Rabu, 19 Januari 2011

Blogger Sanggup Menipu Demi Menambahkan Bilangan Followers?



Adeh. Aku tak tahu nak cakap apa. Peristiwa ni baru berlaku siang tadi. Aku gi post entri terbaru aku kat salah satu group yang aku join kat facebook tu. Tiba tiba, W (bukan nama sebenar) mengomen kat post aku tu. Aku pon macam excited lebih la kan? Siapa W ni? Tup tup, W tulis follow you. follow me okay. sekali dengan link blog dia kat post aku tu. Dasat dasat.


Eh. Aku takde masalah langsung bila W nak promote blog dia tu. Aku siap klik laju laju link blog yang W bagi tu. Aku tengok blog W. Hurmmm ... Aku tak pernah nampak pulak W sebelum sebelum ni. Siriyes. Aku ni kira rajin la jugak nak singgah blog blog yang selalu menconteng arang kat ruangan komen aku tu. Tapi aku tak pasti pulak dengan W ni. Baru lagi kot. Kemudian, aku check kat ruangan followers tu sebab W kata dia baru follow aku kan kan kan? Check punya check, aku tak jumpa W beb!!! Biar betik dia ada follow blog aku ni? Aku pon tulis tak pernah nampak pon? sebab aku memang tak perasan W ni. Nak kenal kenal jugak la kan. Kot kot selama ni aku selalu mengabaikan makan minum dia. Erk. Lama jugak aku kena tunggu W reply ni. Adeh. Selang beberapa minit lepas tu, W tulis dah lama dah ada. awak tak perasan. sebagai jawapan.


Aku dah rasa bersalah dah. W kata dia dah lama follow blog aku tapi aku boleh tak nampak dia? Haish. Sampai hati aku buat W macam tu. Tak boleh jadi ni. Aku gi dashboard semula. Eh. Bilangan followers dah bertambah!!! Aku terus gi ruangan followers tu. Nak tahu apa? W tu baru follow blog aku tadi. Eh. Tadi bukan ke W kata dah lama follow tadi? Haiyak. Blogger macam ni pon ada? Aku tulis adeh. awak baru follow kan? baru nampak kat situ. kat post tadi. Cuba teka W reply apa? W tulis yela. baru je follow. hehe. dengan tenang sekali. =.=


Aku tergamam beb. Cehhh. Tergamam tu. Dah la dia ajak aku follow blog dia, boleh pulak dia menipu macam tu? Aku takde la sampai nak mengamok keluar parang semua. Tapi aku kecewa beb. Sampai hati dia buat macam tu. Siap kata dia dah lama follow, padahal tak follow lagi? Bila aku tegur aku tak pernah nampak dia, dan dan follow blog aku. Come on la beb. Honesty is the best policy. Gara gara nak menambahkan bilangan followers, sanggup menipu? Kejam gile. Nasihat aku, jangan terlalu taksub dengan bilangan followers. Tak bawak mati pon. Boleh? =.=



potpetpotpet : Terima kasih kerana membaca. :')

127 ulasan:

iQa~ berkata...

die excited la tu..

tu lupe follow u then ckp dh lama follow...hik3..

sabarla ye... =)

Admiral Hafiz berkata...

biasela...
nak traffik cepat pnye pasal..
sabar jela

Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

Eazy Izzuddin berkata...

pergh...
mmg x suka lah kalo blogger jenis camtu
huk2
i follow u follow...
:P

Ery Farieha berkata...

newbie ke?
ada lagi kes camni kan.

M a W a D D a H berkata...

ade gak camtu..aisshhh

Asrul "iLham" Sany berkata...

i follow u. hahaha...

lebih excited kot.

Hazwani berkata...

Uish. Dasat2. Biasalah tuh. I selalu kena kat Tumblr. Dye follow kita, kita follow dye balik pastuh dye unfollow kita lepas kita follow dye. Mencik betul.

jackieKOH berkata...

haha..kat shoutbox byk je ayat2 camtu..
dulu2 aku pernah gak tertipu..sob3x..

Blog Aku : ..::jacKsky.reaCHing da' sKy wITh tSuBasA::..

Ikhwan berkata...

Ikhwan kalau suka baca entri dalam sesuatu blog. Ikhwan akan save link dalam notepad atau letak dalam blogosphere. Kurang minat juga widget followers :B

Jejentik berkata...

setuju!
ada sesetengah blogger ni memang taksub dengan bilangan follower, macam nak race, tengok siapa yang ada paling ramai follower. =="

tak suka jumpa ayat 'follow u, follow me okay'. Seakan-akan memaksa kita tuk jadi follower dia..adoi~

momochan berkata...

