Rabu, 27 Oktober 2010

Keindahan Yang Hilang

Haluuu ! Aku ngah gumbira sakan ni ! Tesis aku dah siap ! Tinggal nak hantar je. Eh. Aku dah gi bilik supervisor aku semalam. Nak hantar tesis ni ah. Tapi beliau takde. Aku kol beliau lepas tu. And then, beliau kate sila hantar Jumaat ni sebab beliau takde kat Tanjong Malim sekarang. Kuciwa betul. Aku dah excited gilerrr nak hantar ni. Siriyes ! Lega sikit banyak kalau dah hantar tesis ni. XD

Feeling dol. Tangkap lentok sikit.
Ada story best. Last Sunday, aku join pertandingan sajak sempena Minggu Alam Sekitar. Again, ni kira tanda sokongan kepada kawan kawan yang bertindak sebagai penganjur.mPulak tu, ni first time aku mendeklamasikan sajak depan orang ramai. Adeh. Mati ah. Aku memang hentam habis-habisan. Janji ada bunyi macam baca berita sikit sikit pun kira okay ah. Haha. Such a sweet experience. Aku dengan hancurnya mendeklamasikan sajak bertajuk KEINDAHAN YANG HILANG. Sayup sayup undan tua berlagu hiba ... Boleh ?


potpetpotpet : Belakang parang diasah lagikan tajam.

36 ulasan:

mRa berkata...

ingat dah hantar. hax.
wah wah ade bunyi sajak tak ape. tibe tibe zami layan syair, payah lak jadinya. ^____^

happy for you da siap thesis!~
sile asah bakat sajak tu lagi. chaiyok2.

Hizami Rahim berkata...

@mRa

haha.
XD
tak minat sgt bersajak.
zmai mmg nak hantar tesis tu.
tp supervisor takde kt bilik dia.

puteriqaizyan berkata...

keindahan yang hilang..mcm penah dgr..
bkn ade bljr time skola menengah ke?

:p

pasni boleh ler jd penyajak ke penyair ke..
hoho

Hizami Rahim berkata...

@puteriqaizyan

haha.
tak layak ah.
XD
yep.
sajak tu mase sekolah menengah dulu.

Qarl berkata...

zami

miss u

eh eh waka waka eh eh

miss reading your entries laaa

i leh agak kot cmne u berpuisi itu hahahaha

Hizami Rahim berkata...

@Qarl

haha.
kureng hasam.
wuuu~

aFiz berkata...

aduss...
len kali post la video skli....
nnti leh komen moengomen..hahahaha.

ai na berkata...

sila post video hizami..
nak tinguk!! wee (:

ZaCk AzRiN berkata...

hahaha..cmne tu sajak de bunyik2 baca berita? muyskil nie...hehehe

kyoO~rEz@ berkata...

wah wah wah..bsjak lak..sume pn boleh la kan zami :D

kak ina kl berkata...

salam..kamu kan dah menang..kenapa tak hantar e mail kat akak

a i d a ; berkata...

macam mana zami bersajak eh?
teringin pulak nak tengok.
hehehe. x)

Lelaki Ini berkata...

wah...
bersajak!

Syazwana berkata...

my thesis sgt banyak problem..
sedeynye..
huwaaaa
:((

ardinihumaira berkata...

ado bakat! hehe

Hizami Rahim berkata...

@aFiz

video ?
takpe ah.
malu seyh.
XD

Hizami Rahim berkata...

@ai na

haha.
takpe2.
tak perlu kot.
:P

Hizami Rahim berkata...

@ZaCk AzRiN

tu ah.
zami pun musykil.
haha.
XD

Hizami Rahim berkata...

@kyoO~rEz@

ni 1st time.
dan now i know i can't bersajak.
haha.
XD

Hizami Rahim berkata...

@kak ina kl

dah hantar kak.
:)

Hizami Rahim berkata...

@a i d a ;

macam mana ?
mcm baca berita.
haha.
XD

Hizami Rahim berkata...

@Lelaki Ini

hehe.
XD

Hizami Rahim berkata...

@Syazwana

really ?
but y ?
:)

Hizami Rahim berkata...

@ardinihumaira

sikit je bakat die.
hehe.
XD

I n n z berkata...

okayyy nape mesti salu aku jadi org ke puluh2 komen kat blog cikgu ni. grr xD


pasni boleh jadi cikgu serba bolehh . ;D

Aidy Shahiezad berkata...

aku konpius..
kau bace sajak atau kau bace berita nie ???
hehehehe... :)

visit my latest entry:

Orang Lain Punya Lagi Besar..
http://aidyshahiezad.blogspot.com

mRa berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
mye berkata...

len kai anta assgmnt tu last mnute..hahaha
wah xctve jugak join bnda2 tu..
huhu :)

Hizami Rahim berkata...

@I n n z

haha.
innz, last entry, inzz dah jd no 1.
okay lah tu.
XD
yep.
cikgu kena fleksibel.
semua kena boleh.
:)

Hizami Rahim berkata...

@Aidy Shahiezad

dua dua.
haha.
:P

Hizami Rahim berkata...

@mRa

haha.
bakal dihantar.
don't worry.
XD

Hizami Rahim berkata...

@mye

tak best ah.
nak hantar awal2 jugak.
haha.
:)

aliesha kirana berkata...

hahaah..bolehhhhhh sgt.....

Hizami Rahim berkata...

@aliesha kirana

boleh lah boleh.
XD

ZaCk AzRiN berkata...

hahahha...
yg pelik2 n musykil2 nie...
z slalu nk dgr...
zami...poem please...
z nk dgr...
hehehhe...
bleh kan3...
^_^"

FarhanaDr berkata...

Lama tak bersajak.. Sajak adelah sangat best lagi-lagi kalau naik roh dia.. Hoho.. Dahsyat!! :p

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com