+ -

Pages

(Lirik Lagu) Wali Band | Doaku Untukmu Sayang



Errr... Aku tengah layan lagu ni, Doaku Untukmu Sayang, daripada Wali Band. Sedap! Lagu ni dah macam guna pendekatan Mariah Carey pulak dah. Mula mula, whispering sikit sikit. Lepas tu, whistling? Eh. Lagu ni takde la sampai nak whistling! Gile kau nak whistling? Anyway, lirik lagu dia memang menusuk kalbu betol ah. Tak perlu nak guna metafora ke hiperbola ke, lirik dia memang straight forward habis, no belok belok. So, tak perlu sangat ayat bunga bunga cinta layu di pusara. Yang penting, lirik tu kena jujur. Even simple macam mana pon lirik tu, dia boleh jadi puitis bila lirik tu lahir daripada hati. Errr... Sejak bila aku ni? =,=


Wali Band - Doaku Untukmu Sayang
Kau mau apa, pasti kan ku beri
Kau minta apa, akan ku turuti
Walau harus aku terlelah dan letih
Ini demi kamu sayang

Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada Illahi
Tuk satukan kami di surga nanti

Tahukah kamu apa yang ku pinta
Di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

Tuhan tolong aku, juga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia


 
 
 
 potpetpotpet : Layan perasaan kejap.
5 Budak Lelaki Sebelah Pintu: (Lirik Lagu) Wali Band | Doaku Untukmu Sayang Errr... Aku tengah layan lagu ni, Doaku Untukmu Sayang , daripada Wali Band . Sedap! Lagu ni dah m...

21 ulasan:

Yong Sofea berkata...

dalam betul maksud dia.

dak eina berkata...

xpenah dgr pon lagu nie. ok best! =)

tieha ismail berkata...

alololo shuwitnyer...huhuhu tacing2...

zizidiazora berkata...

Sesuatu khayalan kadang-kadang menjadi realiti. andai lagu ini diminati zami, pasti ada sesuatu sudah termatri. Bersedia untuk dikongsi?

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

layan jiwa sat haha

Puteri Iqa Izyan berkata...

ades. ni kalau ada yang bagi lagu ni kat iqa konpem tak tidur mlm. hahahaha

anak abah berkata...

lirik die best~!

Gadis Pantai Timur berkata...

best lah lagu ni..jiwang2 gitu...

http://sweetgurlz11.blogspot.com/2011/06/bila-aku-masak.html

Mra Mastura berkata...

layan sekali

Terbang Bersamaku berkata...

sweet jer lagu nie(^___^)

najihah sahami berkata...

pheww..mood jiwang kejap.

amy amira berkata...

wali band ni dulu penah kutuk malaysia lah wei,pasal lagu dia kena ciplak dgn penulis lirik di malaysia,hahahaha

Adindaksa Roshan berkata...

wktu prtama kali dnger lgu ini aku smpe netesin air mata..
lagu m' video klip nya mnyentuh hti bgtz.. :')

elken berkata...

mang btul la

QasEh FarNasHz berkata...

lagu ni.....

yusri berkata...

Well...x yah cite la..smpi gak lagu diorg kat m'sia..majoriti lagu dr sana byk yg top kat sini..lagu kita...

yusri berkata...

Well...x yah cite la..smpi gak lagu diorg kat m'sia..majoriti lagu dr sana byk yg top kat sini..lagu kita...

yusri berkata...

Well..x yah cite la..so far byk lagu diorg yg top kat m'sia.majoriti ramai peminat diorg ..lagu kita pecite...top kew kat sana..

yusri berkata...

Well...x yah cite la..smpi gak lagu diorg kat m'sia..majoriti lagu dr sana byk yg top kat sini..lagu kita...

Melita Kurniawan berkata...

Lagu wali ini sangat menyentuh sekali...

Melita Kurniawan berkata...

Lagu ini sangat menyentuh sekali...

< >