Isnin, 14 Mac 2011

Album Review: Britney Spears | Femme Fatale (2011)



Wow. Aku dah dengar album terbaru daripada Britney Spears, Femme Fatale! Haha. Siapa tak dengar Femme Fatale ni lagi memang out of this world la kan. Anyway, Femme Fatale has leaked since 9th of March if I'm not mistaken. Atau mungkin lebih awal? Lantak ah. Janji aku dah dengar. Cehhh... Berlagak beb! =.=


Aku dah baca a lot of reviews pasal Femme Fatale ni. Most of them have compared Femme Fatale to Blackout. Eh. You guys tahu tak lagu lagu dalam Blackout? Gimme More, Piece of Me, Radar, Break The Ice, etc. Got it? Well, aku pon rasa ada sikit persamaan. And I'm talking about the music from both albums. But, personally, I'm thinking that Femme Fatale is more adult than Blackout. Bersesuaian dengan usia Britney Spears yang dah mencapai angka 30, Femme Fatale portrays maturity. Cehhh... Dahsyat gile aku speaking. Sila jangan terkejut! XP


Femme Fatale offers 12 new tracks. You guys dah dengar her first single, Hold It Against Me? Tak logik ah kalau you guys tak tahu kan. Anyway, her second single is Till The World Ends! Dah dengar? Quite catchy la jugak, especially that chorus of "ohs". Eh. Meh tengok list of 12 new tracks of Femme Fatale. ;)

  1. Till The World Ends
  2. Hold It Against Me
  3. Inside Out
  4. I Wanna Go
  5. How I Roll
  6. (Drop Dead) Beautiful (feat. Sabi)
  7. Seal It With A Kiss
  8. Big Fat Bass (feat. Will.I.Am)
  9. Trouble For Me
  10. Trip To Your Heart
  11. Gasoline
  12. Criminal

Listen To These: Till The World Ends, Inside Out, (Drop Dead) Beautiful, Big Fat Bass, Gasoline and Criminal.


Try to listen to Till The World Ends now.

21 ulasan:

  1. Assalamu'alaikum.
    Dah 30 umur Britney ni ye.
    Tak dengar pun lagi best ke?

    BalasPadam
  2. Paling best album ke 3 britney spears. X pernah bosan...

    BalasPadam
  3. Aku suka Drop Dead Beautiful...it rocks...haha...

    BalasPadam
  4. yeah..
    SCC suke britney spears..siyes.
    sbb suare dia sedap n ala2 menggoda skit ^^

    ahhaha

    SCC straight okeih

    BalasPadam
  5. rasanye britney belom 30 lagi sebab birthday die ujung tahun.
    album ni dah release ke belom?

    BalasPadam
  6. btitney u rawks!!!!!!!
    lagu Gasoline best sngt2..

    BalasPadam
  7. setuju dgn oasis.. album yg ke3, mmg semua lagu dia boleh masuk... tp yg latest ni, x dgr lagi... hehehhehee.. sedap ek???

    BalasPadam
  8. I belum dengar lagi latest album ni anyway setakat ini lagu-lagu dari album ke 3 dia best2 semua.

    BalasPadam
  9. peh..kalo bab2 review album serah lah kat cikgu zami..huhuhu

    BalasPadam
  10. O,o owh britney spears lame tak jumpe hee ;p

    eh zami baru pasan muke u mcm lin dan la baru tgok bedmnton all england smlm haha..bezanye lin dan terer main bdminton u tidak..erkk jujo sgt ke sy maaf =.="

    BalasPadam
  11. nk dgr kt ne? nk dgr kt ne????

    BalasPadam
  12. wahhcmbest je..lau best bole bli ni..hehee..:)

    BalasPadam
  13. Hold It Against Me ♥ this song

    BalasPadam
  14. sgt suke cover album!!

    Love her!

    BalasPadam
  15. wahh bestnya dpt dgr full album!

    BalasPadam
  16. hold it against me !
    like 100x :)

    BalasPadam
  17. Wahh~ Siriyes Shag tak tahu langsung pasal album baru Britney. 1st single dia pun tak dengar lagi. Hahahaha ;D

    BalasPadam
  18. Assalam :) hey go check on Avril lavign new album call " goodbye lullabye " lagi best kot~ :D

    BalasPadam
  19. best ke?xminat britney aaa.

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com