Rabu, 6 Julai 2011

Nama Anak Mak Limah Yang Sorang Lagi Itu Ialah ...

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Errr... Aku lupa nak bagitahu jawapan kepada Teka Teki Menguji Minda | Teka Teki Mak Limah hari tu. Actually, aku bukan lupa. Aku dah bagitahu jawapan dia kat page Budak Lelaki Sebelah Pintu. Tapi nampaknya, masih ramai yang tak tahu jawapan dia. Mungkin tak perasan kot? Tak kisah la. Demi korang, aku dengan sukacitanya menaip entri jawapan ni. Please take note, ni semata-mata untuk korang ye. So, boleh la terharu sekarang. Lepas tu, tak reti reti nak promote blog aku? =_=

Eh. Ingat lagi tak soalan dia?
Mak Limah ada lima orang anak. Sorang nama Abu. Sorang nama Ahmad. Sorang nama Ali. Sorang nama Amin. Sorang lagi nama apa?

Tanpa melengahkan masa lagi, jawapan dia ialah Limah! Yes. Nama anak mak Limah yang sorang lagi itu ialah Limah. Errr... Sudah terang lagi bersuluh kot? Mak Limah membawa maksud mak kepada Limah. So, anak dia yang sorang lagi tu Limah la beb. Sebab nama Limah je tak sebut lagi. Korang faham ke tak ni? Takpe takpe. Aku bagi contoh lain ye? Okay. Mak aku ada tiga orang anak. Sorang kau. Sorang dia. Sorang lagi? Aku la! Senang kan? =_=





potpetpotpet : Kenapa jawapan teka teki selalu menyakitkan hati?

19 ulasan:

Salwa berkata...

tau xpe. slalu gak tension ngan teka teki.haha.

Nisa Kay berkata...

ahahhahahaaaa

najihah sahami berkata...

hahaha..gambar tu paling tak bleh blah. tu gambar menantu mak kepada si limah eh..haha

ayie berkata...

susah bangat soalan dia..huhu..

eh yg tgh lompat tu anak mak limah ke??

zizidiazora berkata...

saya faham cikgu...

Hans berkata...

okay
esok aku bakar kau zami
hahahahahaah

Himpunan Kata - Kata Hikmah Hans Hanis

Bulan berkata...

hantok kapla kt dinding! =p

Gimi berkata...

le..ku fikir emaknya nama limah

Cik Ungu Kamila berkata...

ha'ah ntah ape2 punya jawapan. sumpah annoying. hakhakhak :D

Rtp Farra Arisha berkata...

kenapi ianya harus teka-teki..kan lebih mudah jikalau straight to the point je. hahaha.

d_LA berkata...

ahha..naseb baek betul..kalo x, kene gi amik upsr balik..

Izzah | zulkifli berkata...

mula-mula cam blur jugak nak paham jwpn yang abg hizami bgtw.. =P

cik eka berkata...

grrrrr
ngok ngek
hahaha
:P

MAISHARAH berkata...

haahaaa..nice one lah teka teki ni..

yg dlm pic tu pon nice:)

Ana Camelia berkata...

ttba je rasa Budak Lelaki Sebelah Pintu ni sengall btul.. ~mak kpda limah. ==!
hahha..

i am S!L4H.. berkata...

ahaha. rase nak hantuk2 kepale kat batu bata yang baru di plaster tu.

nur onie berkata...

hahaah..pening pk name ank dye

ila berkata...

kite bako ank kk limah nie..
adoii

Aisyah Az berkata...

brrrr...
sakitnyaa hati tahu jawapan chenggini.. kena ambik upsr balik lah cam ni *hentak pintu

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com