Khamis, 11 November 2010

Ada Apa Dalam Botol ?

Halo halo. Aku dapat jemputan for a movie screening at FINAS semalam. Haha. Almost 50 bloggers was invited to this event untuk tayangan eksklusif kat Dolby Mixstage, FINAS. Dahsyat tuuu ! Thanks to Raja Azmi and Amy Ikram for this golden opportunity. Terharu lebih dah ni. Eh. Filem ni bakal ditayangkan bulan Februari 2011 kau tahu. Lama lagi ah ! Tapi aku dah dapat tengok semalam. Haha. Sila gelak sama sama supaya lu tak berapa nak jeles.




Filem 
... Dalam Botol

Pelakon 
Arja Lee - Wan Raja - Diana Danielle - Normah Damanhuri - Jalil Hamid - Ogy Ahmad Daud

Pengarah 
Khir Rahman

Sinopsis
Ruby (Arja Lee), atau nama sebenarnya, Rubidin, dan Ghaus (Wan Raja) merupakan pasangan bercinta sejenis. Kerana terlalu mencintai Ghaus, Rubidin sanggup berkorban apa sahaja, lalu, mengubah identitinya kepada Ruby. Bukan calang-calang pengorbanan yang dilakukan Ruby, identiti dirinya diubah menerusi satu pembedahan jantina. Namun, perhitungan Ruby itu salah kerana Ghaus tidak dapat menerimanya dalam keadaan fizikal seperti seorang wanita sekali gus menyingkirkan Ruby daripada hidupnya. Malah, Ruby mula jatuh cinta dengan seorang gadis yang baik budi, Dina (Diana Danielle). Namun, Ruby sedar jasadnya bukan lagi seperti seorang lelaki tulen kerana dia telah membuang alat sulitnya. Oleh itu, apakah yang harus dilakukan oleh Ruby ? Jangan lupa saksikan ... Dalam Botol di pawagam berhampiran anda !






5 Random Positive Things
  • Anu Dalam Botol tu bukan sengaja dipilih sebagai tajuk filem ni. Tapi ada sebab ah Raja Azmi tak nak tukar tajuk tu. Sebab ? Anu Dalam Botol tu kira elemen penting ah dalam filem ni. Nak tahu lebih lanjut ? Kena tengok sendiri ah. Siriyes ! ... Dalam Botol ni bukan filem lucah ah. Erk. Sebelum sebelum ni, heboh orang ramai sibuk dok kata Raja Azmi ni buat filem lucah. Bila aku tengok filem ni, takde ah lucah mana pun. Babak babak panas dalam filem ni tak sampai lima minit ah. Yeah ! Fokus bagi filem ni pasal kehidupan Rubidin selepas bertukar jadi ultraman cosmos perempuan. Senang cerita, pasal masalah yang berlaku dalam hidup dia ah. Dan takde pulak pasal dia berfoya-foya dengan lelaki lain.
  • Babak paling best masa Rubidin balik kampung dia, jumpa mak dan ayah dia. Eh. Masa ni, Rubidin dah tukar penampilan sebagai perempuan. Fuhhh ... Dialog daripada ayah dia sangat sangat sangat betul ! Siapa makan cili, dia terasa pedas ah. Siapa makan beskot oreo, kena celup dengan susu dulu baru sedap. Haha. Standing ovation ah !
  • Lakonan terbaik daripada Normah Damanhuri, Jalil Hamid dan Ogy Ahmad Daud. Gilerrr terbaik ah !
  • Mesej yang disampaikan menerusi filem ni kuat ah jugak. Kira filem ni bukan dibuat semata-mata nak bagi kontroversi. Tapi ada nilai dia yang tersendiri.
  • Aku dah jatuh cinta dengan lagu masa credit, Buka Pintu by Anneke Gronloh. Walaupun bait bait lirik dia takde kena mengena dengan filem ni, tapi aku suka ah ! Sodap ! For your information, aku tak pernah dengar lagu ni sebelum ni. And thanks to ... Dalam Botol, aku sekarang suka lagu klasik gilerrr ni ! XD 

