Ahad, 21 November 2010

Tips | Study For Final Exam



Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Halo halo. Aku tahu lu mesti tanya mana pergi rambut aku yang semulajadi lawo lagi panjang tuh. Haha. Aku dah gunting ah kasi pendek. Fuhhh ... Rasa ringan pulak sekarang ni. Ada jugak rasa macam kepala ni sedang berbogel ! Adeh. Aku gunting ni bukan saja saja nak bagi salon tu kaya raya, ni aku nak ambil mood exam ah. Lu tahu tak aku kena jawab exam mulai 25 November 2010 ni ? Okay. Sekarang lu dah tahu sebab aku dah terberitahu. Faham faham sudehhh ...


Therefore, aku nak kongsi tips how to study for final exam. Tips ni sesuai diaplikasikan oleh sesiapa sahaja, di mana jua dan pada bila bila masa. Cehhh ... Walaupun aku tak pernah dapat dean list, aku nak kongsi tips ni jugak. Tak kireee !!! Haha. Jom belasah !!!
  • Sila ulangkaji semua homeworks, tests, quizzes or even past years questions. Kadang kadang, lu boleh jumpa soalan soalan yang sama dalam final exam. Ni kes malas nak buat soalan soalan baru ah ni. Siriyes !
  • Sila buat jadual belajar. Lu jangan gedik gedik nak study semua paper sekali. Lu ingat lu Albert Einstein ? Kalau boleh, satu jam lu study, satu jam lu berehat atau lu buat aktiviti lain.
  • Sila berehat dengan secukupnya. Kalau lu letih masa jawab final exam, habis ah lu ! Okay ? Kalau lu takut letih sangat, lu berehat je, tak payah study. Haha.
  • Sila potong rambut sependek yang boleh. Kalau botak lagi bagus. Secara hipotesisnya, semakin sikit rambut kat kepala, semakin senang otak menyerap ilmu. Harap maklum.


potpetpotpet : Aku nak minta maaf kalau ada salah dan silap yang aku terbuat, tak kira ah sengaja ke tak sengaja ke. Peace ! XD

72 ulasan:

  1. Gud luck bro...
    tips yg sgt bgus,,
    sok wa de 2 papers,,

    BalasPadam
  2. @Fariq

    haha.
    really ?
    sama2 ah goodluck.
    XD

    BalasPadam
  3. wah
    chaiyok2!

    BalasPadam
  4. zami delete balik yg zami balas komen tadi~ =_=

    BalasPadam
  5. hohoho..botak bgs.ringan je pale.senang nk sumbat apa2 yg patot utk exm..
    huhu..

    good luck zami! :D

    BalasPadam
  6. d very best of luck!

    xde maknenya sume tips tu pakcik

    at d end of the day, mlm sebelum exam baru study.

    lg best if ade paper kul 11 pg, kul 8 pg la bru study.....

    chill n njoy!

    actually, supposed to be at no.1 :

    b4 exam, mintak byk2 supaya parents doakan berjaya. percayalah! Qarl amalkan dr dulu lg. hehe. solat jugekssss!

    potong rmbut eh? kata nak simpan pjg2 cm rapunzel hehe

    BalasPadam
  7. @Qarl

    haha.
    baikkk.
    oh.
    potong rambut sebab tak dapat pergi tengok rapunzel.
    adeh.
    =.=

    BalasPadam
  8. innz pun nanti bile nk exam , kene botak ah ni eh ?
    hahah xD

    dah macam askar plak zami rambut pendek ceni ;p

    BalasPadam
  9. @I n n z

    feeling askar je lebih.
    XD
    haha.

    BalasPadam
  10. Alaa. Nak korbankan rambut tu yang sayang habis! Tunggu 2 tahun kot nak panjang :P

    All the best!! :D

    BalasPadam
  11. Aku dah habis exam baru nak bagitau tips2 segala -.-

    BalasPadam
  12. ala
    esok aku dh last paper
    bru nk bg tips
    haha
    nway gud luck k


    Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

    BalasPadam
  13. all the best ! but tadi baru last paper . tak sempat nak guna tips2 ni . haha

    BalasPadam
  14. tips untok lelakian aje kan? kekeke

    p/s: tgl 1 paper je ag.
    balek dulu.
    babai............. :P

    BalasPadam
  15. haha, mra da potong rambut dulu XP
    goodluck lagi..(bape kali wish dye nii tau =.=")

    >.< happy study!
    tapi xbest,sbb zami habis xm dulu dari mra. ish! >.<

    BalasPadam
  16. .rehat secukupnya = tido.
    haha

    BalasPadam
  17. @asphaq

    haha.
    awat tak mintak awai2 ?
    XD

    BalasPadam
  18. @Admiral Hafiz

    sempat lagi kalau nak guna sekarang.
    haha.
    XD

    BalasPadam
  19. @mellow

    alaaa ...
    rugi ah kalau tak dapat guna tips hebat ni.
    =.=

    BalasPadam
  20. @NuR 'aQiLaH

    unisex.
    semua jantina boleh guna.
    haha.
    XD

    BalasPadam
  21. @mRa amira

    takpe2.
    insyaAllah, ulang byk2 kali, boleh jadi luck.
    XD

    BalasPadam
  22. @zamdayz

    tido = rehat terlebih sudah.
    haha.
    XD

    BalasPadam
  23. haha tu lah pasal . patot laa payah gila je nak jawab paper tadi .

