Isnin, 20 Jun 2011

Tangan Kiri Kebas. Tangan Kanan Terseliuh.

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Adeh. Penat gile berlatih nasyid ni. Start daripada pukul 9 pagi sampai la pukul 11 malam. Dah 3 hari macam tu. Penat derrr... Tangan kiri aku sampai kebas gara gara pegang mikrofon lama sangat. Tangan kanan aku pulak terseliuh sebab aku praktis gaya dengan sepenuh hati. Yes. Sepenuh hati ye. Haha. Memang letih la. Sampai je kat bilik, takde mood nak buat apa apa. Fikir nak tidur je. T-T

Ada petua tak nak bagi tangan aku ni elok? Sakit lagi ni... >.<

Anyway, bak kata pepatah, practice makes perfect. Practice dah banyak kali. So, sekarang dah perfect ke? Tangan di dada, mata ke atas ye. =,=

Tinggal dua hari lagi sebelum pertandingan. Aku dah neves neves ayam dah ni. Ada sesiapa nak ganti aku? >.<

So far, aku enjoy dengan nasyid ni. Sebagai pengalaman pertama, it was tough la. Biasa kalau karaoke sorang sorang, aku bantai je. Ni dah masuk nasyid, nak kena harmonize suara dengan penasyid penasyid yang lain. Susah derrr... Tak boleh lebih, tak boleh kurang. Eh. Penasyid ialah singkatan bagi penyanyi nasyid. =,=





potpetpotpet : Wish me luck! XD

28 ulasan:

  1. hahahaa..xkena langdung baju tu ngn songkok..adeh...btw, gudlak zami!

    BalasPadam
  2. kehkehkeh. sedap tak nasyid tu? hehe. *gurau. cikgu suruh lah kawan cikgu record time nasyid tu. pastu letak dlm blog. nak tgok. :)

    BalasPadam
  3. dok pegang mic lama sgt kot

    BalasPadam
  4. nakkkkkkk lirik lagu insan cemerlang ummah terbilanggggggggg...dah lupa lirik dia cane,uwarrrrrr T_T


    p/s:good luck tau,sore mesti sedap ni !

    BalasPadam
  5. Tak leh wish good luck,.. kena cakap,

    "Break a leg!"
    :)

    BalasPadam
  6. seronoknya nyanyi nasyid pakai jeans jer...moden skrg kan. hehe

    BalasPadam
  7. wow..

    gud luck bro! pasti menang...

    do ur best.. =)

    BalasPadam
  8. Zami,
    Apsal sampai jadi cam tu ni Mi? sampai patah riuk kaki tangan praktis. Ni dok blajar nasyid ke balajar silat?

    Jaga diri Mi nnti kita jumpa and abg ada ubat untuk tangan tu. Confirm baik nyer..hahaha....

    BalasPadam
  9. Penyanyi Nasyid terseksi Shag pernah tengok. Keke :P

    Good Luck Zami!

    BalasPadam
  10. walawehhh
    zami penasyid skrg
    ekekekekekek
    manisnya kurma iniii
    good luck

    Syaitan Memang Durjana

    BalasPadam
  11. semoga dpt tarik high note...dgn cemerlang....

    BalasPadam
  12. yg pting, pic nak innocent kan? fine tema nasyid.. haha

    BalasPadam
  13. w0w.. nasyid..
    Lagu apa ya??

    mesti best kan??

    confirm b0le menang if selalu bt practice..

    Practise make perfect,,,

    Gudluck friend! ^.^

    BalasPadam
  14. try masok imam muda la zami..hi3..

    BalasPadam
  15. lama tol x masuk nasyid ni..jgn lupe minum air asam jawa..hee

    gud luck^^

    BalasPadam
  16. muke innocent pic tuh haha..
    all the best dalam pertandingan, jgn gabra..

    BalasPadam
  17. wah!!memang hebat!!nasyid kontemporari ek?hehe.. btw gud luck..

    BalasPadam
  18. nasyid?? tuka profession plk ke, huhu

    BalasPadam
  19. Hahah..pic x bole blah...

    BalasPadam
  20. haha
    gud luck incek vokelis

    BalasPadam
  21. good luck utk competition tu;...buat yg trbaik! yeahhh

    BalasPadam
  22. ada pulak penasyid -.-

    *best of luck*

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com