Jumaat, 15 Julai 2011

Ini Kerja Bila Takde Kerja!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Malam tadi aku dapat download berus photoshop yang best best. Errr... Kesian gile kot. Setelah berbulan-bulan aku guna photoshop, sekarang ni baru nak download? Mana la aku tahu nak kena download kan? No wonder la berus berus yang sedia ada kat photoshop tu macam berus jamban. =_=

So, aku bangun pagi tadi dengan penuh bersemangat waja. Ni gara gara nak guna berus yang macam best tu la. Aku pon buka photoshop punya program. Then, aku cuba guna satu persatu berus yang ada. Setelah genap dua jam aku guna berus tu, aku terfikir tentang sesuatu. Errr... Macam mana nak rotate berus ni haaa? Eh. Takpe takpe. Aku cuba jaya dulu ye. Okay. Tekan tu, tak boleh pon? Tekan ni, tak boleh jugak! Arggghhh! Macam mana ni? Menyesal aku download kau wahai berus yang tak guna! Yes. Aku marah gile kat berus tu sebab aku tak reti nak pusingkan dia macam mana! >_<

Sebelum aku decide untuk memutuskan asa (ada ke?), aku cuba menggunakan satu-satunya jalan penyelesaian yang ada iaitu google. Aku terus google how to change brush angle. Alhamdulillah! Nasib la aku menemui jawapannya. Yes. Menemui jawapannya! Hebat tak tatabahasa aku? Anyway, kalau takde jawapan tadi, memang aku delete photoshop daripada hidup aku terus. Siriyes kot! Ingat aku main main ke? Memang aku main main pon! =_=

 Nak tengok hasil dia?




Bersepah kan? Haha. Nampak sangat tak reti nak guna. T_T

Lepas aku dah bosan dengan berus yang tak guna tu, aku main dengan skateboard pulak. Eh. Bukan main dengan skateboard yang sebelah kaki pijak kat atas skateboard tu dan yang lagi sebelah kena tolak tolak bagi skateboard tu bergerak. Errr... Ni main dengan gambar skateboard guna photoshop. =_=

First, aku tukar gradient dia. Next, aku tempek muka aku kat tengah tengah. Maka dengan itu siap la skateboard keluaran Budak Lelaki Sebelah Pintu yang tak membawa apa apa faedah pon! :B



potpetpotpet : Mengantuk la pulak sekarang ni. Bangun awal sangat kot tadi?

44 ulasan:

Fiq Fikri berkata...

ahhaha pandai,ctik abg hizami buat :D

merahitujambu berkata...

lepasni leh edit tuk sy pulak yee

Diyana Munira 디엠 berkata...

Eh, not bad lah! Okay what.

By the way, where did you download the floral brushes? I like it.

Oh yeah. Cuba main2 ngan layers ngan colours opacity and effects. It does wonders, seriously.

Website ni okay untuk beginners photoshop:

http://www.good-tutorials.com

Website tu bukan saja untuk Photoshop, Illustrator and benda lain pun ada gak.

aliesha kirana berkata...

wah! smkin bersemangat waja meneroka Photoshop eh. AK malasss! ade je kat laptop tp malas godek2. sllu guna Photoscape je. muahahhaa..

..hizamirahim.. berkata...

@Diyana Munira 디엠

thanks for the suggestion!
:D

MAISHARAH berkata...

wah cntik berseni..halus sekali tenunannya hahaha

urzain hussain berkata...

berseni jugak hizam nie..huhu..^^

Amyna berkata...

Nice editing... :-)

bangun awal sebab semangat nak test stok berus baru kan... ;p

Aida Azryn berkata...

fuyyoooo.. ^.~

..cik gugu.. berkata...

untung ler.. aku tak reti lgsung nk gne bnde alah tu..

d_LA berkata...

pandailah jugak gune berbanding makcik ni photoshop pun x reti..huhu

muhamadsufian89 berkata...

untunglaa ade photoshop. huhu

Miss Y and Her World berkata...

tau lah jugak ko godek-godek photoshop tu. tau lah jugak menatang berus jadah tu ha. dari aku ni yang tak tau apa-apa (-_-)"

Awak Curang. Semua Salah Saya
Seronok Ke Iklankan Diri Sendiri Dalam Facebook?

