Jumaat, 4 Februari 2011

Malu Gila Apabila Seorang Lelaki Tidak Tahu Menukar Tayar Yang Pancit



Aku boleh jadi sengal kat bawah jejantas ni haaa. Dasat dasat. Ni kes petang tadi ah. Aku gi jalan jalan pusing taman rumah sewa aku tu. Oh. Rumah sewa aku dekat gile dengan lebuhraya lekas. Kat belakang je pon. So, kalau kau nak lekas, kau kena lalu lebuhraya lekas supaya lekas sampai ke destinasi. Lekas lekas, sebelum terlambat! Siapa terlepas lebuhraya lekas, dia tak lekas lalu terlambat. Boleh? Nampak sangat aku takde idea nak tulis apa. =.=


Aku sampai kat depan rumah sewa betol betol dalam pukul 2.30 petang macam tu. Sampai sampai je, Kak Liza ada kat dalam rumah sewa tu. Kak Liza ni haaa tuan rumah kepada rumah sewa aku tu. So, aku pon borak borak la dengan dia. Lama jugak ah. Tambah tambah pulak, tayar kereta dia tiba tiba pancit. Aiseymennn. Aku takde pengalaman langsung beb. Macam mana nak tolong dia tukar tayar ni? Hurmmm. Tapi aku try jugak sikit sikit. Kesimpulannya, sama je macam aku tak buat apa apa. Boleh? Sila menangis sama sama dengan aku sekarang. T.T


Tak pasal pasal Kak Liza tu kol abang ipar dia. Haha. Sorry ah. Tak dapek den nak nolong eh. Takpe takpe. Berdasarkan pemerhatian yang telah dijalankan, aku dah tahu macam mana nak tukar tayar lepas ni. Yabedabeduuu! Secara tak langsung, aku bakal mula bajet hensem kalau kalau ada tayar kereta yang pancit lepas ni. >.<


potpetpotpet : Tayar kereta kau tak nak pancit sekarang? =.=

61 ulasan:

Mra Mastura berkata...

sile praktikkan dlu pada kereta anda or kereta org lain dlu..da terer, br mra emel k? =)

semoge lekas lekas bangun pagi dan lekas lekas pergi ke sekolah nak praktikal dan lekas lekas untuk segalanya!

Nisa A [Saya Suka Menaip] berkata...

ahhahah sempat lak nak emel zami kalau tayar pancit??
ehehhe
:P

ayie berkata...

jejantas ni dopan umah den yo..haha..sian eh xdapek tkr tayar yo..hehe..potang2 jom turun main boyan kek jejantas tu..hehe

Panggil saya : Dya berkata...

Zami Zami. Hr tuh Dya punya tayar keta pon pancit. Kiri kanan ladang kelapa sawit. 30mins away from kolej. 30mins away to town. Teros call membe suro tuka kan taya. Seb bek dea datang. And belajar sikit sikit tukar tayar cm ne. Pas ni bole buat sendiri dahh. Cuma ada tenaga atau tidak ja. HUHU

DanieL AdiE berkata...

hahaha..i menangis kegembiraan skang sbb i ade geng!

same r..x tau gak tukar tayar...

dir...antologi hidup apple sepi... berkata...

hahahah..high 5...patik pun sama..tau bawa keta..tp xtau hal2 berkaitan ngan kereta kecuali isi minyak n isi angin ( tu pun kadang2 sesak nafas jgk)..hahaha...

Hazari. berkata...

kebanyakan orang bukan tak tahu buat. tahu buat. tapi tak ade lah pulak latihan banyak2. hahhaa. tak biase la jadinye.

Misshy Innz berkata...

lekk jeh ;)
handphone kan ade.
calling3 sudehh .
hik hik hik ;p

adrinaqamarina berkata...

lepas ni, nak pancitkan tayar kat lekas supaya lekas zami pandai tukar tayar. boley?

haha. zami suke merepek jela3 gitu -.-'

Hanisah Safian berkata...

haahahhahahahahaha.tengah pancit-pancit tayar agak-agak sempat tak nak send mail? LOL XD

ainakhani berkata...

hahahahahaha lawak gilaaaa cik zami kita ni.. xD pasni, kalau ade org pancit tayar leh la tukakan dgn gaya macho mutu keunggulan XP

Nurul Hani berkata...

gila ko gila. HAHAHHAHHA XD

mr.syazwan berkata...

den ni ha pun x tahu tukar tayar bila pancit

reti bawah ja

adehh

nasib2

apo kono oh jang...

