Ahad, 31 Oktober 2010

Speak Now | The Best From Taylor Swift ... So Far

I just heard the latest studio album from Taylor Swift, entitled Speak Now. It is the third studio album from her. For your information, Speak Now received positive reviews from music critics. And for me, this is the best work of Taylor Swift so far. Diulangi, so far ! Haha. For your information lagi, all songs written and composed by her. Gilerrr super duper talented ! If I have to choose between Fearless (her previous album) and Speak Now, I'll choose both. Yeah ! Both albums are very pleasant to me. XD

Taylor Swift with her Speak Now
      The Track Listing
    1. Mine
    2. Sparks Fly
    3. Back To December
    4. Speak Now
    5. Dear John
    6. Mean
    7. The Story Of Us
    8. Never Grow Up
    9. Enchanted
    10. Better Than Revenge
    11. Innocent
    12. Haunted
    13. Last Kiss
    14. Long Live

    Amazing tracks !
    My favorites are Sparks Fly, Back To December, Dear John, Mean, Enchanted, Better Than Revenge and Haunted. Korang wajib dengar these songs ! Goreng pun sodaaap ! Siriyes ah ! Eh. Ni ada sikit trivia nak kongsi kongsi.
    • The album's first single is Mine. The single was released on August 4, 2010. Mula mula dorang rancang nak keluarkan single tu on August 16. Tapi disebabkan single tu dah tersebar secara meluas kat internet, nak tak nak, single tu terberanak awal. Haha.
    • From what I read, lagu Dear John tu ditujukan kat John Mayer. Oh. Kenal tak siapa John Mayer ? Dulu dia kena gosip dengan Jennifer Aniston ah. Tak kenal sudah. Taylor Swift dengan John Mayer ni bercinta kejap je. Takde ah sampai sepuluh tahun sepuluh bulan sepuluh minggu sepuluh hari sepuluh jam sepuluh minit sepuluh saat.
    • Next, lagu Innocent pulak dibuat khas untuk Kanye West. Yeah ! Untuk Kanye West yang telah memalukan Taylor Swift when she won Best Female Video kat Video Music Awards (VMA) 2009 dulu. But in this song, Taylor Swift takde ah sumpah seranah Kanye West. Dia siap kata Kanye West tu tak bersalah lagi suci dan murni. Haiyak ! Why so sweet ? Kalau aku yang buat lagu tu, mesti penuh dengan kata-kata makian, cacian, hinaan dan kejian. Haha. Nasib aku takde kena-mengena dengan semua ni.

    She's beautiful.
    Ada lagi best. Speak Now has a beautiful booklet. Siriyes ah ! Rugi kalau kau tak gi beli original album. Cuba tengok kat atas ni. Cantik cantik ah Taylor Swift ni. Eh. Kalau Deluxe Edition, ada three additional tracks, two acoustic versions, a pop remix of Mine,  the music video of Mine dan macam macam lagi ah benda benda best. XD


    potpetpotpet : Boring boring hujung minggu.

    31 ulasan:

    1. cantek cover album die... brani bermain warna dan hasilnya... AWESOME!!

      BalasPadam
    2. Wah betol ke sedap..?
      Nak download la..
      wakakaka....

      p/s: jgn wat kije haram cetak rompak.. huhu...

      BalasPadam
    3. @SYAMIMI FATIN

      siriyes ?
      XD
      she's one of my favorites too.

      BalasPadam
    4. damn. i love her hehe mesti beli album dye ! mari kaye kan dye :p

      BalasPadam
    5. Memang best la ! Banyak lagu favourite dalam album kali ini .

      Tapi , Mine kot yang paling best !

      BalasPadam
    6. suke..sgt2...
      lagu2 taylor swift...
      hehe :D

      BalasPadam
    7. @SnowladieS

      haha.
      best ah.
      XD
      mari memiskinkan diri.

      BalasPadam
    8. @Farah

      yep.
      banyak gilerrr lagu best.
      XD

      BalasPadam
    9. @cik QasehThya

      yep.
      her songs are somehow connected to most of us.
      XD

      BalasPadam
    10. yeah!

      zami dh beli cd die gak eh?

      zami beli yg mane?

      qarl beli yg deluxe version

      xsmpt lg nk review dlm blog

      u ade missed something yg pling2 special dlm booklet tuh.. figure out sdiri. xpun tunggu review qarl nnt hehe

      BalasPadam
    11. suke sgt3 album ni...
      n suke Taylor Swift ! ^__^
      ade sape2 nk bg saya present album ni? haha..

      BalasPadam
    12. die sgt comel giler :p

      lgu mine best.err.can you be mine?hahahaha :D

      oh.tak knl john mayer.jap nk google ;))

      BalasPadam
    13. taylor swift mmg best!
      hee~
      penah dgr lagu mine je.
      nnt la org dgr lagu lain pulak :D

      BalasPadam
    14. @Qarl

      really ?
      okay.
      XD
      takpe ah.
      zami tunggu entry qarl je ah.

      BalasPadam
    15. @a i d a ;

      okay2.
      sila dgr lagu lain lepas ni.
      XD

      BalasPadam
    16. indahnye ciptaan Tuhan!!
      adorable!! i love her so much!!

      zami, ade copy lagu nie x??>
      nak2!
      nnti gigibiru ek ari selasa nie..

      ~ DanieL AdiE ~

      BalasPadam
    17. tak! haha..
      oke2.. jgn kate ape2..

      agagaga...

      BalasPadam
    18. punye la rajin ko cari lagu2 ni sumer. haha.

      ko beli yg ori ke?

      BalasPadam
    19. feweet.........asal awek gua ada kat sini?? haha....she's so cute. I heard speak now, mine, and mean. Tak sabar nak dengar yg the rest. Maybe I should get the album..=)

      New follower here!!

      BalasPadam

    Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com