5 Random Negative Things
  • Rubidin tu maskulin sangat ah. Macam tak sesuai pulak. =.=
  • Ada babak babak panas yang boleh mengundang rasa tak selesa sikit ah. Aku tengok sampai omaigot omaigot tanpa henti. Erk. Dah nama pun 18SX kan ? *.*
  • Jalan cerita for this film a lil bit mendatar. Secara tak langsung, aku menguap lebih daripada lima kali. Haha. XD
  • Rubidin ni betul betul jatuh cinta dengan Dina ke ? Entah ah. Tak nampak macam jatuh cinta pun ?
  • Apa lagi ek ? Oh. Persembahan filem ni nampak macam filem filem indipendent ah. I mean, daripada segi sinematografi dia. Okay ah jugak. Tapi tak berapa nak menjadi kot. Peace ! :)

In a nutshell, filem ni menceritakan penderitaan yang dialami oleh Rubidin selepas melakukan pertukaran jantina. Ni bukan filem pasal bestnyerrr bila tukar jantina ni. Ada faham ? Okay okay. Aku nak gi jual botol botol kosong ni haaa. Bye ! XD






potpetpotpet : Ada apa dalam botol ? Ada aku kisah ? =.=

73 ulasan:

adrinaqamarina berkata...

part last tu jejak macholah ke? hehe.

rubidin tu remy ke?

AiDa AzRyN berkata...

Whoa!syabas2! >_<'

Puteri Iqa Izyan berkata...

weee..bestnya..

rase gak nak tgk..tp x suke tgk cite, haih :d

..hizamirahim.. berkata...

@adrinaqamarina

haha.
jejak macho ?
boleh ah.
=.=

eh.
watak tu ARJA LEE.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@AiDa AzRyN

yeah !
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Puteri Iqa Izyan

haha.
kalau macam tu, jom gi dinner nak ?
XD

Nisa A. berkata...

best tak cite tuh??
best tak?
best tak?

Cik Dara berkata...

bila lh ada ksempatan nk tgk cite tu? insyaAllah nk tgk jugak nnti..

Puteri Iqa Izyan berkata...

dinner??

owwhhh..berani ye mencabar diet kuh ini.. huhu..

..hizamirahim.. berkata...

@Nisa A.

haha.
tak tahu ah nak cakap.
beauty is in the eye of the beholder.
for me, zami tak berapa masuk dengan filem ni.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Cik Dara

tahun depan !
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Puteri Iqa Izyan

haha.
diet ek ?
kalau mcm tu, kita dinner beskot kering dengan air teh je ah.
celup2.
XD

Puteri Iqa Izyan berkata...

ye r. nk selim.hahaha...

okeh gak tuh :p
biskut hup seng best!

;D

jijie berkata...

eh... nampak si hasren... haha... blogger ke dia? oops!

EIPUL berkata...

wah jealous sangat!

nak tgk gak! haha
bila dia nak tayang kat panggung ek?

THE LEKAT LEKIT STORY berkata...

memang bergaya muthu, sammy & raju la korang bergambar

..hizamirahim.. berkata...

@Puteri Iqa Izyan

okay.
nak berapa keping ?
lima ke enam ?
=.=

..hizamirahim.. berkata...

@jijie

erk.
dia ganti ijat.
ijat tak dapat datang.
haha.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@EIPUL

oh.
seperti yang aku tulis,
dia kuar Feb 2011.
haha.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@THE LEKAT LEKIT STORY

kata 1 malaysia.
XD

f_aRa_aINa989 berkata...

wah, dh tgk cerita ni dah...cepatnya...

Puteri Iqa Izyan berkata...

satu bungkus!
hahahaha....

princeduyong berkata...

ada terasa sedikit kejelesan disitu..

mye berkata...

wooo..bestnya..
hehehehe

..hizamirahim.. berkata...

@f_aRa_aINa989

pantas lagi tangkas !
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Puteri Iqa Izyan

wah.
satu bungkus ada berapa ?
XD

..hizamirahim.. berkata...

@princeduyong

haha.
sikit je ah ?
XD

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr berkata...

jeruk dalam botol??

apsal tetiba GKSB terbayang anu dalam botol??

urkkkhhh...

..hizamirahim.. berkata...

@mye

ngeee ...
XD

..hizamirahim.. berkata...

@GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr

wah.
gilerrr ah imaginasi !
haha.
XD
syabas.

FarhanaDr berkata...

Macam menarik.. Heehee.. By the way.. Sangat suka Wan Raja.. Heee.. :p

ZaCk AzRiN berkata...

hoho....
=(

..hizamirahim.. berkata...

@FarhanaDr

wah.
doktor kenal dia ke ?
huhu~
XD

..hizamirahim.. berkata...

@ZaCk AzRiN

hehe.
kenapa ?
:)

aliesha kirana berkata...

hahaha ada pro and cons la ni ek.. hmmm, xpelah, mls bazir duit beli tiket wayang, tggu kuar tv je la..aci x? ahahah..

