+ -

Pages

Go Genting


Fuhhh... Memang penat gila semalam. Letih. Aku sampai kat bilik dalam jam 11 malam. Exhausted. Tak larat. Sampai je kat bilik, terus solat Isyak and then, tidur. Aiyoh... Tiba-tiba bangun pagi je, mula la ingat kat assignments yang tak siap lagi. Erk. Lab report. Juga tests and quizzes which will be on next week. Adusss... By the way, thank you so much to all of my friends for the fun I had at the peak of Genting Highlands. Fuhhh... Memang syiokkk!!!
5 Budak Lelaki Sebelah Pintu: Januari 2010 Fuhhh... Memang penat gila semalam. Letih. Aku sampai kat bilik dalam jam 11 malam. Exhausted. Tak ...

And the winner goes to...


Yay!!! Aku dah buat keputusan. And...first, I'll go to Genting Highlands tomorrow! Fuhhh. Susah gila nak buat keputusan ni. Dear friends, you guys wajib belanja I okay? Huhu. The second one, I'm not going to be the tuition teacher. Sorry. Plus, I've finally found someone who is willing to and better than me. Haha. Good luck to you Farhana! Okay. I guess the job is not for me...yet. That's all for now... Happy weekends!!!
5 Budak Lelaki Sebelah Pintu: Januari 2010 Yay!!! Aku dah buat keputusan. And...first, I'll go to Genting Highlands tomorrow! Fuhhh. Susa...

Tulun! Tulun!

Hai! Quite some time aku tak blogging neh. Haish. Rasa macam malas pulak nak story mory. What a January. Masa yang berlalu, aku rasa sangat singkat. Tak terasa. Pejam celik pejam celik...dah masuk minggu ke-lima bagi semester kali ini. Wah. Maksudnya dah dekat final la tuh. Hamek ko... Entah apa yang aku belajar setakat ini, entah la. 2010. Apa yang best sangat? Tak ada la kot. Sama saja seperti tahun-tahun sebelum ini. Hurm.
Well, nak cerita apa ek? Ya. Aku pergi AJL ke-24. Cerita itu dah basi. Dah berulat sampah la kot. So, tak perlu nak komen banyak. Cuma sangat enjoy malam tuh. Spent times with friends. Close friends. Thanks. Tidak dinafikan aku sangat penat malam tuh. But, letih yang sedap katanya. Hehe. Next... Perkara utama yang sedang dan masih lagi aku fikirkan pada saat ni, which I am really confused, I don't know what should I do, which one is the best, yes or no. Totally di persimpangan dilema. Arghhh... Sila bacakan sajak THE ROAD NOT TAKEN. Menangis sebentar. Ok. My friends asked me, I mean really asked me, to join them to go have fun in Genting Highlands this Saturday. Cuti Thaipusam pada masa tu. Hurm. Aku pula macam tak nak pergi je. Alasan? Tak ada alasan. Anyway, they want me to join them. Tak cukup forum katanya. Entah. Nak join ke? Ke tak nak join? Join tak nak ke? Tak join ke nak? Apa-apa saja. Dear friends, I'll decide...later.
Ada lagi. Tak habis lagi. Hurm. Yesterday, I was in lecture hall. At that time, kuliah Kaedah Pengoptimuman. Tiba-tiba, my phone was ringing. Luckily, my phone was in silent mode. So, it is reasonable that I used the word 'ringing' huh? Or should I say 'ringing without ringing' then? Erk. Tak penting kot. Then, I answered the call.

Mi: Halo? [ni bukan aku nyanyi lagu Beyonce wokeyh]
Mr: Assalamualaikum.
Mi: Waalaikumussalam. [mana kopiah tadi?]
Mr: Ni Hizami ke?
Mi: Tak la. Ni Jay-z lol. [new yooorkkk...eh, ni alicia keys la]
Mr: Saya ni pensyarah UPSI. Saya dapat nombor ni daripada saudari Azah dan Nora. Hizami boleh ajar anak saya matematik dan add math? Anak saya ada tingkatan empat dan lima.
Mi: Really? Erk...saya tak boleh bagi keputusan sekarang. [aku tiba-tiba pening]
Mr: Ok. Tak apa la kalau macam tu. Hizami datang rumah saya, ajak Azah dan Nora sekali. Kita bincang sama-sama, minum petang ke. Ok?
Mi: Hurm. Ok. Nanti saya akan pastikan. Terima kasih. Assalamualaikum.
Mr: Waalaikumussalam.

