Speak Now | The Best From Taylor Swift ... So Far

I just heard the latest studio album from Taylor Swift, entitled Speak Now. It is the third studio album from her. For your information, Speak Now received positive reviews from music critics. And for me, this is the best work of Taylor Swift so far. Diulangi, so far ! Haha. For your information lagi, all songs written and composed by her. Gilerrr super duper talented ! If I have to choose between Fearless (her previous album) and Speak Now, I'll choose both. Yeah ! Both albums are very pleasant to me. XD

Taylor Swift with her Speak Now
      The Track Listing
    1. Mine
    2. Sparks Fly
    3. Back To December
    4. Speak Now
    5. Dear John
    6. Mean
    7. The Story Of Us
    8. Never Grow Up
    9. Enchanted
    10. Better Than Revenge
    11. Innocent
    12. Haunted
    13. Last Kiss
    14. Long Live

    Amazing tracks !
    My favorites are Sparks Fly, Back To December, Dear John, Mean, Enchanted, Better Than Revenge and Haunted. Korang wajib dengar these songs ! Goreng pun sodaaap ! Siriyes ah ! Eh. Ni ada sikit trivia nak kongsi kongsi.
    • The album's first single is Mine. The single was released on August 4, 2010. Mula mula dorang rancang nak keluarkan single tu on August 16. Tapi disebabkan single tu dah tersebar secara meluas kat internet, nak tak nak, single tu terberanak awal. Haha.
    • From what I read, lagu Dear John tu ditujukan kat John Mayer. Oh. Kenal tak siapa John Mayer ? Dulu dia kena gosip dengan Jennifer Aniston ah. Tak kenal sudah. Taylor Swift dengan John Mayer ni bercinta kejap je. Takde ah sampai sepuluh tahun sepuluh bulan sepuluh minggu sepuluh hari sepuluh jam sepuluh minit sepuluh saat.
    • Next, lagu Innocent pulak dibuat khas untuk Kanye West. Yeah ! Untuk Kanye West yang telah memalukan Taylor Swift when she won Best Female Video kat Video Music Awards (VMA) 2009 dulu. But in this song, Taylor Swift takde ah sumpah seranah Kanye West. Dia siap kata Kanye West tu tak bersalah lagi suci dan murni. Haiyak ! Why so sweet ? Kalau aku yang buat lagu tu, mesti penuh dengan kata-kata makian, cacian, hinaan dan kejian. Haha. Nasib aku takde kena-mengena dengan semua ni.

    She's beautiful.
    Ada lagi best. Speak Now has a beautiful booklet. Siriyes ah ! Rugi kalau kau tak gi beli original album. Cuba tengok kat atas ni. Cantik cantik ah Taylor Swift ni. Eh. Kalau Deluxe Edition, ada three additional tracks, two acoustic versions, a pop remix of Mine,  the music video of Mine dan macam macam lagi ah benda benda best. XD


    potpetpotpet : Boring boring hujung minggu.

    Lagi Comel Daripada Anak Ikan !

    I join a contest kat facebook that organized by Funtora. I found out about the contest through one of my friends. And it is called CUTEST KIDS CONTEST. At first, aku nak join contest ni tapi aku tak boleh. This contest is open to all Malaysian kids and babies ages 0-6 years old only. Secara automatik, aku tak layak. Haha. Therefore, I've sent an application for my little sister. And it was approved ! Yay ! Go Una ! Go Una ! Go Una ! So, aku nak minta jasa baik korang, please help me to vote this cute little girl. Help me please ? And I'm begging you guys again, help me please ? Boleh ? Lagi gempak kalau korang tolong promote pasal ni by sharing this entry via facebook, twitter or mana mana lah. Gilerrr desperate housewives cadangan aku ! XD

    Hello hello baby you called ? I can't hear a thing.
    How to vote ? You guys need to follow these TWO simple steps. Do follow the instruction below. One step at a time please. :)

    Insya Allah. You'll find your way.
    When you smile, the whole world stops and stares for awhile.

    potpetpotpet : Kerjasama korang didahului dengan ucapan jutaan terima kasih. :')

