Isnin, 28 Mac 2011

Teaching Aids! Erk. Mengajar Aids?

See? My teaching aids maaa...


Aku tak ajar budak tadika. Tapi aku ajar budak tingkatan satu. Tapi aku macam ajar budak tadika pulak kan. Tapi tak kisah ah. Erk. Apa yang penting, aku seronok gile walaupun agak penat masa nak buat segala menatang teaching aids tu. Tak kisah la apa korang nak kata, mungkin seperti - teaching aids banyak pon tak guna kalau budak tak faham satu kejadah pon. Well. Aku setuju sikit sebab aku tak setuju sikit. Apakah?


Teaching aids ni merupakan salah satu pendekatan untuk memudahkan dan melancarkan proses pengajaran dan pembelajaran. Kalau kau guna something yang menyukarkan dan membantutkan proses pengajaran dan pembelajaran di dalam bilik darjah, tu nama dia bukan teaching aids!!! Habis, apa nama dia? Tu nama dia teaching aids kepala hotak kau!!! Haha. Dah nama pon teaching aids, maka, dijamin ah dapat membantu budak. Kalau tak dapat membantu budak, tu siriyes bukan teaching aids wa cakap sama lu. Jadi, guru kena bijak memilih teaching aids yang bersesuaian. Plus, teaching aids yang banyak dan pelbagai dapat menggambarkan kesungguhan guru dalam menyediakan suasana pengajaran dan pembelajaran yang terbaik.


Jadi, teaching aids yang aku maksudkan takde kena mengena dengan mengajar aids. Aids mana pulak kan? Aids penyakit tu ah. Haha. Sila tepuk dahi sama sama. =.=



potpetpotpet : Be positive! ;D

39 ulasan:

haiqal berkata...

Jadi cikgu ke?kalau teacing aids sekolah rendah sure kalerful

Mra Mastura berkata...

uiyo.. warna warni... cam best masuk clas ckgu zami ni.. nk jd form 1 balek!!

i am S!L4H.. berkata...

meriahnye di hari raye kertas tu.
haha

nur anis berkata...

best giler colorful..confirm menarik..selamat mengajar ek cikgu..

mr vampire berkata...

wakakaak..rupanya itu..alaa, belajar fizik, bio, kimia pun semua ckg guna kertas warna warni even kitorang bukan budak kecik.. haha..

http://twins-detwin93.blogspot.com/2011/03/contest-kami-fotogenik.html

ada buat cntest di sini.. mua haha

...HaidaHomari... berkata...

comel la teaching aids tu..warne warni..ade pink2 lg..huhu

Nisa Menaip berkata...

hehehe mesti best kelas cikgu zami :D

zizidiazora berkata...

Budak2 sekarang pick up nyer slow jadi atas usaha cikgu ler nampaknyer macamana nak sattlekan problem macam ni and salah satu cara yang nampaknya boleh memberi impak yang besar kepada mereka ialah melalui teaching aids ni so macam kembali di zaman tadika ler juga iaitu bermain sambil belajar tapi jangan sekali-kali belajar sambil bermain. Kalu itu jawabnya hancus.hehehe....

~AtEeN~ berkata...

owhhh.ajar math.hehe

bedpet berkata...

hoho. nmpk mcm seghonok je aids tu. hehe

Zaidah berkata...

yang penting pelajar mesti faham apa yang cikgu sampaikan

Nabil Aizat Abdul Rahman berkata...

teruja budak2 tingkatan satu tu....

Nurul Wahidah berkata...

trlampau bnyak teaching aids.. =.=

Eazy Izzuddin berkata...

wah! kalerfull...
memang paham lah nanti student..
;)

NuR si CiKGu RiBeNa berkata...

budak2 lagi suka kalau kita bawa teaching aids.. tambah-tambah yang berwarna-warni..

satunya menarik minat..
keduanya diaorg boleh tolong cikgu angkut barang-barang tu..

hehe..

zikeryhassan berkata...

nanti bile da jadi cikgu betol2 pon kena maintain buat teaching aids k

Lelord berkata...

huhuhu akak suke

Badboy91 berkata...

haha~ mesti best kelas..
all the best

misz myza berkata...

ni mesti kes lecturer dtg kan..hehehehehe... tp kalau buat aktiviti dlm klaz mmg best.. especially F1...

loladyna berkata...

colourfull giler...nice!!

aisya sakaria berkata...

fuyoh untung gile ni dapat cikgu rajin macam neh. haha

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

wahhh kreatip nye cekgu!!!

Joe_Hans berkata...

colorful!!! menarik perhatian....

~~aKoO~~ berkata...

bahan bantu belajar or BBB jgn jd bahan bantu bodek..slmt mmbuat ABM yang terbaik..
knp form 1 punyer subjek math mcm drjah 4..erm..
*gud luck praktikal..

DanieL AdiE berkata...

Wow!!

Anda sgt creative!

pwincess Lov3y dOv3y berkata...

dulu2 mase kat sekolah.
cikgu2 yg baru mengajar mmg rajin wat bende2 camnie.
kalau tang cikgu lame kena sedia kan first aid la..sebab kalau tak rety buat hah rotan saje.hahaha

ayie berkata...

eee..cikgu bawak aedes..;P

mR.sYaH berkata...

betul.. cikgu kena ajar cara yg mudah untuk mengajar.. jd selamat mengajar.. kreatif thinking..

::FAIZ FARISH:: berkata...

kalau aku jadi cikgu la kan, aku akan jadik cikgu yang ajar nyanyi... sbb aku minat nyanyi... (tetibe)

Oasis berkata...

pada kitaorg yang bukan dr bidang tu, memang ingatkan mengajar pasal AIDS. Hehehe.

yad'z berkata...

waaa... so colourfull lah tuk form 1... ahhaha.... bagus cikgu nie.. dah la ensem, pandai carik bahan.. erkk apekah?? ahahaa

shazika berkata...

wohaaa.. aku nak ucap tahnai blog kamu masuk dalm majalah itrend bulan 4. thumbsup!

ishiko berkata...

zami rajen.. zami rajen.. zami rajen..
huhuu.. kalerfull tu, nice~

hahaa.. sem ni baru belajar buat rph.. adeh.. penah.. -_-"

h.a.f.i.z berkata...

zami, as cikgu kepada cikgu-cikgu, I rewarded you A+ for your teaching aids. hopefully, ur materials can engage student's learning construction (skema tak ayat neh.. tak bley blahhhhhhhhhh!!)

♥e'in♥ berkata...

awk cikgu ke?

[k]o{q}i[n] berkata...

anda di tag untuk join;

http://cikepal06.blogspot.com/2011/03/cik-epal-contest-black-and-white.html

erra syahira berkata...

mahu tnya sek kamu ad mahu cikgu sandaran x..sy nk apply..

DOVE... berkata...

ala,bila tgk u pnya teaching aids ni rindu pulak nk mengajar..
1st time mengajar masa internship dlu..
cikgu praktikal je masa tu:)

azizah zizah berkata...

muda cikgu tu

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com