HOHO funny !! senang je di kantoi kan..HUAHAU

Fateen Insyirah berkata...

Bro , cakap dekat dia ni bukan zaman batu nak berfollow you , follow me okay'
no no . sistem barter dah lapuk -.- ! Haiyok ! Haha masalah

duan lang berkata...

ade je kena..tp die xde pon follow balik..huhuhu

cik violet berkata...

ish3..smpi gini skali..

akmalhilmi berkata...

style lame loooo
huhu

Selo berkata...

Aku bukan nak fikir baik la, tp W mungkin ada 2 maksud. Mungkin W da folo blog ko lama dah. Cuma W xklik kt geng followers ko tu. Tapi ada kemungkinan gak W spt yg ko ckp tu. Haha apa-apa jalah..=.=;;

Cik Shag berkata...

Shag banyak kali dah kena. Mai komen kat entri, mai jerit kat SB, 'I dah follow. Meh follow my blog pulak'. Sambil ada emot kenyit mata. Shag jenis cek dulu. Bila tak ada terus sound, 'Tak ada pun follow. Kalau dah follow bagi no follower ke berapa' Terus tak reply dah :P

yut berkata...

aku x perlukan follower pon...x penting janji dapat luahkan perasaan kat blog..x kisah orang nak baca ker x..

yut berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
nizam berkata...

haiyak!!!
dah zami kene tipu
hehe XD

Tengku Nizam berkata...

mane follower ko yg name W tu? xnmpk pon? ke die da unfollow ko da? hahahaha.. ade gak jenis da follow kita, pastu unfollow balek, trok tol! huhu papepon dtg la blog aku ek, xsuruh follow pon ni , hehehe http://tengkunizam.blogspot.com/2011/01/naburo-next-generation-of-naruto-hasil.html

adrinaqamarina berkata...

eh dye folo blog zami, mst dye baa entri ni kan? hehe.

hai w!

adrinaqamarina berkata...

eh zami dah buat commen approval laa :)

Bro Framestone berkata...

honestly...

bro kenkadang terasa.. cam simplenye cara dorg berfikir...

kita berblog bukan nak mengejar follower..

cukup la sekadar follower yg selalu dtg ke blog kita walaupun tidak meninggalkan kesan

.hana. berkata...

haha spesis blogger mcm ni pun ade ke huhu~
sekadar dpt follower ramai tp entri x menarik pun x guna gak, kan3? :)

gigiAriEma berkata...

huuhu..sian W dah terkantoi.
taksub sgt kot nanak byk pengikut dia. 0_o

Cik Ungu Violet berkata...

sekarang ramai blogger yang kejar followers. tadi baru je baca satu kes penipuan blogwalking. ni sume kes nak kejar followers + trafik. adehh !

zizidiazora berkata...

Sabau jer ler Zami, 2 lah dia manusia, ada kelebihan dan ada kekurangan.

Sekali terkene harus beringat, k.

arep_lockermonth berkata...

sabar aje la! huhu :P

Nisa A. berkata...

huiiiiiiiiiiii...
perangai ape kah sebegituuu???

Azrul Hisham berkata...

haha..aku ada perasan petang tadi dekat grup tu...nampak sangat kantoi... :)

aisya sakaria berkata...

hahaha comel betul w. siap dengan tenang lagi cakap baru follow. cool gila w. haha

ADfeez berkata...

zami.. mmg cmtu.. kekadang ckp i follow u..jenuh la dok refresh page nie..tgk ada penambahan ke idak...
hampeh.. menipu je kijonya....

lg satu kes yg tgh jadi nie..
ada org curi link shoutbox/shotmix kita... n letak kt blog die.. bila org dtg conteng shoutmix kita, die akan dpt sekali since link tu sama, so that org tu xyah susah2 nk blogwalking... sng2 je die dpt traffic percume...
sadis kan org cmnie...

*baideway.. zami da follow aD? *tetibe :P
gurau je... jgn mare yer.. :P

sha :) berkata...

da pernah kena da skali~
sbuk nak up followers jer
entry tak mnarik pun
LOL

Shahazrin berkata...

follow jangan tak follow..

Qarl berkata...

eh eh

terLIKED entry ni byk2 hehe

bleh je refer kat sape2 n cara apa sekalipun kan

haha

Johana raisa berkata...

haha dah bese dah jumpa spesis gini. kelakar kot xD hahahah

niniey_nOty berkata...

erk? really liar. ada gak owg cmtue eh?

asybedazzle berkata...

hahh, memang ada manusia macam tu. apa untung follower ramai ntah. ish3. apa laa nk tipu2 ni.

