Khamis, 3 Februari 2011

Bosan? Tak Tahu Nak Buat Apa? Jadi Nak Buat Apa?

Merah pekat beb!


Bosan bosan tadi, aku ajak adik aku dengan kawan dia gi tengok wayang. Eh. Sebelum tu, meh sini aku nak cerita panjang sikit. Sila baca dengan teliti bagi membosankan lagi suasana. Cerita bermula apabila adik aku bawak kawan dia bercuti kat rumah ni haaa. Adik aku study kat Sekolah Seri Puteri, Cyberjaya. Kawan dia tu orang Sarawak. Sempena dengan cuti Tahun Baru Cina ni, adik aku bawak dia balik Melaka sekali. Agak membazir kot nak balik Sarawak? Cuti tak sampai seminggu pon. Lain ah kalau kalau Sarawak tu belakang Cyberjaya. =.=


Masa kat kaunter tu, aku tak tahu nak tengok cerita apa. Agak lama jugak aku mentafsir setiap poster yang ada. Nak tengok Shaolin, dorang tak cukup umur lagi. Nak tengok Haq, aku takde selera pulak. Nak tengok Mr & Mrs Incredible, cerita apa pulak tu? See? Kau pon tak tahu kan? Adeh. Nak tak nak, aku decide la beb. Dengan mengaplikasikan konsep hutang emas boleh dibayar, aku telah memilih The Green Hornet sebagai pilihan terpilih yang dipilih. Konsep tu memang tak boleh belah. =.=


Dari kiri, kawan adik aku dengan adik aku.


I know what you did last raya la, cerita tu dah lama kan? Tapi nak buat macam mana, dah tu je cerita yang tinggal. Hentam je la. Hurmmm ... Siapa kata The Green Hornet tak best? Siapa siapa? Aku takde la nak kata best. Biasa biasa je la kot. Entah. Dah la watak The Green Hornet tu annoying gile. Rasa nak baling sebijik popcorn kat skrin tu. Nak baling banyak banyak, membazir tuuu. Haha. Annoying gile wa cakap sama lu. Kalau dia mati dalam cerita tu pon, aku tak kecewa langsung. Tak perlu kot sampai nak kecewa? =.=



potpetpotpet : Esok jumpa di Seremban!!!

40 ulasan:

Mra Mastura berkata...

tak tengok lagi cerita tuh. hoho.

Alia Sa'ad berkata...

green hornet tak best ke ?

eh , ape kaitan dgn I know what you did last raya ? ==''

anyway , i love your blog ! :)

DanieL AdiE berkata...

esok i temankn U g seremban nak?
lps g rumh sewa u, kite g karok!
wat do u say??

Nurul Hani berkata...

lalalalala, tengok wayang tak ajak?

suka dengan prinsip tu...


"pilihan terpilih yang dipilih"

Puteri Iqa Izyan berkata...

comel adek :D

NuR si CiKGu RiBeNa berkata...

pendek ceritanya, filem tu memang tak besh.

bukankosong berkata...

lama tak tgk wyg, bz keje katanyaaa...

Misshy Innz berkata...

seremban is welcoming you .
hehe xD

nabilaliyana berkata...

tgk wyg kat MBO ye??

nulhazwany abdul malik berkata...

dah lama tak tengok wayang..
nak g la esok. haha

princess laila berkata...

erm..da tengok da citer tuh..ta bape best lah..kott.. =__=

sebab tngok citer tuh punyer iklan jek! kt tv ^_^

zizidiazora berkata...

nak ikut gak g seromban...nak tengok umah sewa u n nak karok gak.

mR.sYaH berkata...

aku sokong sgt, mujur popcorn dah habes kalau x aku mmg dah baling.. mmg menjengkelkan betul mat salleh tu.. haahha..

qeen berkata...

woww. bestnye ade abang macam u :) boleh date slau. ahakz!
green hornet tak best ke? aishh,baru plan nak g tengok next week.

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Hak alah. SP jeke. Belakang rumah Shag je. Dalam 10 minit sampai. Naik kereta pecutan 120km per jam ;)

asybedazzle berkata...

green hornet best gila. aku suke
lawak tp anoyying kn. :D

Notacomei :_) berkata...

Kiranya indah khabar dari rupalah hihihihi :_)

aisya sakaria berkata...

best sangat ke green hornet tuuu?? tengok macam tak je. padahal belum tengok lagi. haha.

Georgie Joseph berkata...

hehe.kalo sarawak belakang cyberjaya, kena buat pasport jugak tau.lol

dydy berkata...

ta besh ke? mmg takan tgk la. hehe.

Ery Farieha berkata...

best la green hornet. lawak sengal gilaa. hahaha



p/s g somban wat po? dating dgn innz ke? kikikiki

sicomot-comel berkata...

huhu..xtgk lagi la citer tu..

haha..bestnye lah kalau sabah ngn sarawak blakang umah SCC jek..keh3

FariehanIbrahim [LBC] berkata...

adeh, kalu xnk membazir, len kli lempar popcorn org sblh. haha! xD

FarhanaDr berkata...

Hoi hoi.. Jangan baling kat skrin.. Meh baling ke mulut saye.. Kenyang gak.. Lama tak makan popcorn ni.. Walaupun sebijik.. Syukur dah.. :)

faz_e berkata...

geramnye~
sane sini duk citer pasal green hornet!
rugi rasa tak tengok lagi ni!
haiyaaaa!!!

mye berkata...

xtgok ag r cite tu..
huhu

eqbalzack berkata...

pergghh zami...sudah makeover...hehe
selamat bercuti zami...

Mr feckry berkata...

cter sholin tu macam best, nak pi cari cetak rompak die la

Eazy Izzuddin berkata...

tak tengok lagi
huk2..
eh kat seremban ni..
d mana?
hehe
xD

Aqila Safuan berkata...

kawan saya kata best je cerita tuuuh . jeles sebab hero tu kacak keee ? kuiku.

najihah sahami berkata...

zami..nak tau takk...SHAOLIN best gilerr!!!!!

::FAIZ FARISH:: berkata...

kasut kau lawa la Zami

DeaN_DiaN berkata...

green hornet tu kire
ok la...
x la ok sgt..
at least x membosankan...

iekasub berkata...

adik awak sekolah ssp? saya dulu sekolah situ :D dye form berapa skrng?

arep_lockermonth berkata...

besh ke citer nih!!!!>>>member aku dah macam terjerit jerit cakap citer nih best!

Fatin Aliyya berkata...

haha sengal tp ko mmg teh best bro in da world la.abg mn yg sngp nk bawk adik dia plus dgn kwn dia tgk wyg satu panggung?ko jek yg sudi.tabik spring sama lu :)

little ain berkata...

hahaha. sebijik je? adoiii. tak bagi efek lgsung.

chinta i-sha berkata...

wat xtau je..hehe

i am S!L4H.. berkata...

merah pak ngah..hak2

Nurul Wahidah berkata...

haha..baling sbijik pun dh mmbazir uh..

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com