Khamis, 2 September 2010

Tragedi Air

Aku haus pulak. Aku serta-merta gi dapur. Gelas aku ambil. Aku capai bekas air lalu aku tuang air ke dalam gelas tu. Tiba tiba...

"Eh. Jangan minum air tu!!!"
"Erk. Kenapa pulak???"
"Jangan minum air dalam bekas tu. Gi minum air yang dalam bekas satu lagi tu."

Okay. Aku dah teruja ni. Apahal pulak dengan air tu sampai tak boleh nak minum kan kan kan? Aku terus nervous laju laju.

"Kenapa dengan air dalam bekas ni?"
"Oh. Air tu tak masak lagi. Air tu nak guna untuk BASUH IKAN."

Oh. Aku pengsan selama lima minit lapan belas saat. Okay. Aku dah sedar balik. Rasa macam tak cukup lima minit lapan belas saat je. Adeh.

"Air BASUH IKAN??? Gulp."
"Eh eh air tu tak guna lagi. Air tu baru je tadah tadi."

Dan aku pengsan lagi sekali. Tapi kali ni aku tak tahu berapa lama sebab aku tak sempat nak set alarm tadi. Erk. For your information, aku dah minum air tu sebelum perbualan ni berlaku lagi. Siriyes aku siriyes. Eh eh maksud aku sebelum aku rasa haus tadi kau tahu. Dah dah. Aku nak menyesal sekarang ni.




potpetpotpet: Jap jap. Aku tak boleh nak bayang kalau kalau aku minum air sisa basuh ikan. Oh my! Tak pasal pasal aku jadi Fisherman nanti. Erk.

39 ulasan:

sHaiRA haIFA berkata...

yekk air basuh ikan..nsb baik bukan..

ehh header baru..header raya kah..nice..

Hizami Rahim berkata...

@sHaiRA haIFA

lebih kurang la.
hehe.
thanks.
:)

rizal jabai berkata...

air basuh ikan..erkkkk
jd duyung kot nanti..hahaha

Hizami Rahim berkata...

@rizal jabai

haha.
aku tak terfikir pun.
good idea!
yesss.
aku nak gi minum sekarang.
:P

LORD ZARA 札拉 berkata...

jadi fisherman takpe~

kalau jadi ikan buntal?

huhuhuhu~

tak mau~

kamu kena berhari raya denganku dulu kalau nak jadi fisherman bagai~

Hizami Rahim berkata...

@LORD ZARA 札拉

haha.
okay2.
jom raya sama2.
kat mana?
erk.
:)

I n n z berkata...

zami, suke template baru nieyy ;)
nape quote tuh cantik sangat ?

Qarl berkata...

yay yay

zami mengarut!

teruskan lagi!!

i nk 5 entries everyday! haxs

btw, i rasa sok u jd dyesebel laaa

Hizami Rahim berkata...

@I n n z

really?
thanks.
:)
oh.
quote tu zami buat background dia berwarna.
sonang sajo.
hehe~

Hizami Rahim berkata...

@Qarl

haha.
takde maknanya sampai lima entri la.
adeh.
dyesebel?
wah...
0_0!!

Ery Farieha berkata...

laaa
kan da ckp blm guna lg
cume tu air x masak lg je
bukannye air bekas basuh ikan
serupa mcm zami minum air paip je la
hahaha

Hizami Rahim berkata...

@Ery Farieha

haha.
tu laaa masalahnya.
nak pengsan jugak.
erk.
:)

Lelord berkata...

adoiiiii.....
hahahhaha nak tawa guling2 jek rasanya

adrinaqamarina berkata...

oke. seres tak dapat imagine cam ne rupenye. erk.

ardinihumaira berkata...

dni sahur minum air setugek je hari ni. sobbss.. semua orang tak kejutkan dni, sampai ati mereka. huaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

hari2 sbagai ocelot berkata...

derr..
mmg cer r...
mgapakah dehydration sgt derr huhu

i'm shin... i'm inesen berkata...

ada kuar sisik x?? ingsang ker.. ekor ker.. wahhh hizami jadi duyung.. shin nak bela laaa!

aliesha kirana berkata...

hahahaha... tp kalu dh buat basuh ikan mesti kaler die dh merah2 darah kan.. yek! ahahaaha~

ayie berkata...

hahahahahahahahahahhhahahah..

sadis btol..:)))

Mimi Saidi berkata...

hohohoh...sadis weh..

Hizami Rahim berkata...

@Lelord

haha.
sila sila.
:)

Hizami Rahim berkata...

@adrinaqamarina

oh.
nak bayangkan?
sila pejam mata.
lepas tu fikir kat otak.
haha~
:P

Hizami Rahim berkata...

@ardinihumaira

ye?
nape x set alarm?
huhu~
sian sian.
:)

Hizami Rahim berkata...

@hari2 sbagai ocelot

haha.
mane de dehydration.
lol~
:)

Hizami Rahim berkata...

@i'm shin... i'm inesen

takde pulak.
kuar tanduk je.
:P

Hizami Rahim berkata...

@aliesha kirana

oh.
betul jugak.
hehe.
:)
dah jd mcm air sirap pulak nanti.

Hizami Rahim berkata...

@ayie

memang sadis.
=_=!!

Hizami Rahim berkata...

@Mimi Saidi

haha.
:P

joegrimjow berkata...

hoho, memang kene check lain kali

hans berkata...

air kalau dah buat basuh ikan mesti perasan punya sebab warna dah jadi lain

P/S : Nak Buat Kejutan Tapi Tiba - Tiba....Hahaha!

Hizami Rahim berkata...

@joegrimjow

hoho~
:)

Hizami Rahim berkata...

@hans

erk.
mana la tahu.
tak pernah basuh ikan.
haha.
=_=!!

amalina sahaja berkata...

erk tahniah :D

[z@ck] berkata...

ok lagi dari tertelan clorox.hahaha

Hizami Rahim berkata...

@amalina sahaja

terima kasih.
erk.
:P

Hizami Rahim berkata...

@[z@ck]

ye tak ye.
haha.
:P

jijie berkata...

air basuh ikan? air beras tu ke? alahai...

Darkbatman berkata...

ahaha.. gile bro nk minum air basuh ikan.. mau loya anak tekak..aaaaa

EIPUL berkata...

nasib baik bukan air basuh kucing ke hape, haha



cane boleh simpan air basuh ikan tu jami? Kaka

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com