Selasa, 26 Julai 2011

Ada Apa Dengan Johan Menunggu?

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Okay. Sebelum cerita ni berkulat, baik aku bagitahu sekarang. Hari Jumaat (22 Julai) hari tu aku bertolak pergi Tanjong Malim sebab aku kena join Festival Nasyid Peringkat Negeri Perak Darul Ridzuan pada hari Sabtu (23 Julai). Yes. Kitorang berlatih tak sampai sehari je pon. Siriyes. So, hari Sabtu tu kitorang bertolak seawal jam 7 pagi untuk ke Ipoh. Dan kitorang kumpulan yang paling lambat sekali sampai kat sana. Adeh. Secara tak langsung, kumpulan kitorang dapat giliran terakhir bagi peringkat saringan. :B


Nama team kitorang ialah Em Basheer. Maksud dia? Errr...


Tengah tunggu giliran ni. Nervous tak payah cakap la.


Ada 14 buah kumpulan nasyid yang join Festival Nasyid Peringkat Negeri Perak Darul Ridzuan ni. Sebelum ke peringkat akhir, setiap kumpulan kena lepas peringkat saringan dulu. For your information, ada dua kategori yang dipertandingkan, kategori tradisi dan lagi satu ialah kategori moden. Sah sah la kitorang masuk kategori moden kan? Daripada 14 buah kumpulan tu, 10 buah kumpulan berada di bawah kategori moden manakala 4 buah kumpulan yang lain berada di bawah kategori tradisi. ;)


Dah selesai peringkat saringan!


Dalam hati siapa la tahu. Ni tengah tunggu keputusan ni.


Yes. Kumpulan kitorang dapat masuk final!


Daripada 10 buah kumpulan yang melalui peringkat saringan bagi kategori moden, hanya 3 buah kumpulan sahaja yang berjaya ke peringkat akhir. Dan terdapat 1 buah kumpulan sebagai johan menunggu. Maksudnya, kumpulan tersebut tak perlu nak melalui peringkat saringan ni, terus je ke peringkat akhir. Errr... Sebab apa pulak? Sebab kumpulan tu dah mewakili negeri Perak Darul Ridzuan masa Festival Nasyid Peringkat Kebangsaan tahun lepas. Paling penting, kumpulan dorang dapat naib johan kot masa tu! Diulangi dengan nada yang menjengkelkan, naib johan kot! Dahsyat gile. So, apa barang dorang nak ikut peringkat saringan yang macam tak penting ni kan? Haha. :P

Alhamdulillah. Kumpulan kitorang dapat masuk peringkat akhir. Syukur! Eh. Peringkat akhir dilangsungkan pada malam hari tu jugak. ;)


Persembahan masa malam peringkat akhir tu. Hebat tak? Haha.


Sekali lagi, malam tu kumpulan kitorang dapat giliran yang terakhir jugak. Dah rezeki kot. Aku puas hati gile malam tu sebab aku tengok everyone yang kat dalam dewan tu enjoy dengan persembahan kitorang. Nervous pon dah kurang. ;)

So, tiba la masa untuk mengumumkan keputusan dia. Jeng jeng jeng. Dengan mengutip markah sebanyak 76, tempat ketiga diumumkan. Okay. Bukan kumpulan kitorang. Lepas tu, dengan mengutip markah sebanyak 77, naib johan pulak diumumkan. Eh. Bukan kumpulan kitorang jugak. Adeh. Kumpulan kitorang tak menang kot? Takpe la. Takde rezeki, nak buat macam mana kan? Seterusnya, dengan mengutip markah sebanyak 86, johan pon diumumkan. Eh. Em Basheer? Em Basheer! Wow! Memang tak dapat nak cakap apa dah. Terima kasih Allah! :)


Sebelah kiri ialah johan bagi kategori moden dan sebelah kanan johan bagi kategori tradisi.


UPSI bawa satu bas kot! Haha. Nasib la johan kan?


Bergambar bersama dengan salah sorang daripada juri pada malam tu iaitu Patrick Khamis.


Ni dengan hos pada malam tu.


En Fahmi yang banyak membantu kitorang.



potpetpotpet : Kita hanya mampu merancang, Allah yang menentukan.

49 ulasan:

  1. Wah...hebatnye!!
    TAHNIAH!

    BalasPadam
  2. wah tahniah tahniah...

    teringinnya nk tengok persembahan nasyed em basheer ni..!

    mesti gempak..neway tahniah sekali lagi!! memang hebat..

    awk upsi ker?

