Rabu, 1 Disember 2010

Mimpi Seperti Filem Aksi Steven Spielberg



Okay. Aku mimpi best semalam. Mimpi aku dah macam filem aksi sentuhan Steven Spielberg aku rasa. Aku tak tahu nak start daripada mana sebab aku tak ingat macam mana introduction mimpi ni. Siriyes. Mana nak ingat, aku tengah tidor kot. Adeh. Takpe takpe. Aku cuba. Mula mula, Tun Mahathir bagi ucapan kat tv. Dia kata kejap lagi akan ada bom nak jatuh kat Malaysia ni. Aku macam, boleh caye ke ni ? Dasar mimpi ! Yang paling tak tahan, kenapa Tun Mahathir ? Ni zaman bila punya mimpi ? =.=


Tak lama lepas tu, aku nak gi main kat luar. Bese ah. Budak budak lagi. Eh. Bese ah. Bujang bujang lagi. Aku dah kat luar sekarang  ni. Tiba tiba, aku pandang atas. Sorry. Lakonan aku dalam mimpi ni agak kaku. Setelah aku pandang atas, aku nampak something bentuk macam roket tengah mendarat kat depan rumah aku. Saiz dia sama besar dengan KLCC ! I was like, Syeikh Muszaphar Syeikh Muszaphar Syeikh Muszaphar !!! Okay. Aku tak sempat nak menjerit sebab aku terus lari laju laju. Aku assume tu bom yang Tun Mahathir cakap dalam tv tadi. Siriyes. Aku lari tak tengok belakang dah. XB


Dah puas lari, aku berhenti kejap. Jauh jugak aku lari tapi tak penat penat. Nampak sangat mimpi. Duh. Tiba tiba, aku sedar yang aku lari sorang sorang meninggalkan ibu, ayah dan adik-adik kat rumah. Ya Allah ! First of all, aku tak beritahu dorang pasal bom tu. Second of all, aku tak ajak dorang lari laju laju. Third of all, cuma dua tu je. Aku dah sedih ni. Siriyes. Kenapa aku boleh belah macam tu je ? Okay. Fine. Aku tak nak mimpi lagi. T.T


Oh. Mimpi tu habis macam tu je. Aku pun tak pasti kenapa. Mungkin ada sekuel kot. Sila tunggu aku mimpi lagi. ^.^


potpetpotpet :  Terlebih study kot. =.=

59 ulasan:

kyoO~rEz@ berkata...

mimpi ad sequel ??menarik gilew..hu3
ala2 citer Harry Putar..hu3

Hazzy Ishak berkata...

tu la tidur tak cuci kaki

..hizamirahim.. berkata...

@kyoO~rEz@

mungkin.
tunggu dan lihat.
haha.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Hazzy Ishak

cuci la.
siap pakai losyen lagi.
adeh.
terbongkar dah.
=.=

momochan berkata...

HAHAHA mimpi apa tuh?apa motif die ntah la..tun mahathir ngn SMS pun ada sekali.HAHAHA

terigin nak jadi macam diaorang ek?ngeeee

AfiQ berkata...

hayooh!!! sgt menarik!!! wakakaka.. x saba nk tunggu sekuel cite ni!! harus box office nanti.. lalalalala.. ahahha

mR.sYaH berkata...

mgkn sebab penat sgt study tu yg termimpi2.. tpkn kdg2 best gak mimpi yg xdisangka2kn.. heheh..

AdiE berkata...

cepat TIDO BLK!
nak tau sequal die...

I n n z berkata...

jangan study dahh .
huhu ;D

kang mimpi lagi pepelik ;D

adrinaqamarina berkata...

tu terlebey study ke terlebey tdo tu. haha,

kte penah, time nak exam la, tdo sampai mimpi buku3 kejar la, ubat3 kejar pastu dye tanya soalan. haha. besok tu, soalan yang ubat tu tanya doktor tanya.

ainakhani berkata...

hahahahah !

merepek gila mimpi .
idola tun Mahathir ke ape sampai masuk masuk mimpi nie?

kahkah xD

Puteri Iqa Izyan berkata...

haha.mengarut je mimpi. :P

study2 ler ...

AiDa AzRyN berkata...

Whoa! nek roket? rugi xtumpang sekaki.. nak gak rasa nek roket.. *tetiba..
XD

Cikbelog berkata...

wah hebatnya, Tun Dr Mahathir masuk dalam mimpi dia laah..heehe

Yong Sofea berkata...

kau penat sangat study ke wei? haha!

m0re chipz , m0re fuN berkata...

dashyat giler laa mmpy tue ..
nk jgak laa dpt mmpy cm2 ..
arap2 dpt laa jmpe tun mahathir :)

ilman hizami berkata...

boley wat movie nie...
:D

Qarl berkata...

laa

hengatkan mimpi basah hahahahaha

momochan berkata...

anda ditag

http://nuovefiabe.blogspot.com/2010/12/intereting-blog-award-from-zati.html

:)

..hizamirahim.. berkata...

@momochan

haha.
tu la pasal.
hebat betul mimpi dorang.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@AfiQ

sila tunggu ye.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@mR.sYaH

tahu takpe.
tapi pelik sgt2 mimpi ni.
=.=

..hizamirahim.. berkata...

@AdiE

haha.
nanti2 la tido.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@I n n z

adeh.
tak boleh study la ni ?
XB

..hizamirahim.. berkata...

