Isnin, 6 Jun 2011

Insidious | Seram Hingga Menggigit Kepala Lutut!


S I N O P S I S
Filem ini berkisar tentang sebuah keluarga yang berusaha sedaya-upaya untuk menghalang roh-roh jahat daripada memasuki jasad anak lelaki mereka yang sedang koma. Dan anak lelaki mereka didapati terperangkap di alam yang digelar The Further.


I N  M Y  O P I N I O N
Mula mula tengok, aku ingatkan filem seram ni macam filem seram yang biasa biasa aku pernah tengok sebelum ni. Pindah rumah baru lepas tu kena kacau dengan hantu kat rumah baru tu sebab ada orang pernah mati dalam rumah tu. Errr... Klise gile bunyi dia kan? Tapi filem ni lain. Takde kena-mengena langsung dengan konsep tu. Filem ni boleh dikatakan seram campur fantasi jugak la kot. Sebab apa? Haaa... Kena tengok la sendiri! Hehe. Sinematografi dalam filem ni memang dahsyat la! Setiap bahagian dalam rumah tu boleh jadi seram gara gara sinematografi dia. Siriyes! Sampai aku duduk makin lama makin terkebawah bila kamera tu bergerak dari satu bahagian ke bahagian yang lain dalam rumah tu. Eh. Aku tak takut pon... =,=

Plus, aku salute habis musical score dalam filem ni! Seram hingga menggigit kepala lutut! Kawan aku kat sebelah sampai beberapa kali pegang aku kau tahu? Aku terus menjerit kuat kuat! Errr... Siapa suruh dia pegang aku secara mengejut? Aku yang berani pon boleh jadi takut derrr... Haha. Jalan cerita dia simple je. Tapi jalan cerita dia berjaya menarik minat aku untuk terus melihat apa yang akan berlaku seterusnya. Dan aku jamin Insidious tidak seperti filem seram yang lain.

Nak bagi spoiler sikit boleh? At the end of this film, salah satu watak tu mati. Kesian gile! Dah la watak tu baik. Tiba tiba dia pulak yang mati. Sedih... Siapa yang mati? Haaa... Pergi beli tiket sekarang! Cepat derrr... Aku dah tengok tadi, Insidious sampai 15 Jun ni. Sempat lagi kan?



potpetpotpet : Sila bawa at least sorang kawan untuk menjerit sama sama! XD

35 ulasan:

noreenrara berkata...

dh dgr ramai org kate movie nie best..t tak berkesempatan lg nk tgk..haisshh nie yg kene pegi tgk jgk nie ! huhu

Pijahh' de-Arr berkata...

nak tngo2 mcm best jekk..heheee~

Gadis Pantai Timur berkata...

kalau ada panggung wayang kat terengganu ni dah lama gi tengok..

Reen berkata...

ok.. kalau tahap zami yang katanya berani pun terjerit bila kawan pegang, maknanya seram la tuuu.. haha

Fauzzan Helmy Anuar berkata...

Memang seram gila... Tak boleh blah... Tido malam pun kena bukak lampu sebab kejadian benda yang hari2 kita buat

Alia Sa'ad berkata...

Sangat Sangat menakutkan . Semua bulu roma berdiri la senang cite . @_@
ending dia memang macam gitu2 kan ? ;)

aliesha kirana berkata...

nk tgk ah cmni!

::FAIZ FARISH:: berkata...

menarik

Hans berkata...

ku pun ada buat review pasal filem nih
sudi silalah baca

Review Filem Insidious

NuR 'aQiLaH berkata...

macam seronok jaa.
tapi kena ada org teman lah ghasanyee..hee

Awan Biru berkata...

Nak tengok tapi takda pawagam.

FarhanaDr berkata...

Saya baru download lepas tengok review dari Hans. Hoho. Not bad juga cerita dia. Nasib gambar cun! Ada juga feel seram dia.

Izyanti berkata...

bagus ko tgk cite ni. memang seram ! aku tengok 1st day, ingatkan takde orang nk tgk, rupenye penuh jugak panggung, suspen banyak cite ni. terpejam pejam mate aku. lagi terkejut bile budak sebelah aku menjerit kuat gile. erkk. mesti orang ingat aku yg jerit. cis. haha !

najihah sahami berkata...

alaa..zami. xtgk lagi citer ni.huhu..

