Khamis, 11 November 2010

Ada Apa Dalam Botol ?

Halo halo. Aku dapat jemputan for a movie screening at FINAS semalam. Haha. Almost 50 bloggers was invited to this event untuk tayangan eksklusif kat Dolby Mixstage, FINAS. Dahsyat tuuu ! Thanks to Raja Azmi and Amy Ikram for this golden opportunity. Terharu lebih dah ni. Eh. Filem ni bakal ditayangkan bulan Februari 2011 kau tahu. Lama lagi ah ! Tapi aku dah dapat tengok semalam. Haha. Sila gelak sama sama supaya lu tak berapa nak jeles.




Filem 
... Dalam Botol

Pelakon 
Arja Lee - Wan Raja - Diana Danielle - Normah Damanhuri - Jalil Hamid - Ogy Ahmad Daud

Pengarah 
Khir Rahman

Sinopsis
Ruby (Arja Lee), atau nama sebenarnya, Rubidin, dan Ghaus (Wan Raja) merupakan pasangan bercinta sejenis. Kerana terlalu mencintai Ghaus, Rubidin sanggup berkorban apa sahaja, lalu, mengubah identitinya kepada Ruby. Bukan calang-calang pengorbanan yang dilakukan Ruby, identiti dirinya diubah menerusi satu pembedahan jantina. Namun, perhitungan Ruby itu salah kerana Ghaus tidak dapat menerimanya dalam keadaan fizikal seperti seorang wanita sekali gus menyingkirkan Ruby daripada hidupnya. Malah, Ruby mula jatuh cinta dengan seorang gadis yang baik budi, Dina (Diana Danielle). Namun, Ruby sedar jasadnya bukan lagi seperti seorang lelaki tulen kerana dia telah membuang alat sulitnya. Oleh itu, apakah yang harus dilakukan oleh Ruby ? Jangan lupa saksikan ... Dalam Botol di pawagam berhampiran anda !






5 Random Positive Things
  • Anu Dalam Botol tu bukan sengaja dipilih sebagai tajuk filem ni. Tapi ada sebab ah Raja Azmi tak nak tukar tajuk tu. Sebab ? Anu Dalam Botol tu kira elemen penting ah dalam filem ni. Nak tahu lebih lanjut ? Kena tengok sendiri ah. Siriyes ! ... Dalam Botol ni bukan filem lucah ah. Erk. Sebelum sebelum ni, heboh orang ramai sibuk dok kata Raja Azmi ni buat filem lucah. Bila aku tengok filem ni, takde ah lucah mana pun. Babak babak panas dalam filem ni tak sampai lima minit ah. Yeah ! Fokus bagi filem ni pasal kehidupan Rubidin selepas bertukar jadi ultraman cosmos perempuan. Senang cerita, pasal masalah yang berlaku dalam hidup dia ah. Dan takde pulak pasal dia berfoya-foya dengan lelaki lain.
  • Babak paling best masa Rubidin balik kampung dia, jumpa mak dan ayah dia. Eh. Masa ni, Rubidin dah tukar penampilan sebagai perempuan. Fuhhh ... Dialog daripada ayah dia sangat sangat sangat betul ! Siapa makan cili, dia terasa pedas ah. Siapa makan beskot oreo, kena celup dengan susu dulu baru sedap. Haha. Standing ovation ah !
  • Lakonan terbaik daripada Normah Damanhuri, Jalil Hamid dan Ogy Ahmad Daud. Gilerrr terbaik ah !
  • Mesej yang disampaikan menerusi filem ni kuat ah jugak. Kira filem ni bukan dibuat semata-mata nak bagi kontroversi. Tapi ada nilai dia yang tersendiri.
  • Aku dah jatuh cinta dengan lagu masa credit, Buka Pintu by Anneke Gronloh. Walaupun bait bait lirik dia takde kena mengena dengan filem ni, tapi aku suka ah ! Sodap ! For your information, aku tak pernah dengar lagu ni sebelum ni. And thanks to ... Dalam Botol, aku sekarang suka lagu klasik gilerrr ni ! XD 

5 Random Negative Things
  • Rubidin tu maskulin sangat ah. Macam tak sesuai pulak. =.=
  • Ada babak babak panas yang boleh mengundang rasa tak selesa sikit ah. Aku tengok sampai omaigot omaigot tanpa henti. Erk. Dah nama pun 18SX kan ? *.*
  • Jalan cerita for this film a lil bit mendatar. Secara tak langsung, aku menguap lebih daripada lima kali. Haha. XD
  • Rubidin ni betul betul jatuh cinta dengan Dina ke ? Entah ah. Tak nampak macam jatuh cinta pun ?
  • Apa lagi ek ? Oh. Persembahan filem ni nampak macam filem filem indipendent ah. I mean, daripada segi sinematografi dia. Okay ah jugak. Tapi tak berapa nak menjadi kot. Peace ! :)

In a nutshell, filem ni menceritakan penderitaan yang dialami oleh Rubidin selepas melakukan pertukaran jantina. Ni bukan filem pasal bestnyerrr bila tukar jantina ni. Ada faham ? Okay okay. Aku nak gi jual botol botol kosong ni haaa. Bye ! XD






potpetpotpet : Ada apa dalam botol ? Ada aku kisah ? =.=

73 ulasan:

  1. part last tu jejak macholah ke? hehe.

    rubidin tu remy ke?