Nur berkata...

takde perasaan lagsung tuh..huhu..ada jgakla orang camtuh..

DanieL AdiE berkata...

hahaha...tu la yg melanda dunia blogging skang...sumenye nak mengejar bil followers yg byk...sanggup wat ape saje..

yg ptg content blog tu..bukan bil followers...

am i right?

DanieL AdiE berkata...

agak2 die bace x entry u yg nie?
i dpt bygknnye...hahaha

ardinihumaira berkata...

zami tatau...
ada lagi satu spesis...
dia follow.. pastu lepas kita follow balik, dia unfollow kita.. sies... dni dah kenal pasti... pastu ada yang mungkin rasa bersalah.. lepas 10hari datang follow balik. ade kita kisah... kan kan.. sejak dapat kes2 gni, dni tak follo yang cakap follow me back. sies.. memang 99% jenis tipu atau lepas follow, dia kenal pasti kita follow dia unfloow kita... busuk hati sungguh... mencik... ingat dia ikhlas. rupanya... hisyh!

Puteri Iqa Izyan berkata...

nak g cek ah kat grorp tuh. :D

faiz berkata...

ish, boleh pulak dah macam tu..adehhh..

MingMing berkata...

salu kene macam ni. sabar jelah. tp penting sgt eh folowers? kalau stakat folow nak orang folo balik pastu, tak komen tak singgah baik jangan folow.

mr.syazwan berkata...

S
E
T
U
J
U

110% apa yg kamu ckp tu

S
E
T
U
J
U


110% apa yg adie ckp tu

terkinja2 nak up follower katanya

itu semua x penting janji

dikarang dgn penuh bergaya mutu keunggulan kan kan kan?

hahaha

^_^

tradoisoo :) berkata...

wow bole u cek folowwer you . dh laa ramai gila . hahaa
terase org yg buat cmtu kat u ble dia bce entry nie . hahaaa

Nasuha Salleh berkata...

Followers xpenting
yg penting kepuasan mmbebel di blog masing2..ngeh3

::contengan hati::)) berkata...

weee yart sangat setuju menda nie okeyh
bagi yart buat hape nak berlawan dengan follower yang banyak kan?

bg yart bile orang 2 follow blog kita maksudnye dia ske blog kite if dia x follow it okeyh kan yg penting kita rase puas dengan apa yang kite dah buat kan kan

mcm blog yart bilangan yart follow blog orang lagi ramai dari orang follow blog yart miahahaha tp its okeyh sbb yart memang suke bace penulisan orang laen 2 akan memantapkan lagi daya pemikiran yart miahahaha ;)

ea terover plak wink2

Aflina Affandi berkata...

sampai ada yang siap spam link kot :)

the GirL berkata...

perlu ke kejar follower...?? tu ke tujuan blogging..??
rileks la... folower sikit pon x kesah... asalkn hepi sudah....
tp zami, kg terasa plak si W tu....
xbek gak...

mR.sYaH berkata...

benda macam ni dah selalu berlaku dkt aku.. ckp dah follow pastu suruh follow balik.. tp sebenarnya xde pun.. mgkn dia bangga punya followers yg ramai..

Fariq berkata...

itu baru kat fb,, belum kat shputbox lagi,, haha,, byk kali nmpk suruh folo memolo,, tapi dia tak polo kita pon..

SyahmiFikri berkata...

hahaha.. agak2 la kann..
sgt2 semangat nak tipu..

terlalu kejar follower.. x kemana pponn...

saperakue berkata...

suka dgn ayat " jgn terlalu taksub dgn follower"

Siti Safiyyah berkata...

adeh, blogger camtu pun ade gak ke? sabar jela..hehe ;)

kechixx berkata...

saya sokong kata-kata cikgu;)

Sha Amane berkata...

haha. mmg wujud pun manusia mcm nih. sadis tol lah. =). follower tak bawak mati pon. setuju2.

shasshaDanial berkata...

wahh~ macam tu pulak kesah nye.. haha..

saye nie dah lame follow awak, awak perasan tak?.. ngee~~ :D

EIPUL berkata...

haha
W memang kelakar

Xarruc berkata...

setuju!
x perlu gila nak kumpul follower,

.::WaNiE::. berkata...

macam ni punya org pun ade eh :p hakhakhak

Amal Azraai Azuha berkata...

orang gila glamer camtu payah nak hidop..

zanetti_be berkata...

