Isnin, 6 September 2010

Header Penting Bagi Setiap Blog

Really? New header? Sila berada dalam keadaan oh terkejut mak kau. Haha. Qarl keluarkan statement aku tukar header sepuluh kali sebulan. Erk. Okay okay. Don't say it out loud sebab aku dah malu malu ni. Tak sampai sepuluh kot??? :P


Sebelum ni kau tahu macam mana rupa header aku tak? Ala... Header tu aku letak gambar gambar secara berterabur ikut suka hati. Guna Photoscape sajo. Nak guna Adobe Photoshop takut pulak aku terkial-kial nanti. Hasil dia? Boleh lah daripada takde langsung. Haha. Apa apa pun air tangan sendiri beb!!! Kena bangga sikit sikit tapi tak boleh lebih lebih sebab biasa biasa sajo.


Bye bye.


Whatever it is, aku nak mengucapkan ribuan terima kasih kepada Kyoo Reza kerana tiba tiba buat header ni. Aku pun excited lah. Ada orang sudi tolong tu. Bak kata pepatah, orang mengantuk disorongkan bantal. Walaupun aku tak berapa mengantuk tapi kalau dah ada bantal isi kekabu terus aku nak tidur laju laju. Boleh? Haha. At least header baru ni nampak kemas dan tak serabut. Good job my friend!!!


Halo halo.


Sedar atau tidak, header turut memainkan peranan yang penting dalam setiap blog. Kadang kadang header bertindak sebagai first impression about its blog. And sometimes the first impression is important. As I said, sometimes! Sebab first impression boleh jadi tak seperti yang dijangka jugak. Hehe. So please don't judge the book by it's cover. :)


potpetpotpet: Better in time.

54 ulasan:

  1. memang betul.. tapi air tangan dni tak bagus ah zami.. uduh je header dni. sobsss

    BalasPadam
  2. @ardinihumaira

    dni,
    takpe takpe.
    janji ada usaha!
    hehe.
    apa kata dni mintak tolong kwn2?
    :D

    BalasPadam
  3. header baru smartlah.
    ingatkan hizami buat sendiri.
    hehe. :D

    BalasPadam
  4. rina pon kalo masuk mana3 blog mesti tengok header dye dulu. haha. sebab tu yang kuar dulu kan?

    tapi header baru memang nampak kemas ag. keep it up!

    BalasPadam
  5. bestnye ade org buatkan header!

    BalasPadam
  6. @AROL DSHW

    erk.
    zami tak pandai mana.
    haha~
    :D

    BalasPadam
  7. hoho..aku baru je tukar header blog sempena raya ni :)

    BalasPadam
  8. @intanurulfateha

    haha.
    orang berbudi.
    kita berbahasa.
    cettt.
    :)

    BalasPadam
  9. @Azrul Hisham

    hehe.
    sama lah kita.
    give me five!!!
    :D

    BalasPadam
  10. Better in time?erk.. (-_-")

    Owh.. Gua xpandai wat header blog la.. huhuhu~ Takde sape yang sudi tolong wat header utk gua.. huhuhu~ *nangis sat~ T_T

    BalasPadam
  11. betul2...sokong hizami:)
    tp saya memang lemah bab2 nak edit header ni..isk..neway..header baru awak ni memang ada ummph!:)

    BalasPadam
  12. haha. aku pun pakai photoscape. berkurun x tukar. aku tukar dulu pun sebab header lama aku adjust2, lepastu buruk giler. sampai banyak reader tgur. tu pn masih buruk. wakaka

    BalasPadam
  13. ouhhh nice ur header..how u do like that..

    BalasPadam
  14. @AiDa AzRyN

    hehe.
    boleh je.
    yang penting malaysia boleh!
    erk.
    :D

    BalasPadam
  15. cantek2..heheehe..ske2..macho gitu.. header AK cmne? serabut x?

    BalasPadam
  16. @Fiffy

    haha.
    sama lah!!!
    aku berapa kali tukar.
    tak puas hati.
    sampai buruk gila jadinya.
    fuhhh~
    alhamdulillah ada orang sudi membantu.
    thanks kyoo reza!
    :)

    BalasPadam
  17. @aliesha kirana

    erk.
    okay lah.
    tapi boleh diperbaiki dari masa ke semasa.
    we are life-long learners!!!
    :)

    BalasPadam
  18. Dulu-dulu ada header.. Memang sebulan tukor sepuluh kali jugak laa.. Hahaha.. Tapi skarang dah takde.. Sebab takde idea langsung nak wat ape.. Hoho..

    By the way.. Cantek header baru.. Tetap meletopsss.. :p

    BalasPadam
  19. betul-betul..tapi suke header ni...yang terbaru ni...eh header hizami sume nice tau

    BalasPadam
  20. perghh
    style la mamat dlm header tu
    kahahahahaha

    BalasPadam
  21. weh...semat n stylo bro !...dengki nieyh...

    BalasPadam
  22. weh
    suruh la die wat header utk aku plak

    BalasPadam
  23. @FarhanaDr

    haiyak.
    boleh pulak?
    :P
    thanks~
    jom lah jom lah jom lah.
    buat header.
    :)

    BalasPadam
  24. @ijat_asni

    haha.
    dia buat kerja amal lah.
    :)
    nanti aku tanya dia.

    BalasPadam
  25. cantik2... tingin gak nak kuar.. tapi tak berkesempatan untuk proses editing..

    BalasPadam
  26. header blog i ok x darling?

    hahaha

    BalasPadam
  27. @Qarl

    haha.
    okay sangat.
    okay.
    :D
    jap.
    ni perli ek?
    kureng betol...

    BalasPadam
  28. wahh..aku sentiase tekejut
    "oh mak kau zami..ko mmg ensem bergaya..jd model bilboard kt highway pun ok..

    aku sedih..aku xde header..aku ade backgrround je..huhuhu

    BalasPadam
  29. wah name i diselitkan jugak kat situ..huhuhu thanks :D

    then baru pasan,owh i dun even hv my own header...hahahaha my blog xseswai ade header kan :p

    BalasPadam
  30. @kyoO~rEz@

    kan?
    oh.
    it is because your template design.
    :)

    BalasPadam
  31. tu ar, header baru ko ni smart gilor~~


    ^o^

    *good job

    BalasPadam
  32. Header sempena raya takda ker {:

    BalasPadam
  33. memang terbaek la header ni. Lawa sungguh.

    yup..kekadang first impression orang akan pandang header

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com