Selasa, 12 April 2011

Bertamu Di Istana Lama Seri Menanti

Siapa rindu aku, boleh scroll pelan pelan! Siapa benci tapi rindu aku, boleh scroll laju laju sekarang... Adeh. Aku pergi melawat Istana Lama Seri Menanti hari Ahad lepas. Tiba tiba je aku buang tabiat dengan aktiviti berilmiah macam ni. Pelik kot? Sesekali nak ubah angin, takpe kan? Ke berdosa? Haha. Bosan ah buat benda yang sama je. Aku kalau hang out, tak sah kalau tak karaoke, lepas tu, bowling, wayang atau dangdut. Okay. Part dangdut tu aku tipu. =.=


Petrol habis la pulak... =.=

Lokasi yang dicari-cari ialah Istana Lama Seri Menanti!

Ini bukan rumput karpet! Ini rumput biasa!

Lubang itu merupakan kesan tikaman keris kau tahu! Dan bukan sama sekali kerja tupai!

Batu tak terbelah sekaligus tak bertangkup. Oleh itu, sila abaikan.

Sampai tertutup Istana Lama Seri Menanti!

Entah tempat apa pulak ni kan. Tiba tiba je ada kat sebelah tu. So, bantai je ah posing!


Mula mula aku ingat nak snap pictures dalam Istana Lama Seri Menanti tu. Sekali tengok ada sign no camera please. Terus kuciwa di kalbu. Sebab tu takde gambar kat dalam Istana Lama Seri Menanti tu. Dan paling kuciwa di kalbu, aku borak borak dengan pak cik yang jaga Istana Lama Seri Menanti tu sebelum keluar. Cuba teka apa yang pak cik tu cakap? Jeng jeng jeng. Dia kata, biasa budak-budak sekolah selalu snap pictures dalam Istana Lama Seri Menanti tu... Demmm!!! Boleh pulak kan? Aku dah nak keluar kot masa tu... Adeh. >.<
 
 
 
potpetpotpet : Ada pelajar dah jumpa blog aku! T.T

34 ulasan:

  1. wow!! bes r g sini...
    nak g jgk r nanti...
    by the way... nice pic... =)

    BalasPadam
  2. best!

    tp..cane leh pai abes petrol ae? haha

    BalasPadam
  3. HAHAH.. DAN2 MASA NK KELUAR BRU BGTAHU.. ASAL TAK AMBIL GMBR DGN JAGA SEKALI MGKN DIA BOLEH BG AMBIL GMBR DLM TU.. KEH3..

    BalasPadam
  4. hehe...kampung halamanku...boley je amik...pandai sorok arr...hehe...=p

    tempat yang amik tue, tempat raje bersiram...selalu wat kalau ade time raje golek or ape2 event la..hehe...

    sye follow yer...(^_^)

    BalasPadam
  5. ktne istana tu?cntek~
    btw my students pn tau my blog..da kena jge content pasni.wuwuwu

    BalasPadam
  6. perghhhh tajuk post ko..mcm lagu jaclyn victor plak:bertamu di kalbu.LOL!

    BalasPadam
  7. ala boleh jerk snap dalam tu.
    janji u duduk/berdiri bawah cctv.
    sapo pun tak nampak eh.

    next time pergi hari kerja.
    jam 2 ptg ke atas.
    sapo pun takdo kek situ eh.

    :-)

    BalasPadam
  8. Cantek jugak =.= den org nogori x pernah pergi sini. HAHAHA

    BalasPadam
  9. lama tak ke sini...dulu waktu sekolah jerk..ngan sedara angkat jadi bendahara kt istana..hehe

    BalasPadam
  10. dalam istana ni tangga dia tinggi kalo nak naik ke atas..

    gayat...

    penah nangis sebab takut nk turun masa zmn sekolah dlu haha

    BalasPadam
  11. Part isi petrol tu, muke nak semangat !

    BalasPadam
  12. (mood serius) cikgu sila rujuk pekeliling etika rambut guru. (ala2 pengarah JPN). saya suka blog awak

    BalasPadam
  13. punye sronok b'jln smpai minyak keta pun da abis..hehee

    BalasPadam
  14. cikgu cikgu..

    cikgu ada jumpa 'apa-apa' tak masa kt situ?
    hehe

    BalasPadam
  15. dulu masa matrik slalu singgah istana neh...hehe

    BalasPadam
  16. My students mmg bace my blog ye.. Segan-segan..

    BalasPadam
  17. okay! part abes petrol tu lawak. haha..cane bole xperasaan tank empty. haha

    BalasPadam
  18. skema btol la ckgu niey..follow the rules sgt spe suro..haha
    len kli snap jela pic dlm tuu..
    see! bdk2 lg pndai dr ckgu. hehehe :D

    BalasPadam
  19. hahahaa..abis la lepas ni zami kena tulis entry berilmiah sikit untuk pelajar yang dh jmpa tu..hahaha...:P

    BalasPadam
  20. saya dah 3 tahun lbh kt n9 ni tak pernah terbukak nawaitu lagi nk melawat muzium tu..hehehe ^_^

    xpe, lps ni bwk rombongan student melawat..blh posing dlm muzium plk..haha :D

    BalasPadam
  21. aiyakk. selamba jek amek gambr dlm tuhh. cctv pun mcm xwujud jehh. just jgn smpi tertangkap lahh. dalam dia banyak tempat nak amek gambr yang best2 kann? rugi jehh. xpe. len kali, dtg balik. xrugi pun.

    gambr yg last skali, tmpat bersiram rasanya masa pertabalan yang dipertua ngeri sembilan dua tahun lepas. raso eh lahh. haha. :P

    BalasPadam
  22. camne? Leh bawak balik puteri minangkabau x??? Hehe

    BalasPadam
  23. Dulu ada sebuah resort kat tepi istana tu. sekarang dah tutup kut.

    kata orang kerabat melaka tak boleh masuk istana tu, nanti muntah darah. hurmmm

    BalasPadam
  24. bestnyer berjalan2 dan ambik gambar hihi

    meh sini: Besar Dah Budak Nie!!

    BalasPadam
  25. wahh student zami dh jumpa blog cikgu dia ....siap sedia dengan soalan2 yang ala2 melodi haha

    BalasPadam
  26. Pelajar dah jumpe blog tu kena banyak berhati-hati yek. Jangan sampai something kantoi dah ler..

    BalasPadam
  27. sungguh ku tak mampu menahan rindu ah ah ah...

    cekgu..ce nyanyi sikit lagu dangdut nie..gerenti cekgu layan;p


    heheheeee...

    guraw garaw jer cekgu..;)

    BalasPadam
  28. cam besh jer snap snap kat situ!!

    BalasPadam
  29. den yg dok nogori pon tak ponah nak sampai! ehehhhe

    Join jom!: Segmen | Kalau aku ada bakat! Aku nak jadi...

    BalasPadam
  30. sekali x bole tgkp gmba plak kan. hoho

    BalasPadam
  31. Oouh,dokek yo sri menanti ni ngan umah den ..huhu..lamo xpoyi..

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com