Rabu, 26 Januari 2011

Demi Nenek, Seorang Cucu Sanggup Berkorban!

Nanti tolong ambil Nyaie dengan Cik Mus kat Melaka Sentral lepas ambil Una okay?

Ibu pesan kat aku macam tu. Aku pon gi la Melaka Sentral lepas ambil Una kat tadika. Ni nak gi ambil Nyaie dengan Cik Mus, yang jauh datang dari Johor. Sebelah Melaka je kot? Nyaie dengan Cik Mus nak lepak lepak rumah selama beberapa hari. Merapatkan hubungan silaturrahim ye adik adik sekalian. Adik adik nak masuk syurga tak? =.=


Aku drive pelan pelan. Bila lampu merah, aku berhenti. Bila lampu hijau, aku jalan. Adeh. Perlu ke nak cerita sampai macam tu sekali? Dipendekkan cerita, aku pon sampai kat Melaka Sentral. Aku kol Ibu tanya pasal Nyaie dengan Cik Mus tunggu kat mana. Ibu tak tahu sebab Ibu dah try kol Nyaie dengan Cik Mus banyak kali tapi tak jawab jawab. Menneveskan betol.


Aku pusing pusing satu Melaka Sentral dengan Una. Mana la tahu kot kot terserempak ke. Bajet macam main sembunyi sembunyi la ni. Sila jeles. Tinggal lagi beberapa langkah nak lengkap tiga belas pusingan, aku menerima panggilan daripada Ibu. Jeng jeng jeng.

Nyaie dengan Cik Mus dah naik bas gi Alor Gajah. Dah sampai kat depan rumah pon.

Tahniah. Boleh menangis sekarang. Mentang mentang Melaka Sentral tu belakang rumah je kan? Oh ayat sentapan tu. Haha. Tapi Nyaie dengan Cik Mus kena tunggu lama sikit la, kena tunggu aku sampai rumah dulu sebab kunci rumah tu ada kat aku. My parents pulak takde kat rumah, both of them gi kerja. Adeh. Sabar ye. Kejap lagi nak sampai. :)


*Nyaie - panggilan nenek bagi orang Jawa.
*Cik Mus - kakak kandung Ibu.


Cucu siapa la ni? Tak senonoh. =.=



potpetpotpet : Nyaie belanja aku dengan Una aiskrim kon tadi. T.T

43 ulasan:

adrinaqamarina berkata...

then? ape citer una?

last sekali, una makan makan aiskrim kon je? haha.

kim salam peluk cium untuk una!

Nur berkata...

baru je kongsi maggi ngan nenek..kire ok tak?

an_nisa89 berkata...

cucu yang baek...=)

aisya sakaria berkata...

huuuuuu orang melaka ke? wehuuuuuu.

Eazy Izzuddin berkata...

Sabo je lah
Cucu kesayangan kan hehe
Nasiblah dekat xD

asybedazzle berkata...

uniknya panggil opah. tak pernah dnga lagi. hehe. bagus la, habiskan mnyak kereta. bukan selalu kan. hahaha.

FarhanaDr berkata...

Nak gelak bace ye.. Golek golek terpelanting dah ni zami oi.. Melaka sentral ngan alor gajah memang belakang umah jek pon.. Hahaha.. :p

Sabar ye.. Nak jadi cucu soleh tak? Heehee.. :)

mR.sYaH berkata...

jelesnyer.. kah3..

mmg cucu yg bagus..

AfiQ berkata...

nasib bik malaka kechik!!!! kalau besau!! x ke sronok ko pusing2 satu melaka.. hahaha.. eyh.. org jawa ke ko?

iqbalhakimi berkata...

huhu...bagus ko cucu yang baik..sempat lagi nak berbakti untuk nenek ko... =)

Qarl berkata...

comel nyer cucu...

agak2 ade org yg geli dgn statement ni

hahaha

DanieL AdiE berkata...

CC!

