Ahad, 5 Jun 2011

X-Men: First Class | Filem X-Men Terbaik?


S I N O P S I S
Sebelum Charles Xavier dan Erik Lensherr menggunakan nama Professor X dan Magneto, both of them sedang tercari-cari kuasa yang ada pada mereka. Dan sebelum dorang menjadi musuh, dorang boleh dianggap best friends la jugak. Dorang siap bekerjasama dengan beberapa orang mutan. Eh. Ada beberapa watak lama, ada beberapa watak baru. Dorang berganding bahu untuk menghalang ancaman yang paling dahsyat. Errr... Oleh siapa? Haaa... Tu kena tengok sendiri. At the end, Professor X dan Magneto mengambil haluan masing masing. Nak tahu kenapa? Tak faham faham lagi? Tengok la sendiri! Haha.


I N  M Y  O P I N I O N
X-Men: First Class is simply fantastic. Filem ini tidak bersandarkan action semata-mata tapi turut menyelitkan emosi dalam watak watak seperti Magneto, Xavier, Mystique dan Beast. Filem ini lebih menumpukan kepada watak dan bukannya aksi. Aku tak kata filem ni takde aksi yang dahsyat. Tapi kekuatan filem ini adalah terletak kepada pembinaan watak. After watching this movie, kau akan dapat menjawab beberapa persoalan yang penting dalam X-Men seperti:

  • Macam mana Erik Lensherr dapat nama Magneto?
  • Macam mana Magneto dapat topi dia pakai sekarang?
  • Macam mana Magneto boleh berkawan dengan Professor X?
  • Macam mana Magneto boleh bermusuh dengan Professor X?
  • Macam mana Professor X jadi lumpuh?
  • Apa hubungan Professor X dengan Mystique?
  • Macam mana Mystique masuk geng Magneto?
  • Macam mana Beast bertukar jadi binatang tu?

Dah dah. Cukup! Tak nak la cerita panjang panjang. Nanti jadi spoiler pulak kan? Anyway, X-Men: First Class ada sikit kelemahan. Filem ini tidak menceritakan latar belakang watak watak jahat seperti Emma Frost dan Riptide. Tapi tak kisah la semua tu. Jom tengok X-Men: First Class sekarang! Berbaloi!


Bila aku nak berlakon dalam filem X-Men pulak ni? Penat aku tunggu! =,=



potpetpotpet : Dengar cerita sequel filem ni bakal menyusul. ;)

19 ulasan:

Taib T.i.M berkata...

pegi la kt marvel...try ushar2 ke...haa

NoRie_yAnTie berkata...

nak berlakon Xmen ye? jadi pelakon malaysia dulu la.. shahir dah jadi pelakon.. ko bile lagi?

Syuk Ry berkata...

perg.. ak nk tgok cter ni mgu dpn.. huhu..
Sinematografi : Pengunaan Kamera

Da LovaC berkata...

semart watar azazel..lol

Mikah Lurima berkata...

X-Men... my fav Marvel comic of all time. Hehe~

ayie berkata...

best la jugak cite ni..

kalau dah cerita pasal history entah zaman ke berapa so macam tengok sejarah la..huhu

ecam berkata...

Pertemuan I ngan Daniel Adie adalah sewaktu Zami tengah menonton wayang X-Men.

Mra Mastura berkata...

tak tgok lg, bz praktikal -____-"

gambar tu tgok sape ~

tieha ismail berkata...

malangnya, tieha x pernah tgk film x-men....huhuhu cdey2...

Dawa berkata...

tgk dr trailer pon tau mmg best. tp mmg dh xleh nk gi tgk wayang kalau dah ada anak kecik ni. tunggu BRRip je. huhu

prince dauz berkata...

mmg gempak sume persoalan.. haduh... nanti nk g tengok lah... tapi persoalan uh dah terjawab ke? xde?????

SyahmiFikri berkata...

wah! harus tonton la kan..

bro! apa ag.. mulakan denga watak2 kecil dulu.. nant gah ar jadi pelakon.. hehhee

Qarl berkata...

sudah tengok jugaks

10 stars

ecahjahed berkata...

best sangat2 !! mcm nk tgk lg skali ler..hihihi..

kembatolo™ berkata...

erk.. bila kau dapat blakon xmen, aku jadi xmen jugak. tolong rekemen eh? hahaha

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

esok bole kot belakon X-man...

a little less conversation berkata...

bila ko sorg je tggl laki kt atas bumi ni..haha

najihah sahami berkata...

tunggu zami tumbuh tanduk..:P

OrAng_PeRLiS_mEnULiS berkata...

pada aku, filem ni x berapa ok la.. uhu : X-MEN FIRST CLASS BOSAN!

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com