    Jom Telan Black Pepper Spicy Chicken McDeluxe

    Hey hey ! I'm going back to Malacca in just few minutes. Kejap lagi nak gi hantar thesis kat supervisor. Lepas tu, aku terus pecut balik kampung hoi hoi hoi balik kampung hoi hoi hoi balik kampung. Eh. UPSI dah start cuti kau tahu. Aku cuti sampai raya haji ni. Gilerrr heaven ah. Haha. Cuti lebih kurang tiga minggu tuuu ... Rasa macam cuti semester ah pulak. Padahal ni cuti study week tambah cuti raya haji. Lepas dah habis cuti tu, final exam pulak. This is going to be my last time duduk kat dalam dewan peperiksaan dengan kawan kawan lain. Adeh. Gilerrr sedih ah.

    Sedap ah jugak. Nak rasa ? Sila sila sila gi McDonald's.
    Semalam two of my friends ada dinner. So, diorang nak beli attire yang sesuai petang tu. Tak pasal pasal diorang ajak aku gi One Utama, nak shopping. Oh my ! Aku tengok dompet, ada RM2 sahaja ! Diulangi, RM2 sahaja ! Haha. Aku siriyes ah ni. Nak tak nak, aku ikut diorang setelah dipujuk beberapa kali. Boleh ? Nasib tak guna duit. Eh. Lunch kat McDonald's tu je ah guna duit. Tu pun pinjam. Haha. Dan aku nampak menu baru - BLACK PEPPER SPICY CHICKEN McDELUXE. Fuhhh ... Nama beliau sangat menggoda apatah lagi menyelerakan. Aku pun order ah. Sedap la jugak. For me, kalau kau nak tahu rasa dia macam mana, kau gi beli SPICY CHICKEN McDELUXE lepas tu kau tabur black pepper yang dia letak kat sebelah sos tu banyak banyak. Dijamin jimat okayyy ! Rasa pun takde ah beza sangat kot. Paling best, black pepper tu free ! Haha. Harga SPICY CHICKEN McDELUXE pun kurang seringgit daripada BLACK PEPPER SPICY CHICKEN McDELUXE. Gilerrr haji bakhil cadangan aku ! XD

    Mirror mirror on the wall.

    potpetpotpet : Selamat bercuti !


    Keindahan Yang Hilang

    Haluuu ! Aku ngah gumbira sakan ni ! Tesis aku dah siap ! Tinggal nak hantar je. Eh. Aku dah gi bilik supervisor aku semalam. Nak hantar tesis ni ah. Tapi beliau takde. Aku kol beliau lepas tu. And then, beliau kate sila hantar Jumaat ni sebab beliau takde kat Tanjong Malim sekarang. Kuciwa betul. Aku dah excited gilerrr nak hantar ni. Siriyes ! Lega sikit banyak kalau dah hantar tesis ni. XD

    Feeling dol. Tangkap lentok sikit.
    Ada story best. Last Sunday, aku join pertandingan sajak sempena Minggu Alam Sekitar. Again, ni kira tanda sokongan kepada kawan kawan yang bertindak sebagai penganjur.mPulak tu, ni first time aku mendeklamasikan sajak depan orang ramai. Adeh. Mati ah. Aku memang hentam habis-habisan. Janji ada bunyi macam baca berita sikit sikit pun kira okay ah. Haha. Such a sweet experience. Aku dengan hancurnya mendeklamasikan sajak bertajuk KEINDAHAN YANG HILANG. Sayup sayup undan tua berlagu hiba ... Boleh ?


    potpetpotpet : Belakang parang diasah lagikan tajam.

    Meet My Family | Ayah, Ibu, Bob, Nana, Ika, Adik & Una

    Semalam iaitu bersamaan dengan 23 Oktober 2010, aku drive sorang sorang gi Shah Alam semata-mata nak jumpa family terchenta. My parents came to Shah Alam to visit their children. Bob and Nana study kat UiTM Shah Alam. Ika nga cuti sem. Dia study kat Matrikulasi UIA. Adik pulak study kat Seri Puteri, Cyberjaya. Dan Una tak sekolah lagi. Haha.

