Jumaat, 28 Januari 2011

Tekanan Perasaan Beb!!!



Aku drive satu hari beb! Siriyes. Satu hari aku dok menekan pedal minyak. Daripada pukul 10 pagi sampai pukul 9 malam. Lebih kurang 11 jam tuuu! Aku pusing Seremban tak henti henti beb. Kira habis minyak lebih kurang RM30 semata-mata pusing pusing Seremban tu. Kau tak nak cuba? Adeh. Lenguh gile babas kepala lutut aku ni haaa. Aku tak tahu nak bagi gambaran macam mana sebab aku malas nak lukis. Boleh pulak lukis lenguh gile babas? =.=


Aku dah dapat rumah sewa kat Seremban tu. Sebulan RM500 kot. Erk. Macam mahal je. Tapi nak buat macam mana lagi? Kitorang dah terdesak ni beb. Penat ah. Aku tak tahu pulak acara mencari rumah sewa ni betol betol menguji mental dan fizikal. Tekanan perasaan beb! Setiap kali kitorang saspek ada rumah tu macam kosong, kitorang terus gi ketok pintu rumah sebelah, tanya tanya pasal rumah tu. Lepas tu, macam macam jawapan kitorang dapat. Dah dah. Malas nak fikir. Janji rumah sewa dah settle. Next? Tinggal nak hulur deposit je. XD


Esok? Jeng jeng jeng. Aku nak hantar Nyaie dengan Cik Mus balik Batu Pahat. So, aku drive lagi! Wow. Aku memang suka  drive drive ni. Siriyes. Therefore, kepada mana mana dato atau datin yang memerlukan driver, boleh la calling calling aku ek? Aku bersedia menerima sebarang jenis tempahan. Haha. Sengal la kau. Okay. Bye! Aku nak tidur. >.<



potpetpotpet : Sekolah tu ada dua sesi pulak. So, aku sesi mana? Tak tahu lagi.

44 ulasan:

Eazy Izzuddin berkata...

lama tu drive ish3...
auto ke manual?
hehe

Misshy Innz berkata...

redza dah ade 2 sesi ?
sejak bile ?

Mra Mastura berkata...

erk. rm500 tu sorang2 ke ramai2? xpelaa..dapat dah =)

wah, sy perlu driver! XD

hati2 drive esok & goodluck la praktikal nanti ye cikgu..

gudnite

❤フィザAzhafizah berkata...

suke drive ye..sile anta sy balek johor..huuuu

Syazwana berkata...

hahaha kesian kesian..
dah p tidoq
XD

Zuewairy berkata...

boleh pilih ke sesi tu?

Nisa A [Saya Suka Menaip] berkata...

heheh kesian zami eyh..
sila rehat secukupnye :D

adrinaqamarina berkata...

samalah kat egip pon, nak cari umah bukan senang, sekali hentam budak msia sampai 2 riban memang melampau. haha. rumah rina paling rumah skunk, 600, kalau dua tahun lepas, rumah 600 tu kira paling mahal. skunk~ ambik kesempatan betol.

erk terbebel pulak. haha. sory zami. :)

zami, amek sessi pagi la best!

besok drive elok3! pandu cermat jiwa selamat, ingatlah orang tersayangs~

m.haziqhanif berkata...

sban kat ne tu bro?

mr.syazwan berkata...

kwsn seremban rm500 agak mahal kot

tpi apa leh buat berkorban apa saja

hahaha

^_^

Adlan Solis berkata...

hahaha..tahniah..penat ha drive kat seremban..

keje cikgu?

ayie berkata...

haha..agak polik pusing2 satu somban bole abis rm30..den dari somban ke melako baru abis rm10..hehe..lopeh ni jadi wargo somban bebaik yoo..haha..sompek x ni dtg ghayo umah?? taman apo??..nak duit ghayo cino nanti yoo..haha

Puteri Iqa Izyan berkata...

wah. terbaik lah. konpem gila penat =.=


rehat2. :D

FarhanaDr berkata...

