Selasa, 18 Januari 2011

Amboi. Tak Baca Entri Sampai Habis? Sampai Hati!

Okay. Aku rasa ramai gile keliru dengan entri semalam. Aku tak kata aku champion Maxis Om Nom Nom Race tu pon. Aku cuma tertanya-tanya sama ada aku menang ke tak. Cettt ... Walaupun aku dah tahu keputusan dia tapi aku saja saja nak tertanya-tanya. Tak boleh ke? Jeles la tu. Haha. Sebab tu aku letak Aku Menang Percutian Ke Hong Kong Kerana Maxis Om Nom Nom Race? sebagai tajuk dia. Takpe takpe. Aku memahami perangai korang yang suka baca tajuk je lepas tu terus komen. Bijak bijak. ;P


Jangan tak tahu, kitorang kena daftar seawal 8.30 pagi. Dasat dasat. Sesumpah je kitorang kat sane, eh, sesampai je kitorang kat sane, kitorang memberaturkan diri sebab nak check nama kumpulan. Ni yang hangin satu badan ni, dorang boleh kata tak perasan nama kumpulan kitorang THE ERONIC kat entri entri kitorang. I was like, apa apa je la. Tak pasal pasal dorang main letak nama kumpulan kitorang jadi lain. Nak tahu apa? MACHO FOOD WARRIORS!!! Jom pengsan ramai ramai dalam barisan. Adeh. Aku tak boleh belah dengan MACHO tu. Poyo siot!!! Nak tak nak, bantai je la. Dah tak boleh nak tukar dah. T.T


Mentang mentang pagi lagi, muka bukan main excited. Bajet menang la kot. Haha.


Siapa nak sain? Meh sini aku sain. :P


Eh. Ni belom mula lagi. Ni sarapan. =.=


Dah tukar baju yang dorang bagi. Comel comel. Puji diri sendiri la kot. Boleh?


Perlumbaan dimulakan pada jam 10.40 pagi. Gile ah. Dorang bagi lokasi nak dituju dalam bentuk koordinat. Mula mula aku dah gelabah. Macam mana nak buat ni? Adeh. Nasib la handphone Adie ada GPS application. Kalau tak, kitorang dah surrender laju laju. Haha. Eh. Dorang ada supply iPhone. Tapi iPhone tu macam terlalu canggih pulak. Erk. Tak pasal pasal Afiq sorang yang handle iPhone tu sebab dia agak tahu sikit nak tekan apa. Hurmmm ... Aku cuba jugak tekan tekan iPhone tu. Tapi tak lama, sekejap je sebab aku jadi fed up lepas tu. Siriyes aku tak reti nak guna. Okay. Boleh gelak sekarang. Satu dua tiga, haha gelak la. Aku dah bagi peluang ni. Tak nak sudah. =.=


Lari lari lepas tu sempat lagi posing depan tandas.


Ijat jadi driver sebab dia sorang je yang kira mahir dalam jalan jalan kat KL ni. The 1st checkpoint, we were the 7th team to arrive. The 2nd checkpoint, we were the 11th team to arrive. 3rd checkpoint, 14th team to arrive. 4th checkpoint, we were the 13th team to arrive. 5th checkpoint, we were the 11th team to arrive. And we were the 11th team out of 15 to finish the race. The other four teams were disqualified since all of them dah melebihi masa yang ditetapkan. So, we were officially the last team yang berjaya menamatkan perlumbaan ni!!! Tahniah tahniah. Secara kesimpulannye, kitorang tak menang la kan? Sudah terang lagi bersuluh. Haha.


Ada dinner pulak tu. Tak puas makan? Memang pon. T.T


Masing masing mempamerkan muka penat kot?


Awek cun ni. Tapi ada awek lagi cun. Tak sempat nak bergambar dengan awek lagi cun.


MC of the event. His name? I'm not sure. Hehe.


Nak balik dah. Seronok seronok.


Aku boleh kata ni one of the moments that I'm going to remember for the rest of my life. Siriyes. Tak kisah la menang ke tak, tapi pengalaman tu macam entah bila nak rasa lagi. Paling best, singgah restoran restoran eksklusif seperti Dancing Fish dengan Tarbush. Seronok gile wa cakap sama lu. Rugi siapa tak dapat join. Hoho. Gelak jahat ni, bukan gelak krismas. :P



potpetpotpet : I could not ask for more. :')

38 ulasan:

ciK mOt ©™ berkata...

eh tak jumpa ke dengan hamzah ian terbang tinggi2 tu dik???

SANDRA AZWAN berkata...

Takpe, lain kali cuba lagi.

Amir Rayyan berkata...

happy tak??hahaha..:)

Eazy Izzuddin berkata...

beshnye...
eh iphone...
perkara biasa...
:P
ececeh
x de lah hehe
:P

mr.syazwan berkata...

tak menang OM NOM NOM

tpi THE ERONIC menang BERGAYA & POSE

kan.. ok la tuh...

tetap

F
U
U
U
Y
O
O
O

*tepuk3... hahahahaha

^_^

Farhana Sahri berkata...

somel je..=p

Ahmad Fauzi Aryaan (A.F.A) berkata...

mkn dan terus makan...

|| amira || berkata...

tak menang , tapi dapat timba pengalaman .
nampak macam best :)

mR.sYaH berkata...

sama r.. xreti nak guna iphone.. menang kalah xkisahkan.. janji pengalaman tu ada.. tgk pun dh best..

ardinihumaira berkata...

dapat makan best2 dengan pengalaman manis dengan kengkawan tu dah cukup walopon tak g homkom kam kam kam :D

MiYOKO TACHIBANA berkata...

hehe..congrats ye sbb dpt join contest niii...best kann..

dpt ramai kwn n new experience...