Finaz Jaafar berkata...

menyimpan hasrat nak tengok cerita ni da lama tau ! tapi tak tengok2 lagi..haiyaaaa

ayie berkata...

alamak ruginyee aritu nak tgok tp nak sokong filem melayu tgok cite nur.. xpe la.. abang download ado..hehe..

blognizamlah berkata...

sokong2...cite nie memang seram....ak n mber2 laki layan on9 je..pasal speaker kuat2...sorg2 jerit bagai..layan bai....

Adda berkata...

tak pernah dgr punn tajuk citer nih ? hehe . adda outdated sikit . tapi macam nak tengok jee . mcm best :)

| princess SchaBieber | berkata...

scha tengok nie msa hari ke2 ditayangkan..mlm plak tuu . . ingat citer biase2 jew.. bile kua hantu.. amek kaw!! menjerit-jerit . . seraam gilaa...

cik aqma berkata...

terbaik la cite neh :)

Aflina Affandi berkata...

Dah tgk malam semalam , best ! but xde la seram sangat . Sound track film tu mmg ni mmg syok sampai ramai gile org jerit2 dlm cinema

Cik Miera Aziz berkata...

Seriously smpai 15 Jun ni!? Nak menjerit boleh tak sebab tak sempat nak tgk!!! Waaaaa! =,=

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Tak ada geng nak tengok. Wuwuuwuwuw ;'(

dang intan duka berkata...

terbaek!!

peace

Dhia Shahira berkata...

Haah , dah tgk . Ngee seram gilaa , asek jerit je . Hihi :)

DanieL AdiE berkata...

Sape yg duduk sebelah u tu??

Penakut jugak dia tu ek!

zizidiazora berkata...

Nak ulang balik soklan daniel adie tu..sape yg duduk sebelah u tu??
hehehe.....

Nur berkata...

aik baru keluar kat panggung ke cite nih?? Tapi sedih ah ending dia memang rasa cam tak fair.Kesimpulannya memaang cite nih best!

Cuba pergi tengok cerita exorcismus-the possesion of amy evans (kotla tajuk dia, lupa) pulak. Tuh pon menarik.

Mikah Lurima berkata...

haha... miera aziz x sempat tgk kah? i nak tengokkkkkk!!! tp x de kawan. lg pun dah lama x tgk movie kat panggung. sayanglah duit... *kata2 si kedekut

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ berkata...

dah tengok. pastu tak boleh tidor. keji.

T__T

adrinaqamarina berkata...

ala, cerita la sampai abes, kte kalau orang citer, ag best nak tengok!


citer ni lah yang budak3 rumah depan dok tengok dok jerit3 tu, berpeluh3 diorang! hahaha.

Sean Qaileuz Xavier berkata...

seram ke??? da tgk da... tp bukan kat cinema, download kat internet jer... sebab movie ni awal lg da release kat US, bulan 4 ari tu...
biasa je la, takde la seram sangat smpi menggigit kepala lutut. yang pasti citer ni ending dia gantung la lepas si ibu ni tengok perempuan yang tolong nak selamatkan roh budak lelaki tu mati... mati sebab kena cekik oleh si "ayah"... sebab perempuan tu dpt tau dlm badan si ayah tu bukan roh sebenar si ayah ni... so citer ni tergantung apabila si ibu tengok gambar org lain dlm kamera tu dan bukan gambar si ayah... gantung... takde la seram mana pun... tp angle dlm movie ni menarik... soundtrack pun menarik... tu yang buat movie ni seram sikit... xde scene2 yang buat orang terkejut la...
in the end, apa yang boleh dikatakan, biasa2 je... TAK SERAM SANGAT... aku dok depan laptop tengok movie ni sorang2 jer... malam2 lg tu... hahaha... sapa nak softcopy? hehehe...

DylaOuhLalaa berkata...

wah. mcm nk tgk la.. tp takot. gegegegeg ;p

Mra Mastura berkata...

xnak tgok

Miss Misha berkata...

tengok cite ni ngan akak pepagi bute , gila la seram. even takde la byk hantu .. gila seram. seminggu taleh tedo sensorang. asek teringt ending dia. adoi

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com