Rabu, 31 Mac 2010

Apa Aku Kisah?

Oh.
This pic was taken from google.com okay.
Nak pinjam kejap.
Ada tertulis SHAHZEEQRAFIL kat pic tu.
Erk.
Tak kenal la.
By the way, nice pic.

On the way nak balik daripada kelas tu, aku dengar la radio.
So, radio tu pasang la lagu baru ni.
APA AKU KISAH.
ONE NATION EMCEES.
Oh. Aku memang teruja kalau dengar lagu lagu baru.
Tak kisah la kau tu artis kampong mana.
I'm such a music lover.
HohO~

Apalagi try la dengar lagu ni.
Quite fun jugak la. Tak tipu.
Lagu ni tentang aku dah tak kisah kau nak hidup macam mana lepas ni.
Ya. Sebab aku dah break up dengan kau.
So, sukahati la kau dengan siapa pun sekarang ni.
Erk.
Oh. Semua ni tak ada kaitan dengan aku okay.
Seriously.
Jangan buat spekulasi ye kawan kawan.
Drama sebabak tu sebagai analogi je.
HohO~
But, aku tak pasti la kalau betul ke tak jalan cerita lagu ni.
Ya. Aku baru dengar sekali je.

There's one thing great about One Nation Emcees.
They can make a song sounds hype dan jugak gempak.
Walaupun vokal agak suam suam kuku.
But, best la kalau tengok they perform on stage!
Kan kan kan?

Terima Kasih Daun Keladi. Boleh La Bagi Banyak Banyak Lagi Lepas Ni.


Oh.
Terkejot sebentar.
Terharu jugak.
Hoho.
I got this from Abang Eq.
Thanks a bunch bro!
I appreciate it.
Very much.
Apalagi, jom minom teh tarik?
Hoho.

Aku Tak Kira! Aku Nak Jugak!


Oh.
Aku tak kira.
Aku nak jugak.
Aku nak jugak camwhoring.
Tak kira.
Lantak.

Selamat Ulang Tahun Kelahiran Kepada Dua Gadis Konon Konon Ayu. Hoho.

Oh. Jangan tertipu dengan gambar ni.
Bukan aku yang celebrate besday okay.
Hoho. Aksi je lebih.

Oh. Itu dia kek.
Dan jugak dua gadis konon konon ayu ni.
Ain dan jugak Atie.
Ain lahir tanggal 23 Mac.
Atie pulak lahir tanggal 30 Mac.
Hoho.
Maka, sekali la celebrate besday korang.
Kat mana lagi...
KFC je la kot yang ada kat Tanjung Malim.
Sadis.

Uits... Bukan main seronok ek?
Habis la korang.
Lepas dah makan kfc, makan kek pulak.
Gemok okay!
Mati la nak kena diet lepas ni.
Hoho.
Padan muka korang.
Dan jugak aku.

Tak salah kot nak bermesra dengan kamera bukan?
Jom.
Selagi mampu, apalagi tekan snap dan snap dan snap.
Hoho.

Scandal Of The Year 2010.
Hoho.
Silakan jealous.

Selasa, 30 Mac 2010

Kau Tahu Nama Sebenar Lady Gaga, Miley Cyrus, Pink, Jay Sean etc? Kelakar kot. Lol~

Stefani Joanne Angelina
Lady Gaga
Ayu sungguh nama sebenar kau. Stefani Joanne Angelina. Oh. Bapak gila sedap nama kau. But, tak sesuai dengan imej kau yang macam apahal nak kena penampar. Hoho. Nasib baik kau guna nama Lady Gaga. So, tak kisah la kau nak menjelma dalam bentuk apa pun. Lantak.


Destiny Hope Cyrus
Miley Cyrus
Seriously? Simple sangat nama kau. Erk. Bapak kau dah kering idea kot? Takdir Harapan. Oh. Hazami sangat. Kan kan kan? Gedebush...


