Isnin, 29 November 2010

Aku Nak Mencarut !!!


Hari ni aku kena uruskan something pasal nak claim duit daripada KPM. Ni masa buat tesis hari tu. Awal awal pagi lagi aku dah bangun. Nak uruskan cepat benda ni. Aku ada dua paper nak jawab Jumaat ni kau tahu. Tak larat ah ! Aku gi kampus naik bas, agak agak dalam pukul 9.50AM kot. Masa dalam bas, aku dapat mesej suruh bawa sekali slip pendaftaran kursus dengan slip keputusan semester lepas. Adeh. Aku tak bawa pulak. Bas pulak dah gerak. Takde maknanya aku nak patah balik. OKAY. FINE. Setibanya aku kat kampus, aku gi cyber cafe. Aku print la apa apa yang patut. Nasib ada rekod secara online. Kalau tak, aku nangis laju laju. Aku tunggu kawan aku lepas tu. Tapi dia tak sampai sampai lagi. Lambat sikit katanya. OKAY. FINE.


Aku gi library kejap, sarapan roti kat sana sementara tunggu dia. Tiba tiba, aku dapat mesej lagi, kali ni nak nombor surat tawaran biasiswa daripada KPM tu. Ya Allah ! Bertambah kusut kepala hotak. OKAY. FINE. Aku gi tepon roommate, mintak tolong dia tengok tengok ada tak surat tu dalam kotak. Jeng jeng jeng. Surat tu takde. OKAY. FINE. Aku bagi semua benda yang diperlukan kat kawan aku yang aku tunggu tadi. Ingat tak ? Sekarang dia dah sampai kampus. So, aku mintak tolong dia uruskan sebab aku nak gi cari surat tu sampai dapat. Aku gi stesen bas. Aku balik semula ke kolej kediaman. Sampai kat bilik, aku geledah semua benda. Rupe bilik aku dah macam pusat kitar semula. Bersepah gile ! Tapi, aku tetap tak jumpa surat tu. Aku dah penat. OKAY. FINE. Aku malas nak cari dah. Lepas tu, aku dapat panggilan daripada kawan aku. Dia tanya mana tesis aku sebab nak cop pengesahan sekali sebelum hantar semua tu. Oh. Tesis aku ada kat bilik ni. Macam mana aku nak bagi ? OKAY. FINE.


Aku ambil kunci kereta. Kali ni, aku gi kampus dengan kereta pulak. Ni kes emergency dah ni. Sambil sambil tu aku mesej kawan aku tu, tanya macam mana kalau takde nombor surat tawaran biasiswa daripada KPM tu. Tiba tiba rim tayar aku bergesel dengan batu bata. Dijamin calar ... Arggghhh !!! Aku dah tahap maksimum punya tertekan ni. Siriyes ah. OKAY. FINE. Next, aku call pensyarah pembimbing nak minta cop pengesahan. Unfortunately, dia pulak ada meeting sampai pukul 1.30PM  ni. Aku tengok jam, tak sampai pukul 12.00PM lagi. OKAY. FINE. I was like whatever la. Aku balik kolej kediaman semula. Aku beli lunch kat cafe. Makan pun tak rasa apa apa. Tawar. Adeh. Aku nak mencarut !!! Astaghfirullah al azim.


potpetpotpet : Aku tak larat dah. Lepas ni nak gi kampus semula. =.=

60 ulasan:

Nisa A. berkata...

hizami sabar yehhhh~
dugaan tuh~

I n n z berkata...

banyakkan bersabar .
innz pun pernah kene macam ni .
tarik nafas panjang panjang , hembus pelan ..

good ;D

Innanie | Ariffin berkata...

beselah... student's life... slalu cam tu.. kena uruskan smua sndiri dan terkjar2... heheh!! kalau tak sabar memang mencarot je laa!

ahmad jo berkata...

wah! hebat dugaan ko ni.. sabar deh!

..hizamirahim.. berkata...

@Nisa A.

adeh.
sabar ni.
ya Allah.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@I n n z

hehe.
mana tahu zami tarik nafas panjang2 ?
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Innanie | Ariffin

tahu takpe.
XD

zikeryhassan berkata...

sabar je la zami. ada hikmah disebalik yang berlaku :)

..hizamirahim.. berkata...

@ahmad jo

hurm.
hebat ah jugak.
=.=

..hizamirahim.. berkata...

@zikeryhassan

inshaAllah.
XD

queenz intan soojung berkata...

lorh,,,kesian ko...x pe,x pe,,
dugaan tu,,ALLAH duga kat org
yg mampu je,,maknenye hanya ko
yg mampu...

AdiE berkata...

sabar2...nie dugaan ari isnin...

Latest Entry:
http://danieldeadie.blogspot.com/2010/11/honeymoon-ngan-iqbal.html

mRa amira berkata...

zami..sabar ye..
xtau nak kate ape.haa
picit gift semalam tu ha.
confirm puas hati..
lepas geram pye pasal..
smile mcm lil bear tu pn xpe.
k?

ainakhani berkata...

wah! siyesly penuh dugaan !
tyme ni a Dia nak uji kita .
fuh.,. so amacam skang ?
takkan nak mencarut lagi kot. haha

Puteri Iqa Izyan berkata...

sabar2..
nampak cam kelam kabut je tuh.

buat satu2 keyh. *yeke? :P

..hizamirahim.. berkata...

