Selasa, 25 Januari 2011

Karangan Hasil Titik Peluh Lebih 50 Orang Blogger

Petang tadi aku telah mensengalkan diri dengan entri Jom Main Pada Suatu Hari ni. Tapi aku tak sangka pulak korang turut serta mensengalkan diri sekali? Gile sengal ah korang! Haha. Kesian kesian. Takde kerja nak buat dah ke? Adeh. Jom baca karangan hasil titik peluh lebih 50 orang blogger ni. Lebih 50 orang blogger? Bantai je la. =.=


PADA SUATU HARI


Pada suatu hari, saya jumpa dia bawah pokok rambutan. Dia makan megi sambil bergelak ketawa. Megi yang sedap sebab megi dia megi itu sedap. Dia pandang saya. Saya jadi stim. Lalu ambulans pon datang. Doktor sunat saya. Neno neno neno. Ambulans tu bunyik. Tiba-tiba ambulans terbabas. I love it. Otomen pon datang! Otomen bawak saya berjalan-jalan di zoo. Lalu datang raksasa Zoo Taiping sama muka macam Zami. Tiba-tiba raksasa mengamuk. Raksasa kejar saya. Lari lari lari!!! Otomen kejar raksasa. Raksasa penat lari. Raksasa akhirnya pengsan. Raksasa terbangun semula. Pengsan membawa mati. Pedulikan raksasa itu.


Pelakon Undangan: Raksasa


Otomen terus terbang. Saya macam mana? Lu pikir la sendiri. Saya dibawanya sekali ke hospital gila untuk makan angin di Tanjong Rambutan. Saya petik buah rambutan sambil garu kepala yang sangat gatal. Rambutku banyak kutu sebab takde shampoo. Putu mayam sedap. Shampoo banyak busuk. Shampoo sikit wangi? Tak payah shampoo. Tak wangi pon kan kan kan? Boleh la tahan. Boleh tahan apa?


Pelakon Undangan: Otomen


Aku meneruskan perjalanan untuk mencari seseorang yang mencari seseorang. Tiba-tiba ada lembaga sedang tersenyum simpul, rambut panjang menggerbang. Zami sangat ketakutan. Tak paham la. Lalu difahamnya juga. Dan dia diam. Rambut Zami menggerbang. Tak takut pon tapi terkencing jugak seperti seorang nenek sedang menari disko dengan tarian agogo dari kumpulan SM*SH. Kenapa lembaga tersebut pergi berkaraoke ke laut? Sebab patah hati. Oh begitu rupanya. Kesian lembaga tersebut kerana takut dengan Zami. Aku pon pening. Kandunganku 3 bulan. Kusut otak fikir anak siapa. Anak kucing Zami? Zami pengsan lagi. Asyik asyik aku. Kenapa bukan Otomen? Sebab asyik pengsan, Otomen kembali untuk selamatkan Zami dan rakan rakannya. Raksasa bawak beca. Otomen pulak yang pengsan. Tiba-tiba Upin Ipin datang tolong Otomen. Maka habislah cerita.


Pelakon Undangan: Kak Limah


Eh belum lagi. Kak Ros datang marah Daniel Adie kerana tak update blog. Banyak kerja konon padahal kan kan buat-buat sibuk konon. Lalu Kak Ros pon mula menjerit sebab nampak lipas tak cukup kaki. Daniel Adie pergi sebab takut lipas sampai Zami tergelak. Kedengaran dari jauh, sayup-sayup Sailormoon memanggil Qarlll... Ijattt... Rayyannn... Tak bertukar ke? Bertukar tapi lambat. Tapi takpe, biar lambat asal selamat, kata Kak Limah. Lalu Kak Limah berjalan lenggang lenggok menuju ke kubur. Kak Limah balik dulu ye, nanti jumpa lagi.


