Ahad, 10 Oktober 2010

Demam | Faktor Yang Mempengaruhi

Aku demam. Demam lagi ? Siriyes aku tak suka demam. Nak buat kerja pun lemah tenaga batin je rasa. Haha. Tak best betul. Padahal banyak lagi kerja nak kena buat kau tahu. Bila demam je, terus tak boleh nak buat kerja kerja berkenaan. Bukan tak larat, tapi rasa cam tak best je bila hingus meleleh-leleh manja diiringi paluan bersin lebih kuat daripada biasa. Eh. Bunyi aku bersin gila annoying ! Kalau kau kapel dengan aku, kau mesti minta break serta merta kalau kau dengar aku bersin. Haha. Dahsyat okay ! Aku tak tipu ni. Wuuu ...

Terima kasih atas keprihatinan anda semua. Say kami prihatin ! XD
Hurm. Terima kasih buat teman teman yang sudi mendoakan kesihatan aku. Ceh. Feelin feeling pulak dah. Eh. Kalau ibu tahu aku demam, dia mesti kata Demam lagi ? Haish. Hari tu baru demam kan ? Dah gi makan vitamin banyak banyak. Antibodi lemah lah tu. Ya. Aku nak nanges ni. Haha. Aku ni sikit sikit demam. Berdasarkan kajian yang telah dijalankan, aku telah mengenal pasti beberapa faktor yang mempengaruhi kejadian demam ni, antaranya ialah:
  • Minuman berais. Aku kalau hirup minuman berais yang sejuk gilerrr tahap kutub utara, aku boleh demam secara laju laju. Aku tak tipu dol.
  • Hujan. Ni lagi dahsyat. Kalau kepala lutut aku kena hujan, aku dah boleh makan panadol lepas tu. Demam terus datang. Haha.
  • Stay up. Dahsyat tak ? Stay up sampai pagi pun boleh mengundang demam tanpa segan silu. Wuuu ...

potpetpotpet : Penyakit itu penghapus dosa dosa kecil. XD

36 ulasan:

pwincess Lov3y dOv3y berkata...

hahahaha...lau gitu jgn lpe makan ubat taw.....

ZaCk AzRiN berkata...

smoga cpat sembuh....jgn luper mkn ubat and take rest...klu selesema, z selalu mnum orange jus. xpon z g bli kat pasaraya bli oren yg dlm botol tu...nama ape ntah...mnum tu kjap je...selesema akn baik...huhu

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

ala demam ke..lalalalal...hehehehe..take a rest

ardinihumaira berkata...

mam obat tao :D

Danial Ikhwan Jaafar berkata...

get well soon! speeeeeedy recovery zup!!! ;)

Hizami Rahim berkata...

@pwincess Lov3y dOv3y

yeah.
nanti2 lah makan ubat.
hehe.
XD

Hizami Rahim berkata...

@ZaCk AzRiN'

ye ?
sebab vitamin c byk dlm jus oren kan ?
huhu.
XD

Hizami Rahim berkata...

@Nur Hawa Mohd Zin

tahu takpe.
kerja pun x jalan.
XD

Hizami Rahim berkata...

@ardinihumaira

thanks.
akan berusaha untuk makan ubat.
hehe.
XD

Hizami Rahim berkata...

@Danial Ikhwan Jaafar

thanks bro.
haha.
XD

Sofia berkata...

Akak dulu kena demam campak.. dah la due nk hantar tesis lg bp minggu ntah.. dapat plk cuti 2weeks .. mmg syok dok rumah.. tesis ntah kemana.. macam nk extend sem aje.. hehe

Hizami Rahim berkata...

@Sofia

haha.
ye ?
fuhhh.
nasib zami dah kena demam campak.
XD

Rara Nasiha berkata...

g klinik and makan la ubat. :)

Rowena Chasez berkata...

oooohhhhh kasihan...
demam ye??
sila makan ubat ye zami...
:)
semoga cepat sembuh...

ZaCk AzRiN berkata...

wahhh...pandai nyerrrr...
hehehe...
lebih baik dri amik ubat selesema...
xngantuk mnum jus oren...
hek3...

Hizami Rahim berkata...

@Rara Nasiha

haha.
okay !
XD

Hizami Rahim berkata...

@Rowena Chasez

kesian kan ?
huhu.
XD

Hizami Rahim berkata...

@ZaCk AzRiN

tahu takpe.
ok2.
pasneh nak minum jus oren tu.
apa nama dia ?
twister ?
marigold ?

FarhanaDr berkata...

Ohhhhh.. Begitu ye.. Kalau gitu kene try test couple dulu laa tgk.. Hahahaha.. :p

Cepatan sembuh..

Hizami Rahim berkata...

@FarhanaDr

haha.
boleh pulak ?
XD

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

bnyakkan berehat! :)

Hizami Rahim berkata...

@Keyrill Eduardo Willeyhem

okeh bosss.
XD

Keyrill Eduardo Willeyhem berkata...

@Hizami Rahim hahaha...okey!

ZaCk AzRiN berkata...

@ Zami:
z lupe nama dier...
marigold kod...
klu btol kcek....
botol dier mcm lngsing kt tgh2...
mcm pmpuan lngsing tu...
gmok atas, tgh kurus, bwh gmok balik...pae la nama dier eh....
adoiii...time nk gat dier lupe lak....

puteriqaizyan berkata...

hoho..ciap buat kajian lagi tuh!

get well soon
xD

Hizami Rahim berkata...

@Keyrill Eduardo Willeyhem

XD

Hizami Rahim berkata...

@ZaCk AzRiN

ye lah kot.
tak pasti lah.
huhu.
XD

Hizami Rahim berkata...

@puteriqaizyan

yep.
demam tesis.
terus buat kajian.
haha.
XD

kak ina kl berkata...

semuga cepat sembuh yer..makan ubat jangan culas..budak muda camner tak selalu demam...ashik berembun ajer..macam anak lelaki akak..bila akak marah dia kata bising pulak..sabar ajerlah

Hizami Rahim berkata...

@kak ina kl

wah.
sama kes lah dgn zami.
haish.
XD

BLOG PUTERA YUSOFF berkata...

org kata klu kita selalu demam ada org rindu. tak tau la plak. hehehe

mRa berkata...

zami demam sbb tension la kot. stay up lame2 kan? huhu.. dah g klinik belum ni?? t abeskan ubat semua tau2. take care, get well soon. tamao stay up lame2.make sure tdo dulu ke ape ke.. tauuu! tau zami demam agy,ciap dye. haha. :P
bersin kuat pn mau mnx break ke? try la dlu kapel ~ ye ke x.. :P

take care dear.

Hizami Rahim berkata...

@BLOG PUTERA YUSOFF

haha.
siriyes ?
kalau betul, siapa pulak rindu ni.
haish.
XD

Hizami Rahim berkata...

@mRa

ngeee.
stay up sbb nak siapkan keje.
huhu.
XD

mRa berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
mRa berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com