Isnin, 28 Mac 2011

Teaching Aids! Erk. Mengajar Aids?

See? My teaching aids maaa...


Aku tak ajar budak tadika. Tapi aku ajar budak tingkatan satu. Tapi aku macam ajar budak tadika pulak kan. Tapi tak kisah ah. Erk. Apa yang penting, aku seronok gile walaupun agak penat masa nak buat segala menatang teaching aids tu. Tak kisah la apa korang nak kata, mungkin seperti - teaching aids banyak pon tak guna kalau budak tak faham satu kejadah pon. Well. Aku setuju sikit sebab aku tak setuju sikit. Apakah?


Teaching aids ni merupakan salah satu pendekatan untuk memudahkan dan melancarkan proses pengajaran dan pembelajaran. Kalau kau guna something yang menyukarkan dan membantutkan proses pengajaran dan pembelajaran di dalam bilik darjah, tu nama dia bukan teaching aids!!! Habis, apa nama dia? Tu nama dia teaching aids kepala hotak kau!!! Haha. Dah nama pon teaching aids, maka, dijamin ah dapat membantu budak. Kalau tak dapat membantu budak, tu siriyes bukan teaching aids wa cakap sama lu. Jadi, guru kena bijak memilih teaching aids yang bersesuaian. Plus, teaching aids yang banyak dan pelbagai dapat menggambarkan kesungguhan guru dalam menyediakan suasana pengajaran dan pembelajaran yang terbaik.


Jadi, teaching aids yang aku maksudkan takde kena mengena dengan mengajar aids. Aids mana pulak kan? Aids penyakit tu ah. Haha. Sila tepuk dahi sama sama. =.=



potpetpotpet : Be positive! ;D

39 ulasan:

  1. Jadi cikgu ke?kalau teacing aids sekolah rendah sure kalerful

    BalasPadam
  2. uiyo.. warna warni... cam best masuk clas ckgu zami ni.. nk jd form 1 balek!!

    BalasPadam
  3. meriahnye di hari raye kertas tu.
    haha

    BalasPadam
  4. best giler colorful..confirm menarik..selamat mengajar ek cikgu..

    BalasPadam
  5. wakakaak..rupanya itu..alaa, belajar fizik, bio, kimia pun semua ckg guna kertas warna warni even kitorang bukan budak kecik.. haha..

    http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/03/contest-kami-fotogenik.html

    ada buat cntest di sini.. mua haha

    BalasPadam
  6. comel la teaching aids tu..warne warni..ade pink2 lg..huhu

    BalasPadam
  7. hehehe mesti best kelas cikgu zami :D

    BalasPadam
  8. Budak2 sekarang pick up nyer slow jadi atas usaha cikgu ler nampaknyer macamana nak sattlekan problem macam ni and salah satu cara yang nampaknya boleh memberi impak yang besar kepada mereka ialah melalui teaching aids ni so macam kembali di zaman tadika ler juga iaitu bermain sambil belajar tapi jangan sekali-kali belajar sambil bermain. Kalu itu jawabnya hancus.hehehe....

    BalasPadam
  9. owhhh.ajar math.hehe

    BalasPadam
  10. hoho. nmpk mcm seghonok je aids tu. hehe

    BalasPadam
  11. yang penting pelajar mesti faham apa yang cikgu sampaikan

    BalasPadam
  12. teruja budak2 tingkatan satu tu....

    BalasPadam
  13. trlampau bnyak teaching aids.. =.=

    BalasPadam
  14. wah! kalerfull...
    memang paham lah nanti student..
    ;)

    BalasPadam
  15. budak2 lagi suka kalau kita bawa teaching aids.. tambah-tambah yang berwarna-warni..

    satunya menarik minat..
    keduanya diaorg boleh tolong cikgu angkut barang-barang tu..

    hehe..

    BalasPadam
  16. nanti bile da jadi cikgu betol2 pon kena maintain buat teaching aids k

    BalasPadam
  17. haha~ mesti best kelas..
    all the best

    BalasPadam
  18. ni mesti kes lecturer dtg kan..hehehehehe... tp kalau buat aktiviti dlm klaz mmg best.. especially F1...

    BalasPadam
  19. colourfull giler...nice!!

    BalasPadam
  20. fuyoh untung gile ni dapat cikgu rajin macam neh. haha

    BalasPadam
  21. colorful!!! menarik perhatian....

    BalasPadam
  22. bahan bantu belajar or BBB jgn jd bahan bantu bodek..slmt mmbuat ABM yang terbaik..
    knp form 1 punyer subjek math mcm drjah 4..erm..
    *gud luck praktikal..

    BalasPadam
  23. Wow!!

    Anda sgt creative!

    BalasPadam
  24. dulu2 mase kat sekolah.
    cikgu2 yg baru mengajar mmg rajin wat bende2 camnie.
    kalau tang cikgu lame kena sedia kan first aid la..sebab kalau tak rety buat hah rotan saje.hahaha

    BalasPadam
  25. eee..cikgu bawak aedes..;P

    BalasPadam
  26. betul.. cikgu kena ajar cara yg mudah untuk mengajar.. jd selamat mengajar.. kreatif thinking..

    BalasPadam
  27. kalau aku jadi cikgu la kan, aku akan jadik cikgu yang ajar nyanyi... sbb aku minat nyanyi... (tetibe)

    BalasPadam
  28. pada kitaorg yang bukan dr bidang tu, memang ingatkan mengajar pasal AIDS. Hehehe.

    BalasPadam
  29. waaa... so colourfull lah tuk form 1... ahhaha.... bagus cikgu nie.. dah la ensem, pandai carik bahan.. erkk apekah?? ahahaa

    BalasPadam
  30. wohaaa.. aku nak ucap tahnai blog kamu masuk dalm majalah itrend bulan 4. thumbsup!

    BalasPadam
  31. zami rajen.. zami rajen.. zami rajen..
    huhuu.. kalerfull tu, nice~

    hahaa.. sem ni baru belajar buat rph.. adeh.. penah.. -_-"

    BalasPadam
  32. zami, as cikgu kepada cikgu-cikgu, I rewarded you A+ for your teaching aids. hopefully, ur materials can engage student's learning construction (skema tak ayat neh.. tak bley blahhhhhhhhhh!!)

    BalasPadam
  33. anda di tag untuk join;

    http://cikepal06.blogspot.com/2011/03/cik-epal-contest-black-and-white.html

    BalasPadam
  34. mahu tnya sek kamu ad mahu cikgu sandaran x..sy nk apply..

    BalasPadam
  35. ala,bila tgk u pnya teaching aids ni rindu pulak nk mengajar..
    1st time mengajar masa internship dlu..
    cikgu praktikal je masa tu:)

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com