Pelakon Undangan: Cinderella


Otomen pergi bancuh milo ala-ala Chef Wan sebelum dicelup dengan biskut. Ingatkan milo, rupa-rupanya memang milo rupa-rupanya. Lepas tu Otomen pon minum. Dia mintak lagi dengan Kak Limah. Tapi dah habis. Otomen frust, lalu bunuh diri. Cerita habis. Sila tepuk tangan. Tapi tiba-tiba Otomen jerit! Raksasa pelik bila Otomen hidup balik. Tidakkk! Hantu Otomen! Aku masih hidup, kata Otomen berkenaan. Zami terbeliak matanya setelah melihat Cinderella. Dia mencium pipinya. Air liurnya meleleh tapi sedap kot, rasa stroberi cokelat. Cinderella mula menangis sebab kasut hilang. Potong stim betul.



potpetpotpet : Amacam beb? Ada rasa macam nak cabut bulu hidung laju laju sekarang ni?

63 ulasan:

AfiQ berkata...

ya rabbi!!! hahahaha.. macam2 la diorg ni nyer idea!! klaka giler!!! hahahaha..

asybedazzle berkata...

hahaha. jadi lawak pulak. tiba2 ada pelakon undangan. :DD

MAKCEK bukan NENEK berkata...

hahahahahah
sila jemput aku utk pelakon undangan gak .
jadi cleaner pon okay gak . heheh

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Shag nak join tapi macam payah gila sebab yg Zami kumpul kan lepas beberapa komen macam lain dari yg Shag baca =.='

Shag ada baca ami tampar Cindilelah. Oooo~ Zami tukar eh!

FariehanIbrahim [LBC] berkata...

haha! lol, syok jerk aku baca.
tp ending dia cam tergntung, mmg potong stim! xD

mesmerising_wan berkata...

haha~ kreatif!

syima_chokie berkata...

hahaha sumpah kelakar..karangan yg baik dari blogger2 yg kreatif..mari gelak ramai2..ilang tension buat assgmnt lpas bce bende neh.. =,="

mr.syazwan berkata...

hahaha

kalau semua kepala gila lg best kot mai

eh potong stim betul

tu mcm kenal je

agagaga...

DanieL AdiE berkata...

hahaha..best2!

alyn shahrom berkata...

ramai pelakon undangan,. dari chef wan, kak limah, attromen, raksasa bagai,.
AWESOME;)

zikeryhassan berkata...

aku da berguling 360 darjah baca cerita ni.

ahahahahaha

Eyka berkata...

hahaha..best~ haha^^

iqbalhakimi berkata...

haha..memang terbaik r idea macam nie..

zida berkata...

"Megi yang sedap sebab megi dia megi itu sedap."

yang ni tak paham langsung. hak3 lawakkkkkk

-hanyaaku- berkata...

hahahahhaahahha.. =)

Alal Yaakub | PM berkata...

aku bce sparuh jea...mengarut...haha

shamsiah shamsuddin berkata...

kalah karangan orang yang g sekolah tau...
limited edition ni..
harus diterbitkan..

dir...antologi hidup apple sepi... berkata...

"pergi bancuh milo"" yaw..ayat aku yaw...hewhew hew hew ( idung kembang kempis)

GaDis eQa berkata...

hehe.lawak kot.tp tetbe wujud cinderella.haha.menarik!

.:rizaL:. berkata...

xphm sgt jalan cerita belit2 tapi gelak puas! ahha..terbaik la bro

qeen berkata...

hahahahahah! memang lawak. part awl uh tapaham sgt. lame2 senaman mulut pulak sebab ketawe. gud job!

akmalhilmi berkata...

wakkakakaa
gelak guling aku bace
huhu
adeh

nice idea lol :)

new entri
http://gengblogger.com/v/337528

Mra Mastura berkata...

ptg td nk join..tp xde idea..bantai gelak ajee la..

FarhanaDr berkata...

Hahahahahaha.. Tadi bebukak jek terus belerrrrr.. Mane nak sambung ni.. Haha.. :p

Tapi terbaek arr!! Bravo!!

cik-terompah berkata...

kalau lah aku jadi cikgu bm...

Nisa A. berkata...

ahhahahahah!!!!!
gila punyaaa cerita :P

arep_lockermonth berkata...

zamiiiiiiiiiii!! best entry ever lah!

zizidiazora berkata...

Ni sume zami punya pasal sampai aku tak lunch tau tghari tadi kerana asyik melayan budak giler ni sampai akupun jadi giler sama. Perut aku kembong sampai sekarang. Next time zami jangan buat lagi cam tu, menyusahkan orang tau...hehehe....

