Jumaat, 8 Julai 2011

(Gambar) Bermain Di Tepi Sawah

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Okay. Sekian. Terima kasih. Itu sahaja untuk entri kali ni. Haha. Boleh? Bersempena dengan hari Jumaat yang mulia ni, aku dengan perasaan kacaknya ingin berkongsi dengan korang gambar gambar aku bermain kat tepi sawah padi yang tengah menghijau ni. Eh. Ke menguning? Adeh. Aku pon tak dapat nak pastikan warna apa. Sebab aku tengok warna dia tak hijau tak kuning. Adakah biru? Errr... Itu memang nak kena pijak la tu. Melampau betul kalau warna biru. =_=








Lokasi kejadian? Kampung Ujong Bukit, Perlis. Gambar gambar ni telah diambil masa aku join program Perkampungan 1 Malaysia hari tu. Even tengah ada aktiviti masa tu, sempat lagi aku berhenti kat tepi sawah lepas tu paksa kawan aku yang sorang ni pergi tangkap gambar gambar aku. Nampak tak perkataan paksa tu? So, padan muka dengan kawan aku tu! Siapa suruh jadi kawan aku kan? Sekarang kau berani nak jadi kawan aku? =_=



potpetpotpet : Subhanallah.

27 ulasan:

Nisa Kay berkata...

saya berani jd kawan anda! sy suka dipaksa suh amik gambar! sbb sy akan paksa awk balik utk amik gmbr sy plak! kahkahkahh!!!

Pojiepooh Abdullah berkata...

Pose macam mana la jugak tengah sawah, celah jamban, kamu tetap meletop. Ok saya envy #simbahacid hahaha

PojiePooh; Hanya Satu...

ayie berkata...

pic nom 2 tu sangat kekampungan.. ke sawah boy btol ni??haha.. melaka ada sawah pon mcm nak taknak je tanam..hehe

kechixx berkata...

teringin nak pegang sawah;)

zizidiazora berkata...

next time bawak camera kita bergambar ditepian tasik lak k. Zami dh tengok kn? confirm yg len akan jelous nti.

.Cik Nana. berkata...

xbaik pakse orang lain okay..haha..

cancerGreen berkata...

biru pon boleh pe. campur kuning jadi hijau..heee :D
btw, cantik pemandangan. mesti seronok :)

Alisya berkata...

saujana mata memandang...cantiknya pemandangan~~~

FaiZaH Fyn berkata...

cantik..tapi lagi cantik kalau ade kerbau sekor kat sawah tu...baru nampak kampung betul..

Mikah Lurima berkata...

perkataan 'paksa' tu memang kejam! hahaha~ nasiblah kawan hizami tu. lol!

najihah sahami berkata...

haha..mmg kesiannn la kawan tu. dh la di paksa untuk amek gambar. bukan nak tayang gmbar mmber tu. kot la boleh pinjam amek gmbar time wedding nnti. hahaha

Han$ Xy berkata...

mane2 pose mesti ok je zami...hehe

amy amira berkata...

cantek padi tu,menguning je,hi3

Chenal berkata...

sejok mato tgok sawah..hijooo je!

luqman zakaria berkata...

sawah oh sawah! dah lame tak jejalan pergi sawah carik carli..huhu!

arepnakbebel: If I were a superhighgeniuspersonintheuniverse

ika~~ berkata...

mna main nye?xde pn?
hahaha

Miyami Olive berkata...

wah alang2 maen kat sawah tu nape tak cari kerbau boleh maen2 lumpur...hahhaaa... ;p

NuR 'aQiLaH berkata...

ish, kalo beta edit, mesti lagi menyerlah ni~

Hassanah berkata...

ewah2 boleh jd model sawah padi ni
dgn tagline "makanlah beras tempatan!"
HAHA

sitirosaidah_09 berkata...

hoho .. adakah anda pasti itu adalah sawah ? bkn lalang kerr ??

haha .. xD

Oasis berkata...

Hati hati bro, nanti kn gigit lintah. Hahaha. Rindu giler kat sawah bendang!

Faraa Eiman's berkata...

nice shot !
hoho ;p

ila berkata...

lawa la gamba.
kesian kawan tuu

Az-Zahra Fauzee berkata...

haha, pakse-memakse tu resam berkawan....
erk~

dah kawan ngan model, nak wat cane...

miss ana berkata...

owh...pegi jugak eh perkampungan satu malaysia...no wonder rase mcm penah kenal....

DanieL AdiE berkata...

Sawah dimana nie??

Syahbinar Shuib berkata...

cantikk pemandangan ! eh, kiter pon ada bergambar di sawah jugak kat sini http://peanutstory.blogspot.com/2011/07/kampungku.html

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com