Selasa, 25 Januari 2011

Karangan Hasil Titik Peluh Lebih 50 Orang Blogger

Petang tadi aku telah mensengalkan diri dengan entri Jom Main Pada Suatu Hari ni. Tapi aku tak sangka pulak korang turut serta mensengalkan diri sekali? Gile sengal ah korang! Haha. Kesian kesian. Takde kerja nak buat dah ke? Adeh. Jom baca karangan hasil titik peluh lebih 50 orang blogger ni. Lebih 50 orang blogger? Bantai je la. =.=


PADA SUATU HARI


Pada suatu hari, saya jumpa dia bawah pokok rambutan. Dia makan megi sambil bergelak ketawa. Megi yang sedap sebab megi dia megi itu sedap. Dia pandang saya. Saya jadi stim. Lalu ambulans pon datang. Doktor sunat saya. Neno neno neno. Ambulans tu bunyik. Tiba-tiba ambulans terbabas. I love it. Otomen pon datang! Otomen bawak saya berjalan-jalan di zoo. Lalu datang raksasa Zoo Taiping sama muka macam Zami. Tiba-tiba raksasa mengamuk. Raksasa kejar saya. Lari lari lari!!! Otomen kejar raksasa. Raksasa penat lari. Raksasa akhirnya pengsan. Raksasa terbangun semula. Pengsan membawa mati. Pedulikan raksasa itu.


Pelakon Undangan: Raksasa


Otomen terus terbang. Saya macam mana? Lu pikir la sendiri. Saya dibawanya sekali ke hospital gila untuk makan angin di Tanjong Rambutan. Saya petik buah rambutan sambil garu kepala yang sangat gatal. Rambutku banyak kutu sebab takde shampoo. Putu mayam sedap. Shampoo banyak busuk. Shampoo sikit wangi? Tak payah shampoo. Tak wangi pon kan kan kan? Boleh la tahan. Boleh tahan apa?


Pelakon Undangan: Otomen


Aku meneruskan perjalanan untuk mencari seseorang yang mencari seseorang. Tiba-tiba ada lembaga sedang tersenyum simpul, rambut panjang menggerbang. Zami sangat ketakutan. Tak paham la. Lalu difahamnya juga. Dan dia diam. Rambut Zami menggerbang. Tak takut pon tapi terkencing jugak seperti seorang nenek sedang menari disko dengan tarian agogo dari kumpulan SM*SH. Kenapa lembaga tersebut pergi berkaraoke ke laut? Sebab patah hati. Oh begitu rupanya. Kesian lembaga tersebut kerana takut dengan Zami. Aku pon pening. Kandunganku 3 bulan. Kusut otak fikir anak siapa. Anak kucing Zami? Zami pengsan lagi. Asyik asyik aku. Kenapa bukan Otomen? Sebab asyik pengsan, Otomen kembali untuk selamatkan Zami dan rakan rakannya. Raksasa bawak beca. Otomen pulak yang pengsan. Tiba-tiba Upin Ipin datang tolong Otomen. Maka habislah cerita.


Pelakon Undangan: Kak Limah


Eh belum lagi. Kak Ros datang marah Daniel Adie kerana tak update blog. Banyak kerja konon padahal kan kan buat-buat sibuk konon. Lalu Kak Ros pon mula menjerit sebab nampak lipas tak cukup kaki. Daniel Adie pergi sebab takut lipas sampai Zami tergelak. Kedengaran dari jauh, sayup-sayup Sailormoon memanggil Qarlll... Ijattt... Rayyannn... Tak bertukar ke? Bertukar tapi lambat. Tapi takpe, biar lambat asal selamat, kata Kak Limah. Lalu Kak Limah berjalan lenggang lenggok menuju ke kubur. Kak Limah balik dulu ye, nanti jumpa lagi.