realiti sbg seorang blogger kan

Nurul Fatin Nabila berkata...

hahahhahahaahahhahaha sgt lawak anyway maybe W nie line tenet die x braper elok kowt time tue, sbb tue die lengah-lengahkan nak follow.. chill up
heeeeeeeeeeeeee

najihah sahami berkata...

betul tu zami...bilangan follower tak bawak ke mana pun. yang penting hubunga sesama blogger. even kau xde follower, tapi kawan kat blog berlambak2 datang blog kau, komen kau. dah kire terbaek beb. hehe

ir MASha berkata...

betul2..xpyh taksub bilangan follower pn. xmsk soaln exam,xdtny dlm kubur nt.huhu

Mra Mastura berkata...

haha.. yeah..gtu la gamakanya.. ade je memang kan kan.. T.T mra xpenah kesah pun dgn bilangan follower.. cume kdg2 xterdaya nak singgah semua in 1 day kan.. hurm...

=) mra follow zami da lame kan kan.. zami pn org yg awal2 follow mra.. ngee... macehhh =)

Izwan berkata...

dulu aku amat concern dengan follower..tapi tak guna r follow u follow me back..pastu sejak feed GFC wat hal,malas pkir pasal follower.. haha.. biar r org tu join site kita sebab dia minat.. jemput join contest blog review.. =)

nabilaliyana berkata...

haha :) ade gak org cmtukn... btw, sy follow belog en cikgu zami baru je...

daktecik berkata...

setuju2..x patut tol

ofcuz berkata...

bodoh sungguh org tuh~~~!!!!

puteri ain berkata...

betol2..memang bengang kalau ada yang suka menipu macam ni...tah pape je..

Laman Teman berkata...

bes ke follow memollow?bila follow semata-mata nak tambah bilangan saja bes ke?hmmm...mesti xde nikmat berblogging kalo semata-mata nak menunjuk bilangan follower..:(..sanggup menipu demi benda yg x dpt faedah..huuhuhu..

pandangan LT..

tenangsudey berkata...

kalau sume nak shotcut susah ah kan... rilek2 dah la.. tenangsudey x perlu nak tamak2.. usaha slow2 la.. gunakan cara yang betul





Mari singgah ke Official BLog for Tenangsudey.

sicomot-comel berkata...

huhu..bg dia..dah lama tu lebih seminit. jahat punye blogger!
aku nak wat camtu pown tak sampai hati. tergamak betul dia.


entri terbaru :
Pengganti FACEBOOK!

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

sedap kan hati dh perasaan je tu...

Anak Ulu Cheka berkata...

dah kantoi marah kat org pulok heheeh

nicky berkata...

hahah sumpah lawak budak tu !!

miss blossom berkata...

samalah. ada org pernah ckp dia dh tkan nuffnang. tp blog saya x dek nuffnang pun...

mizahhussein berkata...

ade jugak erkk orang yg macam niee . aduyaii -,-

Weeda berkata...

memang banyak yang menipu camni..tingal kat shoutbox cakap dah follow padahal takda pun..sama jugak dulu2 yang jenis cakap klik nuff padahal takda pun..

|| amira || berkata...

hahaha~
tak boleh blah betul .

♥CIK SHA♥ berkata...

biasa la tu..ramai kot yang buat macam tu..

BLOG SENSASI berkata...

hmmm biasalah tu...Blog Sensasi pun ada terima mesej gitu..tapi bagi kami x kisah dia nak follow ke tidak terpulang tapi kami terjah mana blog yg ada ruang follow kami tetap follow je hehehe

firdaus mohd nor berkata...

huhu~
standard la tu...
obses dgn followers...
tp kat sini just nak luahkan ape yg ada dlm hati je..

qin zyie berkata...

sgt klakar la si W tu...ade jgak ppl yg cam 2 prngai..

kushidakushi berkata...

huish..poyos gile blogger 2..

kushidakushi berkata...

huish..poyos gile blogger 2..

angloko berkata...

Guling2 sampai ke blog ni.. da byk kali kena.. bl tanya balik mesti alasan ckp kita xprasan dia da wujud berkurun kat list follow kita tu.. bukan Si W je yg camtu.. byk lg..

mye berkata...

always think +ve..
mgkin niat die nk + kwn or jd femes..
huhu

Azyie berkata...

pergh...tajuk cite dasat sggh...

bee berkata...

biasala tuuu :)

IEYLA MOHAMMAD berkata...

sounds weird..
but then maybe die x tipu..
maybe mksud die dah lame follow tu just read thru all ur entry without being ur follower officially..dats y la die jawab dgn tenang..ngee~~btw i bkn nk sokong W tu..just maybe..hee~~

miss lolly a.k.a luvfareda berkata...

hohohoooo.siapakah itewwwwwwwwwww

fariza zulaika berkata...

ish2..mcm2 ada..