=_=

Fatin Aliyya berkata...

haha ko kna belaja ni.:).pas ni bersedia lah kalo nmpk keta pancit, n ready nk tayang muak macho anda yek :)

Piah Becok berkata...

alalalala... cian die. taper. pasni da boleh berlagak pandai tukar tayar kete. sila praktis. hihi



hepi blogging

arep_lockermonth berkata...

ala.! kool jer!

mR.sYaH berkata...

ni masa kelas memandu ponteng yerk??
hahhahahah...

||fatin syahira|| berkata...

haha, betol3! agak segan laa klu laki xreti tukar tyar kereta pancit! teeyhhee~ tahniah encik zami kite da tau tukar tayar! ahaha

FarhanaDr berkata...

Haaaaaaaa.. Ni mesti mase JPJ course dulu tido niiii.. Sebab sama laa ngan saya.. Tak reti tukar.. Keh keh keh.. :p

Hafriz el-Muhammady berkata...

kne masuk bengkel balik ler jwbnye.. hehe. mcm la aku reti sgt.. hik3

Notacomei :_) berkata...

Jadi mari sama-sama kita buat-buat pancit depan rumah sewa dia hihihihi :_)

tenangsudey berkata...

tu la pasal.. laki2 at least kene tahu la cane nak tukar.. hehehe







Jom baca Krisis Darurat di Mesir - Mengapa dan Bagaimana

Mari lihat dan baca Benarkah Amerika Mencari Jelmaan Hosni Mubarak di Mesir dan kaitannya dengan Krisis Darurat di Mesir

faz_e berkata...

wah~
Harituh tayar pancit then classmate siap sound "setakat tukar tayar semua lelaki buleh!"
Aiseyyy, riak pula depa tu!

tashatishu :) berkata...

nak pergi pancitkan tayar kereta sekarang boleh ? kot ada org yg dah reti tukar tayar tu datang haha

p.a.k.w.e. berkata...

nanti PAKWE wat kelas tukar tayar kereta okayh

Enna Banana berkata...

u should learn lah zami! haha

Fariq berkata...

heheh,, dah de dalam rumah?? bajaya tu,, pe yg korang borak? ngeh..

niniey_nOty berkata...

agak2 24hours x bkak email? heehee
bley plak ngah urgent bkak email eh zami? klakar laa... heeh

Adzriel AB berkata...

la..siannya. saya pernah tukar tayar kereta masa tengah pregnant, dibantu oleh anak dara saya yg baru berumur 14 tahun. hidup kena berani...redah aje. tak pe..sekrg mesti dah pandaikan.

FariehanIbrahim [LBC] berkata...

haha! sila hadiri kursus menukar tyr slame 3hari 4mlm di workshop Pak Mat Tempe dgn segera. xD

najihah sahami berkata...

haha...zami zami..berseluar pendek pun gaya bukan main eh. adeh.

lpas ni kalo tayar pancit mish koling2 u eh. hhahaha

Adzriel AB berkata...

share about the same story ; idea dpt dari sini juga..TQ

http://adzriel.blogspot.com/2011/02/mak-buyung-tukar-tayar-kereta.html

Reen berkata...

hahah.. kena take note tuh! sila blajar tukar tayar sekarang.. hahha sila2..

Georgie Joseph berkata...

hehehe.aku pun da pnah kena.jpj tahan coz tyr aku pancit.dia suru g tepi tukar tyr dlu.aku jujur je ckp taktau.maka dengan sinisnya, pegawai jpj itu berkata, "lelaki kena pandai tukar tayar.bukan reti nak drive je...." LMAO!

Bulan berkata...

kene amik kelas bengkel kete semula nie.ahakss

Puteri Iqa Izyan berkata...

oh zami, tyr lori iqa pancit.

boleh tolong beyki? hahaha :D

sicomot-comel berkata...

hahaha..
apolah zami nie eyh..

muke da ensem..macho,.

adesss,,tukar tayar pown tak pass..haha

tp xpe..belajar da kan..

