Jumaat, 22 Julai 2011

Harry Tak Berapa Potter

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Okay. Semalam aku sempat tengok wayang filem Harry Potter & The Deathly Hallows: Part 2 kat GSC. Mula mula aku macam takde mood nak tengok Harry Potter ni sebab aku tak tengok Harry Potter & The Deathly Hallows: Part 1! Yes. Aku bukan peminat fanatik Harry Potter seperti yang kau harapkan. Errr... Siapa pulak yang harapkan ni? =_=

Dalam banyak banyak filem Harry Potter, aku cuma dapat tengok Harry Potter yang pertama, kedua dengan yang ketiga je. Tu pon ingat lupa lupa. Yes. Bukan ingat ingat lupa ye. Sebab lupa lagi banyak daripada ingat. Haha. Yang lain lain semua tu aku tak tengok. Hensem tak aku? Eh. Hebat tak aku? =_=


Harry tak berapa Potter!


Disebabkan ramai sangat orang tengok filem ni, aku pon tak nak ketinggalan jugak. Aku dengan yakin membeli tiket Harry Potter & The Deathly Hallows: Part 2 yang berharga enam hengget sahaja. Diulangi dengan sengaja, enam hengget sahaja. Murah gile kan? Aku rasa macam nak beli lima je masa tu sebab murah sangat. :B

Tak lama kemudian, aku pon dah habis tengok filem ni. So, dah tamat la riwayat Harry Potter ni. Yes. Even aku tak tengok beberapa filem Harry Potter, aku faham je ending dia. Tak pening pon. Bukan susah sangat nak faham. Eh. Aku tengok filem ni dengan kawan aku. Dia dah tengok semua filem Harry Potter yang sebelum ni. Dia lebih kurang peminat Harry Potter la jugak. So, kalau ada babak yang aku tak faham, aku tanya terus kat dia selaku orang yang duduk sebelah aku. Kalau dia tak dapat jawab, aku kutuk laju laju terus. Nak tahu aku kutuk macam mana? Kata minat Harry Potter, takkan tak tahu kot? Baik tak payah tengok je cerita ni kalau tak tahu. Haha. Kejam ke aku? Takde la sangat. :B


Harry ni baru Potter!


Anyway, filem ni pasal Harry Potter nak bunuh Lord Voldemort. Dah. Tu je la. Ringkas tak penerangan aku? Tak perlu nak pada suatu hari bla bla bla. Apa apa pon, mata aku berair je bila Harry Potter ni dah habis. Aku pon tak tahu kenapa. Mungkin ada orang tengah potong bawang merah dekat dekat dengan aku kot? =_=

Secara kesimpulannya, filem Harry Potter & The Deathly Hallows: Part 2 ni boleh je kalau kau nak tengok even kau tak tengok filem filem dia yang sebelum ni. :)



potpetpotpet : Lepas ni Captain America!

81 ulasan:

laskar pelangi berkata...

pelangi tak minat mane pon HP nie...

hyzan DZ berkata...

eh sama ah. aku un bru tgk smlm. kakakaka. na jugak sama tuh! :p

DanieL AdiE berkata...

THE BEST la!

Mra Mastura berkata...

akhirnya tgok HP :P

Qarl berkata...

best. tp mcm nk cpt abeskan. patutnye buatla cm chapter 1 2jam setengah gak. baru puas

chobitschii berkata...

Must. Watch. Harry. Potter. Pronto!

Finally, Harry Potter comes to an end. So is my wish to act in at least ONE Harry Potter film T_T

fifirainbowgrey berkata...

bestt bestt!

krunch2sa berkata...

mata berair? feeling sgt tuh....

♥ cik kieranaa ♥ berkata...

sy pon tak pernah tgok harry potter.
xde keinginan pon nk tgok. huhu.

.:iQeLLypEri:. berkata...

haha..nie mmg ta minat nmpak gayanya smpai mmg tade bg bintang..selalu ade bintang plus review.. =P

..hizamirahim.. berkata...

@laskar pelangi

haha.
ye ?
sama la kita ye.
:D

..hizamirahim.. berkata...

@hyzan DZ

gimme five!
:B

..hizamirahim.. berkata...

@DanieL AdiE

hehe.
u kan peminat nombor satu!

..hizamirahim.. berkata...

@Mra Mastura

akhirnya!
:P

..hizamirahim.. berkata...

@Qarl

yes.
mungkin dah tak tahu nak buat apa kot.
haha.

..hizamirahim.. berkata...

@chobitschii

really ?
i feel bad for u.
:P

..hizamirahim.. berkata...