Alecia Moore
Pink
Hurm... Not bad jugak nama sebenar dia ni. Cantik.


Kamaljit Singh Jhooti
Jay Sean
Oh my. Bapak panjang dan berbelit belit lidah aku nak sebut kalimah nama kau. Dan kelakar. Kenapa tak Jay Singh? Tak ke comel bunyi tu? Kan kan kan?


Katheryn Elizabeth Hudson
Katy Perry
Wah. Nama bukan main kebaboom. Suka nama dia. Katheryn Elizabeth Hudson. Katy Perry. Both names sedap disebut dan sedap jugak didengar serta dibaca. Hoho.


Alicia Augello Cook
Alicia Keys
Wah. Ciptaan nama yang seriously suci sangat. Nangis kejap. Wuuu~


Kisean Jamal Anderson
Sean Kingston
Kau ada hubungan sedara dengan Jamal Abdillah ke? Erk. Oh. Mungkin salah orang kot. Sorry.


Shaffer Chimere Smith
Ne-Yo
Oh my. How to sebut? By the way, what a creative name.


Timothy Zachery Mosley
Timbaland
Oh. Sedap la nama kau. Kenapa tak nak guna? Membazir je. Tak baik okay. Amalan syaitan durjana tu. Hoho.

Review Album: My World 2.0 by Justin Bieber.

1. Baby
Love this track. It's catchy. Simple lyrics.
Baby baby baby oh.
Jom nyanyi sama sama. Hoho.
Sesuai dengan imej yang dibawa.
As his first single, memang mantap!

2. Somebody To Love
Okay la jugak.
Kalau nak dengar masuk lubang hidung kiri keluar lubang hidung kanan tu memang lagu ni sesuai sangat.
Haha.

3. U Smile
Kau senyum.
Oh. Ni bentuk arahan ke ayat penyata?
Entah. Hoho.
Lagu ni macam tak best je.
U smile I smile. U smile I smile.
Itu la korus lagu ni.
Kau tak rasa macam kelakar ke?
U ismail I ismail. U ismail I ismail.
Erk. So, siapa sebenarnya hencek ismail ni?

4. Runaway Love
Boring. Tak menarik la pulak lagu ni. Next track please.

5. Never Let You Go
It's like an angle came by and took me to heaven.
Haha. Klise sangat bunyi lirik ni kan?
That's why la lagu ni so lame.
Letih nak dengar.
Tak suka tak suka tak suka.
Hoho.

6. Overboard - feat. Jessica Jarrell
Oh. Jangan tanya aku siapa perempuan ni dan apa hubungan dia dengan Justin Bieber.
Seriously aku tak tahu.
Hoho.
This song reminds me of Stuck With Each Other.
Ya. Akon and Shontelle.
Bunyi lagu ni lebih kurang macam tu la.
Quite okay.
Analogi lagu ni tentang kekonon aku tengah lemas.
Ya. Aku tak reti nak berenang.
Secara realiti dan jugak fantasi.
Hoho.
So, kau la life saver aku.
Macam tu la kot.

7. Eenie Meenie - feat. Sean Kingston
Haha. Cute tak nama lagu ni?
Seriously. Lagu ni pun cute jugak.
Layan gila la.
Tambah tambah ada Sean Kingston ni.
Memang lagu ni hidup.
Fun and funny.
Eenie Meenie.
Oh. Siapa boleh terfikir?

8. Up
Baby we can go nowhere but up.
Oh.
Nice lyrics.
Mid tempo song.
Layan jugak la.

9. That Should Be Me
That should be me holding your hands.
That should be me making you laugh.
That should be me giving you kiss.
That should be me buying you gifts.
I'm in love with this song.
Lirik yang jiwang.
Terusik jiwa sebentar.
Sadis.
Hoho.

Isnin, 29 Mac 2010

Manusia Lebih Hebat Daripada Tuhan?

