Isnin, 6 September 2010

Header Penting Bagi Setiap Blog

Really? New header? Sila berada dalam keadaan oh terkejut mak kau. Haha. Qarl keluarkan statement aku tukar header sepuluh kali sebulan. Erk. Okay okay. Don't say it out loud sebab aku dah malu malu ni. Tak sampai sepuluh kot??? :P


Sebelum ni kau tahu macam mana rupa header aku tak? Ala... Header tu aku letak gambar gambar secara berterabur ikut suka hati. Guna Photoscape sajo. Nak guna Adobe Photoshop takut pulak aku terkial-kial nanti. Hasil dia? Boleh lah daripada takde langsung. Haha. Apa apa pun air tangan sendiri beb!!! Kena bangga sikit sikit tapi tak boleh lebih lebih sebab biasa biasa sajo.


Bye bye.


Whatever it is, aku nak mengucapkan ribuan terima kasih kepada Kyoo Reza kerana tiba tiba buat header ni. Aku pun excited lah. Ada orang sudi tolong tu. Bak kata pepatah, orang mengantuk disorongkan bantal. Walaupun aku tak berapa mengantuk tapi kalau dah ada bantal isi kekabu terus aku nak tidur laju laju. Boleh? Haha. At least header baru ni nampak kemas dan tak serabut. Good job my friend!!!


Halo halo.


Sedar atau tidak, header turut memainkan peranan yang penting dalam setiap blog. Kadang kadang header bertindak sebagai first impression about its blog. And sometimes the first impression is important. As I said, sometimes! Sebab first impression boleh jadi tak seperti yang dijangka jugak. Hehe. So please don't judge the book by it's cover. :)


potpetpotpet: Better in time.

54 ulasan:

ardinihumaira berkata...

memang betul.. tapi air tangan dni tak bagus ah zami.. uduh je header dni. sobsss

Hizami Rahim berkata...

@ardinihumaira

dni,
takpe takpe.
janji ada usaha!
hehe.
apa kata dni mintak tolong kwn2?
:D

AROL DSHW berkata...

header baru smartlah.
ingatkan hizami buat sendiri.
hehe. :D

adrinaqamarina berkata...

rina pon kalo masuk mana3 blog mesti tengok header dye dulu. haha. sebab tu yang kuar dulu kan?

tapi header baru memang nampak kemas ag. keep it up!

hamzah ian berkata...

oyeah.. mmg cun bro

::FAIZ FARISH:: berkata...

Nice

intanurulfateha berkata...

bestnye ade org buatkan header!

Hizami Rahim berkata...

@AROL DSHW

erk.
zami tak pandai mana.
haha~
:D

Hizami Rahim berkata...

@adrinaqamarina

kan?
thanks.
:)

Hizami Rahim berkata...

@hamzah ian

yehaaa!
thanks sis.
:)

Hizami Rahim berkata...

@::FAIZ FARISH::

thanks.
:)

Azrul Hisham berkata...

hoho..aku baru je tukar header blog sempena raya ni :)

Hizami Rahim berkata...

@intanurulfateha

haha.
orang berbudi.
kita berbahasa.
cettt.
:)

Hizami Rahim berkata...

@Azrul Hisham

hehe.
sama lah kita.
give me five!!!
:D

AiDa AzRyN berkata...

Better in time?erk.. (-_-")

Owh.. Gua xpandai wat header blog la.. huhuhu~ Takde sape yang sudi tolong wat header utk gua.. huhuhu~ *nangis sat~ T_T

kechixx berkata...

betul2...sokong hizami:)
tp saya memang lemah bab2 nak edit header ni..isk..neway..header baru awak ni memang ada ummph!:)

Fiffy berkata...

haha. aku pun pakai photoscape. berkurun x tukar. aku tukar dulu pun sebab header lama aku adjust2, lepastu buruk giler. sampai banyak reader tgur. tu pn masih buruk. wakaka

azrul@saber vs sora berkata...

ouhhh nice ur header..how u do like that..

Hizami Rahim berkata...

@AiDa AzRyN

hehe.
boleh je.
yang penting malaysia boleh!
erk.
:D

Hizami Rahim berkata...