    P/s: teringin nk dengo awk nasyed lah huhu..

    BalasPadam
  3. pheeewit :) nak dengar lah abg zami nasyid . video tak de ke ? hehehee

    anyway , tahniah ! :)

    BalasPadam
  4. kemainn feeling mse tgh nyanyi . ohsem =D

    BalasPadam
  5. wah menang eh.. tahniah2!! :)

    BalasPadam
  6. pehhhhhh gilosss kentangggggggg !!!!

    kongrets ^^

    BalasPadam
  7. hehe kali ni nye ade video lg x? :P

    BalasPadam
  8. @snadilaa

    video ada.
    tapi segan ah nak upload.
    haha.
    :B

    BalasPadam
  9. @kimi

    errr...
    kitorang bukan johan menunggu ye.

    BalasPadam
  10. congrats zami...erm3, ape kate klu zami upload cpt2 video tu...nk tgk jugak..hehe
    =)

    BalasPadam
  11. zaman skolah slalu menasyid.n now hilang dah budaya tu.congr krana berjaya mengekalkan budaya ni..

    BalasPadam
  12. wah2...bkn main lg..huhu..congrates ya^,^

    BalasPadam
  13. pakaian tuh lawa2..hehe:P nak dengar gak korang nynyi..

    BalasPadam
  14. tahniah2..tgh tunggu album nasyid hizami lah kuor...lg nervous tunggu sapa dapat header free tu tau..copatlah wat keputusan..x sabir dah den ni ha...hahaha

    BalasPadam
  15. tade video..??yg sblm nie ade..
    kalo ade cepat cepat..
    na tgk..lalala~~ =p
    skali lg tgn nie mengada nak tullis CONGRATS..!

    BalasPadam
  16. video! video! video!
    sekian, harap tunaikan :P

    BalasPadam
  17. tahniah bro..

    btw, video pls.. hehe..

    BalasPadam
  18. tahniah2! mengharumkan nama universiti~

    BalasPadam
  19. Wahhh yeke?..Alhamdulillah..Tahniah..:-)

    BalasPadam
  20. wahhh mesti best kan,,
    upload lah nak tengok jugak ;)

    BalasPadam
  21. tahniah2 .
    video perlu diupload ats permintaan ramai =)

    BalasPadam
  22. whoa!!
    hebat!
    tahniah ouh...
    xD

    BalasPadam
  23. wow!!cayalah...t leh la lawan kumpulan rabbani...tahniah bro..

    BalasPadam
  24. Terel la datang lambat pun boleh menang kan..
    Congret ;)

    BalasPadam
  25. waaaaaaaaaaaa.. mesti tak sangka gile rkan..

    tanniah banyak3 kali.. y bace ni pulak jadi teruja.. ahahaha.. ;p

    BalasPadam
  26. cayalah
    abang model berbakat dalam bidang nyanyian
    :-)

    BalasPadam
  27. nasib tak berkulat lagi~


    kemain dok sebelah yang pink3 tu. ehem3. ;P


    bagus juga org buat festival nasyid ni sebab budak3 muda zaman sekarang mana nak dengar nasyid dah. *ayat maacam kte ni dah tua sangat dah tu*


    tahniah untuk em basheer!


    zami, kirim salam pada yang shining3 tu ;)

    BalasPadam
  28. nama group tu based on gabungan huruf nama ker..btw, tahniah..

    BalasPadam
  29. yeay congrats...em basheer tu ape maksud dye eh...

    BalasPadam
  30. wow jauh tu beza markah!!hebat!!

    gambar 1st tu macam dah jadi cover album lak..haha smart!!

    BalasPadam
  31. congrate zami!!!! meletop gile laaaa...prep kejap jeee tp yg penting HEBAT!!!!

    * t upload laa video klu ade...hehehe..

    BalasPadam
  32. wah.. hebatny. xd vdio ke? ley tgk. hee ;))

    BalasPadam
  33. yang ponting johan menunggu cun..haha

    BalasPadam
  34. sy nampak ckgu zaki di situ. kaunselor sy dulu :)

    BalasPadam
  35. huwoo..mwmang terbaik ah....nanti kawen nak ajak zami and the gang dtg nyanyi la..:P

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com