Oh. Manusia lebih hebat daripada Tuhan?
Mungkin.
Bila kau enggan memaafkan kesalahan.
Kesalahan yang tanpa rancang dan sedar.
Walaupun berkali-kali lahir esakan kekesalan.
Kekesalan demi kekesalan.
Sunyi.
Masih.
Tiada jawapan.

Aku seorang sahaja buat kesilapan. Kau tidak bukan?

Ahad, 28 Mac 2010

Rezeki Jangan Ditolak, Musuh Jangan Dicari. Hoho.

x
Oh. Thanks a bunch to Awek Ninja for this award.
Appreciate it.
By the way, aku dah nampak award ni bersepah kat sana sini.
Hurm.
At first, agak malas la jugak nak accept this.
But, rezeki jangan ditolak, musuh jangan dicari.
Kan kan kan?
Hoho. Thanks once again to Awek Ninja.
Then, aku kena state 7 things about me la ek?
Oh. Okay.


7 Things About Me
  • Aku ni seorang yang pemalu. Oh. Seriously. Aku tak tipu.
  • I used to be a nerd. Truly nerd.
  • Aku suka makan cookies. Ya. Aku suka kunyah-kunyah sambil online. Oh. Aku tengah kunyah-kunyah la sekarang ni.
  • Habit buat kerja last minute. Hoho. Kalau pagi esok aku nak kena submit esaimen tu, aku tak tidor la malam tu. Lantak.
  • Love music. Hoho.
  • Aku tiba tiba jatuh cinta dengan dunia blog ni. Lihat. Dah lebih daripada 50 entry dalam bulan Mac ni. Hoho.
  • Aku single. Erk. Boleh?


15 Bloggers To Receive This Award

Oh. Sudilah anda sekalian menerima award yang tak seberapa ni. Spread the love! Share the happiness! Hoho.

Sabtu, 27 Mac 2010

Lelaki Nak Menangis Jugak. Lantak!

Yay!
Berjaya menahan lapar dan dahaga nak bukak lampu.
Ya. Dah selesai menjayakan kempen Earth Hour ni.
Hoho.
Rumah aku je kot yang bergelap tadi.
Erk.
Aku tengok rumah orang lain meriah je dengan lampu sana sini.
Oh. Kau buat tak tahu atau betul betul kau blur dan tak tahu?
Lantak kau la.


Saya generasi hebat. Anda pula? Hebat jugak ke? Hoho.

Oh.
Sementara operasi Earth Hour tu berlangsung, aku watch la one movie ni.
Via my lappy.
Hoho.
Oh. Aku tak turn off my lappy.
Using battery okay.
So, ada scene dalam movie tu yang agak sedih menusuk kalbu lebih kurang macam tu la.
Seriously.
Sedih gila.
Hampir nak menangis jugak la.
But, air mata tak keluar keluar pun.
Hoho.
Penat dah perah biji biji mata ni supaya keluar la air meleleh leleh.
Boleh?
Tak boleh jugak.
How?

By the way, kau rasa lelaki ni tak boleh ke menangis meraung raung tak ingat dunia?
Hurm.
Entah.
Aku rasa okay je.
Hoho.
Lantak la lelaki tu nak menangis macam mana pun.
Kan kan kan?
Nak kata tak macho kalau lelaki menangis?
Nak kata buruk gila kalau lelaki menangis?
Nak kata sesuatu sangat kalau lelaki menangis?
Nak kata apa lagi?
Pssst... Nak tanya sikit.
Cantik sangat ke kau nak kata semua tu kat lelaki?
Hoho.
Aku mekerepek lagi.