    Alamak ! Tercomel sudah haha.
    So, my parents decided nak lepak lepak kat Shah Alam kejap. Aku pun nak join jugak. Mana aci aku takde dalam cerita ni kan kan kan? Aku apalagi terus drive daripada Tanjong Malim gi sana. Sampai sana dalam kol 2.30 petang. My mom masak banyak gilerrr lauk pauk. Ada udang sambal, ayam berempah, pucuk paku masak lemak dan telur goreng kicap. Fuhhh ... Memang senak perut nak telan semua tu. Eh. Aku tak boleh nak lama lama sebab aku ada banyak lagi kerja nak buat. So, aku bertolak balik semula ke Tanjong Malim lebih kurang kol 5.00 petang hari tu jugak. Alhamdulillah. Aku selamat. XD

    Without them, I am nothing.
    potpetpotpet : Terima kasih Allah.

    Tragedi Lapang Sebelum Sempit

    Aku penat gilerrr dah ni. Hari hari aku penuh dengan segala macam aktiviti bermula dua tiga hari lepas. Nak pengsan rasanya. Tapi entah kenapa tak pengsan pengsan. Tertunggu jugak ni. Haha. Gila kau. Aku nak story pasal semalam, iaitu pasal Jumaat. Aku kena buat one program that somehow related to environment. Ni kira assignment for this course lah, nama dia Environmental Science. And we chose to carry out a competition that so-called COOKING WITH NATURE. The competition started around 9 o'clock in the morning. For those contestants, they need to prepare dishes from some natural resources. Senang cakap, daripada bahan bahan mentah ! Tak perlu nak goreng goreng ke nak rebus rebus ke. Oh. Ni sangat menarik okay ! Haha. Rugi siapa tak join. XD

    AJK Pelaksana Program
    Keping Keping Kenangan (3K)
    Okay okay. Aku nak undur masa boleh ? Tadi aku dah cakap pasal Jumaat. Ni aku nak cakap pasal hari sebelum Jumaat, iaitu hari Khamis pulak. Hahaharap maklum. On the night of that day, aku datang dengar Seminar Sarjana Fakulti Sains & Matematik. Ni kira introduction pasal siapa siapa nak sambung master lepas habis degree ni lah. Lepas dengar seminar tu, as for me, it's not the time. Aku tak nak sambung master terus lepas ni. Aku nak kerja dulu kot. Then, after few years, insyaAllah aku bakal sambung master. Yeah ! Tu cadangan jerrr. XD

    Just Smile
    Muka Wajib Sambung Master
    Tak habis lagi kau tahu. Kita kembali kepada hari Jumaat semula. Haha. Pening lah kepala kau nak fikir fikir na na na na na. Okay. Seperti yang kau tahu, aku busy dengan program COOKING WITH NATURE belah pagi tu. Then, belah malam pulak, aku diwajibkan datang ke Taklimat Praktikum. Aku pun datang ah. For your information, aku start praktikal kat sekolah maybe 31 Januari tahun depan. Hadoi. Penat gilerrr dah badan ni. Tak tahu nak cakap apa dah. Tak pasal pasal aku takde mood nak taip lagi nak susun ayat. Dah dah. Bye ! XD

    Muka Paling Fokus
    Bila Bila Masa Di Mana Jua

    potpetpotpet : Ingat lima perkara sebelum lima perkara. Dan salah satu perkara yang sedang aku alami ialah lapang sebelum sempit. Wuuu ... =_=!

    Kreatifkan Dirimu Bersama Alam Sekitar

    Amacam ? Lawo tak sentuhan magis aku ? XD
    Siapa ada facebook aku ? Kalau ada, aku rasa korang tahu apa aku buat hari ni. Yeah. Aku join pertandingan melukis dan mewarna sempena Minggu Alam Sekitar kat Universiti Pendidikan Sultan Idris ni. Aku siap pinjam set crayon from one of my friends, dengan harapan aku berjaya menggondol tempat pertama ! Haha. Gila konfiden. By the way, ni merupakan salah satu project work yang kitorang kena buat for Environmental Science. Everyone of us had to form a group of 10. Then, each group kena buat project work that somehow related to the environment. So, one group ni buat pertandingan melukis dan mewarna. Aku join ni sebab support kawan kawan. Nak kata talented dalam melukis dan mewarna ni, takde ah sangat. Sikit sikit tu ada lah.