    BalasPadam
  2. weee..bestnya..

    rase gak nak tgk..tp x suke tgk cite, haih :d

    BalasPadam
  3. @adrinaqamarina

    haha.
    jejak macho ?
    boleh ah.
    =.=

    eh.
    watak tu ARJA LEE.
    XD

    BalasPadam
  4. @Puteri Iqa Izyan

    haha.
    kalau macam tu, jom gi dinner nak ?
    XD

    BalasPadam
  5. best tak cite tuh??
    best tak?
    best tak?

    BalasPadam
  6. bila lh ada ksempatan nk tgk cite tu? insyaAllah nk tgk jugak nnti..

    BalasPadam
  7. dinner??

    owwhhh..berani ye mencabar diet kuh ini.. huhu..

    BalasPadam
  8. @Nisa A.

    haha.
    tak tahu ah nak cakap.
    beauty is in the eye of the beholder.
    for me, zami tak berapa masuk dengan filem ni.
    XD

    BalasPadam
  9. @Puteri Iqa Izyan

    haha.
    diet ek ?
    kalau mcm tu, kita dinner beskot kering dengan air teh je ah.
    celup2.
    XD

    BalasPadam
  10. ye r. nk selim.hahaha...

    okeh gak tuh :p
    biskut hup seng best!

    ;D

    BalasPadam
  11. eh... nampak si hasren... haha... blogger ke dia? oops!

    BalasPadam
  12. wah jealous sangat!

    nak tgk gak! haha
    bila dia nak tayang kat panggung ek?

    BalasPadam
  13. memang bergaya muthu, sammy & raju la korang bergambar

    BalasPadam
  14. @Puteri Iqa Izyan

    okay.
    nak berapa keping ?
    lima ke enam ?
    =.=

    BalasPadam
  15. @jijie

    erk.
    dia ganti ijat.
    ijat tak dapat datang.
    haha.
    XD

    BalasPadam
  16. @EIPUL

    oh.
    seperti yang aku tulis,
    dia kuar Feb 2011.
    haha.
    XD

    BalasPadam
  17. wah, dh tgk cerita ni dah...cepatnya...

    BalasPadam
  18. ada terasa sedikit kejelesan disitu..

    BalasPadam
  19. wooo..bestnya..
    hehehehe

    BalasPadam
  20. jeruk dalam botol??

    apsal tetiba GKSB terbayang anu dalam botol??

    urkkkhhh...

    BalasPadam
  21. Macam menarik.. Heehee.. By the way.. Sangat suka Wan Raja.. Heee.. :p

    BalasPadam
  22. hahaha ada pro and cons la ni ek.. hmmm, xpelah, mls bazir duit beli tiket wayang, tggu kuar tv je la..aci x? ahahah..

    BalasPadam
  23. Adrina: jejaka Pinggitan.... Boleh? hehehe

    BalasPadam
  24. dalam botol? tamo amek taw.
    gagaga :P

    eksaited kat 5 org tuu.
    nak satu nak. nak jugakkkk =_="

    BalasPadam
  25. Qarl tu i ke?

    tu je nk komen. boleh?

    BalasPadam
  26. terbaek ar.......zami lps nie bg comment tuk filem yg konon2 nak cecah 40 juta tue plak ek hahahahha...............2 alam kew pew kew..sure panas hahahha

    BalasPadam
  27. zami duk dalam botol tu.
    heeeeee


    larikssssssss

    BalasPadam
  28. ada apa tak tau dalam botol. HAHA

    BalasPadam
  29. Baca review sorang2 rata2 kurang menggemari watak Ruby sebab terlalu sasa. Pemilihan Arja Lee mungkin kurang sesuai dan "lembut" utk watak sebegini kann! So berapa bintang mau kasi?? Is it worth to watch??

    Love,
    PojiePooh Abdullah

    BalasPadam
  30. haha
    citer makhluk 2 alam ni
    mcm suram je...
    bek tgk citer 2 Alam dR Rozmey je
    haha
    40 juta!


    *mintak2 dR Rozmey baca
    leh dpt Jusmate5 free
    haha


    Admiral Hafiz Official Website: Admiral'z Legacy

    BalasPadam
  31. @Qarl

    tak ah.
    qarl tu budak mana entah.
    boleh ?
    =.=

    BalasPadam
  32. @Admiral Hafiz

    haha.
    jangan harap ah.
    nak buat apa dgn jus tu ?
    mandi ?
    =.=

    BalasPadam
  33. haha malaysia daa maju bab-bab cite camgini..^.^

    BalasPadam
  34. hari laen pon ase mcm xleh je...
    z jauh la...perlis-perak-kl..
    huhu...xtcapai dek akal ku...
    hahhaa

    BalasPadam
  35. adoi!apasal cik shabah tetiba rasa seram je ngan filem ni?ngeh3

    BalasPadam
  36. terima kasih budak sbelah atas review anda yg rngks,padat dan jujr itu,kami sangat menghargainya. :)

    BalasPadam
  37. Salaam tuan tanah,

    Ulasan best!

    P/S: suka komen Admiral Hafiz yg di-bold-kan itu hehe..

    BalasPadam
  38. @ZaCk AzRiN

    erk.
    takpe2.
    nak buat mcm mana kan.
    XD

    BalasPadam
  39. @cik.shabah

    eh.
    ni bukan cerita seram ah.
    takde hantu pun.
    =.=

    BalasPadam
  40. @Butaseni@Wan Raja

    oh my !
    r u for real ?
    wow.
    the star of this film datang komen !
    thanks !!!
    XD

    BalasPadam
  41. @Ajami Hashim

    haha.
    thanks.
    XD

    hafiz tu mmg camtu.
    fanatik dr rozmey tu.
    =.=

    BalasPadam
  42. org malaysia da xde cite len nk wat.. nk gak tonjolkan masalah sosial..

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com