Isnin, 8 November 2010

Tips | Elak Daripada Monday Blues

Cute number huh ?

Halo halo. Macam mana hari ni ? Ada simptom Monday blues tak ? Eh. Tahu tak Monday blues tu apa the hal ? Yeah ... Monday blues tu bila lu mengalami hari yang tak best pada hari Isnin, bukan hari Selasa mahupun  hari Rabu apatah lagi hari Khamis. Ngeee ... Macam macam hal ah. Dengar hari Isnin jerrr, lu kalau boleh nak lari satu padang sekolah sambil garu pusat lu. What ? Najis ah ! Haha. Dan kalau boleh, lu nak hapuskan hari Isnin daripada senarai top 7 hari hari dalam seminggu tu. Kira bagi lu, seminggu ada enam hari je ah. Lu memang gilerrr. Aku malas nak layan ... =.=


Aku dah buat research sikit. Cehhh ... So, aku nak bagi SATU cadangan jerrr. Haha. Malas ah aku nak bagi banyak banyak. Lu bukan nak ikut pun kan ? Okay. Bagi mengelakkan lu mengalami Monday blues, pagi pagi lu bangun tu, lu pasang ah lagu lagu best. Atau lagu lagu yang rancak seperti SECANGKIR MADU MERAH MEMBASAHI DI KALBU BERSULAM ASMARA BENANG BENANG CINTA. Ni siriyes ! Bila lu dengar lagu lagu happy ni, secara tak langsung, lu pun boleh jadi happy. Kira macam psiko lebih ah. Haha. Then, masa on the way lu nak gi kerja tu, lu boleh pasang radio. Lu ambil ah mood daripada deejay deejay radio yang tak habis habis nak prank orang ramai tu. *.*


Eh. Tapi, lu kena ingat, lu jangan ah dengar lagu lagu sedih tahap air hidong (also known as hingus) meleleh tu. Contoh ah, lu pasang lagu lagu seperti HATI MEMBEKU MENGINGATKAN KATA JANJI MANISMU OH YEAHHHH. Tak pasal pasal lu tercirit lantas terbirit. Haha. Kalau lu dengar lagu lagu jiwang yang memerlukan lu bermain dengan emosi, lu boleh jadi tekanan perasaan nanti. Okay ? Ingat ! Lu mampu mengubahnya ! Yeah ... Lu jangan ingat lu sorang je mampu mengubahnya ! Aku pun mampu mengubahnya ! XD


potpetpotpet : Takde kaitan dengan mana mana blue, bulu atau balu. Lantak ah.

52 ulasan:

ahmad jo berkata...

hehe.. nice tips... hak3...

Ryoki berkata...

dh pernah try ker cara ni hizami??


Entri baru Korean Steamed Egg Recipe | Resepi Telur Kukus Style Korea

Puteri Iqa Izyan berkata...

org hensem sng nek.haha :D

lagu dangdut pagi2 senin? hoho..

da penah terai ke?

Fiffy berkata...

sekarang exam blues. T_T

aku ada monday blues yg teruk masa aku internship. asal malam isnin hati aku susah. siap nightmare mimpi kena marah boss. damn.

I n n z berkata...

innz bangun tengah hari .
cene ?
boleh apply tak tips ni ?
haha xD

Emilia Emira berkata...

hahhaa..dgr lagu taylor laa..
tekanan darah bley naek nk dgr lagu SECANGKIR MADU MERAH MEMBASAHI DI KALBU BERSULAM ASMARA BENANG BENANG CINTA. agagaga~

..hizamirahim.. berkata...

@ahmad jo

thanks.
XD

cik.shabah berkata...

haha!kau nyanyi lagu dangdut tadi tuuu!lagu dangdut memg best oke best!

eh eh eh,tak payah tgu ari senin baru nak dgr lagu dangdut oke.adela lbeh afdal sekiranya dengar lagu dangdut hari2,haha!

..hizamirahim.. berkata...

@Ryoki

dah.
berkesan ah jugak.
ikut nyanyi sekali.
mood jadi okay sikit.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Puteri Iqa Izyan

contoh je tuuu.
XP

..hizamirahim.. berkata...

@Fiffy

tahu takpe.
kalau malam isnin,
rasa something yang tak best kan ?
haish.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@I n n z

oh.
boleh je.
tips ni boleh digunapakai bila bila masa, di mana jua dan oleh sesiapa je.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Emilia Emira

haha.
kan ?
taylor swift kewl !
XD
really ?
tekanan darah boleh naik ek dengar lagu tu ?
=.=

..hizamirahim.. berkata...

@cik.shabah

haha.
siriyes ?
tak larat nak layan dangdut hari2.
haha.
XD

Nisa A. berkata...

whoaaaa~
lagu tuh memang hari2 dah nisa dengar..
oke berkesan!! haha!!!