    Well well well. Aku dah lama tak melukis dan mewarna ni. Aku aktif masa sekolah rendah dulu. Nak angkat bakul sikit, aku selalu menang kot. Paling best, aku menang tempat kedua pertandingan melukis dan mewarna peringkat negeri Melaka tahun 2000. Lama dah tu. Haha. Lepas dah masuk sekolah menengah, aku tak amik tahu menahu pasal semua tu. Salah satu sebab kenapa aku melupakan minat tu ialah sekolah menengah aku takde pulak subjek Pendidikan Seni. Sodih.


    potpetpotpet : Let's green our Earth !

    Koleksi Pakaian Dinner 2010

    Merah membara semangat waja.

    Putihmu bersih budi pekerti.

    Kuning berdaulat payung negara.

    Biru perpaduan kami semua.

    Say chess ! Eh silap. Say cheese !

    potpetpotpet : Biar papa asal bergaya.

    Tunggang Langgang Tonggeng Kangkang

    Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera. First of all, aku nak mengumumkan bahawasanya aku sangat sangat busy for this week. Aku kena hantar esaimen esok. Lepas tu, aku ada program sempena Minggu Alam Sekitar, minggu ni jugak. Last, but not least, I have to submit my thesis by this Friday. Gila kau. Aku rasa hidup aku bakal jadi tunggang langgang tonggeng kangkang untuk minggu ni. Aku pun dah start feeling feeling sakit jiwa. Haha.

    Dimulakan dengan bismillah. Disudai dengan alhamdulillah.
    Eh. Kau perasan tak ? Tak perasan kau ? Perasan tak kau ? Kau tak perasan ? Yeah. Blog aku dah jadi comel semacam je kan kan kan ? Siap ada robot lagi. Well well well. Aku nak bagi mood ceria tu datang bila korang korang singgah blog budak lelaki sorang ni. Harap harap senang hati korang korang masa tengah skodeng blog ni. Adeh. Betapa suci niat aku kau tahu. Haha. Okay okay. Aku nak siapkan semua semua tu. Kalau ngadap blog je memanjang, sampai kiamat pun tak siap siap kerja aku. Bye ! XD


    potpetpotpet : Penat dol. Nanti nanti aku update gambo gambo dinner. Sila sabo.

    KARAOKEHOLIC

    Siapa gilerrr karok ?
    Halo halo. Another contest ? Hell yeah ! Haha. Kali ni aku join Karaokeholic Contest pulak dah. Siapa punya contest ni ? Oh. Farah Liyana. Siapa pulak tu ? Oh. Aku pun tak berapa nak kenal dia sangat. Erk. Sebelum terlupa, Aida Azryn tag nama aku untuk contest ni. Dah lama gilerrr kau tahu. Tak sempat sempat aku nak update pasal ni. Fuhhh ... Nasib aku berjaya join contest ni, at last. Eh. Contest ni untuk mereka mereka yang tergolong dalam kategori karaokeholic je. Bagi alcoholic alcoholic sekalian, harap maklum akan ketaksamaan tersebut. XD

    Destiny's Child Special Edition. Gila kau ! XD
    Ni malam dinner hari Jumaat lepas. Haish. Dah nama karaokeholic, kat mana mana pun aku boleh bantai nyanyi. Haha. Sedap atau tak, tu belakang kira. Tapi aku rasa macam sedap je. Boleh ? Okay okay. Aku ni memang tak penat kalau bab bab angkat bakul ni. Adeh. Apa apa pun, aku terlalu teramat gilerrr karok sekali sangat. Dahsyat tak ? Kalau boleh, aku nak semua esaimen tu memerlukan aku karok semata-mata. Hurm. Aku nak tag beberapa nama ni. Kalau berkesempatan, korang join lah contest ni. Nanti boleh karok sama sama. XD


    potpetpotpet : Ada tesis one of my friends pasal hubungan antara matematik dan muzik.

    TIRU GAYA MODEL CONTEST [SIHATIMERAHJAMBU]

    Si Hati Merah Jambu

    Hey. I join another contest. This time, aku join contest Tiru Gaya Model anjuran Si Hati Merah Jambu pulak. Kau tak nak join sekaki ? Eh. Gambar kaki pun boleh kalau kalau kau nak tiru gaya model pisau cukur bulu kaki. Aku siriyes ni. Sila percaya bulat bulat.

