Jumaat, 10 Jun 2011

(Lirik Lagu) Wali Band | Doaku Untukmu Sayang



Errr... Aku tengah layan lagu ni, Doaku Untukmu Sayang, daripada Wali Band. Sedap! Lagu ni dah macam guna pendekatan Mariah Carey pulak dah. Mula mula, whispering sikit sikit. Lepas tu, whistling? Eh. Lagu ni takde la sampai nak whistling! Gile kau nak whistling? Anyway, lirik lagu dia memang menusuk kalbu betol ah. Tak perlu nak guna metafora ke hiperbola ke, lirik dia memang straight forward habis, no belok belok. So, tak perlu sangat ayat bunga bunga cinta layu di pusara. Yang penting, lirik tu kena jujur. Even simple macam mana pon lirik tu, dia boleh jadi puitis bila lirik tu lahir daripada hati. Errr... Sejak bila aku ni? =,=


Wali Band - Doaku Untukmu Sayang
Kau mau apa, pasti kan ku beri
Kau minta apa, akan ku turuti
Walau harus aku terlelah dan letih
Ini demi kamu sayang

Aku tak akan berhenti
Menemani dan menyayangimu
Hingga matahari tak terbit lagi
Bahkan bila aku mati
Ku kan berdoa pada Illahi
Tuk satukan kami di surga nanti

Tahukah kamu apa yang ku pinta
Di setiap doa sepanjang hariku
Tuhan tolong aku, tolong jaga dia
Tuhan aku sayang dia

Tuhan tolong aku, juga jaga dia
Tuhan ku pun sayang dia


 
 
 
 potpetpotpet : Layan perasaan kejap.

22 ulasan:

  1. dalam betul maksud dia.

    BalasPadam
  2. xpenah dgr pon lagu nie. ok best! =)

    BalasPadam
  3. alololo shuwitnyer...huhuhu tacing2...

    BalasPadam
  4. Sesuatu khayalan kadang-kadang menjadi realiti. andai lagu ini diminati zami, pasti ada sesuatu sudah termatri. Bersedia untuk dikongsi?

    BalasPadam
  5. ades. ni kalau ada yang bagi lagu ni kat iqa konpem tak tidur mlm. hahahaha

    BalasPadam
  6. best lah lagu ni..jiwang2 gitu...

    http://sweetgurlz11.blogspot.com/2011/06/bila-aku-masak.html

    BalasPadam
  7. pheww..mood jiwang kejap.

    BalasPadam
  8. wali band ni dulu penah kutuk malaysia lah wei,pasal lagu dia kena ciplak dgn penulis lirik di malaysia,hahahaha

    BalasPadam
  9. wktu prtama kali dnger lgu ini aku smpe netesin air mata..
    lagu m' video klip nya mnyentuh hti bgtz.. :')

    BalasPadam
  10. Well...x yah cite la..smpi gak lagu diorg kat m'sia..majoriti lagu dr sana byk yg top kat sini..lagu kita...

    BalasPadam
  11. Well...x yah cite la..smpi gak lagu diorg kat m'sia..majoriti lagu dr sana byk yg top kat sini..lagu kita...

    BalasPadam
  12. Well..x yah cite la..so far byk lagu diorg yg top kat m'sia.majoriti ramai peminat diorg ..lagu kita pecite...top kew kat sana..

    BalasPadam
  13. Well...x yah cite la..smpi gak lagu diorg kat m'sia..majoriti lagu dr sana byk yg top kat sini..lagu kita...

    BalasPadam
  14. Lagu wali ini sangat menyentuh sekali...

    BalasPadam
  15. Lagu ini sangat menyentuh sekali...

    BalasPadam
  16. suka sangat dengar lagu ni...
    liriknyer touching sangatt...

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com