Rabu, 17 November 2010

Pengakuan Eksklusif | Tak Nak Daging

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Halo halo ! Esok dah raya ah. So, aku nak ucapkan ah Selamat Hari Raya Aidiladha buat muslimin dan muslimat di seluruh dunia. But, jangan lupa pulak kisah di sebalik Hari Raya Aidiladha ni. Eh. Kalau lupa, lu boleh google sekarang. Aku cakap sekarang ah ! Ado faham ? Haha. Sonang kan ? Now, everything celah gigi kuku ah. ^.^


Nama pun Hari Raya Aidiladha, tak munasabah ah kalau takde binatang binatang empat kaki ni kena sembelih. So, rumah rumah mesti penuh dengan daging daging korban, segala macam jenis masakan ah. Ada merah, ada hijau, ada kuning, ada hitam, ada putih, ada oren dan sebagainya. Eh. Ni takde kena mengena dengan betapa lawonyerrr persembahan bunga api sempena sambutan tahun baru ah. Harap maklum. =.=


Psssttt ... Aku nak beritahu satu rahsia ni. Eh. Ni bukan pasal nenek lu. Tapi pasal aku ah. Tak tahu pulak kalau kalau lu dah tahu rahsia ni sejak lahir lagi. Ngeee ... Aku ni spesies tak makan daging. Aku tak reti nak makan daging ah. Aku tak boleh nak makan daging lembu, daging kambing, daging kibas, daging unta, daging rusa apatah lagi daging kerbau. Haha. Aku siriyes ni. Aku memang tak sentuh daging daripada tadika kot kot lu nak tahu. Adeh.


Aku ada jugak tanya ibu, dalam banyak banyak negara, negara apakah yang tak boleh duduk ? Erk. Okay. Soalan takde kena mengena langsung. Haha. Aku tanya ah kenapa aku tak makan daging pulak ni. Ibu kata, maybe masa aku kecik kecik dulu, aku tengok orang gi sembelih. So, aku mungkin jadi kesian atau geli atau sedih sampai tak nak makan daging. =.=




potpetpotpet : Berkorban apa saja ...

63 ulasan:

  1. pelik & ajaib!

    esok plz try makan!

    BalasPadam
  2. haha.tak logik!
    tp bgs ape. x gemok.

    tp iqa suke daging. nk2 time cmni ;D

    Pulangkan balik barang aku!!! | Oh Lelaki

    BalasPadam
  3. laaa
    tak nikmat lah raya korban anda tanpa daging ;)

    BalasPadam
  4. tau tau...
    zamie juz mkn ayam...
    hehe~~

    BalasPadam
  5. xnak bagi kat iera ea..t iera tolong makankn..

    BalasPadam
  6. mesti la~~ haha~~
    selamat hari raya haji~~
    ^^

    BalasPadam
  7. R to the U to the G to the I

    :D

    BalasPadam
  8. @Puteri Iqa Izyan

    haha.
    zami okay je ah.
    tak rasa rugi pun.
    XD

    BalasPadam
  9. zami..seberape kilo yg ade uw iera nk aw..t pos..huhu...(^^,)

    BalasPadam
  10. eh eh sama la x makan daging..tapi ayam makan pulak! hahah XD

    BalasPadam
  11. @Siti Nadzirah Zakariah

    haha.
    baik.
    kalau hantar guna emel boleh ?
    =.=

    BalasPadam
  12. i x leh tgk org smbelih lembu
    nt kesian
    pastu kesian kt diri sndiri sbb x leh mkn
    so baek x yah tgk kan kn :P

    slmt hari raya sygs! :')

    BalasPadam
  13. owh,kesian kat lembu tu eh?habis,kalau ayam disembelih pulak~ ekau tak kesian ko?XD

    BalasPadam
  14. haha..kirenye zami ni berjiwa halus la..boleh lak kesian kat binatang tu..binatang tu beribadah pe..hahaha..

    sok, korbankanla ketidakgemaran kamu tu yea..kalau x, p duk india..hee~salam aidiladha!!

    BalasPadam
  15. @intanurulfateha

    tahu takpe.
    hehe.
    XD
    selamat hari raya to you too !

    BalasPadam
  16. @AiDa AzRyN

    oh.
    ayam tak perlu ramai2 pegang.
    XD

    BalasPadam
  17. @najihah sahami

    lebih kurang ah.
    haha.
    XD
    eh.
    takkan sampai nak kena duduk india pulak ?
    =.=

    BalasPadam
  18. ouhhhh xmakan daging???
    zami vege ke?

