Isnin, 8 November 2010

Tips | Elak Daripada Monday Blues

Cute number huh ?

Halo halo. Macam mana hari ni ? Ada simptom Monday blues tak ? Eh. Tahu tak Monday blues tu apa the hal ? Yeah ... Monday blues tu bila lu mengalami hari yang tak best pada hari Isnin, bukan hari Selasa mahupun  hari Rabu apatah lagi hari Khamis. Ngeee ... Macam macam hal ah. Dengar hari Isnin jerrr, lu kalau boleh nak lari satu padang sekolah sambil garu pusat lu. What ? Najis ah ! Haha. Dan kalau boleh, lu nak hapuskan hari Isnin daripada senarai top 7 hari hari dalam seminggu tu. Kira bagi lu, seminggu ada enam hari je ah. Lu memang gilerrr. Aku malas nak layan ... =.=


Aku dah buat research sikit. Cehhh ... So, aku nak bagi SATU cadangan jerrr. Haha. Malas ah aku nak bagi banyak banyak. Lu bukan nak ikut pun kan ? Okay. Bagi mengelakkan lu mengalami Monday blues, pagi pagi lu bangun tu, lu pasang ah lagu lagu best. Atau lagu lagu yang rancak seperti SECANGKIR MADU MERAH MEMBASAHI DI KALBU BERSULAM ASMARA BENANG BENANG CINTA. Ni siriyes ! Bila lu dengar lagu lagu happy ni, secara tak langsung, lu pun boleh jadi happy. Kira macam psiko lebih ah. Haha. Then, masa on the way lu nak gi kerja tu, lu boleh pasang radio. Lu ambil ah mood daripada deejay deejay radio yang tak habis habis nak prank orang ramai tu. *.*


Eh. Tapi, lu kena ingat, lu jangan ah dengar lagu lagu sedih tahap air hidong (also known as hingus) meleleh tu. Contoh ah, lu pasang lagu lagu seperti HATI MEMBEKU MENGINGATKAN KATA JANJI MANISMU OH YEAHHHH. Tak pasal pasal lu tercirit lantas terbirit. Haha. Kalau lu dengar lagu lagu jiwang yang memerlukan lu bermain dengan emosi, lu boleh jadi tekanan perasaan nanti. Okay ? Ingat ! Lu mampu mengubahnya ! Yeah ... Lu jangan ingat lu sorang je mampu mengubahnya ! Aku pun mampu mengubahnya ! XD


potpetpotpet : Takde kaitan dengan mana mana blue, bulu atau balu. Lantak ah.

52 ulasan:

  1. hehe.. nice tips... hak3...

    BalasPadam
  2. org hensem sng nek.haha :D

    lagu dangdut pagi2 senin? hoho..

    da penah terai ke?

    BalasPadam
  3. sekarang exam blues. T_T

    aku ada monday blues yg teruk masa aku internship. asal malam isnin hati aku susah. siap nightmare mimpi kena marah boss. damn.

    BalasPadam
  4. innz bangun tengah hari .
    cene ?
    boleh apply tak tips ni ?
    haha xD

    BalasPadam
  5. hahhaa..dgr lagu taylor laa..
    tekanan darah bley naek nk dgr lagu SECANGKIR MADU MERAH MEMBASAHI DI KALBU BERSULAM ASMARA BENANG BENANG CINTA. agagaga~

    BalasPadam
  6. haha!kau nyanyi lagu dangdut tadi tuuu!lagu dangdut memg best oke best!

    eh eh eh,tak payah tgu ari senin baru nak dgr lagu dangdut oke.adela lbeh afdal sekiranya dengar lagu dangdut hari2,haha!

    BalasPadam
  7. @Ryoki

    dah.
    berkesan ah jugak.
    ikut nyanyi sekali.
    mood jadi okay sikit.
    XD

    BalasPadam
  8. @Fiffy

    tahu takpe.
    kalau malam isnin,
    rasa something yang tak best kan ?
    haish.
    XD

    BalasPadam
  9. @I n n z

    oh.
    boleh je.
    tips ni boleh digunapakai bila bila masa, di mana jua dan oleh sesiapa je.
    XD

    BalasPadam
  10. @Emilia Emira

    haha.
    kan ?
    taylor swift kewl !
    XD
    really ?
    tekanan darah boleh naik ek dengar lagu tu ?
    =.=

    BalasPadam
  11. @cik.shabah

    haha.
    siriyes ?
    tak larat nak layan dangdut hari2.
    haha.
    XD

    BalasPadam
  12. whoaaaa~
    lagu tuh memang hari2 dah nisa dengar..
    oke berkesan!! haha!!!

