Selasa, 28 Disember 2010

Goreng Keropok Sampai Mengidam Isteri Yang Pandai Memasak ?

Aku goreng keropok tadi. Ibu suruh tolong goreng kejap. Nak tak nak, aku goreng ah. Kata nak masuk syurga kan? Syurga terletak di bawah telapak kaki siapa? Siapa? Tak dengar la. Kuat sikit boleh? Dah macam artis tanya tanya apa khabar? dah makan ke belom? sihat tak? masa kat konsert. Okay. Syurga terletak di bawah telapak kaki?  Ibu? Betul tu. Pandai betol korang. Mesti minom susu cap gantung kan? Erk. Maksud aku, susu ibu. =.=


Goreng punya goreng, aku pelik kenapa keropok keropok gorengan aku kaler coklat coklat. Oh. Hampir hangus rupanye. Kalau aku meneruskan penggorengan, aku meyakini bahawasanye satu bekas tu bakal penoh dengan keropok keropok hangus. Dan siapa nak makan? Korang mungkin? Tak pasal pasal servis bertukar tangan lepas tu. Ibu terus kata ketepi ketepi biar ibu ganti. So, aku tak jadi nak terus memasak. Ibu pulak sambong perjuangan aku di medan permasakan. Adeh. Mati ah kalau cikgu bahasa aku baca blog ni. Ampon cikgu. ;)




Siapa nak dengan budak lelaki yang tak pandai memasak ni? Goreng keropok pun tak lepas. Kesian. Harap harap ada budak perempuan yang pandai memasak sudi bersama dengan budak lelaki yang tak pandai memasak ni. Cehhh ... Ayat tak boleh belah. Lantak ah. Aku ada update status pasal ni. Tak sangka ramai orang bagi maklum balas, termasuk la ibu !!! @.@





potpetpotpet : Bila nak kahwin? 

40 ulasan:

anis razali berkata...

muka u babyface kot :)

iszieylyanziy berkata...

haha,,lawak3x...smpi cm tu skali,,ngee

Siti Nadzirah Zakariah berkata...

zami..need yr help now..:'(
cam me nk wat nih? blog iera jadi buruk..nape blog post uw boleh jadi 2 lak ek? tulung tulung..:'(

Qarl berkata...

itu pun xreti zami

so sad so sad haha

Admiral Hafiz berkata...

Aku pn x reti bab masak2 ni

xper2
harap2 nnti org rumah jenis yg terer masak



Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

adrinaqamarina berkata...

ne ibu sayang ni~

bagus anak ibu ne~~~

haha

AfiQ berkata...

hahahaha.. sabo zami.. kene berguru ko ni.. hahaha

Puteri Iqa Izyan berkata...

hahaha.habeslah zami..
kne belajar nih. :P

Eazy Izzuddin berkata...

xpe...
pasni boleh cuba gorang lagi hehe
xD

Shag berkata...

LMAO~

Hampir hangus tak apa. Adik Shag gorang kompem ada hangus! Kiki :P

Shag plan kawin 2019. Meh datang! Muahaha. Calon tak ada, jauh berangan!

cancerGreen berkata...

kesian keropok tu..hehe:D
tapi keropok yg digoreng hangus pon sedap jgk pe..sy selalu buat^_^

Ery Farieha berkata...

kehkehkeh. org kdg2 cmtu gak
x dpt bajet bila dah goreng
terhangus gak :P

mr.syazwan berkata...

goreng popok x pandai ye

goreng ayat dialah juara

=_=

DanieL AdiE berkata...

zami, i bole bukak kelas masak nie utk blogher2 mcm u n Qarl..hehhe

Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/giveaway-eqbalzack-serba-satu.html

FarhanaDr berkata...

Hahahahahahahahaha.. Zami dah jangkit penyakit dari saye.. Lalala.. :p

AiDa AzRyN berkata...

goreng sampai hangus?hang dok hengat sape,sampai goreng kopok pun hangus.. XD

Judiene berkata...

Ni goreng telus pass tak ni??
Hahaha.

Izyanti berkata...

hampir hangus je baru, belom hangus lagi. hehe. :P

Epul Azimi berkata...

takpe bro slow2 blajar,lama2 makin pandai la ye.dh pandai so dh bleh kawin la yek.hehhee

mR.sYaH berkata...

meh nak ajr masak.. hahah...

nnt letak syarat isteri mesti pandai goreng keropok.. klu xjumpa suruh mak cari.. hahah.. camner idea? leh pakai? ahahh..

cimut munniey :) berkata...

angkat tgn nak jadi calon MUAHAHA

Nisa A. berkata...

ehemmm3~
saya.. pandai masak!
hehehe
alamak! terrrrr-promote siri lak.
ahahahhaa~

ADfeez berkata...

ah... xpe... x pandai mask xpe.. blh beli dengan separuh harga... ekekekek :P

Mr. Swift berkata...

Heyy polo awak!
Nanti free bosan ke datang jenguk blog saya tau.

My Latest Entry - http://negative46.blogspot.com/2010/12/siape-nak-tukar-linkbanner.html

Yunie Ayunie berkata...

gud2..ikot ckp ibu...
tros an usaha anda..

little ain berkata...

good luck searching then.

kembatolo™ berkata...

aku pon tak penah gorang sampai hangus..
gila lah ko ni zami.. hahaha

Mra Mastura berkata...

leks la.. lepas ni mesti pandai goreng kopok tu..jgn lelame sgt..myak jgn panas sgt.. etc etc... zami pn kene bljar masak la..~ t bini penat ke ape ke, leh tlg.kan kan.XD

*masih lg belajar memasak..

sile cepat kahwin, saye mahu kad jemputan! hehe.. goodluck searching for wifey!~

momochan berkata...

habisla zami tak pandai masak...ayookkk tak tahu..hehhe

athiea berkata...

tu tak buat keropok lagi..



kawen dgn org tganu anak pmbuat kropok terkenal..



hbis la lu bglumang dgn kropok.huhuuh

::FAIZ FARISH:: berkata...

hahaha... ni iklan ke? nanti aku tanya anak makcik Jijah... dia nak tak... hehe

Cz Aina berkata...

try masak maggi..
klu lepas ok la tu..
kohkohkoh..

ainakhani berkata...

hizami, ppuan skang suka laki pandai masak tau. baik blaja.. wakakka xD

KHAIRIYAH ZULKIFLEI berkata...

saya pandai memasak ! cett ! promote ~ goreng keropok pown ta boleh ? haha. sila nanges sekarang .

nama.aku.lynn berkata...

dah smpai seru n ckup sgala bagai,sila lah kahwin..hahhaha..p/s:nk kawin,jmput blogger satu msia..kompem meriah!haha~

aliesha kirana berkata...

owh putih melepaknye gmbo..jambu gitu..auww..haahah..relaks ah..muda lg..heeheh..cari duit dl..pastu cari bini..okeh?heheeh~

Anna Boleyn berkata...

hye hye hye..

x smpat nk kenal masa big gath hr ahad hr tu ekk.. :)

eh btyw, jom tengok..hana ada link kan awak dlm entry hana :)

http://www.hanalovenest.com/2010/12/big-gathering-at-ts-link-mereka-yang.html

m0re chipz , m0re fuN berkata...

sye pndai msak air jer ..
ngahaha *hampeh tol =,="


tp msak air ker jerang air ??
kopius2 niyhh :))

ciput berkata...

booked chef wan jadi bibik anda.HAHAHA

Aqilah Hashim berkata...

ade jugak org mcm nie erk . takpe pengalaman tuu .

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com