Ahad, 3 Julai 2011

Bukan Senang Nak Makan Roti Dengan Sup!

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Siapa pernah pergi espresSOUP? Eh. Tu bukan nama negara. Tapi tu nama brand yang terkenal dengan soup. Kau tak nampak belakang nama dia tu ada soup? Tentu tentu la espresSOUP ni famous dengan soup dan bukannya soap atau sos apatah lagi sosej. =_=

Aku first time datang espresSOUP. Nasib la kawan aku tu nak belanja. Terima kasih diucapkan kepada Ryu bukan nama sebenar! Yes. Dia yang suggest espresSOUP ni. Aku dengan tak berapa yakin lalu mengangguk lemah. Eh. Ayat macam novel kan? Adeh. Dia kata sedap! So, tak salah cuba kot? Aku order sama macam dia order. Cuba teka aku order apa? Okay. Masa dah tamat ye. Aku order mushroom soup. Jom tengok macam mana rupa mushroom soup aku. ;)




Mushroom soup tu ada kat dalam roti yang berbentuk mangkuk tu. Gile kentang kan? Bagi aku yang baru pertama kali lepak kat sini memang agak teruja sikit la kot. Hehe. Tak kisah la kau nak kata aku jakun ke apa sebab aku memang jakun pon tengok mushroom soup aku kat dalam roti yang macam mangkuk ni. :P

Mula mula, aku ingat nak ngap terus je. Tapi kawan aku kata sila ikut seperti langkah langkah yang tertera. Nak tahu apa dia langkah langkah yang dimaksudkan? >_<




Nampak tak? Ada two steps je pon. So, tak payah nak berpeluh peluh ikut steps tu. Senang je. Actually, tak kisah pon kau nak makan macam mana. Ni dia bagi cadangan je. Kalau kau prefer nak makan ikut cara kau, ikut je la. Takde siapa nak marah derrr. Kau ingat pekerja kat situ nak saman kau kalau kau makan tak ikut langkah langkah yang telah disediakan? Errr... Boleh jadi ke? Haha. Lain orang, lain caranya. Mungkin kau lebih suka hirup soup sampai habis dulu baru kau makan roti dia. Mungkin kau lebih suka makan roti sampai habis dulu baru kau hirup soup dia. Mungkin kau lebih suka gigit pinggan dia tu pon boleh jadi jugak kan? =_=




Berair tu. Meleleh air liur tengok! Ke air liur aku je yang meleleh? Air liur kau meleleh ke tak ni? Okay. Fine. Aku memang syok sendiri. Dah la. Malas nak layan kau. Baik aku layan perasaan aku dengan mushroom soup ni. =_=





potpetpotpet : Dimulakan dengan bismillah. Disudahi dengan alhamdulillah. ;)

33 ulasan:

Mra Mastura berkata...

malam2 cite makanan. lapar. >__< jakun gak tgok mangkuk roti tu >__< mahu mahu makan !

Amir Rayyan berkata...

owh mcm tu...heheehhe..:)

Az-Zahra Fauzee berkata...

makan sudu dulu, baru makan pinggan...
erk, boleh?

Siti Nadzirah Zakariah berkata...

nmpk sedap sebab itu makanan. ukeh, cuma nak tahu mahal ke bende tu?

Nabil Aizat Abdul Rahman berkata...

Dulu pernah try mushroom soup dalam roti bulat je..nak try la gi tempat ni bler balik nanti..

SyazwanSarawak berkata...

pehh. ni jalan-jalan cari makan yang best..!

heheh ^^

adrinaqamarina berkata...

ape pasal muka model macam tak menyakinkan je sup tu sedap? :P

dang intan duka berkata...

wah..terliur dang...
sedap2.. walaupun tak mkn lagi tp dh taw memang sedap la..


peace :p

dak eina berkata...

sedap tak?? terliur la wei >.<

Han$ Xy berkata...

best kottttt

Najla Aklili berkata...

mak aihh , sedap nye nampak .

Izyanti berkata...

memang nampak sedap la bro. kat mane ni ?

d_LA berkata...

unik betul!!!
baru lg ke espresoup ni?x pnh dgr pun lg..lg jakun..erk

manja berkata...

sedapnya....huhu

J.Syazwana berkata...

espressoup ni katne zami ?

Suhazli berkata...

ok..skrg ni abang zami dah boleh ganti qi razali jadi hos JJCM.. okey?? =)

Izz Latif berkata...

~erm~
ni yang dekat Time Square tu ke??

(^-^)

www.izzlatif.blogspot.com

HazHand berkata...

hahahahah! bpak plik do..adeih.. nk try r pasnh

eiymnajmie berkata...

sedap gile kot...perghh..mane ek ble cr mnde alah nie??

kechixx berkata...

cedapnyo;)

JaJa'Z berkata...

erk..agak menarik disitu....kat mana hizami makan ni dik?

WanFadhilah berkata...

tak suka makan mushroom soup.:D

NuR 'aQiLaH berkata...

cikgu!

dah teringin.
sila belanja -___-"

zizidiazora berkata...

eh..memang unik la makanan ni. tak pernah jumpa. kat mana kedai dia ni zami?

amier azrul alias berkata...

aku tak pernah pergi
huhu
sedap ke?lol

ayie berkata...

nampak pelik je.. lps tu koyak sikit roti terus tetumpah sup..hihi..comot da pinggan

Shalina Samsudin berkata...

tak payah makan la..lagi senang! HAHA

misz myza berkata...

seriously, nmpk mcm sedap gilerrr.. mesti kenyang kalo mkn ni je..

Dosh Saleem berkata...

pergh sedap2. hahah

Hans berkata...

ohoiiiiiiiiii
asal la aku buka entry nih kul 11.45 malam
dah aku xmakan apa2 nih
arghhhhhhhhhhhh
sedap2
nak try la kalau jumpa

Review Filem Transformers: Dark Of The Moon 3D

najihah sahami berkata...

haha..dekat mid ade kedai ni. tp xsuka bau sup dia. tiap kali lalu mesti tutup hidung. hahaha..kejam kan?




:P

amy amira berkata...

sedapnye..nyum..nyum...

Mila Ahmad berkata...

wah mcm sedap jerk!

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com