@queenz intan soojung

maybe.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@AdiE

hehe.
dugaan betul.
=.=

..hizamirahim.. berkata...

@mRa amira

baik.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@ainakhani

tak mencarut lagi.
keinginan tu ada.
haha.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Puteri Iqa Izyan

sangat kelam kabut.
=.=

AiDa AzRyN berkata...

sabau.. sabau.. =_='

HairiAks berkata...

Hahaha.. sabar2.. x dpt den nak nolong.. hik3.. Smile... :)

manggosteen berkata...

okey fine..
ahahah

mie berkata...

dugaan saja..
hadapi dgn gembira...
heheee

sarah abadan berkata...

hoho banyak btol dugaan...ok fine..haha but funny la cara anda tulis~ XD

Yong Sofea berkata...

woih, dugaan gila tuh! OKAY FINE!
haha!! sabar ye..

Nurul Hani berkata...

nak pinjam kesabaran hani tak? kot2 kesabaran hizami tak cukup, heheXP :D

..hizamirahim.. berkata...

@AiDa AzRyN

baik,
XD
sabar itu sebahagian drpd iman.

..hizamirahim.. berkata...

@HairiAks

haha.
tak nak tolong ke ?
XD

..hizamirahim.. berkata...

@manggosteen

XD
ngeee ...

..hizamirahim.. berkata...

@mie

tu ah.
bergumbira dgn dugaan.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@sarah abadan

thanks.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Yong Sofea

baik.
terima kasih atas nasihat yg diberi.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Nurul Hani

ada lebih ke ?
boleh je.
XD

mRa amira berkata...

g check twitter sat

Jey Yusuff berkata...

kalau jd student x da rasa macam ni x best la... seronoknya jadi student

Qarl berkata...

okay fine = malaslah!

hahaha

jap jap i blanje u ABC. nak? kasik DINGIN sket

..hizamirahim.. berkata...

@mRa amira

baik.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Jey Yusuff

ye la.
tapi logik ah rasa macam ni kan ?
XD
kalau tak, tak dikenang la nanti.

..hizamirahim.. berkata...

@Qarl

haha.
ABC mana ?
nak.
boleh je.
=.=

Fariq berkata...

tekanan betul en.hizami sampai nak mencarut2,, heheh

adrinaqamarina berkata...

banyaknya oke fine. haha.

zami kalau marah mesti merah muka3 kan? kui3.

setiap kali kuar rumah, baca ayat kursi banyak3., kalau rasa kusut, ayat kursi banyak3. insyaALLAH

:)

zami kuat kuat kuat!

::FAIZ FARISH:: berkata...

sila makan eskrim, tp jgn lupa aku.. hehehe. jap, nak tgk gmbr kete ngan bilik, blh?

ilman hizami berkata...

OKAY.FINE. + WHATEVER...
:D

mr.syazwan berkata...

giler arh banyak sgt dugaan n cobaan..

apakah badi semlm?? huhu

apa leh wat tenang.. dan tadah kedua belah tgn paras bahu dan ucapkan pada-Nya.. ^_^

aliesha kirana berkata...

kesiannnyaaaaaaaaaaaaa dugaan la tu..sabarrrrrr cikguuu..AK mase siapkan FYP dl pn mcm2 dugaan..tau x, pendrive yg ade tesis tu tiba2 corrupt..menangisss kt ctu tau x..kene start balik..

xpe Allah bg dugaan utk bg hikmahnya..InsyaAllah..doa2 ok! sabar!

f a r a h a i n berkata...

sabar yee.
dugaan tuhh (:

niesz berkata...

sekali sekala mncarut..xpe kot..ehe..

tieha ismail berkata...

okay.fine...wateverrr...errr...ahaks...lekluuuuuu....

Rara Nasiha berkata...

banyaknya okey,fine! hehe. sabar2. dugaan kan.

Afzainizam berkata...

♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Kami DAtang Ziarah Blog Anda
buat pembaca blog kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫♪♫•*¨*•.¸¸¸¸.•*¨*•♫

Salam kunjungan salam ziarah….

Kami telah undi blog ko dahhhhh......
Budak Lelaki Sebelah Pintu..

Sabar itu separuh dari iman tauuuu

mR.sYaH berkata...

hari yg penuh dugaan dan cabaran yerk..

sabar ye bro!

eeqa~ berkata...

Semat lah yang "OKAY FINE" tuh.. hihi :)

kesabaran2..

Pencacai Alim berkata...

kesian kt ko..hakhakhak..

ardinihumaira berkata...

siriyes..
dni pun agak tertekan minggu ni... tahap tertekannya macam tu lah.. tapi walaupun tertekan tak dapat tekan pedal minyak kuat sangat. karang jadi arwah lak. huu

ika~~ berkata...

Tetibe bace entry ni laju2 ngan perasaan yg agk laju juge.
OKAY. FINE!

arep_lockermonth berkata...

fuhh !!..aku bace pon mcm nak carut je..kih kih..bawak bersabar ye..dugaan belajar :)

Darkbatman berkata...

dugaan sbagai pelajar mmg cm2. kena bykkan sbr bro.. :)

♥chubbycekelat ♥ berkata...

Mencarut tak ajak. BAHAHAHA.

Rilek je bro, saya pun student mcm anda. ^_^

sekuk tawa berkata...

bgus tol nk mncarut gtau org ramai..eheheh

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com