Selasa, 7 Disember 2010

Bila Nyanyi Dapat Flat, Bila Study Dapat 4 Flat ?



Aku busy gile dengan latihan vokal minggu ni. Start 9am sampai 11pm. Gile ah. Ni pun curi curi masa sikit nak update. Tak larat dol. Next week aku dah kena gerak gi UniMAP. Adeh. Jauh tu ... Ada MAKUM (Majlis Kebudayaan Universiti Universiti Malaysia) kat sana. Dan aku join sebagai back up singer je pun. Erk. Perlu diingatkan bahawasanya back up singer ni sangat sangat penting okay. Kalau takde back up singer macam aku ni, mesti tak best suara solo tu. Siriyes aku tipu. Haha. Lagipun, tu je yang aku mampu. T.T


Eh. For your information, barisan back up singer terdiri daripada tiga budak lelaki dan tiga budak perempuan. So, dua budak lelaki tu merupakan penyanyi nasyid kat UPSI. Aku sorang je penyanyi jamban ! Adeh. Terang terang la suara dorang sodap lomak berkerimmm. Aku ? Asyik asyik flat asyik asyik flat. Sedih betul. Sila padan dengan muka sendiri. Siapa suruh gedik gedik nak join menatang ni kalau dah tahu suara tu ala ala je ? Erk. Okay. Fine. Aku join menatang ni lepas salah sorang daripada budak lelaki tu ajak. Dia siap kata bila lagi nak merasa benda benda macam ni. Ni pun dah semester terakhir kat UPSI ni. Tak pasal pasal aku senang senang je boleh tergoda. Haiyak. Goyah betul iman di dada ni. =.=


Dah la. Kalau ikut hati, nak lari balik rumah sekarang. Haha. Malu weh. Kalau suara aku sodap macam Maher Zain, aku tak kisah. Ni suara macam bayi tenuk yang sakit perut, pulak tu, tak sempat nak sapu dengan minyak yu yi cap limau. Okay. Fine. Tak kelakar. Aku benci kau. =.= 



potpetpotpet : As a conclusion, aku tak pernah dapat 4 flat. Sekian.

41 ulasan:

mRa amira berkata...

bz nye
=.=
chaiyok2!!
jage suara okay ^^

xpernah dgr pn sore zami nyanyi
hehe see u there XP

Ery Farieha berkata...

wow.
artis
hihihihih

ilman hizami berkata...

nyani lgu ape???
:D

Nisa A. berkata...

ala zami.. dun worry mesti oke nye.
hehehe

xpe xpe
nnt kita duet ye, kita sama2 la flat hahaha
:P

cutenote berkata...

Jangan lupa rakam boleh dengar pasti fopular lepas ni ala-ala justin bieber ke haha :D

Nurul Hani berkata...

waauu!
hahahah
berusaha la, don't give up.
peace! >.<"

Nur berkata...

pergh....nyanyi plk da..

AfiQ berkata...

hoyeh!! suara sedap ropenye!!! BEST OF LUCK!!! =)

nizam berkata...

bace bismillah dluw nanti before start your singing as a buck up singer...dont worry,sye dluw buat persembahan sorang2 je dluw,cuak jugak...hahaha,apa pun jgn takut ok

niamoody berkata...

kau bagi benchmark maher zain, mane mampu,haha..alif aziz ok laa, leh kot kejar lagi,haha

momochan berkata...

masa nyanyi tu ada tak dengar bunyi guruh ke?HAHA

Qarl berkata...

tipu sgt sore xsedap..

haha

i dh dgr byk lagu u nyanyi ok! haha

tipu gak x peah dpt 4 flat...

3 sem 4 flat kan?

lariiikkkkk

Fariq berkata...

jgn lupe record nyanyian flat mu itu.. wakakakaka

zikeryhassan berkata...

kau miming sudah la. orang xdengar suara kau tu nanti. ahaha

AISHA SAAD berkata...

pedulik haper kan kalo sore tak sedap pon? asal dpt nyanyi....... HAHAHA!

chayok2 mann!

kimi berkata...

lagu rarararara

abdul rasyid..... berkata...

suare flat!! hahaha...pelik kan sore flat

kechixx berkata...

klaka gile entry cikgu nie:)

FarhanaDr berkata...