Erk. Aku sangat nervous. Sangat. Yang amat. Fuhhh... Layak ke aku nak ajar anak dia tu? Ish. Macam tak cukup ilmu lagi je kat kepala otak aku ni. Nanti tak pasal-pasal keputusan peperiksaan anak dia merosot. Mati. Haha. Kalau aku tamak, kalau aku memang mata duitan, dengan confidence level yang tinggi, I'll say yes! Tanpa memikirkan apa yang akan berlaku. Then, what should I do? Maka, kena la mengaplikasikan konsep Plus, Minus and Interesting. Kan? Still, aku tak jumpa jawapan. Haha. So, tanya kepada yang pakar. I called my mom and asked her opinion. She said, up to you la. But, pada pendapat my mom, tak perlu lagi kot. Sebab...add math. Bukan senang nak explain how and why kat pelajar. Lebih-lebih lagi, aku tak ada pengalaman yang banyak nak mengajar add math. Mati kalau nak ajar gak. Adus. Still considering about this. Maybe not.

p/s: Aduhai esaimen...
5 Budak Lelaki Sebelah Pintu: Januari 2010 Hai! Quite some time aku tak blogging neh. Haish. Rasa macam malas pulak nak story mory. What a Jan...

Doakan Dia

Really??? Jeng jeng jeng... Hurm. Really. That's the first w0rd that came 0ut fr0m my m0uth. At first, aku sangat kaget dan t0tally terkej0t. Sangat terkej0t. Apabila aku terima kiriman SMS daripada saudari Liyana, aka Yan, yang menyatakan khabar tentang 0ne 0f my ex-classmate, Ainun Faezah. Mesej ituh lebey kurang camneh...

Slm. Kawan-kawan, please pray f0r Ainun Faezah. She was diagn0sed having brain tum0r. D0akan die ta0. Please. Please.

Erk. Tyme tuh, aku p0n nga pening. Adekah neh mesej berbaur April F0ol? Hurm. S0, I sent message t0 Yan f0r c0mfirmati0n. I th0ught she was bluffing 0r s0mething like that. But, unf0rtunately, it's true. I was thinking at that m0ment. I started imbas kembali th0se times I spent with her at the sch0ol. Aku mas0k sek0lah tuh when I was F0rm 3. Aku pindah sek0lah lain c0z aku tak seswai d0k asrama tyme tuh. Haha. S0, mase aku melangkah mas0k dalam class tuh, aku diberikan tempat duduk yang paling belakang. I sat far behind the class.  S0, agak n0rmal la a new student like me at that m0ment had n0 friends. Hurm. Aku p0n f0kus la belajar sepenuh masa. Bukan separuh masa ye. Hehe. Then, there was a time where there were n0 teachers in the class, the girl Ainun Faizah appr0ached me. She started talking t0 me. She asked my name, where I live, fr0m which sch0ol and s0 0n. Sangat rancak ye 0ur c0nversati0n. She was friendly t0 me. And I was happy during that day. At least, ade gak pe0ple want t0 talk t0 me kan alth0ugh I was like an alien in the class. It was n0t because I look like the alien but I was a newbie there. Hell0??? Hehe. F0r me, die merupakan salah se0rang pelajar perempuan yang cantik, peramah dan s0pan. Dan aku sangat senang dengan die. Thanks Ainun c0z y0u talked t0 me and n0w I'm missing her. S0rry c0z I can't visit y0u like Yan, Pyan and Intan wh0 sempat gi visit y0u petang tadi. I h0pe y0u will get better s0on!!! Aku mend0akan kesejahteraan y0u!