    BalasPadam
  19. omg...
    klau beli burger mesti
    beli benjo or beger ayam kann...
    :D

    BalasPadam
  20. sama mcm my hubby.. bila dh kawen dgn dia skali2 dgn sy x mkn daging sebabnya hubby bkn je x blh makan.. bau pun tak even air daging yg buat sup pun dia x makan.. so, bila dh terbiasa dgn cara makan dia.. sy yg sblm ni x de pantang larang nak makan daging pun jd x mkn daging.Apapun ok jer

    BalasPadam
  21. haha
    macam rugi je ko bro tak makan daging
    sedap tu
    nak2 kalau buat sup
    pergh
    meleleh air liur

    BalasPadam
  22. wow, ko memang pelik!
    haha,
    aku pulak pantang nampak daging, mesti aku balun. Peberet kot

    BalasPadam
  23. kalau zami ta makan daging,kwn sumomo plak ta makan ayam =.= hahaha
    pelik pelik ~ ekeke ;p

    BalasPadam
  24. x mkn daging...
    kali p'tama dengar ade malay ckp cam nie..kwn2 guy yg malay semua bende b'lasah...x sangke ade jg x mkn daging..kinda of weird...

    BalasPadam
  25. hahahah...biasa la tu..ramai gak kes camni xmakan daging.. tp seeloknya makan la daging.... seeloknya daging merah sbb memberi kebaikan dlm tubuh kita....:)

    BalasPadam
  26. @THE LEKAT LEKIT STORY

    really ?
    wah.
    bagus2.
    berkorban demi suami.
    XD

    BalasPadam
  27. @EIPUL

    wow.
    bertentangan gilerrr dgn aku !
    =.=

    BalasPadam
  28. @ღ Sumomo-chan ღ

    erk.
    siriyes ?
    lagi dahsyat tak makan ayam.
    XD

    BalasPadam
  29. @GuyTree

    haha.
    takde ah weird.
    i found out that some of my malay friends ada yg tak makan daging.
    so, biasa je ah.
    XD

    BalasPadam
  30. @marlia atashinchi

    tak boleh nak telan, nak buat macam mana kan ?
    haha.
    XD
    takpe2.
    kita guna alternatif lain ganti daging merah tu.

    BalasPadam
  31. salam aidiladha :)
    meh makan satay meh

    BalasPadam
  32. @..hizamirahim..hahahah..betul2.....ok..cari alternatif laen je ye....

    BalasPadam
  33. statement lu agak tk betul sket la...

    wa kira ayam pun adalah sejenis daging comel, maka lu tk ke makan ayam gak ?? haih...

    yg tepatnya,
    lu sebenarnya tk makan daging2 berkolestrol tinggi je kot... hoho..

    lastly, selamat menyambut aidiladha pd lu... :D

    sekian dari wa yg ikhlas hati,
    - Aidy Shahiezad -

    BalasPadam
  34. @Aidy Shahiezad

    erk.
    mana ah nak tahu berkolestrol tinggi.
    haha.
    XD

    BalasPadam
  35. abezla..sapela yg nk merabezkan stok2 dging kt umah tu kalo awk x mkn?? cube try mkn...anggap je mcm ayam...tutup mata, baca bismillah, telan dging tu smbil dlm hati bayangkan cik ayam...huhu.....btw..selamat hari raya aidiladha!!

    BalasPadam
  36. OWH...tk mkn daging....best aper....feveret^^

    BalasPadam
  37. ZAMI, u sgt2 rugi x mkn daging tau..
    paling best DAGING KAMBING!! kalo panggang, PEH!!!!!!!!!!!

    latest entry:
    http://danieldeadie.blogspot.com/2010/11/hanya-padamu.html

    BalasPadam
  38. pape pun salam aidil adha :)

    BalasPadam
  39. really..theres even more malays don't eat meat...quite interesting...haha

    BalasPadam
  40. selamat hari raya~
    haha bgs btl xmo daging..

    BalasPadam
  41. vegeterian ke makan daging manusia ni? kekek
    Samat Hari Raya! :p

    BalasPadam
  42. ni manusia ap xmkn daging??
    haha..
    nway selamat hari raya

    BalasPadam
  43. owh konon2 vegiterian la ni..haha..daging ayam mkn x?

    BalasPadam
  44. bagos jugak abg kacak.
    kalo kesian, mmg x baek mamam daging tu.
    jadi bedosa lak.
    ghasanye lah. -_-"

    p/s: ada kekimiaan.
    x suka mam daging jugak.
    tp kalo tgok lembu kena sembelih la.
    kalo x tgok,
    belasah abes jer..haha

    BalasPadam
  45. xleh ajak pergi makan meatball ikea la nih..

    BalasPadam
  46. yes2 !!!! ada geng tak makan daging .. huahuahua

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com