    Ops. Terlebih sudah ! XD
    Aku tak tahu lah kalau gambo ni ada rupa model. Aku tengok macam poyo je lebih. Erk. For your information, aku sorang je yang boleh kutuk gambo aku ni. Korang semua telah diharamkan untuk melakukan perkara yang sama. Boleh ? Haha. Oh. aku nak tag siapa pulak ni ? Haish. Pening pening. Aku main petik je lah. XD
    potpetpotpet : Berangan lebih.

    Hilang | Edisi Tak Masuk Berita

    Okay. Aku telah menghilangkan diri selama beberapa hari kau tahu. Dan aku tinggalkan blog handsome ni tanpa sebarang berita perkembangan daripada aku pulak tu. Haish. Mesti korang tertanya-tanya apakah dia perkembangan terbaru aku kan kan kan? Takpe takpe. Aku faham korang. Haha. Bajet lah kau ! Sepanjang kehilangan aku ni, aku dok busy dengan dinner bagi budak-budak kos aku yang berlangsung malam tadi. Oh. Aku antara sepuluh orang ahli jawatankuasa yang menguruskan dinner ni. Kira aku ni orang kuat kot. Haha. Sanggup ketepikan tesis aku tu demi semua ni. For your information, lepas ni aku akan bermati-matian tak tidur malam nak siapkan tesis tu. Haish.

    Rindu tak budak lelaki ni ? XD
    Seperti biasa, ada banyak masalah yang timbul sebelum dinner ni bermula. Pening kepala nak fikir balik. Kesimpulan dia, aku malas nak fikir dah. Haha. Nasib lah terubat sikit kekecewaan tu bila aku tengok dorang bergumbira tak ingat dunia ! Alhamdulillah. Nampaknya, hampir semua berpuas hati dengan dinner ni walaupun pada hakikatnya, banyak gilerrr dugaan yang datang. Kalau ikutkan hati, aku dah malas nak handle benda benda ni. Tapi, bila tengok dorang gelak gelak, nangis nangis, siapa tahu mungkin dinner seterusnya bakal menyusul. XD


    potpetpotpet : Eh. Terima kasih sebab menyokong blog ni. Dah cecah angka 1000 pun. Syukur. Kalau anda rasa anda gumbira, tepuk tangan ! :')

    Masalah Terkejut Mengejut

    Hai hai. Apa khabar ? Moga sihat sejahtera hendaknya. Eh. Aku ada masalah ni. For your information, key SHIFT sebelah kiri laptop aku dah rosak. Masalah yang timbul ialah sebelum ni aku tak pernah pernah nak guna key SHIFT sebelah kanan laptop ni. Siriyes aku siriyes. Sekali pun aku tak pernah nak tekan dia. Haha. Sekarang aku sedang mengalami kesukaran untuk menekan key SHIFT sebelah kanan laptop ni haaa. Kekok gilerrr kau tahu. Entah bila aku nak gi betulkan.

    Terima kasih ! Tak sangka rajin pulak korang nak komen status aku. XD
    Aku saspek ramai kot dah tahu aku bakal berpraktikal kat mana tahun depan. Erk. Jeng jeng jeng. Aku praktikal kat SEREMBAN okay. Diulangi dengan gaya rapping, S to the E to the R to the E to the M to the B to the A to the N. Haha. I'm excited ! Tapi ada sikit cuak lah. XD


    potpetpotpet : Aku belum sihat sepenuhnya lagi.

    Video Tragedi 10.10.10 | 12 Maut, Lebih 40 Cedera

    Inna lillah wa inna 'ilayhi raji'un. Dalam kita sibuk sibuk best dengan 10.10.10 ni, tiba-tiba berlaku pulak tragedi nahas bas ekspres di Melaka. Lokasi dia berhampiran dengan tol Simpang Ampat kau tahu. Tol ni aku wajib lalu bila aku drive balik rumah. Takde tol lain dah. Seram sejuk aku rasa. Hurm. Mana tak, laluan tu aku dah biasa guna sebelum ni. Boleh kata dah macam tempat permainan aku tuuu. Aku siriyes ni.