@kechixx

for real?
erk.
malu jadinya.
:)

aliesha kirana berkata...

cantek2..heheehe..ske2..macho gitu.. header AK cmne? serabut x?

Hizami Rahim berkata...

@Fiffy

haha.
sama lah!!!
aku berapa kali tukar.
tak puas hati.
sampai buruk gila jadinya.
fuhhh~
alhamdulillah ada orang sudi membantu.
thanks kyoo reza!
:)

Hizami Rahim berkata...

@azrul@saber vs sora

i like it a lot.
:)

Hizami Rahim berkata...

@aliesha kirana

erk.
okay lah.
tapi boleh diperbaiki dari masa ke semasa.
we are life-long learners!!!
:)

FarhanaDr berkata...

Dulu-dulu ada header.. Memang sebulan tukor sepuluh kali jugak laa.. Hahaha.. Tapi skarang dah takde.. Sebab takde idea langsung nak wat ape.. Hoho..

By the way.. Cantek header baru.. Tetap meletopsss.. :p

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

betul-betul..tapi suke header ni...yang terbaru ni...eh header hizami sume nice tau

Ery Farieha berkata...

perghh
style la mamat dlm header tu
kahahahahaha

aLya berkata...

siMple but nice :-)

mr.syazwan berkata...

fuuuyooooo

tieha ismail berkata...

weh...semat n stylo bro !...dengki nieyh...

ijat_asni berkata...

weh
suruh la die wat header utk aku plak

Hizami Rahim berkata...

@FarhanaDr

haiyak.
boleh pulak?
:P
thanks~
jom lah jom lah jom lah.
buat header.
:)

Hizami Rahim berkata...

@Nur Hawa Mohd Zin

ye?
hehe.
malu ni.
;)
thanks.

Hizami Rahim berkata...

@Ery Farieha

erk.
biar betul?
haha~
:)

Hizami Rahim berkata...

@aLya

thanks a lot.
:)

Hizami Rahim berkata...

@mr.syazwan

awat?
hehe.
:D

Hizami Rahim berkata...

@tieha ismail

erk.
tak baik dengki dengki ni.
:P

Hizami Rahim berkata...

@ijat_asni

haha.
dia buat kerja amal lah.
:)
nanti aku tanya dia.

Zuewairy berkata...

cantik2... tingin gak nak kuar.. tapi tak berkesempatan untuk proses editing..

Hizami Rahim berkata...

@Zuewairy

haha.
nak seribu daya.
:P

Qarl berkata...

header blog i ok x darling?

hahaha

hans berkata...

hahaha
tukar lagi
betul la juga kata si Qarl tu
ekekek

P/S : Tips - Tips Bagaimana Mahu Mengelak Daripada Memberi Duit Raya Dalam Jumlah Yang Banyak!

Hizami Rahim berkata...

@Qarl

haha.
okay sangat.
okay.
:D
jap.
ni perli ek?
kureng betol...

Hizami Rahim berkata...

@hans

haha.
mana ada.
haish.
:D

rizal jabai berkata...

wahh..aku sentiase tekejut
"oh mak kau zami..ko mmg ensem bergaya..jd model bilboard kt highway pun ok..

aku sedih..aku xde header..aku ade backgrround je..huhuhu

kyoO~rEz@ berkata...

wah name i diselitkan jugak kat situ..huhuhu thanks :D

then baru pasan,owh i dun even hv my own header...hahahaha my blog xseswai ade header kan :p

Hizami Rahim berkata...

@rizal jabai

haha.
biar betul?
adeh.
:P

Hizami Rahim berkata...

@kyoO~rEz@

kan?
oh.
it is because your template design.
:)

EIPUL berkata...

tu ar, header baru ko ni smart gilor~~


^o^

*good job

Hizami Rahim berkata...

@EIPUL

thanks to him.
:)

hans berkata...

hahaha
aku sokong Qarl juga kali nih
kahkahkah

P/S : Alhamdulillah! Thanks DIGI! Thanks Nuffnang! Terima Kasih Semua!

Hizami Rahim berkata...

@hans

haha.
sampai hati!
:D

muhd afiq berkata...

Header sempena raya takda ker {:

Yatre Hayati berkata...

memang terbaek la header ni. Lawa sungguh.

yup..kekadang first impression orang akan pandang header

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com