Ahad, 21 November 2010

Tips | Study For Final Exam



Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Halo halo. Aku tahu lu mesti tanya mana pergi rambut aku yang semulajadi lawo lagi panjang tuh. Haha. Aku dah gunting ah kasi pendek. Fuhhh ... Rasa ringan pulak sekarang ni. Ada jugak rasa macam kepala ni sedang berbogel ! Adeh. Aku gunting ni bukan saja saja nak bagi salon tu kaya raya, ni aku nak ambil mood exam ah. Lu tahu tak aku kena jawab exam mulai 25 November 2010 ni ? Okay. Sekarang lu dah tahu sebab aku dah terberitahu. Faham faham sudehhh ...


Therefore, aku nak kongsi tips how to study for final exam. Tips ni sesuai diaplikasikan oleh sesiapa sahaja, di mana jua dan pada bila bila masa. Cehhh ... Walaupun aku tak pernah dapat dean list, aku nak kongsi tips ni jugak. Tak kireee !!! Haha. Jom belasah !!!
  • Sila ulangkaji semua homeworks, tests, quizzes or even past years questions. Kadang kadang, lu boleh jumpa soalan soalan yang sama dalam final exam. Ni kes malas nak buat soalan soalan baru ah ni. Siriyes !
  • Sila buat jadual belajar. Lu jangan gedik gedik nak study semua paper sekali. Lu ingat lu Albert Einstein ? Kalau boleh, satu jam lu study, satu jam lu berehat atau lu buat aktiviti lain.
  • Sila berehat dengan secukupnya. Kalau lu letih masa jawab final exam, habis ah lu ! Okay ? Kalau lu takut letih sangat, lu berehat je, tak payah study. Haha.
  • Sila potong rambut sependek yang boleh. Kalau botak lagi bagus. Secara hipotesisnya, semakin sikit rambut kat kepala, semakin senang otak menyerap ilmu. Harap maklum.


potpetpotpet : Aku nak minta maaf kalau ada salah dan silap yang aku terbuat, tak kira ah sengaja ke tak sengaja ke. Peace ! XD

72 ulasan:

Fariq berkata...

Gud luck bro...
tips yg sgt bgus,,
sok wa de 2 papers,,

..hizamirahim.. berkata...

@Fariq

haha.
really ?
sama2 ah goodluck.
XD

Lelaki Ini berkata...

wah
chaiyok2!

..hizamirahim.. berkata...

@Lelaki Ini

baik !!!
XD

AiDa AzRyN berkata...

zami delete balik yg zami balas komen tadi~ =_=

Puteri Iqa Izyan berkata...

hohoho..botak bgs.ringan je pale.senang nk sumbat apa2 yg patot utk exm..
huhu..

good luck zami! :D

..hizamirahim.. berkata...

@AiDa AzRyN

haha.
zami dah delete.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Puteri Iqa Izyan

kan kan kan ?
XD

AiDa AzRyN berkata...

@..hizamirahim..
sorry~~ :(

Btw,gudluck ya~

..hizamirahim.. berkata...

@AiDa AzRyN

okay je ah.
XD
don't worry.

Qarl berkata...

d very best of luck!

xde maknenya sume tips tu pakcik

at d end of the day, mlm sebelum exam baru study.

lg best if ade paper kul 11 pg, kul 8 pg la bru study.....

chill n njoy!

actually, supposed to be at no.1 :

b4 exam, mintak byk2 supaya parents doakan berjaya. percayalah! Qarl amalkan dr dulu lg. hehe. solat jugekssss!

potong rmbut eh? kata nak simpan pjg2 cm rapunzel hehe

..hizamirahim.. berkata...

@Qarl

haha.
baikkk.
oh.
potong rambut sebab tak dapat pergi tengok rapunzel.
adeh.
=.=

I n n z berkata...

innz pun nanti bile nk exam , kene botak ah ni eh ?
hahah xD

dah macam askar plak zami rambut pendek ceni ;p

..hizamirahim.. berkata...

@I n n z

feeling askar je lebih.
XD
haha.

♥ Roshazzy Shag ♥ berkata...

Alaa. Nak korbankan rambut tu yang sayang habis! Tunggu 2 tahun kot nak panjang :P

All the best!! :D

asphaq berkata...

Aku dah habis exam baru nak bagitau tips2 segala -.-

Admiral Hafiz berkata...

ala
esok aku dh last paper
bru nk bg tips
haha
nway gud luck k


Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

mellow berkata...

all the best ! but tadi baru last paper . tak sempat nak guna tips2 ni . haha

NuR 'aQiLaH berkata...

tips untok lelakian aje kan? kekeke

p/s: tgl 1 paper je ag.
balek dulu.
babai............. :P

mRa amira berkata...

haha, mra da potong rambut dulu XP
goodluck lagi..(bape kali wish dye nii tau =.=")

>.< happy study!
tapi xbest,sbb zami habis xm dulu dari mra. ish! >.<

zamdayz berkata...

.rehat secukupnya = tido.
haha

..hizamirahim.. berkata...

@♥ Roshazzy Shag ♥

haha.
takpe2.
sekarnag WIG bersepah.
XP

..hizamirahim.. berkata...

@asphaq

haha.
awat tak mintak awai2 ?
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Admiral Hafiz

sempat lagi kalau nak guna sekarang.
haha.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@mellow

alaaa ...
rugi ah kalau tak dapat guna tips hebat ni.
=.=

..hizamirahim.. berkata...

