Isnin, 13 Jun 2011

Lagu Penutup AF | Padi - Sahabat Selamanya

 Assalamualaikum warahmatullahi wabaraktuh. Dan salam sejahtera!



Aku tertarik dengan lagu penutup Akademi Fantasia (AF) tadi. Lagu apa ek? Haaa... Sahabat Selamanya! Lagu daripada kumpulan Padi. Errr... Lagu lama dah ni. Since hujung tahun lepas kalau aku tak silap. Dan lagu Sahabat Selamanya ni dijadikan lagu tema bagi siri Upin & Ipin kat Indonesia. Tak cukup dengan tu, siap featuring Upin & Ipin beb! Hebat kan? Kat Malaysia ada ke? =,=


Anyway, layan ah lagu ni! Memang terbaik la especially bila kau dah dekat dekat nak habis study ke nak habis sekolah ke nak pindah tempat kerja ke. Haish... Sedih sebenarnya... Jom kita mengimbas kembali kenangan kita bersama-sama dengan kawan kawan satu tadika, kawan kawan satu sekolah, kawan kawan satu matrikulasi, kawan kawan satu universiti, even kawan kawan satu company pon. Wuuu... T-T


Padi - Sahabat Selamanya
Dua tiga kapal berlayar di samudera
Ayuh sahabatku kita bergembira
Bermain bernyanyi bersama
Menikmati indahnya dunia

Kerana sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya setia

Berakit-rakit kita ke hulu
Berenang-renang kita ke tepian
Kita berbeza untuk saling mengisi
Segala kekurangan kita

Mencari sahabat untuk selamanya
Atasi semua perbezaan
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya
Selama-lamanya setia

Tak ada bukit yang terlalu tinggi
Untuk kita daki bersama
Dan tak ada laut yang terlalu dalam
Untuk diselami

Sahabat untuk selamanya
Bersama untuk selamanya
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya

Sahabat untuk selamanya
Berbagi dan saling menjaga
Kau dan aku sahabat
Untuk selamanya
Selama-lamanya
Untuk selamanya setia





potpetpotpet : Bosan ah konsert tadi! Tapi tengok sampai habis jugak. Haha.

11 ulasan:

  1. tau tak pe !!

    p/s afundi erul !!

    BalasPadam
  2. x TGK PON fINAL af TD...HUHU

    BalasPadam
  3. kita baru nk cari lagu ape la yg last tu.. skali awk update lagu nie.. tq!

    BalasPadam
  4. x beminat af.


    lagu caller ringtone (:

    BalasPadam
  5. Zami,
    Lulus..lirik lagu tu and boleh nyanyi...(fahamkan?...)
    hahaha......

    BalasPadam
  6. ooo lagu ni penutup...

    Nape tak ada lagu buatan malaysia lain sbg penutup?? Huhu

    BalasPadam
  7. YEAHHHH

    MARI BERSAHABAT

    =_=

    BalasPadam
  8. huhu....teringat lak mase kursus...ni lagu tema....mase g kursus tuh baru tau lagu nih....

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com