Oh.
Aku ada terbaca statement yang menarik.
Beberapa hari lepas kot.
Kita selalu menilai seseorang dengan melihat keburukan dia.
Betul tak?
Aku rasa macam betul je kot.
Buah cempedak kau tak nampak ke ada kat luar pagar,
Pergi la cepat ambil galah aku nak tolong jolokkan,
Aku kan budak baru je nak start belajar,
Kot kot la kalau aku ada buat salah boleh la kau tolong tunjukkan.
Kalau boleh kau nak buat senarai semak setiap keburukan yang kau dapat cari.
Oh. Comfirm la kebencian kau membuak-buak kat dia lepas tu.
Mana tak, dah banyak gila keburukan dia kau jumpa.
Kan kan kan?
What if kita cuba twist konsep ni.
Ya. Kita cuba menilai seseorang dengan melihat apa kebaikan dia.
Then, kita tak ada la nak benci menyampah meluat sangat kat dia.
Sikit sikit tu ada la kot.
Hoho.

Kalau rupa aku menangis macam ni, ada feeling sedih tak kau agak agak? Hoho.

Hoi! Matikan Lampu Kau Sekejap Boleh?

Oh.
Before it's too late.
Let's together celebrate Earth Hour Day.
Bila?
Hari ni la.
Kau tahu ke tak ni?
Isk.
Tak prihatin sungguh ye.
Hoho.
Ya.
Pada tanggal 27 Mac 2010 ni, sila matikan lampu lampu anda.
Segala jenis lampu okay.
Oh. Lampu isyarat nak kena matikan jugak ke?
Erk. Aku tak tahu menahu pulak pasal tu.
Hoho. Tak susah bukan?
Matikan lampu selama sejam.
Lepas tu, on la balik.
Siapa kata susah?
Jom lawan one two jus!
Hoho.


Apa yang penting, anda sila beri kerjasama boleh?
Sekejap je. Sejam.
Tak lama bukan?
Hoho.
Bak kata pepatah, anda mampu mengubahnya.
Erk. Spesies pepatah ke tu?

Oh my. Kenal tak gaya ni? Daniel Adie suka buat mimik bibir macam ni. Hoho.

Usher & Justin Bieber To Perform On This Coming Result Show.

Okay.
Latest info pasal my favorite show on earth.
Usher and Justin Bieber will perform on the result show.
Usher nak perform his latest single "OMG".
But, aku tak tahu pulak Justin Bieber nak nyanyi lagu apa.
Oh. Mungkin single "Baby" tu kot.
Hoho.


By the way, Miley Cyrus told her favorite contestants kat dalam rancangan Jay Leno.
Guess who?
Jeng jeng jeng.
Siobhan Magnus...

...dan jugak Casey James!
Gedebushhh...
Apahal sama pulak dengan pilihan aku ni?
Hoho.
Can't wait for the next show.
So excited.

Maaf Kekawan Sekalian. Aku Tak Berniat. Langsung.

Oh my. Aku tak berniat.
Nawaitu... Sahaja aku berniat...
Oh. Tidak.
Adakah aku dah terlebih kata?
Entah.
I don't know.
Mungkin ada yang terasa hati dengan aku disebabkan entry sebelum ni.
Ya. Aku dengan rasa rendah hati memohon maaf ye kawan-kawan.
Kalau ada yang benar benar tak suka dengan entry tu.
Aku tak berniat nak melukakan hati sesiapa.
Dan aku tak kata sesiapa.
Jugak aku tak benci sesiapa.
Malahan, aku sayang semua kawan-kawan.
Ya.
Maaf sekali lagi.

p/s: Hoho. Jangan marah aku ye? Peace.

Perangai Cikgu Busuk Macam Longkang.

Oh my.
Okay.
Aku study kat satu-satunya universiti yang melahirkan barisan pendidik semata-mata.
Boleh? Hurm.
Oh. Aku nak membebel ni.
Sikap bebudak kos aku.
Oh my.
At first, aku buat tak kisah je.
But, as time goes by, bertambah teruk la pulak.
Masing-masing buat hal sendiri.
Masing-masing kutuk mengutuk antara satu sama lain.
Aiyoh.
Lepas tu, susah pulak nak bekerjasama.
Tak boleh nak bertolak ansur.
Macam macam kerenah pelik.
Totally annoying.
Dan menyakitkan hati okay.