CUCU COMEL

Puan Besar Shag Yahaya berkata...

Hahahaha. Kena buli dengan nenek kesayangan ye cucu kesayangan? kekeke. Eh, gigi tu macam cantik. Nak!

Yong Sofea berkata...

wuit, muka kau nampak lain kot, rambut dah tak pacak pacak. :D

syamimi fatin berkata...

mmg kena buli nih haha :D

zikeryhassan berkata...

takpe2. exercise kereta tu. ahaha

lea berkata...

berdikari ar nenek ko tu

Yuni Aisyah berkata...

jln2 sini bace kisah budak lelaki yg snggup berkorban demi neneknya..kesian cucu tu..:D

GaDis eQa berkata...

nyaie?orang jawe ghupenye.hehe

Notacomei :_) berkata...

Inilah namanya menantu idaman Malaya hihihihi :_)

Lelord berkata...

huhuhu melaka sentral ngan alor gajah bukan jauh benau pun

Nurul Afiqah berkata...

HAHA!!cucu yg baik XD

najihah sahami berkata...

zami..lampu kuning pecut tau..heheh...

aah la..una pe citer??

~boy_Mr.K~ berkata...

ngeh3... tetiba aku rindu nenek aku... huuu

syafique berkata...

sape lagi nak berkorban kat nenek kalu bukan cucu die kan .. hiks

baik cucu Nyaie .. :)

syafique berkata...

sape lagi nak berkorban demi nenek kalu bukan cucu die kan..

baik cucu Nyaie nih .. hiks :)

Asyraf Arif berkata...

jarang dengar orang paggil nyaie. hehe I call my granny as nyaie jugak. cool sangat ! ;p

saouri berkata...

well done...may Allah bless u n ur family.. =) nenek yg comel n cucu yg comel...

Piah Becok berkata...

la... sian die. takpe, demi nenek tercinta. nenek awak nak gurau-gurau je tu..

Puteri Iqa Izyan berkata...

haha

TAHNIAH :D

|| amira || berkata...

hahaha~
bestnye .
macam main kejar2 pulak .

mr.syazwan berkata...

tema dia

nyaie sje nak test adakah cucunya

gegeh sambut ketibaan nya ke x?

jwpnnya cucu sgt gegeh!

tahniah!

balik umah kang dpt hadiah dr nyaie la tuh

agagaga

aLya berkata...

ayok..cian nyaie ngan cik mus..hehe

zizidiazora berkata...

Ala comei..comei..comei..
Nganga luas2..kalu nasib baek masuk dek lalat and kalu bernasib baek lagi tikus, kucing, kanggaru sume boleh lompat masuk.... adakah itu caranya release tension tak dapat jemput nyaie kat MC??? hahaha....


owhh..baru tau

1. Orang jhowo...
2. Dok Alor Gajah...

macam dekat je ngan umah I.

Mra Mastura berkata...

ketembamam yang terserlah..
sabar ye cucu =P

FIFIEY LYCHEE MARATION berkata...

i called my lil sis "nyai" sbb dia anyak ckp n suka membebel. haha

momochan berkata...

eh eh janggut.HAHHAHA

mcd kat melaka central best :)

~fatin~ berkata...

ahaha,,'tahniah anda telah berjaya men sorok2 dengan berjaye..
mesti usna bnyak tnye..

Nur Farah Hani berkata...

hahahha... padan muke XD

~roslinda~ berkata...

lor,wong jowo kah?
hahaha
:D

Gimi berkata...

hurm..cobaan
mambang tanah, mambang langit, awan suma la

Nour Eyza berkata...

yeaaa.. sama la.. saya pun panggil nenek saya Nyaie! sebab sy orang jawa. wiwiwiwi.. yelah, suka sekejap! hahaha

Khairul Izzadyudin Kamis berkata...

erkkk. . .aku nak detect kereta apa yang dia pakai, ..susah jugak nak detect.. hehe

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com