    BalasPadam
  13. haha..mmg sgt..
    kompem naek kot..
    silap-silap haribulan ade diabetes skali..
    zami baek-baek ekk..haha klu ade symptom pape sile jmpa doc a.s.a.p..agaga!

    BalasPadam
  14. @Nisa A.

    haha.
    betul ?
    bagus2.
    keep it up !
    XD

    BalasPadam
  15. haha minggu ni tambah lagu baru kasi naik semangat.
    lagu memori daun pisang lakk!! hahaa~

    BalasPadam
  16. hahaa.. sbr jela.. dua2 terkena.. mmg bgs budak ne..bijakkk2..hahaa

    BalasPadam
  17. @Nisa A.

    haha.
    lagu memori daun pisang ?
    wah.
    jom duet !
    =.=

    BalasPadam
  18. zami

    bagus letak senarai followers tu kat bwh. bukan ape, sesetengah makhluk ni akan kata kite riak or watever letak followers kat top of the blog.

    tp i know, zami baik! wahh gittchuuu bodek! hahahahaahhahaha

    nyanyi nasyid pg2 lagi baik kan?

    BalasPadam
  19. psang lagu guru malaysia ah...
    bru bsemangat...siyes...z dh try...hehehe...just nk share...
    =)

    BalasPadam
  20. @Qarl

    hehe.
    ye ah.
    i know.
    mulut orang tak boleh nak tutup kan ?
    *jawapan artis

    XD

    BalasPadam
  21. @ZaCk AzRiN

    wah.
    bagus2.
    nanti zami try pulak !
    XD

    BalasPadam
  22. ari isnin ari ni yg x bes
    hoho
    xD

    BalasPadam
  23. jommm duet!!
    haha kalau jumpa nnt jgn buat2 lupa lak
    :P
    kui kui~

    BalasPadam
  24. finally, kau keluar gak dgn entry yg mcm nie balik... gara-gara entry mcm nie la aku follow kau dulu, kau tau tak... hahaha... :D

    p/s: monday ker, ape day skali pun.. segalanya terletak pd niat dan keikhlasan... kalo dah malas tue, tetap la malas gak... kan ?? kan ?? :)

    Aidy Shahiezad
    http://aidyshahiezad.blogspot.com

    BalasPadam
  25. hahahaha...funny2...

    ~ DanieL AdiE ~

    BalasPadam
  26. @Nisa A.

    okay.
    zami gi berlatih sekarang.
    =.=

    BalasPadam
  27. @Aidy Shahiezad

    haha.
    mana ah aku tahu.
    =.=

    yep.
    tapi entah kenapa, hari isnin tu jadi mangsa.
    XD

    BalasPadam
  28. @Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza

    i'm not pointing my finger to anybody.
    XD
    jadi, bukan semua orang ada masalah ni.
    hehe.
    :)

    BalasPadam
  29. cuba jgn xcuba...
    dh 4 sem z cuba...
    mmg bjaya....klu malas nk g sekolah, wat research, pg2 tu bngun pasang lagu tu dlu...feel nk g sekolah trus dtg...

    BalasPadam
  30. cuti2 nie xde monday blues....yeah !!!....

    BalasPadam
  31. @ZaCk AzRiN

    wah.
    dasat tu.
    kena cuba ah lepas ni.
    XD

    BalasPadam
  32. hahaha..
    idea yg mnarik jgk..huhuhu

    BalasPadam
  33. hahahaah....ye la tu cikgu zami...td baru dengar lagu dangdut..hahaha~

    BalasPadam
  34. monday is a bad day.
    mencikkkkkkkkkkkkkkkkkk.

    kena mengena x? ekekek

    BalasPadam
  35. mmg tak suka monday...suka friday...hehe

    BalasPadam
  36. Panjangnya...letih akak baca.

    BalasPadam
  37. @zmah

    haha.
    panjang ke ?
    haiyak.
    pendek dah tu.
    XD

    BalasPadam
  38. dni lak sunday blues.. sobssss.

    BalasPadam
  39. salam ziarah. selamat berkenalan.
    baru pertama kali singgah sini.
    nice blog :)

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com