Rabu, 1 Disember 2010

Mimpi Seperti Filem Aksi Steven Spielberg



Okay. Aku mimpi best semalam. Mimpi aku dah macam filem aksi sentuhan Steven Spielberg aku rasa. Aku tak tahu nak start daripada mana sebab aku tak ingat macam mana introduction mimpi ni. Siriyes. Mana nak ingat, aku tengah tidor kot. Adeh. Takpe takpe. Aku cuba. Mula mula, Tun Mahathir bagi ucapan kat tv. Dia kata kejap lagi akan ada bom nak jatuh kat Malaysia ni. Aku macam, boleh caye ke ni ? Dasar mimpi ! Yang paling tak tahan, kenapa Tun Mahathir ? Ni zaman bila punya mimpi ? =.=


Tak lama lepas tu, aku nak gi main kat luar. Bese ah. Budak budak lagi. Eh. Bese ah. Bujang bujang lagi. Aku dah kat luar sekarang  ni. Tiba tiba, aku pandang atas. Sorry. Lakonan aku dalam mimpi ni agak kaku. Setelah aku pandang atas, aku nampak something bentuk macam roket tengah mendarat kat depan rumah aku. Saiz dia sama besar dengan KLCC ! I was like, Syeikh Muszaphar Syeikh Muszaphar Syeikh Muszaphar !!! Okay. Aku tak sempat nak menjerit sebab aku terus lari laju laju. Aku assume tu bom yang Tun Mahathir cakap dalam tv tadi. Siriyes. Aku lari tak tengok belakang dah. XB


Dah puas lari, aku berhenti kejap. Jauh jugak aku lari tapi tak penat penat. Nampak sangat mimpi. Duh. Tiba tiba, aku sedar yang aku lari sorang sorang meninggalkan ibu, ayah dan adik-adik kat rumah. Ya Allah ! First of all, aku tak beritahu dorang pasal bom tu. Second of all, aku tak ajak dorang lari laju laju. Third of all, cuma dua tu je. Aku dah sedih ni. Siriyes. Kenapa aku boleh belah macam tu je ? Okay. Fine. Aku tak nak mimpi lagi. T.T


Oh. Mimpi tu habis macam tu je. Aku pun tak pasti kenapa. Mungkin ada sekuel kot. Sila tunggu aku mimpi lagi. ^.^


potpetpotpet :  Terlebih study kot. =.=

59 ulasan:

  1. mimpi ad sequel ??menarik gilew..hu3
    ala2 citer Harry Putar..hu3

    BalasPadam
  2. @Hazzy Ishak

    cuci la.
    siap pakai losyen lagi.
    adeh.
    terbongkar dah.
    =.=

    BalasPadam
  3. HAHAHA mimpi apa tuh?apa motif die ntah la..tun mahathir ngn SMS pun ada sekali.HAHAHA

    terigin nak jadi macam diaorang ek?ngeeee

    BalasPadam
  4. hayooh!!! sgt menarik!!! wakakaka.. x saba nk tunggu sekuel cite ni!! harus box office nanti.. lalalalala.. ahahha

    BalasPadam
  5. mgkn sebab penat sgt study tu yg termimpi2.. tpkn kdg2 best gak mimpi yg xdisangka2kn.. heheh..

    BalasPadam
  6. cepat TIDO BLK!
    nak tau sequal die...

    BalasPadam
  7. jangan study dahh .
    huhu ;D

    kang mimpi lagi pepelik ;D

    BalasPadam
  8. tu terlebey study ke terlebey tdo tu. haha,

    kte penah, time nak exam la, tdo sampai mimpi buku3 kejar la, ubat3 kejar pastu dye tanya soalan. haha. besok tu, soalan yang ubat tu tanya doktor tanya.

    BalasPadam
  9. hahahahah !

    merepek gila mimpi .
    idola tun Mahathir ke ape sampai masuk masuk mimpi nie?

    kahkah xD

    BalasPadam
  10. haha.mengarut je mimpi. :P

    study2 ler ...

    BalasPadam
  11. Whoa! nek roket? rugi xtumpang sekaki.. nak gak rasa nek roket.. *tetiba..
    XD

    BalasPadam
  12. wah hebatnya, Tun Dr Mahathir masuk dalam mimpi dia laah..heehe

    BalasPadam
  13. kau penat sangat study ke wei? haha!