@fifirainbowgrey

yelettewww!
:P

..hizamirahim.. berkata...

@krunch2sa

bawang merah la.
haha.

..hizamirahim.. berkata...

@♥ cik kieranaa ♥

ye ?
wah.
kagum2.
sebab tak tergoda nak tengok pon.
:B

..hizamirahim.. berkata...

@.:iQeLLypEri:.

eh.
takde la.
cuma malas je.
:P

Faraa Eiman's berkata...

haha , cyes da lme gler ta layan HP =='

myravea berkata...

JEALOUS!!!

Huwaa..bile laa dapat tgk ni..sobss :'(

belogkayangan berkata...

BK just tgok HP yg pertama dan terakhir ni je.. haha
yg lain2 xpernah tgok..seb bek phm..ngee~
*HP comel tyme kecik2..grr

fadlisabri berkata...

x tgk lg cite nie.....

..cik gugu.. berkata...

aku minat hp ni tp nk wt cmne,perlis xde panggung ler..

tgu aku blk jb ler bwu dpt tgk..

shandye. berkata...

ape punya review nih????

ini tidak adil, tidak adill... (nyanyi mcm lagu yuna)

..hizamirahim.. berkata...

@Faraa Eiman's

berapa lama tu ?

..hizamirahim.. berkata...

@myravea

kenapa tak tengok lagi ?

Ms Bery berkata...

haha nangis tengok cite harry potter..
ingatkan peminat setia je boleh menangis, peminat x setia pn sama je.. :p

..hizamirahim.. berkata...

@belogkayangan

kan ?
faham je even tak tengok semua.
:B

..hizamirahim.. berkata...

@fadlisabri

apalagi ?
tengok la!
hehe.
:D

..hizamirahim.. berkata...

@..cik gugu..

ye ?
alololo.
sian dia.
:P

..hizamirahim.. berkata...

@shandye.

siapa kata review ?
tak tulis pon review kat mana2 dalam entri ni.
haha.
salah blog ni kot ?
:P

..hizamirahim.. berkata...

@Ms Bery

haha.
sebab ada bawang merah la!
haish.

izfanora berkata...

hmpir semua blog yg diterjah citer psl nie.. oh.. best sgt ker..

najihah sahami berkata...

xpuas hati betol zami selalu je tgk awal citer-citer ni.






lg SATU!






kenapa MURAHHH gilerr tiket wayang tu? zami beli guna ic indon ke?

:P

..hizamirahim.. berkata...

@izfanora

best la jugak.
sebagai penutup Harry Potter kan ?
:)

..hizamirahim.. berkata...

@najihah sahami

tak la.
zami guna lesen memandu.
=______=

hari rabu la!
tiket memang murah.
haha.

Nur Farah Hani berkata...

hahaha.. ta minat hary potter gak.. tak paham kenape mereka sangat giler ngan hp.. ni..

conclusionya even tiket murah still ta nak pi tengok jugak.. :D

zizidiazora berkata...

tengok hari rabu patutla murah...
anyway harry potter & the deathly hallowe part 2 is the best series of HP. Last2 tngok gak kan??

adrinaqamarina berkata...

hye harry? eh? silap!



kemain nak beli smpai 5. kang lepas ni, sebabkan ada org cakap tket murah sangat, sume tokey panggung naikkan harga tiket!


tgh cari geng nak tgk jugak cerita ni, nampak gayanya macam kena sediakan tisu bebanyak je ni! haha.


entah zaman bila la citer ni nak sampai kat egypt ni ha~


donwload je senang! :P

guna lesen memandu dapat harga 6hengget? untunglah org ada lesen memandu :P

ijat_asni berkata...

lumos !

Aman Ibrahim berkata...

Aman fanatik harry potter!! love it~
its a major..

izzad b* berkata...

the last harry ok!its a good ending :)

Fiq Fikri berkata...

part 2 ni best nangis2 ku tgk..:P

alif ismail berkata...

hahahah...!!!! ade org potong bawang merah ye??? hahah...!!!

naseb bek tak cakap ade org tumbuk sambal belacan kat dalam wayang tu...haha..!!

Suhazli berkata...

1st..xfhm ape kaitan hensem dengan tak tengok ek?haha

2nd..nampak ke org nak potong bwg tempat gelap tu?huhu

dah tu je kot soalan nak tanya..jwb ok abg zami..hahaha..

SyazwanSarawak berkata...

this






best








bro..!

syahira ariff berkata...

yer ker ada orang potong bawang sblh kau?
padahal kau menangis sebab tengok crita potter kan?
tanak mngaku jambu lettew.

