Rabu, 26 Januari 2011

Demi Nenek, Seorang Cucu Sanggup Berkorban!

Nanti tolong ambil Nyaie dengan Cik Mus kat Melaka Sentral lepas ambil Una okay?

Ibu pesan kat aku macam tu. Aku pon gi la Melaka Sentral lepas ambil Una kat tadika. Ni nak gi ambil Nyaie dengan Cik Mus, yang jauh datang dari Johor. Sebelah Melaka je kot? Nyaie dengan Cik Mus nak lepak lepak rumah selama beberapa hari. Merapatkan hubungan silaturrahim ye adik adik sekalian. Adik adik nak masuk syurga tak? =.=


Aku drive pelan pelan. Bila lampu merah, aku berhenti. Bila lampu hijau, aku jalan. Adeh. Perlu ke nak cerita sampai macam tu sekali? Dipendekkan cerita, aku pon sampai kat Melaka Sentral. Aku kol Ibu tanya pasal Nyaie dengan Cik Mus tunggu kat mana. Ibu tak tahu sebab Ibu dah try kol Nyaie dengan Cik Mus banyak kali tapi tak jawab jawab. Menneveskan betol.


Aku pusing pusing satu Melaka Sentral dengan Una. Mana la tahu kot kot terserempak ke. Bajet macam main sembunyi sembunyi la ni. Sila jeles. Tinggal lagi beberapa langkah nak lengkap tiga belas pusingan, aku menerima panggilan daripada Ibu. Jeng jeng jeng.

Nyaie dengan Cik Mus dah naik bas gi Alor Gajah. Dah sampai kat depan rumah pon.

Tahniah. Boleh menangis sekarang. Mentang mentang Melaka Sentral tu belakang rumah je kan? Oh ayat sentapan tu. Haha. Tapi Nyaie dengan Cik Mus kena tunggu lama sikit la, kena tunggu aku sampai rumah dulu sebab kunci rumah tu ada kat aku. My parents pulak takde kat rumah, both of them gi kerja. Adeh. Sabar ye. Kejap lagi nak sampai. :)


*Nyaie - panggilan nenek bagi orang Jawa.
*Cik Mus - kakak kandung Ibu.


Cucu siapa la ni? Tak senonoh. =.=



potpetpotpet : Nyaie belanja aku dengan Una aiskrim kon tadi. T.T

43 ulasan:

  1. then? ape citer una?

    last sekali, una makan makan aiskrim kon je? haha.

    kim salam peluk cium untuk una!

    BalasPadam
  2. baru je kongsi maggi ngan nenek..kire ok tak?

    BalasPadam
  3. huuuuuu orang melaka ke? wehuuuuuu.

    BalasPadam
  4. Sabo je lah
    Cucu kesayangan kan hehe
    Nasiblah dekat xD

    BalasPadam
  5. uniknya panggil opah. tak pernah dnga lagi. hehe. bagus la, habiskan mnyak kereta. bukan selalu kan. hahaha.

    BalasPadam
  6. Nak gelak bace ye.. Golek golek terpelanting dah ni zami oi.. Melaka sentral ngan alor gajah memang belakang umah jek pon.. Hahaha.. :p

    Sabar ye.. Nak jadi cucu soleh tak? Heehee.. :)

    BalasPadam
  7. jelesnyer.. kah3..

    mmg cucu yg bagus..

    BalasPadam
  8. nasib bik malaka kechik!!!! kalau besau!! x ke sronok ko pusing2 satu melaka.. hahaha.. eyh.. org jawa ke ko?

    BalasPadam
  9. huhu...bagus ko cucu yang baik..sempat lagi nak berbakti untuk nenek ko... =)

    BalasPadam
  10. comel nyer cucu...

    agak2 ade org yg geli dgn statement ni

    hahaha

    BalasPadam
  11. Hahahaha. Kena buli dengan nenek kesayangan ye cucu kesayangan? kekeke. Eh, gigi tu macam cantik. Nak!

    BalasPadam
  12. wuit, muka kau nampak lain kot, rambut dah tak pacak pacak. :D

    BalasPadam
  13. takpe2. exercise kereta tu. ahaha

    BalasPadam
  14. berdikari ar nenek ko tu

    BalasPadam
  15. jln2 sini bace kisah budak lelaki yg snggup berkorban demi neneknya..kesian cucu tu..:D

    BalasPadam
  16. nyaie?orang jawe ghupenye.hehe

    BalasPadam
  17. Inilah namanya menantu idaman Malaya hihihihi :_)

    BalasPadam
  18. huhuhu melaka sentral ngan alor gajah bukan jauh benau pun

    BalasPadam
  19. zami..lampu kuning pecut tau..heheh...

    aah la..una pe citer??

    BalasPadam
  20. ngeh3... tetiba aku rindu nenek aku... huuu

    BalasPadam
  21. sape lagi nak berkorban kat nenek kalu bukan cucu die kan .. hiks

    baik cucu Nyaie .. :)

    BalasPadam
  22. sape lagi nak berkorban demi nenek kalu bukan cucu die kan..

    baik cucu Nyaie nih .. hiks :)

    BalasPadam
  23. jarang dengar orang paggil nyaie. hehe I call my granny as nyaie jugak. cool sangat ! ;p

    BalasPadam
  24. well done...may Allah bless u n ur family.. =) nenek yg comel n cucu yg comel...

    BalasPadam
  25. la... sian die. takpe, demi nenek tercinta. nenek awak nak gurau-gurau je tu..

    BalasPadam
  26. hahaha~
    bestnye .
    macam main kejar2 pulak .

    BalasPadam
  27. tema dia

    nyaie sje nak test adakah cucunya

    gegeh sambut ketibaan nya ke x?

    jwpnnya cucu sgt gegeh!

    tahniah!

    balik umah kang dpt hadiah dr nyaie la tuh

    agagaga

    BalasPadam
  28. ayok..cian nyaie ngan cik mus..hehe

    BalasPadam
  29. Ala comei..comei..comei..
    Nganga luas2..kalu nasib baek masuk dek lalat and kalu bernasib baek lagi tikus, kucing, kanggaru sume boleh lompat masuk.... adakah itu caranya release tension tak dapat jemput nyaie kat MC??? hahaha....


    owhh..baru tau

    1. Orang jhowo...
    2. Dok Alor Gajah...

    macam dekat je ngan umah I.

    BalasPadam
  30. ketembamam yang terserlah..
    sabar ye cucu =P

    BalasPadam
  31. i called my lil sis "nyai" sbb dia anyak ckp n suka membebel. haha

    BalasPadam
  32. eh eh janggut.HAHHAHA

    mcd kat melaka central best :)

    BalasPadam
  33. ahaha,,'tahniah anda telah berjaya men sorok2 dengan berjaye..
    mesti usna bnyak tnye..

    BalasPadam
  34. lor,wong jowo kah?
    hahaha
    :D

    BalasPadam
  35. hurm..cobaan
    mambang tanah, mambang langit, awan suma la

    BalasPadam
  36. yeaaa.. sama la.. saya pun panggil nenek saya Nyaie! sebab sy orang jawa. wiwiwiwi.. yelah, suka sekejap! hahaha

    BalasPadam
  37. erkkk. . .aku nak detect kereta apa yang dia pakai, ..susah jugak nak detect.. hehe

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com