Ardini Humaira berkata...

wah terer ah zami mengedit :D



p/s: zami zami zami!
dni lama tak mai sini. aduhhyai.. busy menjahit. lepas ja tukar akaun yahoo ke gmail.. habis blog dni follow ritu tade dalam list.. kena follow balik.. kalo guna yahoo ada update kat situ. tapi kalo bukak gmail tade update kawan2 blog yang dni follow una akaun yahoo. sobs2... ni dni follow guna akaun gmail lak tau. bukan dni unfollow. hehe ramai salah faham pasalnya... cer cek kalo tak caya cer cek kih3 :D

SyahmiFikri berkata...

hah! ko memg pandai edit bro.. great.. stylo.. leh wat side income la bro =)

Namee Roslan berkata...

apakah 3 perkara itu? im eager to know. :D

came from nameeroslan. :)

Acik berkata...

wahhh .. jeles! kitapun nak belajar photoshop nih! jeles ...
p.s. - langsung x reti! :(

myravea berkata...

wewwit..cantik! bakat mula terserlah..hehe..

Amirah Suhana berkata...

Waaaaaaaaaaaaa :) pandainya buat tu!Heehe

Fezul Fadhley berkata...

wow, cntik la..

Suhazli berkata...

smart la hasil kerja abg zami!!

NURUL AINI NORAZMAN berkata...

nice!! nak jugakkkkk...=p

äþèéž™ berkata...

apa kata instead of guna photoshop, cuba illustrate guna illustator dulu than edit image tu kat photoshop. u should try

zizidiazora berkata...

tak faham la nk guna bende tu semua. Teringin gak nk belajar semua tuh.

ainaa berkata...

sepah ! HAHA. guraugurau. smart lahh. boleh budak lelaki tolong buat untuk kakak perempuan after this ;p

K O R I E berkata...

photoshop tu haper?

kedai gambar ye ..

i am S!L4H.. berkata...

bersepah itu seni. bole?

>.<

wanhamiza berkata...

sy baru nak berjinak2 dengan photoshop :')

anismelon berkata...

same lah kite..anis mse mula dapat berus baru dolu..gile tak ketahuan hala..hari hari ngadap photoshop pon xngape..jakun..

shera haifa berkata...

ok lah tu dr diri ini yg xreti lngsung

Faraa Eiman's berkata...

not bad la , fara reti guna photoscape jep
ta mampu ag nak mengadap photoshop
muahaha ;p

nurul berkata...

buatkn header bru tuk sya jgk..xkra cmna pon nk jgk3....pndai zami wat..

DanieL AdiE berkata...

Hebatnye...

Rajin-rajin la turunkan ilmu..

WanFadhilah berkata...

ezhan-artwork.blogspot.com pun ok gak klu nak tgk tutorial photoshop nih. step by step di ajar. kat situ pun ada macam2 link yg dibagi tuk download brush ke, font ke, texture ke,... mcm2 menda alah lagi la..

najihah sahami berkata...

phweeeeittttttttt....cumil.
^_____________^

Puteri Iqa Izyan berkata...

untungla orang dah pandai guna photoshop. iqa ni stil lagi terkial2. haha

sembil9n berkata...

McD tmpt gua cari org ...hahaha pi kerja!

Zulfikar Hazri berkata...

perghh mcm artis hongkong!!!!

Miss Dolce and Gabbana berkata...

eh..suka tengok yang first tu la..ruggered sungguh hasil ciptaan anda itu..haahaa :P

kechixx berkata...

cun!;)

Iza berkata...

Assalam..
Dah lama give up dgn photoshop...

http://azilas.blogspot.com

Budak Harapan berkata...

cm ne abg zami edit ye?? hee

Budak Harapan berkata...

cm ne abg zami edit ye??

ayie berkata...

haha..berapa sepapan ni?

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com