..hizamirahim.. berkata...

@Nur Farah Hani

hehe.
tak minat takpe.
tapi movie ni quite enjoyable la jugak.
:)

..hizamirahim.. berkata...

@zizidiazora

yes.
nasib murah.
huhu.
:P

..hizamirahim.. berkata...

@adrinaqamarina

download ?
tak feel la tgk kat lappy.
:P

..hizamirahim.. berkata...

@ijat_asni

apa tu ?

..hizamirahim.. berkata...

@Aman Ibrahim

wah!
ye ke ?
adeh.
memang minat gile ?

..hizamirahim.. berkata...

@izzad b*

yes.
happy ending sangat.
:B

..hizamirahim.. berkata...

@Fiq Fikri

haha.
gimme 5!

..hizamirahim.. berkata...

@alif ismail

ye la kot.
aku pon tak perasan.
haha.
:B

..hizamirahim.. berkata...

@Suhazli

first, aku dah betolkan. bukan hensem tapi hebat la.

second, aku letak MUNGKIN pada permulaan ayat tu. so, kebarangkalian je. tak pasti pon.

dah ?
jawab dah kan ?
:P

..hizamirahim.. berkata...

@SyazwanSarawak

wah!
panjangnya komen!
haha.
ape yang best bro ?
aku ke harry potter ?
:P

..hizamirahim.. berkata...

@syahira ariff

shhh...
diam2 sudah...
:P

::FAIZ FARISH:: berkata...

baju ko lawa la

PiekaSahaja berkata...

saya pun bukan peminat no 1 HP..haha..tgk yg num 1 dgn 2 je pastu x tgk dh..haha..:P

mr.syazwan berkata...

hanj!!!


HARRY POTTER xnah tgk n x minat

tpi meka kata ini yg last kan

so mcm nak g gak

*walaupun xtahu hujung pangkal cerita dia

huhu

MAISHARAH berkata...

ahaha..bestnye..

wah air mata pasti mengalir jua andai tersentuhnya hati kita sob3..kikiki

P/S; nape x maen trus je kat binatang mainan tu haha..lagi ensem kowt!

*angiN hilang tanpa hUjan* berkata...

xdapat nak tGOk...ary tue akak ade ajak..tP sBB xsihat,,terUs melepas..
dOwg gi ngok senyap2..

mia nak tgOk jugak!!

..hizamirahim.. berkata...

@::FAIZ FARISH::

siriyes ke ?
wah.
thanks!
:B

..hizamirahim.. berkata...

@PiekaSahaja

sama la kita ye.
sep sep sep tom tom tom.
:P

..hizamirahim.. berkata...

@mr.syazwan

haha.
kenapa intro tu hanj ?
=________=

..hizamirahim.. berkata...

@MAISHARAH

tersentuh la sikit2.
:P

..hizamirahim.. berkata...

@*angiN hilang tanpa hUjan*

ada lagi ka panggung.
pergi la tengok.
:)

Gadis Pantai Timur berkata...

cuma tgk HP yg kuor kot Tv je..heheeh

Izzah | zulkifli berkata...

teringin nak tengok kesudahan hp ni tpi ta tengok yg part one pnye..huhu..rse cam tak best pulak nnti if ta phm ap yg jdi before nie..

tomatokering :) berkata...

<-- tak penah tengok . haha XD

aliesha kirana berkata...

last tonton HP4 hehe..pastu xtonton dh..bkn xminat, tp xde peluang.muahaha

Puteri Iqa Izyan berkata...

haha. at least tengok jugak even tak berapa minat.


kalau iqa memang dah sah3 tak pernah pun tengok even ramai orang cakap best =P

Cute Girl berkata...

mmg best harry potter ni,tp rugi je x tgk,ayah x bagi bawak kit akat sinema sb sinema tempat budak2 buang masa je :( sedih :( x dpt tgk :(

tya.:) berkata...

knpa tiket 6 hinggit je!! xadil2 huu
tya tgk cita hp 2x wlaupun tiket 10 ringgit heee...
puas tgk voldermont mati.. heee:P

dang intan duka berkata...

tak berkesempatan utk tgk crita ni..
hohoho


peace

ayie berkata...

macam paksa rela je pergi tengok..haha

kechixx berkata...

hahahaha...kelakarlah baca blog zami;)

Terbang Bersamaku berkata...

cerita Harry Potter mmg best...buku dia pun dah best kan..tp sygnye sy belum berpeluan nk tengok filem terakhir nie..:(

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com