Semua nak ikut kepala sendiri.
Uits... Sampai bertikam lidah pulak tu. Fuhhh...
Nasib baik tak main tikam tikam yang dua puloh sen tu.
Ada lagik ke benda tu?
Oh. Nasib baik jugak tak main tikam belakang.
Dan jugak main tikam dengan pisau. Erk.
Adusss... Please la guys.
Give and take okay.
Tak rugi pun.
Tak cacat pun.
Tak mati pun.
Tak ada kesan apa apa pun.
Kan kan kan?


Kalau kau buat perangai macam ni, aku dah dapat agak kau jadi cikgu yang macam mana nanti.
Isk. Pernah tak tengok cikgu-cikgu macam ni?
Time kat bilik guru, ada je cikgu-cikgu dalam empat lima orang buat bulatan.
Oh. Bukan tazkirah. Bukan jugak makan nasi kerabu beramai-ramai.
But, mula la nak mengumpat cikgu ni, mengumpat cikgu tu.
Tak suka cikgu ni la, tak suka cikgu tu la.
Benci tengok muka cikgu ni, benci tengok muka cikgu tu.
Adoi.
Lepas tu, kat sudut lain pulak, ada lagi cikgu-cikgu dalam empat lima orang jugak buat heksagon.
Boleh?
Konsep yang sama jugak.
Mengumpat dan mengutuk dan mengeji.
Tak ada kerja lain ke?
Hoho.
Entah.
That's my theory.
Maka, apa apa je la.
Ops.
By the way, perkataan LONGKANG kat atas tu bertindak sebagai hiperbola je.
Sengaja nak bagi kesan yang melampau.
Tak ada kena mengena dengan yang hidup atau mati.
Full stop.
Hoho.


p/s: Oh. Aku tak kata sesiapa. Seriously. Maka, jangan buat sebarang kesimpulan. Dan jangan tetiba kecil hati dengan entry ni kerana aku cuma mekerepek je. Hoho. Dan aku dah tak larat nak layan drama swasta lagi.

Jumaat, 26 Mac 2010

Tiga Minggu. Pejam Celik Pejam Celik. Hoho.


Oh. Tinggal tiga minggu je lagi.
Ya. Lebih kurang 20 hari la.
Sekejap je tu.
Pejam celik pejam celik.
Tidur balik.
Boleh?
Hoho.
Ya.
Peperiksaan akhir dah ada kat sekitar sudut tu.
Kau tak faham?
Okay. Finale exam is just around the corner.
Oh. Demand pulak.
Nak jugak speaking-meaking ni.
Hoho.

Sila klik untuk tumbesaran yang melampau.

Ya. Jadual peperiksaan dah keluar.
Slip menduduki peperiksaan pun dah ambil.
Tinggal menghitung hari nak duduk dalam dewan peperiksaan je ni.
Haha. Study?
Erk.
Tak habis lagi kot.
Boleh?
Hoho.
Nak tunggu study week.
Time tu boleh la fokus nak study.
Sebab nama diberi pun study week.
Kan kan kan?
Hoho. Konon je tu.
Indah khabar dari rupa.
Nama je cantik. Rupa? Ai yo yo.
Doakan aku study ye kawan-kawan.
Hoho.

Khamis, 25 Mac 2010

Alert! Results: American Idol Season 9 Top 11.


Bottom 3
  • Tim Urban
  • Paige Miles
  • Katie Stevens

Out
  • Paige Miles

Okay. Paige Miles was sent home. The judges pulak tak nak selamatkan dia. Selesai. Fuhhh... Oh lupa. This week, Miley Cyrus jadik mentor. Ya. Sebab tema minggu ni Billboard #1.

p/s: Next week, the theme will be R&B. Wah. Loved it! ;D

Glee Season Two. Oh. I Just Can't Wait!

Oh my. Tak sabar gila nak tunggu the next season.
Glee Season Two.
On 13 April 2010.
Plus, new publicity photos.


Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com