Rabu, 17 November 2010

Pengakuan Eksklusif | Tak Nak Daging

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh. Halo halo ! Esok dah raya ah. So, aku nak ucapkan ah Selamat Hari Raya Aidiladha buat muslimin dan muslimat di seluruh dunia. But, jangan lupa pulak kisah di sebalik Hari Raya Aidiladha ni. Eh. Kalau lupa, lu boleh google sekarang. Aku cakap sekarang ah ! Ado faham ? Haha. Sonang kan ? Now, everything celah gigi kuku ah. ^.^


Nama pun Hari Raya Aidiladha, tak munasabah ah kalau takde binatang binatang empat kaki ni kena sembelih. So, rumah rumah mesti penuh dengan daging daging korban, segala macam jenis masakan ah. Ada merah, ada hijau, ada kuning, ada hitam, ada putih, ada oren dan sebagainya. Eh. Ni takde kena mengena dengan betapa lawonyerrr persembahan bunga api sempena sambutan tahun baru ah. Harap maklum. =.=


Psssttt ... Aku nak beritahu satu rahsia ni. Eh. Ni bukan pasal nenek lu. Tapi pasal aku ah. Tak tahu pulak kalau kalau lu dah tahu rahsia ni sejak lahir lagi. Ngeee ... Aku ni spesies tak makan daging. Aku tak reti nak makan daging ah. Aku tak boleh nak makan daging lembu, daging kambing, daging kibas, daging unta, daging rusa apatah lagi daging kerbau. Haha. Aku siriyes ni. Aku memang tak sentuh daging daripada tadika kot kot lu nak tahu. Adeh.


Aku ada jugak tanya ibu, dalam banyak banyak negara, negara apakah yang tak boleh duduk ? Erk. Okay. Soalan takde kena mengena langsung. Haha. Aku tanya ah kenapa aku tak makan daging pulak ni. Ibu kata, maybe masa aku kecik kecik dulu, aku tengok orang gi sembelih. So, aku mungkin jadi kesian atau geli atau sedih sampai tak nak makan daging. =.=




potpetpotpet : Berkorban apa saja ...

63 ulasan:

Qarl berkata...

pelik & ajaib!

esok plz try makan!

Puteri Iqa Izyan berkata...

haha.tak logik!
tp bgs ape. x gemok.

tp iqa suke daging. nk2 time cmni ;D

Pulangkan balik barang aku!!! | Oh Lelaki

I n n z berkata...

laaa
tak nikmat lah raya korban anda tanpa daging ;)

..hizamirahim.. berkata...

@Qarl

betul ah.
realiti.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Puteri Iqa Izyan

haha.
zami mmg tak makan daging.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@I n n z

takpe.
dah biasa.
XD

Jojo berkata...

tau tau...
zamie juz mkn ayam...
hehe~~

Siti Nadzirah Zakariah berkata...

xnak bagi kat iera ea..t iera tolong makankn..

shera haifa berkata...

dgng aym je mkn ehhh

..hizamirahim.. berkata...

@Jojo

haha.
u know me !
XD

Jojo berkata...

mesti la~~ haha~~
selamat hari raya haji~~
^^

..hizamirahim.. berkata...

@Siti Nadzirah Zakariah

haha.
boleh je.
nak berapa kilo ?
XD

..hizamirahim.. berkata...

@shera haifa

yep.
dan zami makan seafood.
XD

Puteri Iqa Izyan berkata...

R to the U to the G to the I

:D

..hizamirahim.. berkata...

@Jojo

thanks jhou !
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Puteri Iqa Izyan

haha.
zami okay je ah.
tak rasa rugi pun.
XD

Siti Nadzirah Zakariah berkata...

zami..seberape kilo yg ade uw iera nk aw..t pos..huhu...(^^,)

CiK UnGu ViOLeT berkata...

eh eh sama la x makan daging..tapi ayam makan pulak! hahah XD

..hizamirahim.. berkata...

@Siti Nadzirah Zakariah

haha.
baik.
kalau hantar guna emel boleh ?
=.=

..hizamirahim.. berkata...

@CiK UnGu ViOLeT

tahu takpe.
give me 5 !
XD

intanurulfateha berkata...

i x leh tgk org smbelih lembu
nt kesian
pastu kesian kt diri sndiri sbb x leh mkn
so baek x yah tgk kan kn :P

slmt hari raya sygs! :')

AiDa AzRyN berkata...

owh,kesian kat lembu tu eh?habis,kalau ayam disembelih pulak~ ekau tak kesian ko?XD

najihah sahami berkata...

haha..kirenye zami ni berjiwa halus la..boleh lak kesian kat binatang tu..binatang tu beribadah pe..hahaha..

sok, korbankanla ketidakgemaran kamu tu yea..kalau x, p duk india..hee~salam aidiladha!!

..hizamirahim.. berkata...

@intanurulfateha

tahu takpe.
hehe.
XD
selamat hari raya to you too !

..hizamirahim.. berkata...