@NuR 'aQiLaH

unisex.
semua jantina boleh guna.
haha.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@mRa amira

takpe2.
insyaAllah, ulang byk2 kali, boleh jadi luck.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@zamdayz

tido = rehat terlebih sudah.
haha.
XD

mellow berkata...

haha tu lah pasal . patot laa payah gila je nak jawab paper tadi .

..hizamirahim.. berkata...

@mellow

kan ?
tu ah.
takpe ah.
anggap je takde rezeki.
okay ?
=.=

Emilia Emira berkata...

wahh dasyhat hipotesis..hahaa lps neh sume nak g exam sume rmbt pndek ahh..haha gudluck!

..hizamirahim.. berkata...

@Emilia Emira

yeah !!!
sama2 ah !
haha.
XD

ainakhani berkata...

kahkah! baru nak exam ke bro ??
all the best lah !

AdiE berkata...

WAH!! 1 pon i x gune zami tips u tu...

hahaha...

BEST OF LUCK n plz cepat blk melaka ye...

Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/11/rindu-sangat.html

Nur berkata...

gud luck yo...

nak final nnt kena potong rambut jugak ah.hahaha

adrinaqamarina berkata...

ag satu, hubungan dengan ALLAH, dengan ibu bapa, dengan kawan3 kena jaga jugak

all da best zami!~

even rambut tu dah tak ensem tapi tak pe la, nak exam punya pasal kan? :P

mRa amira berkata...

mahu link ini ye dear =) credit goes to u for sure. =) dah, nak study! woot2

Asrol Mania berkata...

Lega da tak study da.. tapi kije skg pon kene jugak buat presentation.. Benci.. Huhu...

Jom kita buat logo tangan untuk bantu kanak-kanak. Stop Child Abuse

..hizamirahim.. berkata...

@ainakhani

hahahasamboi betul !
=.=

..hizamirahim.. berkata...

@AdiE

adeh.
lain orang lain cara.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Nur

potong je ah.
haha.
XP

..hizamirahim.. berkata...

@adrinaqamarina

insyAllah.
tu wajib.
ni sampingan2 je.
hehe.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@mRa amira

haha.
sila sila.
boleh je.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Asrol Mania

haha.
padannn...
XP

AidA berkata...

tips stadi last minit :
1jam stadi cepat2 sampai abis 1 subjek n terus je rehat sampai exam..haha...terbaeeekkkk bro!!

-btol ke makin kurang rambut makin senang nak serap ilmu?? fakta atau mitos ni?

Zoulhusni:My Emancipation berkata...

rebus nota yang xsempat dibaca..pastu air rebusan itu sapu dimuka, kepala dan lebihan air itu buat kumur...huhu

cik.shabah berkata...

gudlak okeh!

p/s : eh eh eh,apasat nampak cam sexy je bila potong rambut gitu ye?perasaan cik shabah je kot,ngeh ngeh ngeh =P

..hizamirahim.. berkata...

@AidA

thanks.
bernas sungguh tips ni.
=.=

..hizamirahim.. berkata...

@Zoulhusni:My Emancipation

wow.
another good idea !
haha.
=.=

..hizamirahim.. berkata...

@cik.shabah

wah.
siriyes ?
ni first time ada orang kata sexy.
terharu sudah !
T.T

cancerGreen berkata...

lagi 1 tip.."elakkan diri dari on9 FB"..hehe:D
Go0d LuCk!^_^~~

FarhanaDr berkata...

Dah macam abang-abang askar lak.. Hehe.. Kalau tak penah dapat dean list, kali ni dapat kot.. Mane tau.. Heee.. Gud luck zami.. All the very best.. ;)

..hizamirahim.. berkata...

@cancerGreen

haha.
tahu takpe.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@FarhanaDr

baik...
XD
thanks.

Darkbatman berkata...

g8 tips tp aku x study dh..heee

..hizamirahim.. berkata...

@Darkbatman

haha.
takpe2.
XD

Jey Yusuff berkata...

jey dh balik la. exam pon dh abis. study pon dh abis

bidadarihijau berkata...

ok gudluckkk..lambat eh start final...

hamzah ian berkata...

pergh.. gila la rambut.. pergh..

f ι я α α berkata...

eh tapi pempuan rmai je pndai ?

GuyTree berkata...

''gOoD lUcK''
hope u do your best...
makin sikit rambut makin senang nk serap ilmu tu m'mang betul...bdk klas sy m'mang ade amalkn...

EIPUL berkata...

aiyo, pendeknya rambot ko,
haha

a little less conversation berkata...

wa ade tips lg berguna:
kalau nk dpt dean list..xyah study pape pn..duk rilek pn leh dpt dean list..lu rasuah je BMW 3 series kt lecturer lu..hahahhaa

gud luk bro..

Han$ Xy berkata...

erkk...lor...maner handsome kot...ptg rambut...tetibe**...btw....gud luck jami....heheh

arKue_ARIeFz berkata...

gud luck yer mr.

:P..

tips yg amat berguna :P>>

merahitujambu berkata...

good luck

::FAIZ FARISH:: berkata...

new hair style....

kak ina kl berkata...

good luck yer..semuga berjaya dengan cemerlang.

amboi handsomenya kamu bergaya cam kat bawah tu.ada harapan jadi modellah..

mahfudzah berkata...

waaaaa..selamat bertungkus lumus stadi!!jawab bebaik jangan conteng kertas tu..haha-.-

a i d a ; berkata...

good luck zami! :)

ardinihumaira berkata...

fuhhh... selamat ber exam zami :D

Fatin Nabilah berkata...

terima kasih untuk tips anda .. :D

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com