Ahad, 7 November 2010

Death Place | Seram Seram Ayam

Assalamualaikum warah matullahi wabarakatuh. Dan salam sejahtera ! Sekian. Terima kasih. Itu je aku nak update hari ni. Boleh ? Mati ah aku kena maki hamun dengan budak budak ni. Haha. Takde ah. Aku main main je. Don't worry ah. Ada banyak benda aku nak tulis ni. XD


Tadi, aku gi lepak kat MBO dengan Pian & Kmel. Nak tengok wayang sat. Fikir punya fikir, bincang punya bincang, kitorang gi tengok cerita seram punyerrr ! Tajuk dia DEATH PLACE. Seram ke ? Den pun tak tahu nak kobar cano. Well. Cerita ni daripada Thailand. So, I was expecting gilerrr gilerrr punya seram ah kan ? Paling paling koman pun terkejut sampai kencing berdarah ah kan ? But, I was disappointed. Boleh kata seram seram ayam je. Tak berbaloi ah keluar RM 10 tu. Haha. From 5 stars, aku bagi 2 je ah. Cukup ah tu. Bagi 5 pun, nak buat apa banyak banyak ? =.=


Okay. DEATH PLACE ni dijamin ada hantu gua cakap sama lu. Dah nama pun cerita seram punyerrr, tentu tentu ah ada hantu. Erk. Well, DEATH PLACE ni merupakan gabungan empat cerita yang berbeza tapi ada kaitan antara satu sama lain. Kira ada empat hantu ah kuar. Tapi kan, aku suka cerita yang keempat ! Kira cerita yang pertama sampai cerita yang ketiga tu, aku tak suka ah. Haha. Aku jujur ni since honesty is the best policy katanyerrr. Cehhh ... Cerita yang keempat tu dia ada sikit elemen kelakar yang betul betul kelakar. Senang cakap, kelakar ah ! Dan, yang paling penting, hantu dia lain sikit. Nak tahu macam mana hantu dia ? Gi ah tengok sendiri kat panggung panggung berhampiran. Aku malas ah nak taip lagi. Dah bengkok bengkok kuku aku dok asyik taip menaip ni. The end. ^.^




potpetpotpet : Selamat berhujung minggu !

64 ulasan:

Jey Yusuff berkata...

apa kaitan death place dgn gambar zami kat bawah 2

intanurulfateha berkata...

seram-seram ayam?
rmbut u pun da mcm balung ayam
tinggi sgt ;p

Siti Nadzirah Zakariah berkata...

ok lh jugak dpt berhujung minggu.
drpd terperuk kat umah an..

En iLham berkata...

mcm cite thailand yang dulu tu gak. tak ingat tajuk die ape. tp part yang last memang kelakar giler. hehe

erk..sembat lagi posing tu. haha
happy weekend juga

Syazwana berkata...

peh rambut xnak tinggi lagi pacak..
wakakakaka

Hizami Rahim berkata...

@Jey Yusuff

gambar tadi ah.
mase gi tengok wayang td.
XD

Hizami Rahim berkata...

@intanurulfateha

haha.
kan ?
tu ah konsep dia.
XD

Hizami Rahim berkata...

@Siti Nadzirah Zakariah

yep.
alhamdulillah.
hehe.
:)

Hizami Rahim berkata...

@En iLham

sentiasa sempat.
XD

Hizami Rahim berkata...

@Syazwana

insyaAllah.
kalau sempat lagi panjang.
XD

si suraya berkata...

wah rambut! tetap terpacak! trademark tu. hehe

Jey Yusuff berkata...

jwy ingat salah seorang pelakon. hihi

Hizami Rahim berkata...

@si suraya

ahha.
trademark ?
XD

Hizami Rahim berkata...

@Jey Yusuff

tu ah.
ingat nak berlakon sekali.
tapi busy dgn final exam.
=.=

FarhanaDr berkata...

Okeyhhh.. Cameraman menangkap mata saya.. Kah kah kah.. :p

Haaaa.. Kuku panjang eh sampai bengkok2 menaip.. Potong2.. Hehe..

AiDa AzRyN berkata...

Download sajo muvee tu t~ hehe

I n n z berkata...

antu hensem berbaju biru .
i loike .
hahaha xD

zamdayz berkata...

.hantu tipu memang la tak takot.cuba antu betol. takot x? heeeeee.

Hizami Rahim berkata...

@FarhanaDr

haha.
doktor farhana,
mata tu macam x-ray ek ?
boleh pulak nampak cameraman ?
:P
eh.
kuku zami pendek je ah.
jaga kebersihan ni.
hehe.

Hizami Rahim berkata...

@AiDa AzRyN

wah.
dah siap plan nak download lagi.
XD

Hizami Rahim berkata...

@I n n z

haha.
hantu ?
adeh.
T.T

Hizami Rahim berkata...

