Isnin, 20 Jun 2011

Tangan Kiri Kebas. Tangan Kanan Terseliuh.

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera!

Adeh. Penat gile berlatih nasyid ni. Start daripada pukul 9 pagi sampai la pukul 11 malam. Dah 3 hari macam tu. Penat derrr... Tangan kiri aku sampai kebas gara gara pegang mikrofon lama sangat. Tangan kanan aku pulak terseliuh sebab aku praktis gaya dengan sepenuh hati. Yes. Sepenuh hati ye. Haha. Memang letih la. Sampai je kat bilik, takde mood nak buat apa apa. Fikir nak tidur je. T-T

Ada petua tak nak bagi tangan aku ni elok? Sakit lagi ni... >.<

Anyway, bak kata pepatah, practice makes perfect. Practice dah banyak kali. So, sekarang dah perfect ke? Tangan di dada, mata ke atas ye. =,=

Tinggal dua hari lagi sebelum pertandingan. Aku dah neves neves ayam dah ni. Ada sesiapa nak ganti aku? >.<

So far, aku enjoy dengan nasyid ni. Sebagai pengalaman pertama, it was tough la. Biasa kalau karaoke sorang sorang, aku bantai je. Ni dah masuk nasyid, nak kena harmonize suara dengan penasyid penasyid yang lain. Susah derrr... Tak boleh lebih, tak boleh kurang. Eh. Penasyid ialah singkatan bagi penyanyi nasyid. =,=





potpetpotpet : Wish me luck! XD

28 ulasan:

najihah sahami berkata...

hahahaa..xkena langdung baju tu ngn songkok..adeh...btw, gudlak zami!

~AtEeN~ berkata...

kehkehkeh. sedap tak nasyid tu? hehe. *gurau. cikgu suruh lah kawan cikgu record time nasyid tu. pastu letak dlm blog. nak tgok. :)

Rozuan Ismail berkata...

dok pegang mic lama sgt kot

meaw berkata...

nakkkkkkk lirik lagu insan cemerlang ummah terbilanggggggggg...dah lupa lirik dia cane,uwarrrrrr T_T


p/s:good luck tau,sore mesti sedap ni !

ADam Dryx berkata...

Tak leh wish good luck,.. kena cakap,

"Break a leg!"
:)

Nurul Amira berkata...

gudluck ! hehe :)

Oasis berkata...

seronoknya nyanyi nasyid pakai jeans jer...moden skrg kan. hehe

SyahmiFikri berkata...

wow..

gud luck bro! pasti menang...

do ur best.. =)

zizidiazora berkata...

Zami,
Apsal sampai jadi cam tu ni Mi? sampai patah riuk kaki tangan praktis. Ni dok blajar nasyid ke balajar silat?

Jaga diri Mi nnti kita jumpa and abg ada ubat untuk tangan tu. Confirm baik nyer..hahaha....

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Penyanyi Nasyid terseksi Shag pernah tengok. Keke :P

Good Luck Zami!

Bintang Biru. berkata...

gud luck yyerr ~

Hans berkata...

walawehhh
zami penasyid skrg
ekekekekekek
manisnya kurma iniii
good luck

Syaitan Memang Durjana

eddy syrol berkata...

semoga dpt tarik high note...dgn cemerlang....

Qarl berkata...

yg pting, pic nak innocent kan? fine tema nasyid.. haha

dang intan duka berkata...

good luck... :)

♥ciK-t0ge ♥ berkata...

w0w.. nasyid..
Lagu apa ya??

mesti best kan??

confirm b0le menang if selalu bt practice..

Practise make perfect,,,

Gudluck friend! ^.^

.Cik Nana. berkata...

try masok imam muda la zami..hi3..

d_LA berkata...

lama tol x masuk nasyid ni..jgn lupe minum air asam jawa..hee

gud luck^^

Aman Ibrahim berkata...

muke innocent pic tuh haha..
all the best dalam pertandingan, jgn gabra..

Suhazli berkata...

wah!!memang hebat!!nasyid kontemporari ek?hehe.. btw gud luck..

ishiko berkata...

nasyid?? tuka profession plk ke, huhu

amy amira berkata...

congrats :)

DanieL AdiE berkata...

Hahah..pic x bole blah...

zazaw berkata...

haha
gud luck incek vokelis

suriani sakura berkata...

hensem pe cm ni....

Mohd Khairi Khadzir berkata...

good luck utk competition tu;...buat yg trbaik! yeahhh

iKhRam berkata...

gud luck bro..

Ain berkata...

ada pulak penasyid -.-

*best of luck*

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com