@adrinaqamarina

ye ?
wah.
mimpi jadi realiti tu.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@ainakhani

tu la pasal.
terkejut jugak.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Puteri Iqa Izyan

dah termimpi.
nak buat macam mana.
adeh.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@AiDa AzRyN

eh.
zami tak naik roket la.
=.=

..hizamirahim.. berkata...

@Cikbelog

dalam tv je pun.
XP

..hizamirahim.. berkata...

@Yong Sofea

kemungkinan besar.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@m0re chipz , m0re fuN

hehe.
tu pun mimpi Tun M kuar tv.
bukan jumpa pun.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@ilman hizami

kan ?
david teo tak nak beli mimpi ni ke ?
haha.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Qarl

mimpi basah sebab berpeluh lari tu.
haha.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@momochan

thanks a lot.
XD

hamzah ian berkata...

gua baru perasan header lu.. pergh..

mr.syazwan berkata...

tu tandanya mimpi akhir baligh tu

TAHNIAH! baru remaja katanya

hahahahaha

..hizamirahim.. berkata...

@hamzah ian

haha.
XD
baru perasan ?
sabar je ah.

..hizamirahim.. berkata...

@mr.syazwan

ye ?
wah.
tak sangka baru baligh rupanya.
=.=

Nur Shareena.. berkata...

mmg menarik mimpi nie haha

AiDa AzRyN berkata...

@..hizamirahim..
lor.. nanti tdo.. mimpi naik roket lak tau.. sure best.. hehe :D

ilman hizami berkata...

curlass ke david teo tue...
KRU bru ok sbb nk uat roket SEBESAR klcc tue...
haha...
DAVID TEO MAMPU????

:D

..hizamirahim.. berkata...

@Nur Shareena..

menarik3.
XD
sila mimpikan jugak.

..hizamirahim.. berkata...

@AiDa AzRyN

erk.
okay.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@ilman hizami

haha.
betul jugak.
=.=
adeh.

kechixx berkata...

bukan calang2 orang boleh mimpi Tun Mahathir!:)

heheheeee...cikgu memang org yg bertuah!:)

..hizamirahim.. berkata...

@kechixx

erk.
ye ?
XD

En iLham berkata...

erk
mimpi ko memang best
nant bile ade sambungan ko post lagi k
nak tau gak ape jadik kat sheikh muszaphar tu

Zaza da Niza berkata...

hahahahha..... lucu :)

queenz intan soojung berkata...

fuyoo,,mimpi mcm dah retro je..ade Dokter M segala..ahaks!!

..hizamirahim.. berkata...

@En iLham

haha.
baik.
XD
nanti aku cuba mimpi.

..hizamirahim.. berkata...

@Zaza da Niza

ngeee...
XD

..hizamirahim.. berkata...

@queenz intan soojung

tahu takpe.
agak menakutkan.
=.=

Rara Farah berkata...

header mantop yop...tenung lame2 sket kot2 masuk mimpi...hahaha

nie nk tido basuh kaki,bace doa tido...nie maen redah jew....keh3

Fariq berkata...

ni bermakna anda kne sentiase kne ingat org disekeliling anda,, hehe

HairiAks berkata...

Pelik sungguh mimpi ko..
Hahaha... Aku pon nk mimpi mcm tu mlm ni..
Tp.. Jgn mimpi Hantu sudah..
~lol~

f a r a h a i n berkata...

alaa , tergantung la mimpi nie . dah semangat dah bace tadii . hope bole sambung laaa mimpi yee (: *bole buad filem* HAHA ~

FarhanaDr berkata...

Mimpi semalam? Malam ke petang? Ke lepas asar? Hehe.. :p

SnowladieS berkata...

hahahak klaka la mimpi ni..nebes la dengar cte mpi budak budak eh salah bujang bujang.

siriyes nak guling :p haha! I was like awww :p

fakaSha berkata...

hi boy next door,my advice to u is..ceritakan kpd org then ludah ke seblah kiri 3x like Rasulullah said (refer ustaz ye akak xbape ingat exactly)...mmg org melayu ckp mimpi mainan tido, tp dlm Islam ade juga makna disebalik mimpi2 tu....mintak dijauhkan ape yg buruk,doa ramai2 supaya negara kita selamat, okey.

fyi,shockingly akak MIMPI gak malam tadi..... seems malaysia is in the midst of pilihanraya, counting undi but result tak keluar lagi. At the same time hong kong (tibe2 je negara ni terlibat plak)pun tgh PR, and baru je abis they just got the result. Suddenly, from m'sia I can saw 1 HK meletup.

THEN,a bom like rocket/peluru berpandu tak tau datang dari mane menuju ke m'sia dan jatuh dekat dgn akak...akak nak lari n suruh org semua cepat lari n kat situ ade tasik i tot nak terjun tasik n siap pk lagi sempat ke x...tp akak rasa mcm berat nak lari then i wake up!

mase bangun tido i found jantung rasa berdebar2 sgt n takut becoz am getting to the end of life, NAUZUBILLAHIMINZALIK!

*2 days before mesir huru-hara, i dreamt of pelajar malaysia kat mesir naik kapal terbang, wic i dunno dorg nak gi mane n kenapa tibe2 mimpi cmtu. Skg kat tv tengah tengok dorang turun kapal terbang yg same dlm mimpi tu..anyway alhmdulillah dorang selamat sampai

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com