Rabu, 1 Disember 2010

Budak Lelaki Sebelah Pintu Terima Anugerah Blog Menarik


Aku dapat award lagi. Kali ni daripada momochan. Thanks a lot dear. Tak pasal pasal aku dapat Anugerah Blog Menarik atau Interesting Blog Award. Macam tak berapa nak interesting pun blog ni. Biasa biasa je aku tengok. Eh. Aku sorang je yang boleh carut blog ni. Kau tak dibenarkan sama sekali. XB


Nama blog anda dan kenapa anda letak nama itu ?

Budak Lelaki Sebelah Pintu. Aku letak sebab bajet kewl. Puas hati kau ? Tibe tibe emo. Aku pun tak tahu kenapa. =.=


URL blog anda dan dari mana datangnya idea itu ?

Aku guna www.budaklelaki.com sebagai URL blog ni. Terang terang sesuai dengan nama blog aku kan ? Takkan aku nak letak www.xxx.yyy.zzz.com kot ? Sekali lagi tibe tibe emo. =.=


Apakah kaedah dalam penulisan blog anda ?

Aku pun tak pasti. Tapi kaedah dalam penulisan blog ni lebih kepada macam cakap sorang sorang. Siriyes. Kau tak perasan ke aku tengah cakap sorang sorang sekarang ni ? XB


Apa perasaan anda bila tengok blog orang cantik dan menarik sedangkan blog anda tidak (kadang-kadang blog sendiri menarik tetapi merendah diri) ?

Bila tengok blog orang yang cantik dan menarik ni, aku cedok ah sikit sikit idea mana yang boleh. Bak kata omputeh, learn from the best. Bak kata nenek aku, apo kono eh jang ? Boleh ? Apa yang penting, bukan copy paste ah. Tu memang kes nak kena penelempang, iaitu penerajang sambil sambil melempang.


Bilakah blog anda diwujudkan ?

Setelah aku gi dashboard lepas tu klik view profile, aku ternampak bahawasanya aku bertukar menjadi blogger sejak February 2009. Tapi entri pertama aku pada May 23, 2009. Apahal sampai dekat empat bulan tak taip taip entri ? Adakah entri pertama aku mengambil masa selama hampir empat bulan untuk disiapkan ? Nak tengok entri pertama aku yang lawak habis akibat tak berapa nak matang lagi masa tu ? Banyak pulak soalan tertaip. Adeh. Sila klik di sini. Sungguh mengelakarkan. Buruk betul gaya bahasa aku masa tu. Bese ah. Zaman mula mula aku baru nak belajar blogging. ^.^


Siapa orang pertama yang tahu dan menjadi first follower anda ?

Tak ingat pulak. Tapi, antara pengkomen terawal ialah Hafiz. Secara automatiknya, dia tergolong dalam kelompok follower terawal blog ni. Hehe. Frankly, aku tak tahu siapa first follower blog ni. Aku ni mudah lupa. Dah nama pun melayu. =.=



potpetpotpet : Gelak gelak gemok bila baca entri entri dulu. Lawak sampai boleh memudaratkan kesihatan. Eh. Bukan lawak sebab lawak. Tapi lawak sebab tak lawak. Siriyes. T.T

34 ulasan:

  1. Hahaha..
    Melayu mudah lupa..
    Bak Kata TUN M..
    Aku pon sama x ingt sape follower yg ptama.. Ngee...

    BalasPadam
  2. @HairiAks

    tahu takpe.
    macam mana nak ingat ?
    makan megi byk sgt.
    =.=

    BalasPadam
  3. wow byk awards

    setanding tok ti kan?

    hahah

    btw, all d best exam friday ni

    motif wish awal2? haha

    BalasPadam
  4. hik3...
    apehal emo je?byk sgt stdy? :P

    da tgk entri lame.. hehehe :P

    BalasPadam
  5. memang INTERESTING pun blog ni...

    (wei ku puji tu wei) haha

    start 2009 tapi da HEBAT.. OK FINE

    hek3..

    ^_^

    BalasPadam
  6. samasama.
    HAHHAA sebab blog menariklah dapat award zzzzz T__T
    nway keep it up yae

    BalasPadam
  7. @Qarl

    haha.
    thanks qarl.
    takde ah sampai macam tok ti.
    melampau tu.
    XB

    BalasPadam
  8. @mr.syazwan

    haha.
    alhamdulillah.
    rezeki.
    cewahhh.
    XD

    BalasPadam
  9. @..hizamirahim..

    haaa. da bace 1st n3 dye
    jap jap nAk tir00o..
    yang penting 0 dye tu 0 bukan o..
    lalala~

    ^^ best ah tu dapat award. hehe.

    BalasPadam
  10. @mRa amira

    tahu takpe.
    zami tak guna O.
    zami guna 0 = kosong@sifar.
    =.=

    BalasPadam
  11. kann innz dah pesan , jangan study dahh .
    kann dahh emo emo .
    HAHA ! ;D

    BalasPadam
  12. Aku ni pelupa.. Dah nama pun melayu.. Keh keh keh.. Melayu mudah lupa.. :p

    Zami dan budak lelaki sebelah pintu memang menarik tertarik kau memang da bomb.. ;)

    BalasPadam
  13. nak tanya lagi, knapa sebelah pintu lak? haha

    BalasPadam
  14. @asyfiqaz

    oh.
    sebab bukan sebelah tingkap.
    boleh ?
    XB

    BalasPadam
  15. blog U mmg layak sbb mmg menarik...
    TAHNIAH!!

    Latest Entry:
    http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/beginning-of-jimba.html

    BalasPadam
  16. @LORD ZARA 札拉

    haha.
    comel ?
    adeh.
    i'll take that as a compliment.
    XD

    BalasPadam
  17. hahah..dulu2 bro..mna da sama mcm blogging skang..dh advance la konon..wueksss.hahah

    BalasPadam
  18. hahaha,,jawapan yg sungguh mencuit ati,,

    BalasPadam
  19. zami ni memang lawak.
    siriyes :D

    BalasPadam
  20. blog ko memang best pun
    kalau tak takdenye aku nak datang hari2 baca entri kat sini
    huahua
    tahniah
    keep it up

    BalasPadam
  21. wah, memang blog ko deserve dapat award ni jami, caya lah

    BalasPadam
  22. melayu mudah lupe..so, kene makan raisin byk2..hehe

    BalasPadam
  23. hahaha zami amek masa 4 bulan tuh nak tulis 1st entry, biasa laa. zami kan cikgu,maybe zami nak check2 dlu tatabahasa dia cmna kan ? agagaga xD

    BalasPadam
  24. entry2 smua klakr giler..
    serious cam ckp sorang2 an.^_^
    hari2 sure nk bce entry2 awk..

    keep it up!!

    BalasPadam
  25. nabila : betul uh..sume entry klakar2 :P

    BalasPadam
  26. Hmn... follower pertama... Sape ek? Huhu.. Ingat la.. Dhiya Fariza. Blogger femes tu follow blog kita. Masa tu macam tak caya. Dah tu, dia femes kut. Tp dia la first follower kita. Tu pun lepas dah setahun blogging baru dapat follower. Hahaha.. Gelakkan diri sendiri. Ades!

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com