Pelakon Undangan: Cinderella


Otomen pergi bancuh milo ala-ala Chef Wan sebelum dicelup dengan biskut. Ingatkan milo, rupa-rupanya memang milo rupa-rupanya. Lepas tu Otomen pon minum. Dia mintak lagi dengan Kak Limah. Tapi dah habis. Otomen frust, lalu bunuh diri. Cerita habis. Sila tepuk tangan. Tapi tiba-tiba Otomen jerit! Raksasa pelik bila Otomen hidup balik. Tidakkk! Hantu Otomen! Aku masih hidup, kata Otomen berkenaan. Zami terbeliak matanya setelah melihat Cinderella. Dia mencium pipinya. Air liurnya meleleh tapi sedap kot, rasa stroberi cokelat. Cinderella mula menangis sebab kasut hilang. Potong stim betul.



potpetpotpet : Amacam beb? Ada rasa macam nak cabut bulu hidung laju laju sekarang ni?

63 ulasan:

  1. ya rabbi!!! hahahaha.. macam2 la diorg ni nyer idea!! klaka giler!!! hahahaha..

    BalasPadam
  2. hahaha. jadi lawak pulak. tiba2 ada pelakon undangan. :DD

    BalasPadam
  3. hahahahahah
    sila jemput aku utk pelakon undangan gak .
    jadi cleaner pon okay gak . heheh

    BalasPadam
  4. Shag nak join tapi macam payah gila sebab yg Zami kumpul kan lepas beberapa komen macam lain dari yg Shag baca =.='

    Shag ada baca ami tampar Cindilelah. Oooo~ Zami tukar eh!

    BalasPadam
  5. haha! lol, syok jerk aku baca.
    tp ending dia cam tergntung, mmg potong stim! xD

    BalasPadam
  6. hahaha sumpah kelakar..karangan yg baik dari blogger2 yg kreatif..mari gelak ramai2..ilang tension buat assgmnt lpas bce bende neh.. =,="

    BalasPadam
  7. hahaha

    kalau semua kepala gila lg best kot mai

    eh potong stim betul

    tu mcm kenal je

    agagaga...

    BalasPadam
  8. ramai pelakon undangan,. dari chef wan, kak limah, attromen, raksasa bagai,.
    AWESOME;)

    BalasPadam
  9. aku da berguling 360 darjah baca cerita ni.

    ahahahahaha

    BalasPadam
  10. hahaha..best~ haha^^

    BalasPadam
  11. haha..memang terbaik r idea macam nie..

    BalasPadam
  12. "Megi yang sedap sebab megi dia megi itu sedap."

    yang ni tak paham langsung. hak3 lawakkkkkk

    BalasPadam
  13. aku bce sparuh jea...mengarut...haha

    BalasPadam
  14. kalah karangan orang yang g sekolah tau...
    limited edition ni..
    harus diterbitkan..

    BalasPadam
  15. "pergi bancuh milo"" yaw..ayat aku yaw...hewhew hew hew ( idung kembang kempis)

    BalasPadam
  16. hehe.lawak kot.tp tetbe wujud cinderella.haha.menarik!

    BalasPadam
  17. xphm sgt jalan cerita belit2 tapi gelak puas! ahha..terbaik la bro

    BalasPadam
  18. hahahahahah! memang lawak. part awl uh tapaham sgt. lame2 senaman mulut pulak sebab ketawe. gud job!

    BalasPadam
  19. wakkakakaa
    gelak guling aku bace
    huhu
    adeh

    nice idea lol :)

    new entri
    http://gengblogger.com/v/337528

    BalasPadam
  20. ptg td nk join..tp xde idea..bantai gelak ajee la..

    BalasPadam
  21. Hahahahahaha.. Tadi bebukak jek terus belerrrrr.. Mane nak sambung ni.. Haha.. :p

    Tapi terbaek arr!! Bravo!!

    BalasPadam
  22. kalau lah aku jadi cikgu bm...

    BalasPadam
  23. ahhahahahah!!!!!
    gila punyaaa cerita :P

    BalasPadam
  24. zamiiiiiiiiiii!! best entry ever lah!

    BalasPadam
  25. Ni sume zami punya pasal sampai aku tak lunch tau tghari tadi kerana asyik melayan budak giler ni sampai akupun jadi giler sama. Perut aku kembong sampai sekarang. Next time zami jangan buat lagi cam tu, menyusahkan orang tau...hehehe....

