Rabu, 20 Oktober 2010

Kreatifkan Dirimu Bersama Alam Sekitar

Amacam ? Lawo tak sentuhan magis aku ? XD
Siapa ada facebook aku ? Kalau ada, aku rasa korang tahu apa aku buat hari ni. Yeah. Aku join pertandingan melukis dan mewarna sempena Minggu Alam Sekitar kat Universiti Pendidikan Sultan Idris ni. Aku siap pinjam set crayon from one of my friends, dengan harapan aku berjaya menggondol tempat pertama ! Haha. Gila konfiden. By the way, ni merupakan salah satu project work yang kitorang kena buat for Environmental Science. Everyone of us had to form a group of 10. Then, each group kena buat project work that somehow related to the environment. So, one group ni buat pertandingan melukis dan mewarna. Aku join ni sebab support kawan kawan. Nak kata talented dalam melukis dan mewarna ni, takde ah sangat. Sikit sikit tu ada lah.


Well well well. Aku dah lama tak melukis dan mewarna ni. Aku aktif masa sekolah rendah dulu. Nak angkat bakul sikit, aku selalu menang kot. Paling best, aku menang tempat kedua pertandingan melukis dan mewarna peringkat negeri Melaka tahun 2000. Lama dah tu. Haha. Lepas dah masuk sekolah menengah, aku tak amik tahu menahu pasal semua tu. Salah satu sebab kenapa aku melupakan minat tu ialah sekolah menengah aku takde pulak subjek Pendidikan Seni. Sodih.


potpetpotpet : Let's green our Earth !

30 ulasan:

AROL DSHW berkata...

whoa! cantiklah lukisan hizami.
ton warna pun kemas jek. :)

Hizami Rahim berkata...

@AROL DSHW

siriyes ?
huhu.
malu neh.
XD

rizal jabai berkata...

lau ko ajak aku conteng2 skali..kompem lg the boom!!hehe

Hizami Rahim berkata...

@rizal jabai

haha.
okay2.
next time boleh ?
XD

Jojo berkata...

rupa2nya zamie selalu menang ea.. patutla..
tapi tadi xngaku pula... ish2...
hehe~~

Hizami Rahim berkata...

@Jojo

hehe.
kisah lama lah jhou.
sekolah rendah - darjah 6.
XD

adrinaqamarina berkata...

berseni nye tangan zami, rina tak pandaiiiiiiiiii nak lukis gitu. haish.

sama dengan corak blog la. hehe

Jojo berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
Syida Shukor berkata...

lawalahhh ! kalau harap i , orang lidi je menjadi :P

ai na berkata...

gile chantek lukisan!!

neway, background die da tuka la (:

nice header (:

Nisa A. berkata...

wahhh!!! zami pandai melukis???
lawa2~
:D

AdiE berkata...

tahniah!! ANDA TERBUKTI KREATIF!!

http://danieldeadie.blogspot.com/

puteriqaizyan berkata...

cayok2!!

btw..saye tag kamu utk giveaway paris..

http://puteriiqaizyanmohamad.blogspot.com/2010/10/sape-nak-hadiah-free-dari-paris.html

Qarl berkata...

terror la zami

terrorist! hahahah

chaiyok!

Jojo berkata...

zamie, adakah ku kesah tu kisah lama ke x?? haha~~

Syazwana berkata...

peh lame giler tinggalkan zaman mewarne
XD

Hizami Rahim berkata...

@adrinaqamarina

hehe.
sama ke ?
haish.
XD

Hizami Rahim berkata...

@Syida Shukor

ok lah tu.
jadi ada orang.
XD

Hizami Rahim berkata...

@ai na

thanks.
padahal biasa2 je.
XD

Hizami Rahim berkata...

@Nisa A.

oh tidak.
tak pandai lukis pun.
XD

Hizami Rahim berkata...

@AdiE

alhamdulillah.
XD

Hizami Rahim berkata...

@puteriqaizyan

really ?
thanks.
XD

Hizami Rahim berkata...

@Qarl

yeah.
terrorist sgt.
XD

Hizami Rahim berkata...

@Jojo

erk.
what ?
saya tak faham.
huhu.
XD

Hizami Rahim berkata...

@Syazwana

tahu takpe.
dah lama gilerrr.
XD

Rara Nasiha berkata...

seni satu kretif. :)

EIPUL berkata...

haha,
aku pun suka gak warna-mewarna ni,


*adakah ko menang pertandingan ini? Hihi

ardinihumaira berkata...

puhyoywwww...
cun ah zami conteng menyongteng.
kalo dni gheti orang lidi dengan lukis ikan je hehe. dni tangan bangku. tak reti melukis. ;p

ehh tangan banku bukan tangan tak reti main bola ke? haha

isi hati nurul berkata...

tomey lukisan tu..jeles kt org yg pandai melukis ni..huhu..zami boleh bukak galeri la lpas ni..hehe

isi hati nurul berkata...

tomey lukisan tu..jeles kt org yg pandai melukis ni..huhu..zami boleh bukak galeri la lpas ni..hehe

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com