    Tragedi ni berlaku kira-kira jam 6.40 petang tadi. Hurm. Bak kata pepatah, malang tidak berbau. Dan jodoh pertemuan, ajal maut semua di tangan Allah SWT. Kan kan kan ? Entah bila giliran kita pulak. Mari sedekahkan al-Fatihah buat saudara kita yang telah pergi sebelum ni.

    potpetpotpet : Seriauuu.

    Tak Sempat Ke Kayangan Bersama Sheikh Muszaphar & Halina

    Everyone keeps talking about Datuk Dr Sheikh Muszaphar and Dr Halina ! Heboh semua orang update status kat facebook pasal majlis dorang. Tak kira lagi dengan blog blog yang update pasal majlis dorang jugak. Hey! Waka waka lah kau ! Aku kat sini takde tv nak tengok kau tahu. Sadis betul. Nak tengok online pun tak boleh. Wuuu ... Best sangat kah ? Aku tak tahu sebab aku tak tengok tadi. Entah. Rasa ketinggalan zaman pulak bila tak tengok dorang kahwin. Boleh ? Haha.

    Buai laju laju sampai pluto. Boleh ? XD

    potpetpotpet : Bila giliran aku pulak ? Erk. Lama lagi tuuu ...

    Demam | Faktor Yang Mempengaruhi

    Aku demam. Demam lagi ? Siriyes aku tak suka demam. Nak buat kerja pun lemah tenaga batin je rasa. Haha. Tak best betul. Padahal banyak lagi kerja nak kena buat kau tahu. Bila demam je, terus tak boleh nak buat kerja kerja berkenaan. Bukan tak larat, tapi rasa cam tak best je bila hingus meleleh-leleh manja diiringi paluan bersin lebih kuat daripada biasa. Eh. Bunyi aku bersin gila annoying ! Kalau kau kapel dengan aku, kau mesti minta break serta merta kalau kau dengar aku bersin. Haha. Dahsyat okay ! Aku tak tipu ni. Wuuu ...

    Terima kasih atas keprihatinan anda semua. Say kami prihatin ! XD
    Hurm. Terima kasih buat teman teman yang sudi mendoakan kesihatan aku. Ceh. Feelin feeling pulak dah. Eh. Kalau ibu tahu aku demam, dia mesti kata Demam lagi ? Haish. Hari tu baru demam kan ? Dah gi makan vitamin banyak banyak. Antibodi lemah lah tu. Ya. Aku nak nanges ni. Haha. Aku ni sikit sikit demam. Berdasarkan kajian yang telah dijalankan, aku telah mengenal pasti beberapa faktor yang mempengaruhi kejadian demam ni, antaranya ialah:
    • Minuman berais. Aku kalau hirup minuman berais yang sejuk gilerrr tahap kutub utara, aku boleh demam secara laju laju. Aku tak tipu dol.
    • Hujan. Ni lagi dahsyat. Kalau kepala lutut aku kena hujan, aku dah boleh makan panadol lepas tu. Demam terus datang. Haha.
    • Stay up. Dahsyat tak ? Stay up sampai pagi pun boleh mengundang demam tanpa segan silu. Wuuu ...

    potpetpotpet : Penyakit itu penghapus dosa dosa kecil. XD

    Anuar Zain | Ku Berjanji Karna Cinta

    Sebelum ni, aku dah dengar sikit sikit lagu baru Ku Berjanji Karna Cinta, nyanyian Anuar Zain ni. Dengar sikit sikit pun dah feeling feeling kau tahu. Haha. Eh. Baru semalam aku dengar lagu ni ke udara. Well well well. In my opinion, lagu ni menampakkan kematangan daripada Anuar Zain, secara susunan muzik dan vokal. Nak kata Ku Berjanji Karna Cinta ni sedap gilerrr babeng tu, takde lah sangat. Tapi menusuk kalbu lah jugak. Haha. Apa apa pun, aku tak sabar nak tunggu album baru dia. Dengar dengar kos dia lagi mahal daripada album sebelum ni. Banyak duit kau ! XD

    Sedutan Lirik Lagu Ku Berjanji Karna Cinta
    Ku berjanji karna cinta ...
    Ku berharap karna kasihmu ...
    Selamanya dan tak akan pernah berpisah ...
    Sampaikan nanti ...