Nak cari sugar daddy.. Ade tak zami??? Keh keh keh.. :p

Umah saye skarang pon sewa RM500.. Hoho.. Pengsan bayar bulan2 sebab duduknya bertiga jer..

iqbalhakimi berkata...

haha..best apa drive kereta..aku suka =P

datang batu pahat,singgah uthm...hehe

iqbalhakimi berkata...

haha..best apa drive kereta..aku suka =P

datang batu pahat,singgah uthm...hehe

Mohd Ridhuan berkata...

rm500...mahal tu...
susah nak cari rumah sewa...
ape2 pun allthe best la...

DanieL AdiE berkata...

BEST DRIVE!

zizidiazora berkata...

Ala siannyer...penat ar... dah g lah tido cukup2 sok nak sambung lak ke Batu Pahat. 2 jam gak tu dari Alor Gajah kan?

Pepepun take care eak..

maRShA berkata...

lme gile drive... 500 tuk umah sewe kire okay la.. tpi law kcik mahal la kot.. :P neway, cngrats sbb dh brjya cri umah...

.::zaimah::. berkata...

weyh, ak nk pakai driver ni..haha

ardinihumaira berkata...

haha... kalo tan sri mau tak.. mau takk.. kalo mau... err.. dni tak ado calon nak kasi zami jadik driver diorang opssssss lariks...


btw... ngaja sekolah sesi petang lebih mencabar kot. sebab kena berkejar lunch+zohor+asar+maghrib. kan kan...;)


selamat berpraktikal zami!

~fatin~ berkata...

eh knape x usha dlm tenet dlu..
x la penat sgt..
mudah kan ade..

Notacomei :_) berkata...

:_)

Fariq berkata...

rm500?? kalau dok sorang mmg terasa mahal la,, kalo dok ramai2,, bley senyum je.. :p

Bila Blogger Adalah Seorang Pelajar

akmalhilmi berkata...

seremban aku fail lagik kot
huhu
same la macam kaw :)

sembil9n berkata...

drivekn saye ke pengkalan chepa...

eddy syrol berkata...

mmg susah cari rumah sewa.. b4 diz aku sewa BILIK RM200++ ok... bilik jew... mahal dan payah nak dpt..

mye berkata...

sban area mana?
mana tau leh tlg cri uma sewa ag..
hehehe

AfiQ berkata...

itu dia! prngorbanan seorang bakal guru!! best of luck bro! =)

FariehanIbrahim [LBC] berkata...

kalu jdik driver lori kontena pom leyh jer neyh.
leyh antar brg jauh2! haha! =PP

Biela Sapine berkata...

rm 500 ? Haa ?
Asal mahal sangat kat seremban tu. Woo dasat jadi pemandu berjam jam. Jadi pemandu saya jla. Ahakz

aliesha kirana berkata...

wah2...bestnyee dh nk ngajorr..hihihhi~

aliesha kirana berkata...

wah2...bestnyee dh nk ngajorr..hihihhi~

lea berkata...

x cramp lak kaki ko drive lama2

Cz Aina berkata...

wahhhhhhhh..sgt hebat..
lepas ni dh bole buat rancangan..
PEMANDUKU BERKAKI KEBAS..
huhuhuhuhu..

aLya berkata...

adush..penatnye drive lama2..huhu
lepas nie da nak g sekolah da..seronoknya..selamat mengajar :)

naz xyzrine berkata...

wait wait . jam kat gambar tu macam sama je dengan saya . BUM kan ?

sicomot-comel berkata...

warghh..
boleh upah jadi supir ni!
haha

p/s: Zami gne keta auto or manual??

najihah sahami berkata...

lepas ni bnyk update pasal student la pulak yea cikgu zami. hhaha..jgn garang2 tau!

Nurul Hani berkata...

seremban area mana? kot kot la buleh nak rekemenkan rumah. coz kakak hani dok sana. :)

nizam berkata...

Drive kereta x pe lagi,daripada membonceng motosikal...bleh patah pinggang haha
XB

nizam berkata...

Drive kereta x pe lagi,daripada membonceng motosikal...bleh patah pinggang haha
XB

izzad b* berkata...

p kat kawasan ulu bendul, leh mandi2, dekat jer dri seremban :)

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com