Yong Sofea berkata...

faillll macam mana nak jadi harapan wanita nih??? hahahh :P

mye berkata...

haha..
lps nie kalo tyar keta pncit kol zami r..
hehe

hana berkata...

huhu..
x de la pasnh malu x tau tukr tyr kn..
psnh kalo nmpk mne2 kete tyr pncit leh la tolng ye..
hehehe

a little less conversation berkata...

tuka tayar kete pn x reti ke bro..small the matter je tu..ko call je pomen kedai tayar..abis cite..kn senang..hahaha

Hassanah berkata...

haha
kantoi dpn perempuan
lps ni kene amek kursus tukar tayar kereta

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

hahaha..lawak... *padahal patik pon x tau...miahahah...

awek retro berkata...

patut gi sekolah automotif nie..huhu..

MISS WHATEVER berkata...

ish!malu je x reti tukar tyr!laki 2 babe.tht y org ckp lau nk bwk keta kena reti sumenye,lau pmpuan xpela gak!len kli mse amk lesen 2,tgk btol2 ye ape yg diajar untk mnukar tyr :)

Miaainis berkata...

salam ziarah.....hahahah bagus laa dpt satu ilmu wlaupun kena wat muka camtu bwh jejantas.

zizidiazora berkata...

Hahaha...ketidakpandaian mu terserlah disitu yek....

nas berkata...

aku ni bukan je motor pancit xreti nk tukar tayar
tapi tayar moto lembik pon aku xreti nk pam
:P

http://nash121.blogspot.com/2011/02/aku-kemalangan-terlanggar-bangla.html

Nur Farah Hani berkata...

hahaha.. memang memalukan (T_T) saja nak bagi tuan beloh hangin.. hahahaha

p/s:- tayar kete da pancit ker.. pe kata p pancitkan pastu betulkan balik.. :P

lea berkata...

cmne nak ngorat awek cmni..
cepat belajar! haha

Biela Sapine berkata...

Haha. Lepas ni kene belajar laju laju sampai dapat, kalau depan awekk malu je boo booo. Hiks

Johana raisa berkata...

alah dah bese dah. abg kita pun tak reti jgk. hahaha.

ADfeez berkata...

jangan tgk je.. kene cpt2 praktikkan... kang time nk buat.. terkemut2 kang.. heheheh :P

chinta i-sha berkata...

kahkah...sila berlatih dari sekarang.

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

kekekekekkekekekek.

maluuuuuuuuuuuuuuuuuuu mat2 kan :P

yad'z berkata...

huhuhu.. nasib dengan akak tuh, kalau dengan awek, lagi lah bertambah2 malu.. hehe

cancerGreen berkata...

haha, belajar dari pengalaman:D
ade pangalaman tayar pancit gak..tp kereta kawan la..heee:D
dari kul 1 pagi sampai 5 pagi dok picnic tepi jalan tunngu bantuan tayar spare sampai sebab 2 tayar pancit!:D

Shamsuddin Amin berkata...

haha...
kene ikot klas ni... ^^

akusiktauk berkata...

kesian ko kan?

payedd berkata...

zami, cane mengajar??
beshh x??

x sabar tggu turn ak plak bulan 5 neh.. haha..

upsi da awalkan praktikum deh utk ambilan ak..

Ridz Ayeop berkata...

Nanti nak cari tayar pulak, cuba website http://mytayar.com

Ada banyak kedai di kawasan Lembah Klang yang feed harga kat website. Harga yang dipaparkan termasuk GST, tayar dan lain2 seperti yang dinyatakan mengikut kategori. Tiada ruang akan ditipu dengan kedai sebab semua terms + conditions dah dijelaskan di website. 

Anda hanya perlu masukkan spec tayar terus ke website. Website akan menunjukkan info mengenai offer dari Network Workshops kami. Anda boleh pilih apa yang penting untuk anda samada harga, lokasi, jenama atau model tayar. 

Kita akan pantau kedai supaya mereka tak menipu customer website. Anda hanya perlu bayar 5% deposit online. Lepas tu website akan hantar email info mana nak pergi. Balance 95% bayar terus kat kedai bila kerja dah siap.

Cara jimat, mudah dan telus untuk membeli tayar.

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com