    Pepepun idea ko memang TERBAEKKK punya. Sorry la nama2 otai blogger terkenal tu aku dah masuk sekali..

    Betul ke Adie takut lipas?????
    Kihkihkih....

    BalasPadam
  26. haha..sengal tu memang terserlah la bro! hehe

    BalasPadam
  27. mane button like ni,, adeh...

    BalasPadam
  28. haha..enth pe2 dh crte..xtau mana mula,mana last dh..tengah2 crte leh lak ada nama kak limah..lawak2x..
    stail abis crte

    BalasPadam
  29. Hahahaha. Gileee best!! Kan dah tak dapat join, rugi rugi! >,<

    Busy sgtt buat esaimen, nk join esaimen en.jami pun tak smpat.

    Btw, nice :)

    BalasPadam
  30. hahaha..rajin sungguh menyunting!

    BalasPadam
  31. hahaaha!!klaka giler pnye essay! bm boleh dpt A++

    BalasPadam
  32. hahaha. adoiyai.. semalam tgk je org men. nak join merapu tak reti.. haha.. :D

    BalasPadam
  33. hahaaha.. lawak. tapi kalu disambung lagi mesti lagi kelakar kan?

    BalasPadam
  34. ;p
    zami nakal..
    haha nice story!

    BalasPadam
  35. hahhaa. boleh masuk ohtidak ni. hahahhahaa :DDDD

    BalasPadam
  36. aduyai..lpecah pweot bce ni ha.....

    BalasPadam
  37. Arini game apa plak?

    BalasPadam
  38. hahaha klakar giler...terbaikk la!!!
    mcm org giler jer ak dok gelak sorg2 kt ofic ni...

    BalasPadam
  39. Imaginasi anda kuat woo. Haha
    Mak Limah dan Cinderella di gandingkan besama. Hiks

    BalasPadam
  40. pergghhh..
    memacam...
    hehe
    xD

    BalasPadam
  41. hahah..lawak gila..pening kepala pun ada ble baca alkisah ni..hahaha!

    BalasPadam
  42. hahahahaha...nie release tebnsion smpai masuk air ke....memang slalu masuk air...hahaha...

    BalasPadam
  43. cantiknyer cinderella die..

    BalasPadam
  44. haha..
    kreatif jgk tp bca pnjang mmg mloyakan..
    haha

    BalasPadam
  45. hahaha..sgt besh! hilang tension kn...

    BalasPadam
  46. memang sengal...hahahaha

    BalasPadam
  47. bhahahaha... sempat sambung sekali jep.. sbb da pening..mmg xdek keje.. >__<

    BalasPadam
  48. hahaha! pengaruh citer kartun betul!

    BalasPadam
  49. hahahah..setiap kali baca harus tergelak guling guling..

    erk! tipu.. hahaha.. tapi siyes kelakar...

    BalasPadam
  50. lawak gila..air liur rse strawberi coklat??ajaib haha

    BalasPadam
  51. hahhaha...
    masing2 dah berjaya mensengalkan diri !! tahniah3...

    wakakaka..
    mmg ada bakat la korang nak masuk Tanjung Rambutan..hohoho

    *kidding yer.kalau marah,sila lempang aku lelaju.keh3

    BalasPadam
  52. haha..time exam bt esei camnih agak2 brape markah cikgu beri??

    BalasPadam
  53. serius kelakar gile..

    kretif otak sorang2 ne.. hahaha

    BalasPadam
  54. :) :) :)
    gred
    terbaeekkk!!!!

    singgah dari mknace unlimited

    BalasPadam
  55. adussssssssssss.
    ruginya tenet lembab. huwaa

    BalasPadam
  56. nice2. nak tngu next story bley?

    BalasPadam
  57. tengs sbb masukkn part sy jugak yg milo tu,hehe
    bez la,nanti buat lagi ekkk

    BalasPadam
  58. hahahaha... sengal je.. nak save page as.. kalau boring boleh bace ni sampai terkencing... hahaha

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com