Pepepun idea ko memang TERBAEKKK punya. Sorry la nama2 otai blogger terkenal tu aku dah masuk sekali..

Betul ke Adie takut lipas?????
Kihkihkih....

Black_roses92 berkata...

haha..sengal tu memang terserlah la bro! hehe

Fariq berkata...

mane button like ni,, adeh...

shera haifa berkata...

haha..enth pe2 dh crte..xtau mana mula,mana last dh..tengah2 crte leh lak ada nama kak limah..lawak2x..
stail abis crte

Cik Miera Aziz berkata...

Hahahaha. Gileee best!! Kan dah tak dapat join, rugi rugi! >,<

Busy sgtt buat esaimen, nk join esaimen en.jami pun tak smpat.

Btw, nice :)

~Amny Rauhah~ berkata...

hahaha.. syoknye!!

DaHLia berkata...

hahaha..rajin sungguh menyunting!

Nurul Afiqah berkata...

hahaaha!!klaka giler pnye essay! bm boleh dpt A++

Puteri Iqa Izyan berkata...

hahaha. adoiyai.. semalam tgk je org men. nak join merapu tak reti.. haha.. :D

::FAIZ FARISH:: berkata...

haha dah jd mengarut dah

Piah Becok berkata...

hahaaha.. lawak. tapi kalu disambung lagi mesti lagi kelakar kan?

ardinihumaira berkata...

;p
zami nakal..
haha nice story!

Kyru Amyra berkata...

hahhaa. boleh masuk ohtidak ni. hahahhahaa :DDDD

Farhana Sahri berkata...

aduyai..lpecah pweot bce ni ha.....

Qarl berkata...

Arini game apa plak?

shida berkata...

hahaha klakar giler...terbaikk la!!!
mcm org giler jer ak dok gelak sorg2 kt ofic ni...

Biela Sapine berkata...

Imaginasi anda kuat woo. Haha
Mak Limah dan Cinderella di gandingkan besama. Hiks

Eazy Izzuddin berkata...

pergghhh..
memacam...
hehe
xD

aliesha kirana berkata...

hahah..lawak gila..pening kepala pun ada ble baca alkisah ni..hahaha!

Farhan Zulhusmi berkata...

hahahahaha...nie release tebnsion smpai masuk air ke....memang slalu masuk air...hahaha...

~fatin~ berkata...

cantiknyer cinderella die..

mye berkata...

haha..
kreatif jgk tp bca pnjang mmg mloyakan..
haha

LuMos mAXimA berkata...

hahaha..sgt besh! hilang tension kn...

misz anis berkata...

memang sengal...hahahaha

ishiko berkata...

bhahahaha... sempat sambung sekali jep.. sbb da pening..mmg xdek keje.. >__<

lea berkata...

hahaha! pengaruh citer kartun betul!

Nur Farah Hani berkata...

hahahah..setiap kali baca harus tergelak guling guling..

erk! tipu.. hahaha.. tapi siyes kelakar...

FaiZaH YaaKuB berkata...

lawak gila..air liur rse strawberi coklat??ajaib haha

sicomot-comel berkata...

hahhaha...
masing2 dah berjaya mensengalkan diri !! tahniah3...

wakakaka..
mmg ada bakat la korang nak masuk Tanjung Rambutan..hohoho

*kidding yer.kalau marah,sila lempang aku lelaju.keh3

S.3.V.3.N berkata...

haha..time exam bt esei camnih agak2 brape markah cikgu beri??

SyahmiFikri berkata...

serius kelakar gile..

kretif otak sorang2 ne.. hahaha

Mknace berkata...

:) :) :)
gred
terbaeekkk!!!!

singgah dari mknace unlimited

NuR 'aQiLaH berkata...

adussssssssssss.
ruginya tenet lembab. huwaa

niniey_nOty berkata...

nice2. nak tngu next story bley?

aisya berkata...

tengs sbb masukkn part sy jugak yg milo tu,hehe
bez la,nanti buat lagi ekkk

Muhd Ashraf Muizz berkata...

hahahaha... sengal je.. nak save page as.. kalau boring boleh bace ni sampai terkencing... hahaha

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com