@zamdayz

erk.
erk.
erk.
*.*

intanurulfateha berkata...

hehe ngade ;p

Hizami Rahim berkata...

@intanurulfateha

XD

Nisa A. berkata...

haha Death Place.. tajuk dah gempak.. sekali zami kata x besh lak. huhuhu~
x jd ah tengok
kekekkee :P

Hizami Rahim berkata...

@Nisa A.

eh eh.
boleh je nak tengok.
lain orang lain pandangan.
:)

Nur berkata...

rambut x nak kalah plak kan..

Nisa A. berkata...

hehe actually nak cover la yg nisa ni penakut.
haha

syafiqbakhari berkata...

jeans seed -,-

Hizami Rahim berkata...

@Nur

rambut tu kira macam crown ah.
:P

Hizami Rahim berkata...

@Nisa A.

oh.
okay2.
XD
ingatkan betul2 xnak tgk sebab zami kate x best.
hehe.

Hizami Rahim berkata...

@syafiqbakhari

teeettt.
salah.
sila teka lagi.
haha
XD

NuR 'aQiLaH berkata...

terpegun kat rambut.
bukan ayam
erk*

zikeryhassan berkata...

tinggi tu rambut. btw, ada eh ayat "seram-seram ayam"

Puteri Iqa Izyan berkata...

rambut tinggi ow! hoho

Nur berkata...

no wonder la tinggi kan...:P..lallaa

mRa berkata...

rambut.. :(

ai na berkata...

gambar sangat tidak berkaitan dengan entry !! vahahaha !!

hizami rahim, rambut anda ni tinggi sangat ... tak ensem cam b4 b4 nie.. kahkah !

( macam hizamirahim kisah )

Salmi Effendi berkata...

Waalaikumsalam warah matullahi wabarakatuh. Salam sejahtera. Hihi hihi. Tu jeh nak comment hari ni.

tiru orang atas ( macam hizami rahim kisah )

(;

EIPUL berkata...

baru ingat cite ni best...
seb baik ko buat review, haha, so boleh avoid dari tgk cite ni, hehe

maCy berkata...

cita hantu skrg xcukup takut~

ke maCy yg xpna dpt tgk yg takut?

jijie berkata...

cite hantu thailand selalu dok main combine2 4 sekaligus... dulu cite phobia 4 pon cmtu gak.. cite last pun lawak.erm... pengarah dan penerbit sama kot

Hizami Rahim berkata...

@NuR 'aQiLaH

haha.
bukan ayam ah.
tu orang.
XD

Hizami Rahim berkata...

@zikeryhassan

erk.
takde kot.
sorry.
menyalahgunakan simpulan bahasa.
=.=

Hizami Rahim berkata...

@Puteri Iqa Izyan

haha.
tak sengaja.
XD

Hizami Rahim berkata...

@Nur

erk.
kenapa ?
*.*

Hizami Rahim berkata...

@mRa

hehe.
sesekali.
XD

Hizami Rahim berkata...

@ai na

haha.
takpe ah.
asyik ensem je.
nak jugak huduh sikit.
XD

Hizami Rahim berkata...

@Salmi Effendi

haha.
pandai pun.
:P

Hizami Rahim berkata...

@EIPUL

haha.
takpe2.
XD
boleh je kalau nak tengok.
kot2 ko rase best.
XD

Hizami Rahim berkata...

@maCy

mungkin ah jugak.
dah kering idea kot.
XD

Hizami Rahim berkata...

@jijie

ye lah kot.
sebab cerita keempat tu mmg lawak.
XD

Fatin Aliyya berkata...

lm x jenguk blog kau ni.amboi mkn pacak rmbutnya.haha.:P

have a nice day :P

mRa berkata...

@Hizami Rahim

suke of9 tbe2. heh
sesekali takpe.
rase cm nk tlg potongkan pn ade. XP
but, tetap maintain handsome ekh. (hensem ke? tbe tbe)
^___^

Salmi Effendi berkata...

-.-'

Hizami Rahim berkata...

@Fatin Aliyya

hehe.
XD
ingin mencuba.

Hizami Rahim berkata...

@mRa

haha.
yolah.
XD

Hizami Rahim berkata...

@Salmi Effendi

erk.
kenapa cik salmi ?
=.=

Darkbatman berkata...

best ker cite ne? ak salu gak gi MBO.

..hizamirahim.. berkata...

@Darkbatman

erk.
for me, biasa2 je.
XD

ardinihumaira berkata...

antu nama zami ni ke?
larrr... kalo gtu nak ajak antu makan cekelat lah... meh3.. :D

Roxy zai berkata...

hahahaha..tertarik tgk rmbut jaaa..trus lupa pasal death place..hehehe!!

Nur berkata...

agak ah roxy zai..rambut dia lagik hebat dr citer hantu..hahaha

aliesha kirana berkata...

ceh nak review tp malas en.zami..hahaha...

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com