Selasa, 12 April 2011

Bertamu Di Istana Lama Seri Menanti

Siapa rindu aku, boleh scroll pelan pelan! Siapa benci tapi rindu aku, boleh scroll laju laju sekarang... Adeh. Aku pergi melawat Istana Lama Seri Menanti hari Ahad lepas. Tiba tiba je aku buang tabiat dengan aktiviti berilmiah macam ni. Pelik kot? Sesekali nak ubah angin, takpe kan? Ke berdosa? Haha. Bosan ah buat benda yang sama je. Aku kalau hang out, tak sah kalau tak karaoke, lepas tu, bowling, wayang atau dangdut. Okay. Part dangdut tu aku tipu. =.=


Petrol habis la pulak... =.=

Lokasi yang dicari-cari ialah Istana Lama Seri Menanti!

Ini bukan rumput karpet! Ini rumput biasa!

Lubang itu merupakan kesan tikaman keris kau tahu! Dan bukan sama sekali kerja tupai!

Batu tak terbelah sekaligus tak bertangkup. Oleh itu, sila abaikan.

Sampai tertutup Istana Lama Seri Menanti!

Entah tempat apa pulak ni kan. Tiba tiba je ada kat sebelah tu. So, bantai je ah posing!


Mula mula aku ingat nak snap pictures dalam Istana Lama Seri Menanti tu. Sekali tengok ada sign no camera please. Terus kuciwa di kalbu. Sebab tu takde gambar kat dalam Istana Lama Seri Menanti tu. Dan paling kuciwa di kalbu, aku borak borak dengan pak cik yang jaga Istana Lama Seri Menanti tu sebelum keluar. Cuba teka apa yang pak cik tu cakap? Jeng jeng jeng. Dia kata, biasa budak-budak sekolah selalu snap pictures dalam Istana Lama Seri Menanti tu... Demmm!!! Boleh pulak kan? Aku dah nak keluar kot masa tu... Adeh. >.<
 
 
 
potpetpotpet : Ada pelajar dah jumpa blog aku! T.T

34 ulasan:

Hans (asaktor) berkata...

wow!! bes r g sini...
nak g jgk r nanti...
by the way... nice pic... =)

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ berkata...

best!

tp..cane leh pai abes petrol ae? haha

MR. SYAH berkata...

HAHAH.. DAN2 MASA NK KELUAR BRU BGTAHU.. ASAL TAK AMBIL GMBR DGN JAGA SEKALI MGKN DIA BOLEH BG AMBIL GMBR DLM TU.. KEH3..

fienaz berkata...

hehe...kampung halamanku...boley je amik...pandai sorok arr...hehe...=p

tempat yang amik tue, tempat raje bersiram...selalu wat kalau ade time raje golek or ape2 event la..hehe...

sye follow yer...(^_^)

ika~~ berkata...

ktne istana tu?cntek~
btw my students pn tau my blog..da kena jge content pasni.wuwuwu

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

hanya sekadar undang2...hahaha...

Imzainieyzulkipli berkata...

perghhhh tajuk post ko..mcm lagu jaclyn victor plak:bertamu di kalbu.LOL!

Muhammad berkata...

ala boleh jerk snap dalam tu.
janji u duduk/berdiri bawah cctv.
sapo pun tak nampak eh.

next time pergi hari kerja.
jam 2 ptg ke atas.
sapo pun takdo kek situ eh.

:-)

Aizat Hamdan berkata...

Cantek jugak =.= den org nogori x pernah pergi sini. HAHAHA

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

lama tak ke sini...dulu waktu sekolah jerk..ngan sedara angkat jadi bendahara kt istana..hehe

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

dalam istana ni tangga dia tinggi kalo nak naik ke atas..

gayat...

penah nangis sebab takut nk turun masa zmn sekolah dlu haha

nisaGemok berkata...

Part isi petrol tu, muke nak semangat !

::FAIZ FARISH:: berkata...

cantik gambar tu....

Jey Yusuff berkata...

(mood serius) cikgu sila rujuk pekeliling etika rambut guru. (ala2 pengarah JPN). saya suka blog awak

nurul berkata...

punye sronok b'jln smpai minyak keta pun da abis..hehee

javanese DOVE ! berkata...

cikgu cikgu..

cikgu ada jumpa 'apa-apa' tak masa kt situ?
hehe

JuAn NaSir berkata...

dulu masa matrik slalu singgah istana neh...hehe

DanieL AdiE berkata...

My students mmg bace my blog ye.. Segan-segan..

Reen berkata...

okay! part abes petrol tu lawak. haha..cane bole xperasaan tank empty. haha

pw3nCeSs appLe berkata...

skema btol la ckgu niey..follow the rules sgt spe suro..haha
len kli snap jela pic dlm tuu..
see! bdk2 lg pndai dr ckgu. hehehe :D

najihah sahami berkata...

hahahaa..abis la lepas ni zami kena tulis entry berilmiah sikit untuk pelajar yang dh jmpa tu..hahaha...:P

cancerGreen berkata...

saya dah 3 tahun lbh kt n9 ni tak pernah terbukak nawaitu lagi nk melawat muzium tu..hehehe ^_^

xpe, lps ni bwk rombongan student melawat..blh posing dlm muzium plk..haha :D

syAzAnA berkata...

aiyakk. selamba jek amek gambr dlm tuhh. cctv pun mcm xwujud jehh. just jgn smpi tertangkap lahh. dalam dia banyak tempat nak amek gambr yang best2 kann? rugi jehh. xpe. len kali, dtg balik. xrugi pun.

gambr yg last skali, tmpat bersiram rasanya masa pertabalan yang dipertua ngeri sembilan dua tahun lepas. raso eh lahh. haha. :P

ayie berkata...

camne? Leh bawak balik puteri minangkabau x??? Hehe

Oasis berkata...

Dulu ada sebuah resort kat tepi istana tu. sekarang dah tutup kut.

kata orang kerabat melaka tak boleh masuk istana tu, nanti muntah darah. hurmmm

fadhdeela berkata...

bestnyer berjalan2 dan ambik gambar hihi

meh sini: Besar Dah Budak Nie!!

Hilmi Zamri berkata...

wahh student zami dh jumpa blog cikgu dia ....siap sedia dengan soalan2 yang ala2 melodi haha

zizidiazora berkata...

Pelajar dah jumpe blog tu kena banyak berhati-hati yek. Jangan sampai something kantoi dah ler..

Mra Mastura berkata...

xpnh jenjalan g n9 lg.

kechixx berkata...

sungguh ku tak mampu menahan rindu ah ah ah...

cekgu..ce nyanyi sikit lagu dangdut nie..gerenti cekgu layan;p


heheheeee...

guraw garaw jer cekgu..;)

arep_lockermonth berkata...

cam besh jer snap snap kat situ!!

b a m b a m ' s berkata...

den yg dok nogori pon tak ponah nak sampai! ehehhhe

Join jom!: Segmen | Kalau aku ada bakat! Aku nak jadi...

i am S!L4H.. berkata...

sekali x bole tgkp gmba plak kan. hoho

Anif Abdullah ® berkata...

Oouh,dokek yo sri menanti ni ngan umah den ..huhu..lamo xpoyi..

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com