@AiDa AzRyN

oh.
ayam tak perlu ramai2 pegang.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@najihah sahami

lebih kurang ah.
haha.
XD
eh.
takkan sampai nak kena duduk india pulak ?
=.=

Nisa A. berkata...

ouhhhh xmakan daging???
zami vege ke?

ilman hizami berkata...

omg...
klau beli burger mesti
beli benjo or beger ayam kann...
:D

THE LEKAT LEKIT STORY berkata...

sama mcm my hubby.. bila dh kawen dgn dia skali2 dgn sy x mkn daging sebabnya hubby bkn je x blh makan.. bau pun tak even air daging yg buat sup pun dia x makan.. so, bila dh terbiasa dgn cara makan dia.. sy yg sblm ni x de pantang larang nak makan daging pun jd x mkn daging.Apapun ok jer

a little less conversation berkata...

x hero la weh x mkn daging..haha

En iLham berkata...

haha
macam rugi je ko bro tak makan daging
sedap tu
nak2 kalau buat sup
pergh
meleleh air liur

EIPUL berkata...

wow, ko memang pelik!
haha,
aku pulak pantang nampak daging, mesti aku balun. Peberet kot

ღ Sumomo-chan ღ berkata...

kalau zami ta makan daging,kwn sumomo plak ta makan ayam =.= hahaha
pelik pelik ~ ekeke ;p

GuyTree berkata...

x mkn daging...
kali p'tama dengar ade malay ckp cam nie..kwn2 guy yg malay semua bende b'lasah...x sangke ade jg x mkn daging..kinda of weird...

marlia atashinchi berkata...

hahahah...biasa la tu..ramai gak kes camni xmakan daging.. tp seeloknya makan la daging.... seeloknya daging merah sbb memberi kebaikan dlm tubuh kita....:)

..hizamirahim.. berkata...

@Nisa A.

haha.
takde ah vege.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@ilman hizami

yep.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@THE LEKAT LEKIT STORY

really ?
wah.
bagus2.
berkorban demi suami.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@a little less conversation

haha.
ada syarat ke nak jadi hero ?
=.=

..hizamirahim.. berkata...

@En iLham

haha.
tak meleleh pun air liur.
:P

..hizamirahim.. berkata...

@EIPUL

wow.
bertentangan gilerrr dgn aku !
=.=

..hizamirahim.. berkata...

@ღ Sumomo-chan ღ

erk.
siriyes ?
lagi dahsyat tak makan ayam.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@GuyTree

haha.
takde ah weird.
i found out that some of my malay friends ada yg tak makan daging.
so, biasa je ah.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@marlia atashinchi

tak boleh nak telan, nak buat macam mana kan ?
haha.
XD
takpe2.
kita guna alternatif lain ganti daging merah tu.

ardinihumaira berkata...

salam aidiladha :)
meh makan satay meh

marlia atashinchi berkata...

@..hizamirahim..hahahah..betul2.....ok..cari alternatif laen je ye....

Aidy Shahiezad berkata...

statement lu agak tk betul sket la...

wa kira ayam pun adalah sejenis daging comel, maka lu tk ke makan ayam gak ?? haih...

yg tepatnya,
lu sebenarnya tk makan daging2 berkolestrol tinggi je kot... hoho..

lastly, selamat menyambut aidiladha pd lu... :D

sekian dari wa yg ikhlas hati,
- Aidy Shahiezad -

..hizamirahim.. berkata...

@ardinihumaira

haha.
satay mana ?
dni belanja ek ?
XD

..hizamirahim.. berkata...

@marlia atashinchi

yep.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Aidy Shahiezad

erk.
mana ah nak tahu berkolestrol tinggi.
haha.
XD

AidA berkata...

abezla..sapela yg nk merabezkan stok2 dging kt umah tu kalo awk x mkn?? cube try mkn...anggap je mcm ayam...tutup mata, baca bismillah, telan dging tu smbil dlm hati bayangkan cik ayam...huhu.....btw..selamat hari raya aidiladha!!

Han$ Xy berkata...

OWH...tk mkn daging....best aper....feveret^^

AdiE berkata...

ZAMI, u sgt2 rugi x mkn daging tau..
paling best DAGING KAMBING!! kalo panggang, PEH!!!!!!!!!!!

latest entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/11/hanya-padamu.html

AiN Z berkata...

pape pun salam aidil adha :)

GuyTree berkata...

really..theres even more malays don't eat meat...quite interesting...haha

Emilia Emira berkata...

selamat hari raya~
haha bgs btl xmo daging..

SnowladieS berkata...

vegeterian ke makan daging manusia ni? kekek
Samat Hari Raya! :p

mye berkata...

ni manusia ap xmkn daging??
haha..
nway selamat hari raya

aliesha kirana berkata...

owh konon2 vegiterian la ni..haha..daging ayam mkn x?

NuR 'aQiLaH berkata...

bagos jugak abg kacak.
kalo kesian, mmg x baek mamam daging tu.
jadi bedosa lak.
ghasanye lah. -_-"

p/s: ada kekimiaan.
x suka mam daging jugak.
tp kalo tgok lembu kena sembelih la.
kalo x tgok,
belasah abes jer..haha

::FAIZ FARISH:: berkata...

daging sedap oooo

mRa amira berkata...

xleh ajak pergi makan meatball ikea la nih..

Fatin Nabilah berkata...

yes2 !!!! ada geng tak makan daging .. huahuahua

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com