ubat (:

ila berkata...

terbaik la kawan abghizami. tu.
haha

bangge siket dgn status tu

Aida Azryn berkata...

segak2 kawan zami ye.. :B

.Cik Nana. berkata...

haha..cikgu..
padamkan saja itu status iyaaa..

najihah sahami berkata...

padan muka!hahaa..




zami. nak p/w..:P

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com