0kay. Tadik sempat r berb0rak dengan Pyan. Aku pakse gak die k0l aku. Haha. Die baru jek balik daripada melawat Ainun kat rumah die. Pyan gi melawat dengan Yan dan Intan. Ape yang aku dapat tahu, tum0r kat 0tak Ainun sudah sebesar b0la ping p0ng! Erk. F0r me, itu adalah sangat besar. And then, tum0r tuh dah ade kat 0tak die f0r 0ne year and a half. Lame gak tuh. Hurm. N0 w0nder la die tak j0in mane-mane reuni0n kit0rang. Dengar cite, fr0m what I've been t0ld, her legs p0n da bengk0k. Even t0 wear slippers, she w0n't be able t0 d0 it. Plus, she can't write anything by her hands! P0or her. Aku sangat sedey neh. She's y0ung but she suffers fr0m this disease. Hanya Allah yang Maha Mengetahui. On the 0ther hand, it reminds me that Allah can take anyone's life at any m0ment anywhere. Tanpa mengira siapa anda yang sebenarnya. Semua adalah sama di sisi Allah. By the way, she knew she was diagn0sed brain tum0r by yesterday. Agak lambat bukan? Hurm.

p/s: Ainun Faezah akan menjalani pembedahan pada hari Rabu ini bersamaan dengan 13hb Januari 2010. D0akan kesejahteraan die...
5 Budak Lelaki Sebelah Pintu: Januari 2010 Really??? Jeng jeng jeng... Hurm. Really. That's the first w0rd that came 0ut fr0m my m0uth. At first, aku sangat kaget dan t0tally terk...

Start of Something New


Ahha. Finally. Aku dah p0n tukar lay0ut bl0g aku neh. Ahha. Merah w0keyh. Saket la mata k0rang pasneh. Nape merah? Pastuh, nape lak ade hati d0k bersepah kat page neh? Adekah aku dilamun cinta? Banyak pulak aku berm0n0l0g kan??? Well, actually aku dah b0san k0t dengan lay0ut yang lame tuh. Sape la yang tak b0san kalau hari-hari ngadap benda yang same jek. S0, tanpe membuang mase, aku p0n click 0n m0zilla firef0x. And aku p0n g0ogle la mane-mane bl0gger template yang bez. Hehe. And I f0und this template. Sangat merah. Erk.

Hurm. By the way, ade banyak t0l perkara yang terjadik sejak kebelakangan neh. S0, nak k0ngsi gak r sume cite tuh. At first, heb0h pasal guru lepasan ijazah kat UPSI neh yang tak dapat penempatan kat mana-mana sek0lah kecuali jika terdapat kek0s0ngan sajek c0z bilangan guru neh dah melebihi apa yang sepat0tnye...katenye... Aiy0h. Bet0i kah pakcik dan makcik w0i? Matilah kalau tak dapat penempatan tuh w0keyh. Ijazah aku neh dah r ade title pendidikan kat depan tuh, maka, aku takley la nak apply j0b lain. Adusss... Agak terumbang-ambing dalam kebimbangan la neh. Huhu. But, aku bernasib baik gak r c0z aku dapat biasiswa KPM. S0, agak terk0mfem la dapat penempatan kat mane-mane sek0lah. Haha. Sape la sur0h d0rang bagi duit kat aku kan? Tak pasal-pasal aku wat selambe jek kat cite neh. Hehe. But, alhamdulillah. Aku tak perlu la nak susah-susah fikir cite neh lagik. Hehe.

Then, timbul pulak isu penggunaan nama Allah bagi penganut ajaran Kristian kat Malaysia. Hangat bet0l kan? Sampaikan ade sesi f0rum nak membincangkan hal neh kat sini. Hurm. I d0n't kn0w what t0 say.  Bukan tak ambil tahu 0r wat b0d0h dan sengal, but, isu ini adalah sangat sensitif dan menyentap sanubari. Kalau salah cakap, mati la kene hentam. We pray f0r the best k? Next lak, cite pasal Mesir menyekat kemasukan bantuan ke Gaza. I was like, hey!!! Aiy0h. Ape la nak jadik dengan dunia neh. This w0rld is getting cruel. Guys, where is humanity? Sangat sedey. Dah r. Malaz nak p0t pet p0t pet lagik. Hurm.

p/s: Kalau takde aral melintang 0r sape-sape yang tid0 terbungkang sambil mengangkang, aku dan kekawan yang lain nak gi teng0k AJL. Bez kah?
5 Budak Lelaki Sebelah Pintu: Januari 2010 Ahha. Finally. Aku dah p0n tukar lay0ut bl0g aku neh. Ahha. Merah w0keyh. Saket la mata k0rang p...
< >