    BalasPadam
  14. dashyat giler laa mmpy tue ..
    nk jgak laa dpt mmpy cm2 ..
    arap2 dpt laa jmpe tun mahathir :)

    BalasPadam
  15. laa

    hengatkan mimpi basah hahahahaha

    BalasPadam
  16. anda ditag

    http://nuovefiabe.blogspot.com/2010/12/intereting-blog-award-from-zati.html

    :)

    BalasPadam
  17. @momochan

    haha.
    tu la pasal.
    hebat betul mimpi dorang.
    XD

    BalasPadam
  18. @mR.sYaH

    tahu takpe.
    tapi pelik sgt2 mimpi ni.
    =.=

    BalasPadam
  19. @Puteri Iqa Izyan

    dah termimpi.
    nak buat macam mana.
    adeh.
    XD

    BalasPadam
  20. @m0re chipz , m0re fuN

    hehe.
    tu pun mimpi Tun M kuar tv.
    bukan jumpa pun.
    XD

    BalasPadam
  21. @ilman hizami

    kan ?
    david teo tak nak beli mimpi ni ke ?
    haha.
    XD

    BalasPadam
  22. @Qarl

    mimpi basah sebab berpeluh lari tu.
    haha.
    XD

    BalasPadam
  23. gua baru perasan header lu.. pergh..

    BalasPadam
  24. tu tandanya mimpi akhir baligh tu

    TAHNIAH! baru remaja katanya

    hahahahaha

    BalasPadam
  25. @mr.syazwan

    ye ?
    wah.
    tak sangka baru baligh rupanya.
    =.=

    BalasPadam
  26. @..hizamirahim..
    lor.. nanti tdo.. mimpi naik roket lak tau.. sure best.. hehe :D

    BalasPadam
  27. curlass ke david teo tue...
    KRU bru ok sbb nk uat roket SEBESAR klcc tue...
    haha...
    DAVID TEO MAMPU????

    :D

    BalasPadam
  28. bukan calang2 orang boleh mimpi Tun Mahathir!:)

    heheheeee...cikgu memang org yg bertuah!:)

    BalasPadam
  29. erk
    mimpi ko memang best
    nant bile ade sambungan ko post lagi k
    nak tau gak ape jadik kat sheikh muszaphar tu

    BalasPadam
  30. fuyoo,,mimpi mcm dah retro je..ade Dokter M segala..ahaks!!

    BalasPadam
  31. @En iLham

    haha.
    baik.
    XD
    nanti aku cuba mimpi.

    BalasPadam
  32. header mantop yop...tenung lame2 sket kot2 masuk mimpi...hahaha

    nie nk tido basuh kaki,bace doa tido...nie maen redah jew....keh3

    BalasPadam
  33. ni bermakna anda kne sentiase kne ingat org disekeliling anda,, hehe

    BalasPadam
  34. Pelik sungguh mimpi ko..
    Hahaha... Aku pon nk mimpi mcm tu mlm ni..
    Tp.. Jgn mimpi Hantu sudah..
    ~lol~

    BalasPadam
  35. alaa , tergantung la mimpi nie . dah semangat dah bace tadii . hope bole sambung laaa mimpi yee (: *bole buad filem* HAHA ~

    BalasPadam
  36. Mimpi semalam? Malam ke petang? Ke lepas asar? Hehe.. :p

    BalasPadam
  37. hahahak klaka la mimpi ni..nebes la dengar cte mpi budak budak eh salah bujang bujang.

    siriyes nak guling :p haha! I was like awww :p

    BalasPadam
  38. hi boy next door,my advice to u is..ceritakan kpd org then ludah ke seblah kiri 3x like Rasulullah said (refer ustaz ye akak xbape ingat exactly)...mmg org melayu ckp mimpi mainan tido, tp dlm Islam ade juga makna disebalik mimpi2 tu....mintak dijauhkan ape yg buruk,doa ramai2 supaya negara kita selamat, okey.

    fyi,shockingly akak MIMPI gak malam tadi..... seems malaysia is in the midst of pilihanraya, counting undi but result tak keluar lagi. At the same time hong kong (tibe2 je negara ni terlibat plak)pun tgh PR, and baru je abis they just got the result. Suddenly, from m'sia I can saw 1 HK meletup.

    THEN,a bom like rocket/peluru berpandu tak tau datang dari mane menuju ke m'sia dan jatuh dekat dgn akak...akak nak lari n suruh org semua cepat lari n kat situ ade tasik i tot nak terjun tasik n siap pk lagi sempat ke x...tp akak rasa mcm berat nak lari then i wake up!

    mase bangun tido i found jantung rasa berdebar2 sgt n takut becoz am getting to the end of life, NAUZUBILLAHIMINZALIK!

    *2 days before mesir huru-hara, i dreamt of pelajar malaysia kat mesir naik kapal terbang, wic i dunno dorg nak gi mane n kenapa tibe2 mimpi cmtu. Skg kat tv tengah tengok dorang turun kapal terbang yg same dlm mimpi tu..anyway alhmdulillah dorang selamat sampai

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com