Jumaat, 8 Julai 2011

(Gambar) Bermain Di Tepi Sawah

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Okay. Sekian. Terima kasih. Itu sahaja untuk entri kali ni. Haha. Boleh? Bersempena dengan hari Jumaat yang mulia ni, aku dengan perasaan kacaknya ingin berkongsi dengan korang gambar gambar aku bermain kat tepi sawah padi yang tengah menghijau ni. Eh. Ke menguning? Adeh. Aku pon tak dapat nak pastikan warna apa. Sebab aku tengok warna dia tak hijau tak kuning. Adakah biru? Errr... Itu memang nak kena pijak la tu. Melampau betul kalau warna biru. =_=








Lokasi kejadian? Kampung Ujong Bukit, Perlis. Gambar gambar ni telah diambil masa aku join program Perkampungan 1 Malaysia hari tu. Even tengah ada aktiviti masa tu, sempat lagi aku berhenti kat tepi sawah lepas tu paksa kawan aku yang sorang ni pergi tangkap gambar gambar aku. Nampak tak perkataan paksa tu? So, padan muka dengan kawan aku tu! Siapa suruh jadi kawan aku kan? Sekarang kau berani nak jadi kawan aku? =_=



potpetpotpet : Subhanallah.

27 ulasan:

  1. saya berani jd kawan anda! sy suka dipaksa suh amik gambar! sbb sy akan paksa awk balik utk amik gmbr sy plak! kahkahkahh!!!

    BalasPadam
  2. Pose macam mana la jugak tengah sawah, celah jamban, kamu tetap meletop. Ok saya envy #simbahacid hahaha

    PojiePooh; Hanya Satu...

    BalasPadam
  3. pic nom 2 tu sangat kekampungan.. ke sawah boy btol ni??haha.. melaka ada sawah pon mcm nak taknak je tanam..hehe

    BalasPadam
  4. teringin nak pegang sawah;)

    BalasPadam
  5. next time bawak camera kita bergambar ditepian tasik lak k. Zami dh tengok kn? confirm yg len akan jelous nti.

    BalasPadam
  6. xbaik pakse orang lain okay..haha..

    BalasPadam
  7. biru pon boleh pe. campur kuning jadi hijau..heee :D
    btw, cantik pemandangan. mesti seronok :)

    BalasPadam
  8. saujana mata memandang...cantiknya pemandangan~~~

    BalasPadam
  9. cantik..tapi lagi cantik kalau ade kerbau sekor kat sawah tu...baru nampak kampung betul..

    BalasPadam
  10. perkataan 'paksa' tu memang kejam! hahaha~ nasiblah kawan hizami tu. lol!

    BalasPadam
  11. haha..mmg kesiannn la kawan tu. dh la di paksa untuk amek gambar. bukan nak tayang gmbar mmber tu. kot la boleh pinjam amek gmbar time wedding nnti. hahaha

    BalasPadam
  12. mane2 pose mesti ok je zami...hehe

    BalasPadam
  13. cantek padi tu,menguning je,hi3

    BalasPadam
  14. sejok mato tgok sawah..hijooo je!

    BalasPadam
  15. sawah oh sawah! dah lame tak jejalan pergi sawah carik carli..huhu!

    arepnakbebel: If I were a superhighgeniuspersonintheuniverse

    BalasPadam
  16. mna main nye?xde pn?
    hahaha

    BalasPadam
  17. wah alang2 maen kat sawah tu nape tak cari kerbau boleh maen2 lumpur...hahhaaa... ;p

    BalasPadam
  18. ish, kalo beta edit, mesti lagi menyerlah ni~

    BalasPadam
  19. ewah2 boleh jd model sawah padi ni
    dgn tagline "makanlah beras tempatan!"
    HAHA

    BalasPadam
  20. hoho .. adakah anda pasti itu adalah sawah ? bkn lalang kerr ??

    haha .. xD

    BalasPadam
  21. Hati hati bro, nanti kn gigit lintah. Hahaha. Rindu giler kat sawah bendang!

    BalasPadam
  22. lawa la gamba.
    kesian kawan tuu

    BalasPadam
  23. haha, pakse-memakse tu resam berkawan....
    erk~

    dah kawan ngan model, nak wat cane...

    BalasPadam
  24. owh...pegi jugak eh perkampungan satu malaysia...no wonder rase mcm penah kenal....

    BalasPadam
  25. cantikk pemandangan ! eh, kiter pon ada bergambar di sawah jugak kat sini http://peanutstory.blogspot.com/2011/07/kampungku.html

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com