    Eh. Terupload gambo Maher Zain pulok. Haha. XD
    Haaa ... Ni dia Anuar Zain. XD

     potpetpotpet : Tiba tiba rasa nak demam. Haish. Macam macam hal. =_=!

    Aku Lupa | Edisi Terlampau

    Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera. Hawau u ? Haha. Hari ni sedih sikit. Ada konflik dalaman berlaku tadi. Cehhh ... Dah dah. Abaikan part tak best ni. Aku ada tesis nak kena siapkan. Next week dah kena hantar kat supervisor. Eh. Doakan aku berjaya siapkan tesis sebelum waktunya. =_=!

    Status mengada_ngada petang tadi. Haha. XD
    Okay. Back to the topic ! Aku gi stesen minyak tadi. Nak beli ikan masin. Boleh ? Opkos lah aku nak gi isi minyak. Haha. Aku nak isi RM20 je, cukup untuk beberapa hari kot. Harap harap ! So, aku keluarkan not RM50, then, bank in kat Maybank. Haha. Sila siriyes ! Okay. Aku keluarkan not RM50, then, bayar kat kaunter. Dah bayar, aku patah balik semula kat kereta. Eh. Takde siapa nak tolong tuangkan minyak ke ? Sampai hati kau. Haha. Aku tuang minyak dengan suasana pilu. Boleh macam tu? Eh. Tiba tiba ada mak cik datang dekat kau tahu. Hurm ... Mula mula aku curious jugak. Nak kata jual kerepek, tak nampak pulak bakul kat pinggang dia. Musykil gilerrr. Jeng jeng jeng.

    "Adik, ni duit baki RM30."

    Nak ngajar. Jom ?
    potpetpotpet : Ah ... Tanda dah tua tu. XD

    Raya Sebulan | Tak Habis Lagi

    Hey. Raya sebulan okay ! Oleh itu, raya tak habis lagi. Haha. Maka, jamuan raya pun ada lagi kau tahu. Dan aku baru balik daripada jamuan raya kat kolej kediaman aku ni haaa. Fuh. Letih betul. Rasa macam nak tidur terus ni. Eh. Aku tak puas makan kat jamuan raya tadi. Tak cukup ! Boleh ? Huaaa ... Lapar ! Lapar ! Lapar ! Haha. Nak ngap apa pulak lepas ni ? Hurm. Nak check almari siapa ada megi. Aku nak tibai satu. Haha. Oh. Esok aku ada micro teaching pulak. Do wish me luck ! XD


     
    Kami budak budak semester tujuh okay ! Dah final year pun. Oh yeah ! XD


    potpetpotpet : Sila fokus.

    Meet Blogger | Seronok Rupanya

    Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Salam sejahtera. Ceh. Sopan tak intro aku kali ni ? Haha. Eh. Hari Sabtu lepas aku lepak dengan ada sorang blogger ni nama dia Qarl. Seronok gilerrr kau tahu. First time jumpa Qarl ni tapi kitorang dah macam beratus-ratus tahun kenal. Haha. Siriyes aku siriyes. Kitorang tak plan betul betul nak hang out ni pun. Haish. Kitorang jumpa kat Mid Valley, then lepak lepak Pizza Hut. Tak sangka seronok jugak jumpa jumpa ni. Haish.

    Lepas ni boleh pulak jumpa Zara Cikgu Popular, Doktor Cinta Farhana, Arol Budak Sekolah, Cahaya Hawa, Aida Meow, Dini Happiness, Mama Najlaa, Bro Eqbalzack, Hans SRK, Zack Tinggi, Innz Malas dan ramai lagi lah. Harap maklum bahawasanya aku tak larat nak taip semua nama. Tak pasal pasal esaimen aku tak siap nanti. Adeh. Eh. Masalahnya korang nak ke jumpa aku yang pemalu ni ? XD

    Hizami & Qarl
    F.R.I.E.N.D.S

    potpetpotpet : Berkawan biar berjuta, bercinta biar setia. Ceh. Sukahati ubah ! Haha. XD

    The Band Perry | Katy Perry Joins Band ?

