Selasa, 28 Disember 2010

Goreng Keropok Sampai Mengidam Isteri Yang Pandai Memasak ?

Aku goreng keropok tadi. Ibu suruh tolong goreng kejap. Nak tak nak, aku goreng ah. Kata nak masuk syurga kan? Syurga terletak di bawah telapak kaki siapa? Siapa? Tak dengar la. Kuat sikit boleh? Dah macam artis tanya tanya apa khabar? dah makan ke belom? sihat tak? masa kat konsert. Okay. Syurga terletak di bawah telapak kaki?  Ibu? Betul tu. Pandai betol korang. Mesti minom susu cap gantung kan? Erk. Maksud aku, susu ibu. =.=


Goreng punya goreng, aku pelik kenapa keropok keropok gorengan aku kaler coklat coklat. Oh. Hampir hangus rupanye. Kalau aku meneruskan penggorengan, aku meyakini bahawasanye satu bekas tu bakal penoh dengan keropok keropok hangus. Dan siapa nak makan? Korang mungkin? Tak pasal pasal servis bertukar tangan lepas tu. Ibu terus kata ketepi ketepi biar ibu ganti. So, aku tak jadi nak terus memasak. Ibu pulak sambong perjuangan aku di medan permasakan. Adeh. Mati ah kalau cikgu bahasa aku baca blog ni. Ampon cikgu. ;)




Siapa nak dengan budak lelaki yang tak pandai memasak ni? Goreng keropok pun tak lepas. Kesian. Harap harap ada budak perempuan yang pandai memasak sudi bersama dengan budak lelaki yang tak pandai memasak ni. Cehhh ... Ayat tak boleh belah. Lantak ah. Aku ada update status pasal ni. Tak sangka ramai orang bagi maklum balas, termasuk la ibu !!! @.@





potpetpotpet : Bila nak kahwin? 

40 ulasan:

  1. haha,,lawak3x...smpi cm tu skali,,ngee

    BalasPadam
  2. zami..need yr help now..:'(
    cam me nk wat nih? blog iera jadi buruk..nape blog post uw boleh jadi 2 lak ek? tulung tulung..:'(

    BalasPadam
  3. itu pun xreti zami

    so sad so sad haha

    BalasPadam
  4. Aku pn x reti bab masak2 ni

    xper2
    harap2 nnti org rumah jenis yg terer masak



    Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

    BalasPadam
  5. ne ibu sayang ni~

    bagus anak ibu ne~~~

    haha

    BalasPadam
  6. hahahaha.. sabo zami.. kene berguru ko ni.. hahaha

    BalasPadam
  7. hahaha.habeslah zami..
    kne belajar nih. :P

    BalasPadam
  8. xpe...
    pasni boleh cuba gorang lagi hehe
    xD

    BalasPadam
  9. LMAO~

    Hampir hangus tak apa. Adik Shag gorang kompem ada hangus! Kiki :P

    Shag plan kawin 2019. Meh datang! Muahaha. Calon tak ada, jauh berangan!

    BalasPadam
  10. kesian keropok tu..hehe:D
    tapi keropok yg digoreng hangus pon sedap jgk pe..sy selalu buat^_^

    BalasPadam
  11. kehkehkeh. org kdg2 cmtu gak
    x dpt bajet bila dah goreng
    terhangus gak :P

    BalasPadam
  12. goreng popok x pandai ye

    goreng ayat dialah juara

    =_=

    BalasPadam
  13. zami, i bole bukak kelas masak nie utk blogher2 mcm u n Qarl..hehhe

    Latest Entry:
    http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/giveaway-eqbalzack-serba-satu.html

    BalasPadam
  14. Hahahahahahahahaha.. Zami dah jangkit penyakit dari saye.. Lalala.. :p

    BalasPadam
  15. goreng sampai hangus?hang dok hengat sape,sampai goreng kopok pun hangus.. XD

    BalasPadam
  16. Ni goreng telus pass tak ni??
    Hahaha.

    BalasPadam
  17. hampir hangus je baru, belom hangus lagi. hehe. :P

    BalasPadam
  18. takpe bro slow2 blajar,lama2 makin pandai la ye.dh pandai so dh bleh kawin la yek.hehhee

    BalasPadam
  19. meh nak ajr masak.. hahah...

    nnt letak syarat isteri mesti pandai goreng keropok.. klu xjumpa suruh mak cari.. hahah.. camner idea? leh pakai? ahahh..

    BalasPadam
  20. angkat tgn nak jadi calon MUAHAHA

    BalasPadam
  21. ehemmm3~
    saya.. pandai masak!
    hehehe
    alamak! terrrrr-promote siri lak.
    ahahahhaa~

    BalasPadam
  22. ah... xpe... x pandai mask xpe.. blh beli dengan separuh harga... ekekekek :P

    BalasPadam
  23. Heyy polo awak!
    Nanti free bosan ke datang jenguk blog saya tau.

    My Latest Entry - http://negative46.blogspot.com/2010/12/siape-nak-tukar-linkbanner.html

    BalasPadam
  24. gud2..ikot ckp ibu...
    tros an usaha anda..

    BalasPadam
  25. good luck searching then.

    BalasPadam
  26. aku pon tak penah gorang sampai hangus..
    gila lah ko ni zami.. hahaha

    BalasPadam
  27. leks la.. lepas ni mesti pandai goreng kopok tu..jgn lelame sgt..myak jgn panas sgt.. etc etc... zami pn kene bljar masak la..~ t bini penat ke ape ke, leh tlg.kan kan.XD

    *masih lg belajar memasak..

    sile cepat kahwin, saye mahu kad jemputan! hehe.. goodluck searching for wifey!~

    BalasPadam
  28. habisla zami tak pandai masak...ayookkk tak tahu..hehhe

    BalasPadam
  29. tu tak buat keropok lagi..



    kawen dgn org tganu anak pmbuat kropok terkenal..



    hbis la lu bglumang dgn kropok.huhuuh

    BalasPadam
  30. hahaha... ni iklan ke? nanti aku tanya anak makcik Jijah... dia nak tak... hehe

    BalasPadam
  31. try masak maggi..
    klu lepas ok la tu..
    kohkohkoh..

    BalasPadam
  32. hizami, ppuan skang suka laki pandai masak tau. baik blaja.. wakakka xD

    BalasPadam
  33. saya pandai memasak ! cett ! promote ~ goreng keropok pown ta boleh ? haha. sila nanges sekarang .

    BalasPadam
  34. dah smpai seru n ckup sgala bagai,sila lah kahwin..hahhaha..p/s:nk kawin,jmput blogger satu msia..kompem meriah!haha~

    BalasPadam
  35. owh putih melepaknye gmbo..jambu gitu..auww..haahah..relaks ah..muda lg..heeheh..cari duit dl..pastu cari bini..okeh?heheeh~

    BalasPadam
  36. hye hye hye..

    x smpat nk kenal masa big gath hr ahad hr tu ekk.. :)

    eh btyw, jom tengok..hana ada link kan awak dlm entry hana :)

    http://www.hanalovenest.com/2010/12/big-gathering-at-ts-link-mereka-yang.html

    BalasPadam
  37. sye pndai msak air jer ..
    ngahaha *hampeh tol =,="


    tp msak air ker jerang air ??
    kopius2 niyhh :))

    BalasPadam
  38. booked chef wan jadi bibik anda.HAHAHA

    BalasPadam
  39. ade jugak org mcm nie erk . takpe pengalaman tuu .

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com