Khamis, 14 Julai 2011

Blog Makeover #1 | Daniel Adie

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Entri ini ada kaitan dengan Wordless Wednesday #7 sebelum ni. Yes. Memandangkan aku tak boleh nak explain apa apa dalam entri tu, kerana tema wordless itu sendiri, so, aku akan explain dalam entri ni. Explain ye. Tahu tak explain? Yang ayat dia panjang panjang tu la. Get ready! Haha. For your information, aku dah makeover tiga buah blog yang bertuah. Bertuah atau malang beb? Tak dapat aku nak jawab. Adeh. Dan aku rasa tulang belakang aku dah hampir 90 point 2358673048840 darjah ke-bengkok-kan-nya gara gara duduk menghadap laptop selama 23 jam 60 minit tanpa berganti ganti. =_=

Blog yang pertama ialah? Jeng jeng jeng. Blog abang jambu kita iaitu Daniel Adie. Oh. Dia merangkap sebagai best buddy aku since kitorang form one lagi. Satu sekolah beb! :)




Untuk blog dia ni, aku cuba menampilkan konsep yang simple but classy. Cehhh... Tema nak macam gempak. Macam je pon. Anyway, Daniel Adie memilih warna biru dan putih sebagai warna rasmi blog dia. Errr... Lebih kurang macam blog aku la kan? Sama tapi tak serupa! Blog dia ni aku buat lain sikit. Apa yang lain? Blog dia memiliki background yang bercorak abstract seperti patung wayang kulit. Lepas tu, post, sidebar dan gadget background bagi blog Daniel Adie ni bersifat transparent. Sebab tu kau boleh nampak background blog dia tu. Lain kan blog dia daripada blog aku? Kau jangan mengada ngada nak samakan blog dia dengan aku ye. Aku pijak kau laju laju kalau kau kata sama. >_<




Tu je kot aku nak explain. Haaa... Simple je kan? Eh. Blog makeover ini sebagai salah satu aktiviti aku dalam memenuhi masa lapang je. Sebab aku tak hebat mana pon nak design blog cantik cantik macam Cik Sri. Ni pon aku sentiasa rujuk perpustakaan google. Aku cuma tahu sikit sikit je. I mean, sikit sikit yang sikit sangat sangat. :D



potpetpotpet : Sikit sikit lama lama jadi bukit. Jangan tunggu lama lama nanti lama lama dia diambil orang. #okbai

29 ulasan:

fadlisabri berkata...

W0ww....cantik2!

Han$ Xy berkata...

nice~okep...tak same~

najihah sahami berkata...

haha..xhebat mana pun dah macam ni. kalau hebat sikit lagi ntah macam mana la. lg gojes la kan.haha

ishiko berkata...

wah wah nice lah ^^

.:|kamaryeah|:. berkata...

tahu sikit-sikit pon da dpt hasil yg sgt cantik~
kalau da byk-byk nanti macam mane lah kan~
*mode kagum*

zizidiazora berkata...

suka pd statement "blog abang jambu kita iaitu Daniel Adie". hehehe.....

Yanie Nanee berkata...

hizamrahim ni memang tolong orang makeover blog,ye?
memang tak sama antara blog anda n blog adie tapi dua2 saya suka.

nur choki choki berkata...

wah putih :)
lepas ni sape pulak??

Mra Mastura berkata...

wah2.. tak ckp same pun... tlg jgn pijakkk,, =P

potpetpotpet, sy da tggu lame ni..cemana? jgn diambil org tau! >_<

Pencacai Alim berkata...

buat aku punye skali..

::FAIZ FARISH:: berkata...

ko dah jadik Designer Blog la.. hehe

Hans berkata...

blog aku bila ko nak tolong renovate?
hahaahhahaha

http://hanspunyablog.blogspot.com/2011/07/review-filem-harry-potter-and-deathly.html

aliesha kirana berkata...

cun2..buat utk AK!hehhehee

Syahmi Fikri berkata...

simple yet nice!

stylo la bro!

ayie berkata...

cantik-cantik.. blog ayie bila nak makeover.. makeup ckit.. xreti la.. malas nak godek2 takut cermin mata ni tambah power lg..huhu..


tapikan blog encik hamdi bukan dah lama warna biru ke? sejak singgah blog dia selama setahun tak pernah tukar pon..hehe.. blog ni sebelah pintu.. warna merah, putih ada.. blog pedas2 tu..haha.. slalu tukar..lol..just kidding

Amirah Suhana berkata...

ha'ah laaaaa sama. tp xserupa.. cam kembo pun ade oh zami blog korg..haha

Chenal berkata...

nk mintak tolon makeober jgk ..bleh ka?

Pojiepooh Abdullah berkata...

Daku dapat bayangkan kamu best buddy dari form 1 mesti jadik mean girl dulu kan sebab memasing hot. hahah!

Btw kamu berdua dah hot, buat header molek2 bertambah peratusan hot itu. okeh daku jeles, bakal minta sikit kepanasan itu ;p

PojiePooh; Hanya Satu...

Aman Ibrahim berkata...

Waa!! even sebagai mengisi masa terluang and sekadar suka2 but the result was totally awesome and fantastic Hizami. Love the design and i meant it. Mesti nanti ramai yg mintak tolong make-up kan blog. Termasuk Aman sekali haha..

Rafiqa Rizqin berkata...

best nye !! nak make over jugak ! hehe..

http://ladyfiqa.blogspot.com/

mr.syazwan berkata...

ok lerr tu

boleh cr makan!

bila nak wat watermark tuk hamba lak??

lama da menunggu ni

>.<

haha

Suhazli berkata...

abg zami..rajin2 la pulak makeover blog hez ni..huhuh ^^,

Ms Bery berkata...

Wah cantik nya..
Jeles.. @_@

izfanora berkata...

cantik.. bakat yg ada perlu digilap.. :)

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

myb next Ahmad Fauzi Aryaan plak ke????? meunggu utk dilamar...hehehe..

Mi-Young berkata...

ape maksud potpetpotpet tu? hurm.. pasni kalau nak mintak tolong buatkan header blog, boleh lah mintak tolong zami kan?? =)

nurul berkata...

zami tlong sya wat header bru jgk...

DanieL AdiE berkata...

LOVE IT!

ZAMI, buka business!

Puteri Iqa Izyan berkata...

latest ni cantik. nmpk kemas~

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com