..hizamirahim.. berkata...

@aliesha kirana

haha.
up to u.
XD

::FAIZ FARISH:: berkata...

Adrina: jejaka Pinggitan.... Boleh? hehehe

NuR 'aQiLaH berkata...

dalam botol? tamo amek taw.
gagaga :P

eksaited kat 5 org tuu.
nak satu nak. nak jugakkkk =_="

m!da BucHuxX berkata...

lolll. .bestnyer

nurayunni berkata...

hensem boy...

Qarl berkata...

Qarl tu i ke?

tu je nk komen. boleh?

ciKeju berkata...

haha..
LOL!
=)

amin hafiz berkata...

terbaek ar.......zami lps nie bg comment tuk filem yg konon2 nak cecah 40 juta tue plak ek hahahahha...............2 alam kew pew kew..sure panas hahahha

ardinihumaira berkata...

zami duk dalam botol tu.
heeeeee


larikssssssss

Privacy_Resident berkata...

ada apa tak tau dalam botol. HAHA

||| PöJìé PööH ||| berkata...

Baca review sorang2 rata2 kurang menggemari watak Ruby sebab terlalu sasa. Pemilihan Arja Lee mungkin kurang sesuai dan "lembut" utk watak sebegini kann! So berapa bintang mau kasi?? Is it worth to watch??

Love,
PojiePooh Abdullah

ZaCk AzRiN berkata...

xdpt nk join...
huhu...

Admiral Hafiz berkata...

haha
citer makhluk 2 alam ni
mcm suram je...
bek tgk citer 2 Alam dR Rozmey je
haha
40 juta!


*mintak2 dR Rozmey baca
leh dpt Jusmate5 free
haha


Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

..hizamirahim.. berkata...

@::FAIZ FARISH::

haha.
tak boleh.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@NuR 'aQiLaH

erk.
nak mana ?
haha.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@m!da BucHuxX

best ah jumpa blogger2 lain.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@nurayunni

alhamdulillah.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Qarl

tak ah.
qarl tu budak mana entah.
boleh ?
=.=

..hizamirahim.. berkata...

@ciKeju

ngeee ...
awat ah ?
XD

..hizamirahim.. berkata...

@amin hafiz

erk.
tak tengok ah filem tu.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@ardinihumaira

alaaa ...
sampai hati dni.
haha.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Privacy_Resident

erk.
apa tu ?
tak faham ah.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@||| PöJìé PööH |||

i give 2 stars !
XD

..hizamirahim.. berkata...

@ZaCk AzRiN

oh.
takpe2.
maybe hari lain.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Admiral Hafiz

haha.
jangan harap ah.
nak buat apa dgn jus tu ?
mandi ?
=.=

Emilia Emira berkata...

haha malaysia daa maju bab-bab cite camgini..^.^

..hizamirahim.. berkata...

@Emilia Emira

haha.
tahu takpe.
XD

ZaCk AzRiN berkata...

hari laen pon ase mcm xleh je...
z jauh la...perlis-perak-kl..
huhu...xtcapai dek akal ku...
hahhaa

cik.shabah berkata...

adoi!apasal cik shabah tetiba rasa seram je ngan filem ni?ngeh3

Butaseni@Wan Raja berkata...

terima kasih budak sbelah atas review anda yg rngks,padat dan jujr itu,kami sangat menghargainya. :)

Ajami Hashim berkata...

Salaam tuan tanah,

Ulasan best!

P/S: suka komen Admiral Hafiz yg di-bold-kan itu hehe..

kechixx berkata...

syoknya awak!:)

..hizamirahim.. berkata...

@ZaCk AzRiN

erk.
takpe2.
nak buat mcm mana kan.
XD

..hizamirahim.. berkata...

@cik.shabah

eh.
ni bukan cerita seram ah.
takde hantu pun.
=.=

..hizamirahim.. berkata...

@Butaseni@Wan Raja

oh my !
r u for real ?
wow.
the star of this film datang komen !
thanks !!!
XD

..hizamirahim.. berkata...

@Ajami Hashim

haha.
thanks.
XD

hafiz tu mmg camtu.
fanatik dr rozmey tu.
=.=

..hizamirahim.. berkata...

@kechixx

ngeee ...
XD

Nieylicio Kerolicio berkata...

org malaysia da xde cite len nk wat.. nk gak tonjolkan masalah sosial..

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com