    Currently, I'm listening to a song entitled If I Die Young by The Band Perry. I don't know why but I just love the tune - nice, easy and smooth. Korang dah dengar ? Eh. Kalau belum, I suggest you guys to hear the song. Goreng pon sodap !!! XD


    This is not about Katy Perry joins band. Haha. The Band Perry is an American country music band. Ada lagi menarik pasal The Band Perry ni. Nak tahu tak ? Jeng jeng jeng. Ta ra ku cak cak cak. Okay. Enough with the sound effects. Haha. For your information, they are all siblings ! Oh. How cute kan ? Anyway, the group will be released the band's self-titled album on October 12, 2010. Kalau ikut waktu Malaysia, tinggal lagi seminggu je ! Haha.

    Hey. The Band Perry reminds me a lot of Lady Antebellum. Seriously ! If you guys like to hear sounds from Lady Antebellum, why don't you guys try to spend a lil time with The Band Perry ? Tak rugi pon. Hehe. XD



    potpetpotpet : Layan jiwa jiwa. =_=

    Pakaian Tradisional The Contest | Baju Melayu

    http://hafidzahhafidz.blogspot.com/
    Contest lagi ? Haha. Aku dah buang tabiat kan kan kan ? Tak kira tak kira. Aku nak masuk contest ni jugak. Gilerrr ... Pakaian Tradisional The Contest ini dibawakan oleh seorang awek cun. Nama dia Hafidzah Hafidz. Small matter lah kalau kau nak join contest ni. Kau gi pakai baju kebaya mak kau, lepas tu kau suruh adik kau amik gambar kau. Sonang kan ? Dah pakai baju kebaya mak kau tu pandai pandai lah lipat betul betul simpan dalam almari. Okay okay. Senang cite kau gi singgah blog dia kalau teruja sangat nak tahu syarat syarat dia. XD

    Alahai. Comelnyerrr. =_=

    Haha. Gambar ni lagi ? Nak buat macam mana. This is one of the best pictures from me. Haha. Angkat bakul lepas tu golek golek. Boleh ? Lantak lah. Dah dah. Aku nak tag dua orang lagi ni. Jaga jaga korang. Erk. Sudi sudi lah join sekaki. XD



    potpetpotpet : Tak tahu nak kata apa.

    Contest Senyuman Maneh | Gelak Boleh ?



    Contest Senyuman Maneh ini dibawakan oleh Gadis Kampung Separa Bandar. Meh la join ! Tersangat mudah kalau kau nak masuk contest ni. Kau tak perlu nak gi mencangkul sepenuh hati semata-mata nak buat lima puluh lima batas kat kebun kau tahu. Siriyes aku siriyes. Kau cuma perlu pinjam kamera entah siapa siapa. Lepas tu kau try senyum senyum kambing sambil tekan laju laju button snap kamera tu. Haaa ... Upload lah gambar tu. Sonang jo. Apo laie tunggu ? Jom lah ! XD


    Amboi. Senyum maneh macam beskot kering tambah gula. Haha.

    Tu dia gambo aku dengan adik paling bongsu, Husna nama dia. Haish ... Dia senyum lagi maneh daripada aku. Tak aci betol. Haha. Eh. Siapa nak join ? Sila sila. Aku nak tag dua orang lah. Boleh ? Mereka yang maneh lagi bertuah tuah tuah ialah :


    potpetpotpet : Senyum lah. Oh. Gelak pun boleh. Sukahati kau lah nak buat apa. XD

    Rumah Terbuka | Makan Sampai Pengsan !

    Hey. Tadi ada Rumah Terbuka Hari Raya UPSI kat bahagian belakang Auditorium. Ramai gilerrr manusia. Dan banyak gilerrr makanan. Aku pun apa lagi sebat je lah. Dah alang alang lalu situ kan ? Bahagia betul perut aku mengumpul lapisan lemak terunggul. Haha. Kitorang duduk makan kat tangga je. Takde tempat nak duduk makan bawah khemah. Eh. Aku dah macam terlebih makan pulak hari ni. =_=


    Nama aktiviti ni ialah melantak sampai botak.
     
    Ops. Main suap suap pulak ! Haha.
     
    Lihat pipi aku. Tembam kan ? Tidak !!!

    potpetpotpet : Nafsu makan sangat menggoda. Kalah Rozita Che Wan. Adeh.