Oasis berkata...

heh...ada gak kes macam tu eyk. saya pun cuma 55 follower je. tu pun jenuh nak jaga. takut ada yang kecik ati. haha

misz tombam berkata...

haha. dia usha je kott sebelum neh. segan nak follow..

Biela Sapine berkata...

Aitt, ada jugak yang macam tu. haha

Nurul Hani berkata...

jom ramai2 sepak dia maw ?????

HAhahahhakkaka.

hana berkata...

sibuk btol ngn follower nye...
aish..
cam nk bg kaki laju2 aje kt die..
haha

faradeeba berkata...

ala, ade jgk yg ckp dah follow.
tapi bila tgok tk follow pun.
mls lah nk lyn org cmnih.
kjm tk?
tak kan??

huhuhu :P

Eyka berkata...

hahaha..sbar jex la..bagi eyka..eyka suke follow jex mane2 blog yg eyka masok..no gaduh2~ peace ^^v

m0re chipz , m0re fuN berkata...

like like like !~
leh x nk like kt entry ny ..
hehe :)

Bulan berkata...

blogger bru kot.excited nk ramai follower.ahakss

Zuewairy berkata...

ish2... ada juga na penipu cmni..

sArAh berkata...

wah.. kt dunia blog pun nak menipu.. ntah camne la kt real life.. huu~

Mknace berkata...

:) :) :)
hahaha
tumpang conteng arang sikit
terbaeekkk!!!!

singgah dari mknace unlimited

.::: Princess MOMOY :::. berkata...

mungkin dia terlupa kot bro
ingatkan penipuan guna auto BW tu
Peristiwa itu masih menhantui diriku...

ATTENTION Kawan-kawan: Blogger Ini DIKEHENDAKI

Tuan Muda Afif Imran berkata...

bang ;D sabar ! haha, nak wat cmner :)) desperate sgt la tuu :)) wakakkakaa,

Yiedpozi berkata...

Biasanya newbie yang selalu buat perkara macam ni.... Huhu

P/s: Entri Hot Minggu Ini: Dasar Blogger Penipu!

Jangan lupa join 'Contest Review Blog Yiedpozi.info'

faizahfyn berkata...

haish..teruk betul..memang hari ni kecoh pasal ade yg salahgunakan blog walking..

cik juja mafia berkata...

ade yang mai kat shoutbox habaq camni...
u follow i, nanti i follow u, apekesss...

tapi blog ni i suke...sb tu i follow ^_^

iebz RAA berkata...

kuangkuangkuang gila itu W..kalau dah blog suamsuam air,sape jugak nak polow..hehe

izzad b* berkata...

ahaha, kalau die bc x sure ape perasaan die.. aha

Woofer Storm berkata...

kdg2 org lupa dia dah follow or belum,or kadang2 gak dia mmg betul2 tak follow.heheee

tapi nama aku W gak tau,tersa ni..aku dah follow lama tau,kekeeee

zura berkata...

eiiii... sakai.. huhu

~roslinda~ berkata...

betol,betol dan sgt betol.:D

Finaz Jaafar berkata...

followers reramai pown tak semestinye sume tu akan bukak blog kte kan

BalqeesAmanda berkata...

bagi saya..kalau dia betul2 ikhlas dia tak payah bagitau pon dia follow ke ape..sendiri nak baca kan..

asphaq berkata...

What the fish -.-

My MiRa berkata...

banyak2 memang banyak blogger macam ni...mira pown selalu kena.....


mira nak mintak tolong boleh????vote mira untuk contest bertudung...hu3.......try tengok kat post mira ade tentang contest tu....:)

miwwa J berkata...

haha damn funny. pernah terkena...

far_east berkata...

ada jugak ker yg macam nie?? selalu dengar hanya minta kita follow dia dulu baru dia follow kita ermm...macam2 ekkk

@rep berkata...

@iQa~
http://ceriteraarieve.blogspot.com/2010/12/qesah-blogger-penipu.html

fatin shahar :) berkata...

pernahkah anda singgah ke blog saya? :o
ohh,,nvrmnd,,,tak payah singgah,,
ianya cume membazirkan masa sahaja :p
weeee~~~
sy suka la tgk ur face...hmmm
jadi model i ok nanti bila ada assgmnt photography :p

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com