Rabu, 6 Julai 2011

Nama Anak Mak Limah Yang Sorang Lagi Itu Ialah ...

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Errr... Aku lupa nak bagitahu jawapan kepada Teka Teki Menguji Minda | Teka Teki Mak Limah hari tu. Actually, aku bukan lupa. Aku dah bagitahu jawapan dia kat page Budak Lelaki Sebelah Pintu. Tapi nampaknya, masih ramai yang tak tahu jawapan dia. Mungkin tak perasan kot? Tak kisah la. Demi korang, aku dengan sukacitanya menaip entri jawapan ni. Please take note, ni semata-mata untuk korang ye. So, boleh la terharu sekarang. Lepas tu, tak reti reti nak promote blog aku? =_=

Eh. Ingat lagi tak soalan dia?
Mak Limah ada lima orang anak. Sorang nama Abu. Sorang nama Ahmad. Sorang nama Ali. Sorang nama Amin. Sorang lagi nama apa?

Tanpa melengahkan masa lagi, jawapan dia ialah Limah! Yes. Nama anak mak Limah yang sorang lagi itu ialah Limah. Errr... Sudah terang lagi bersuluh kot? Mak Limah membawa maksud mak kepada Limah. So, anak dia yang sorang lagi tu Limah la beb. Sebab nama Limah je tak sebut lagi. Korang faham ke tak ni? Takpe takpe. Aku bagi contoh lain ye? Okay. Mak aku ada tiga orang anak. Sorang kau. Sorang dia. Sorang lagi? Aku la! Senang kan? =_=





potpetpotpet : Kenapa jawapan teka teki selalu menyakitkan hati?

19 ulasan:

  1. tau xpe. slalu gak tension ngan teka teki.haha.

    BalasPadam
  2. hahaha..gambar tu paling tak bleh blah. tu gambar menantu mak kepada si limah eh..haha

    BalasPadam
  3. susah bangat soalan dia..huhu..

    eh yg tgh lompat tu anak mak limah ke??

    BalasPadam
  4. hantok kapla kt dinding! =p

    BalasPadam
  5. le..ku fikir emaknya nama limah

    BalasPadam
  6. ha'ah ntah ape2 punya jawapan. sumpah annoying. hakhakhak :D

    BalasPadam
  7. kenapi ianya harus teka-teki..kan lebih mudah jikalau straight to the point je. hahaha.

    BalasPadam
  8. ahha..naseb baek betul..kalo x, kene gi amik upsr balik..

    BalasPadam
  9. mula-mula cam blur jugak nak paham jwpn yang abg hizami bgtw.. =P

    BalasPadam
  10. grrrrr
    ngok ngek
    hahaha
    :P

    BalasPadam
  11. haahaaa..nice one lah teka teki ni..

    yg dlm pic tu pon nice:)

    BalasPadam
  12. ttba je rasa Budak Lelaki Sebelah Pintu ni sengall btul.. ~mak kpda limah. ==!
    hahha..

    BalasPadam
  13. ahaha. rase nak hantuk2 kepale kat batu bata yang baru di plaster tu.

    BalasPadam
  14. hahaah..pening pk name ank dye

    BalasPadam
  15. kite bako ank kk limah nie..
    adoii

    BalasPadam
  16. brrrr...
    sakitnyaa hati tahu jawapan chenggini.. kena ambik upsr balik lah cam ni *hentak pintu

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com