Alaaaa.. Kate suare macam afgan.. Kan kan??? Hehehehe.. :p

Syima Syaz berkata...

entry ni kelakar....hahahaha...

suka baca....

h.a.n.g.g.o.k.b.a.s.i berkata...

cayok! blehnye 4 flat tuh.. hohoh..!

chittysarah berkata...

semoga menyumbangkan lagu dengan berjaya!eh jangan salah paham,memberi sumbangan kepada lagu..

lallala~~
semoga berjaya~~
tuk dapatkan 4flat jugak~~

Asrol Mania berkata...

Hahaha... mana la tau kot2 1 ari nanti leh jd cm tomok.. hahaha..


Nak dapat lebih kenalan blog?
Naikkan trafik blog?
Iklankan blog?
Asrol Mania sediakan blog exchange
Jom Sertai Saya Sayang Blog Saya

Puteri Iqa Izyan berkata...

hahaha.sian betul :P

btw,gudluck :D

♥ Roshazzy Shag ♥ berkata...

Patutnya rekod time prektis. Meh kitorang kat sini judges suara ada bagus atau tarak :P

Aidy Shahiezad berkata...

nk jd lead singer, kna la jd backup singer dulu... tue style artis dulu2 la.. tp, kalo skrg tk sbr, boleh terus masuk af je..

neway, aku suka kt jaket ko nie la.. ko beli mane ek ??

------------------
my new latest entry:-

Life in Letters...
http://aidyshahiezad.blogspot.com

adrinaqamarina berkata...

zami, cepat upload video, nak dengar suara lemak berkrim tu.!

AdiE berkata...

nyanyi x perlu bersuah pyh nak dptkn FLAT..
study, terberak nak dptkn 4flat!

http://danieldeadie.blogspot.com/2010/12/we-love-u-mom.html

IRAH HAJERAH AZMAN berkata...

first cuti x busy dengan aktiviti dari unit kebudayaan. oh.itu lagi tragis :(

EIPUL berkata...

haha, aku ngan paan ngan riddy pun penah jadik penyanyi koir dulu time event kat upm, penat ok nak belajar vokal.

choy

kasih berkata...

unimap, perlis?

hehe. ada peluang tengok zami pecahkan speaker ni! :D

hans berkata...

hahahaha
xper lah
4 flat ker tak pun janji berjaya sudah

wah,penyanyi ko yer sekarang
artis artis
heheheeh

P/S : Kisah Dongeng Telefon Awam Dan Telefon Bimbit

Izyanti berkata...

aku pon xpenah dapat 4flat, camne ni ? haha. artis lah kau sekarang. ahaha, :DD

mr.syazwan berkata...

walaupun kamu back up singa eh slh2 singer...

pakaian kamu mesti kena lebih UP dr vokalist wokeh!(pakai jaket coklat...haha)

kasi dia sentap n tergugat silap2 time pertandingan kamu vokalist nyeee haha

so get well prepare part vokalist sekali ye..


hahahahaha

GUD LUCK BRO! ^_^

ainakhani berkata...

bro kalau suara macam maher zain takdelah jadi backup singer !
btw, buat betul2 lah nanti dapat 4flat ! chayok !

SyahmiFikri berkata...

wah2.. bz btoll..
sedap per.. test sket nyanyi.. peh nie leh la bg undangan kan.. lalaa

dir...antologi hidup apple sepi... berkata...

hey..welcome to unimap...nnti boleh la kita jumpa na...hahah..boria ka band? heheh...boleh tangkap pic skali dgn budak lelaki sebelah pintu~..hahaha..syok2

queenz intan soojung berkata...

fuyoo..baek2 jgn sampai kilat sabung menyabung...ahaks!!

::FAIZ FARISH:: berkata...

Good Luck

aliesha kirana berkata...

hahaaha..jgn ujan sudah..teheee~~~

ardinihumaira berkata...

samalah dni pon tak penah dapat 4 flat huuuuuuuu

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com