    BalasPadam
  24. @mellow

    kan ?
    tu ah.
    takpe ah.
    anggap je takde rezeki.
    okay ?
    =.=

    BalasPadam
  25. wahh dasyhat hipotesis..hahaa lps neh sume nak g exam sume rmbt pndek ahh..haha gudluck!

    BalasPadam
  26. kahkah! baru nak exam ke bro ??
    all the best lah !

    BalasPadam
  27. WAH!! 1 pon i x gune zami tips u tu...

    hahaha...

    BEST OF LUCK n plz cepat blk melaka ye...

    Latest Entry:
    http://danieldeadie.blogspot.com/2010/11/rindu-sangat.html

    BalasPadam
  28. gud luck yo...

    nak final nnt kena potong rambut jugak ah.hahaha

    BalasPadam
  29. ag satu, hubungan dengan ALLAH, dengan ibu bapa, dengan kawan3 kena jaga jugak

    all da best zami!~

    even rambut tu dah tak ensem tapi tak pe la, nak exam punya pasal kan? :P

    BalasPadam
  30. mahu link ini ye dear =) credit goes to u for sure. =) dah, nak study! woot2

    BalasPadam
  31. Lega da tak study da.. tapi kije skg pon kene jugak buat presentation.. Benci.. Huhu...

    Jom kita buat logo tangan untuk bantu kanak-kanak. Stop Child Abuse

    BalasPadam
  32. @AdiE

    adeh.
    lain orang lain cara.
    XD

    BalasPadam
  33. @adrinaqamarina

    insyAllah.
    tu wajib.
    ni sampingan2 je.
    hehe.
    XD

    BalasPadam
  34. tips stadi last minit :
    1jam stadi cepat2 sampai abis 1 subjek n terus je rehat sampai exam..haha...terbaeeekkkk bro!!

    -btol ke makin kurang rambut makin senang nak serap ilmu?? fakta atau mitos ni?

    BalasPadam
  35. rebus nota yang xsempat dibaca..pastu air rebusan itu sapu dimuka, kepala dan lebihan air itu buat kumur...huhu

    BalasPadam
  36. gudlak okeh!

    p/s : eh eh eh,apasat nampak cam sexy je bila potong rambut gitu ye?perasaan cik shabah je kot,ngeh ngeh ngeh =P

    BalasPadam
  37. @AidA

    thanks.
    bernas sungguh tips ni.
    =.=

    BalasPadam
  38. @cik.shabah

    wah.
    siriyes ?
    ni first time ada orang kata sexy.
    terharu sudah !
    T.T

    BalasPadam
  39. lagi 1 tip.."elakkan diri dari on9 FB"..hehe:D
    Go0d LuCk!^_^~~

    BalasPadam
  40. Dah macam abang-abang askar lak.. Hehe.. Kalau tak penah dapat dean list, kali ni dapat kot.. Mane tau.. Heee.. Gud luck zami.. All the very best.. ;)

    BalasPadam
  41. g8 tips tp aku x study dh..heee

    BalasPadam
  42. jey dh balik la. exam pon dh abis. study pon dh abis

    BalasPadam
  43. ok gudluckkk..lambat eh start final...

    BalasPadam
  44. pergh.. gila la rambut.. pergh..

    BalasPadam
  45. eh tapi pempuan rmai je pndai ?

    BalasPadam
  46. ''gOoD lUcK''
    hope u do your best...
    makin sikit rambut makin senang nk serap ilmu tu m'mang betul...bdk klas sy m'mang ade amalkn...

    BalasPadam
  47. aiyo, pendeknya rambot ko,
    haha

    BalasPadam
  48. wa ade tips lg berguna:
    kalau nk dpt dean list..xyah study pape pn..duk rilek pn leh dpt dean list..lu rasuah je BMW 3 series kt lecturer lu..hahahhaa

    gud luk bro..

    BalasPadam
  49. erkk...lor...maner handsome kot...ptg rambut...tetibe**...btw....gud luck jami....heheh

    BalasPadam
  50. gud luck yer mr.

    :P..

    tips yg amat berguna :P>>

    BalasPadam
  51. good luck yer..semuga berjaya dengan cemerlang.

    amboi handsomenya kamu bergaya cam kat bawah tu.ada harapan jadi modellah..

    BalasPadam
  52. waaaaa..selamat bertungkus lumus stadi!!jawab bebaik jangan conteng kertas tu..haha-.-

    BalasPadam
  53. fuhhh... selamat ber exam zami :D

    BalasPadam
  54. terima kasih untuk tips anda .. :D

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com