Emilia Emira berkata...

haha..mmg sgt..
kompem naek kot..
silap-silap haribulan ade diabetes skali..
zami baek-baek ekk..haha klu ade symptom pape sile jmpa doc a.s.a.p..agaga!

..hizamirahim.. berkata...

@Nisa A.

haha.
betul ?
bagus2.
keep it up !
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Emilia Emira

erk.
baik !
XD

Nisa A. berkata...

haha minggu ni tambah lagu baru kasi naik semangat.
lagu memori daun pisang lakk!! hahaa~

Darkbatman berkata...

hahaa.. sbr jela.. dua2 terkena.. mmg bgs budak ne..bijakkk2..hahaa

..hizamirahim.. berkata...

@Nisa A.

haha.
lagu memori daun pisang ?
wah.
jom duet !
=.=

..hizamirahim.. berkata...

@Darkbatman

haha.
terkena apa ni ?
XD

Qarl berkata...

zami

bagus letak senarai followers tu kat bwh. bukan ape, sesetengah makhluk ni akan kata kite riak or watever letak followers kat top of the blog.

tp i know, zami baik! wahh gittchuuu bodek! hahahahaahhahaha

nyanyi nasyid pg2 lagi baik kan?

ZaCk AzRiN berkata...

psang lagu guru malaysia ah...
bru bsemangat...siyes...z dh try...hehehe...just nk share...
=)

..hizamirahim.. berkata...

@Qarl

hehe.
ye ah.
i know.
mulut orang tak boleh nak tutup kan ?
*jawapan artis

XD

..hizamirahim.. berkata...

@ZaCk AzRiN

wah.
bagus2.
nanti zami try pulak !
XD

Syazwana berkata...

ari isnin ari ni yg x bes
hoho
xD

Nisa A. berkata...

jommm duet!!
haha kalau jumpa nnt jgn buat2 lupa lak
:P
kui kui~

Aidy Shahiezad berkata...

finally, kau keluar gak dgn entry yg mcm nie balik... gara-gara entry mcm nie la aku follow kau dulu, kau tau tak... hahaha... :D

p/s: monday ker, ape day skali pun.. segalanya terletak pd niat dan keikhlasan... kalo dah malas tue, tetap la malas gak... kan ?? kan ?? :)

Aidy Shahiezad
http://aidyshahiezad.blogspot.com

AdiE berkata...

hahahaha...funny2...

~ DanieL AdiE ~

Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza berkata...

biase je dgn hari isnin ?
hee~

..hizamirahim.. berkata...

@Syazwana

yeah !
isnin tak best !
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Nisa A.

okay.
zami gi berlatih sekarang.
=.=

..hizamirahim.. berkata...

@Aidy Shahiezad

haha.
mana ah aku tahu.
=.=

yep.
tapi entah kenapa, hari isnin tu jadi mangsa.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@AdiE

ngeee...
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Nur Hafizah bte Za'ba a.k.a SuperCSI Fiza

i'm not pointing my finger to anybody.
XD
jadi, bukan semua orang ada masalah ni.
hehe.
:)

ZaCk AzRiN berkata...

cuba jgn xcuba...
dh 4 sem z cuba...
mmg bjaya....klu malas nk g sekolah, wat research, pg2 tu bngun pasang lagu tu dlu...feel nk g sekolah trus dtg...

tieha ismail berkata...

cuti2 nie xde monday blues....yeah !!!....

..hizamirahim.. berkata...

@ZaCk AzRiN

wah.
dasat tu.
kena cuba ah lepas ni.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@tieha ismail

tahu takpe.
=.=

mye berkata...

hahaha..
idea yg mnarik jgk..huhuhu

aliesha kirana berkata...

hahahaah....ye la tu cikgu zami...td baru dengar lagu dangdut..hahaha~

..hizamirahim.. berkata...

@mye

sangat menarik !
XD

..hizamirahim.. berkata...

@aliesha kirana

haha.
lagu apa AK dengar ?

NuR 'aQiLaH berkata...

monday is a bad day.
mencikkkkkkkkkkkkkkkkkk.

kena mengena x? ekekek

..hizamirahim.. berkata...

@NuR 'aQiLaH

haha.
boleh ah sikit.
XD

eqbalzack berkata...

mmg tak suka monday...suka friday...hehe

..hizamirahim.. berkata...

@eqbalzack

friday ?
penghulu segala hari.
XD

zmah berkata...

Panjangnya...letih akak baca.

..hizamirahim.. berkata...

@zmah

haha.
panjang ke ?
haiyak.
pendek dah tu.
XD

ardinihumaira berkata...

dni lak sunday blues.. sobssss.

Miza Yusof berkata...

salam ziarah. selamat berkenalan.
baru pertama kali singgah sini.
nice blog :)

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com