Hazzy Ishak berkata...

hizami 'menang' bergaya je.
kehkehkeh

SyahmiFikri berkata...

wah.. takpa try next tyme..

actually bukan tak baca habes.. tp pelik bila org len semua komen zami menang..

wut i perasan is da statemnt ada tanda soal.. =)

Cik Shag berkata...

Haha. Skrg ramai pembaca malas nak baca isi entri. Baca tajuk sudah lepas tu komen! Kiki :P

Tak menang tak kesah. Janji dapat makan free, bro! Terliur tgk gambar kot. Haha :D

Tahniah utk group Macho Food Warriors *The Eronic* sebab tamatkan permainan dalam masa yg di tetapkan. Ceh. Ayat skema nak mati.

aliesha kirana berkata...

dah tahu tak menang. saje tak mahu ungkit. kang kecik ati.. agagaagaga.. pepun tahniah sebab dpt mkn besh2 ulalalalalaa~

zaty luvlianncezzz berkata...

owww...clap phm la nie

sorry..jgn le mrh ea

bkn x bca g abez

dh kumen 1st laz n3 tue pn ucap tahniah tue yg terkompiussss sket

aduyai.....

zizidiazora berkata...

Zami, dapat masukpun dah ok mi... kalah menang 2 belakang citer... yang penting skang pengalaman sebab itu takde jual kat pasar malam.hehe...

Dancing fish tu macam best la mi. Teringin nak g cari gak.

DanieL AdiE berkata...

kan...BEST GILE2!!

Mra Mastura berkata...

hehee..mra bc sampai abes =P

hye abg2 machoo!! [macho ke? ok name baru utk wish pagi esok!]

=P apsal korang lambat2 sampai ni?>.<
huhu..takpelah.. pengalaman merasa makanan macam2 kan kan kan.. =)

mr.k_boy berkata...

haha... aku lagi tak pernah pegang iphone ok...lalalala
menang tak menang... sama jer.. just have fun ma...hahaha

arep_lockermonth berkata...

hoho :P try lagi kalau ade!dont be sad~

aku techik berkata...

lahhh..laki rpnyew kau nie..aq x pnh plark bace kau nyew blog..skrang br tgk.hahha..

adrinaqamarina berkata...

eh entry tu kte baca sampai abes oke :P cuma tak berapa nak paam. haha!

eh zami, minta tak nomb kat awek3 cun tu?

takpe, experience tu ag la takde jual kat kedai~ pegi HK boleh ag nanti. kan? haaha

Puteri Iqa Izyan berkata...

korang mkn byk2 gile2 kan? asal tak gemuk2 ? muehehe

jeles okey :D

Nisa A. berkata...

waaaa...
beshhhhh.. teringin nak join lah, tu pun kalau ade lg.. hehehe

najihah sahami berkata...

ahahaha..sengal la zami. semalam kat entri tu puas duk gali statement zami memang ke idak. aiyaaa!!!

Ery Farieha berkata...

tergelak betul part iphone tu
dah beberapa entry orang ery baca, dalam 4 tu ada la sorg yg tau cemane nak godek iphone, yg lain x. ekekeke.
nasib baik ada kan yg reti. hehe

AfiQ berkata...

hoooyeeehh!!!! hahahahahah.. memang the best 7 hours in my life la!!! =D yg pnting x disqualified!!!! jom pegi dancing fish lagik!!!!!!!!

AMOI KUSUT berkata...

hahaha.
mamat yg pakai spek & berselipar orange tu lawak r.
dia jengketkan kaki dia time pose dgn MC tu..
terserlah kerendahan nya.

Nazihah berkata...

Slm, haha. tak sangka llk cm kmu ada blog jgk. Bkn apala, blog ni utk org2 yg nmpk berseni, sllu nya pompuan ja. muka kiut la kamu.

mye berkata...

haha..
best tu wlaupun xmnang tp msh dpt pngalman yg org len xdpt..
huhu

mye berkata...

haha..
best tu wlaupn xmnang tp msh dpt pngalamn yg org len xdpt..
huhu

Biela Sapine berkata...

Ehh ehh dah terpikat dengan ketampanan kamu ? Macam mana ni. Hahaha
Ohh, gedik dah

Nurul Hani berkata...

gambar dalam tanda tu, semua dok bajet hansem ja. hahahahah. opsss! (cepat2 tutup mulut)

Salmi Effendi berkata...

impian tercapai. dapat tengok gmbr on nom nom. tengok pun tau dah best. jeles. lol

iqbalhakimi berkata...

kalau aku still stdy kat kl sumpah aku join event nie..bila la nuff nak buat event kat area johor..huhu

.::zaimah::. berkata...

macho pe nama grup tu..haha

Mohamad Izwan berkata...

meriah betul ko.. haha.. btw, aku tertarik dengan editing gambar ko yang smooth.. hehe..not bad r...

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com