Jumaat, 24 September 2010

Lori Tergelincir & Hampir Terbalik

Hey guys ! Watcha doin' ? Harap harap sihat belaka. Aku tak berapa sihat lagi. Selsema dong. Cuaca sekarang tak menentu kau tahu. Kejap matahari atas kepala kejap lepas tu hujan pulak atas kepala. Terkejut-kejut dibuatnya. Dahsyat okayyy ...


Eh. Petang tadi aku dengan beberapa orang lagi sempat pergi beli barang-barang untuk jamuan raya esok. For your information, enam orang telah berjaya disumbatkan ke dalam sebuah kereta. Yeah. For your information lagi, enam orang berkenaan tidak memiliki tubuh yang ramping apatah lagi pinggang seperti kerengga. Yeah dengan kuat ! Haha.




Okay. Merujuk kepada perkara di atas ... Erk. Ada gaya surat kiriman rasmi tak ? Haha. Adeh. On the way nak balik tadi, hujan turun lebat gila. Seperti biasa, driver, yakni bukan aku, memandu dengan penuh berhemah iaitu selaju 70 km/j atau dalam bahasa lainnya ialah tak laju langsung. Bila sampai kat jambatan besi tu, ada sebuah lori ni dibawa dengan laju. I was like kau boleh pergi mati sekarang. Sekian. Geram betul kau tahu. Lori tu boleh pecut laju kat selekoh berdekatan. Diulangi, SELEKOH ! Haish. Tak pasal pasal lori tu tiba-tiba tergelincir dan hampir hampir nak terbalik betul betul DEPAN kereta kitorang. Nasib lah lori tadi tak jadi nak terbalik masa tu kalau tak aku dah terbaring kat hospital sekarang. Dan aku tak dapat nak update blog nanti. Erk. Apa apa pun syukur alhamdulillah.


potpetpotpet: Malang tidak berbau. Kemalangan pun tidak berbau.

20 ulasan:

adrinaqamarina berkata...

tu la orang kata, kadang3 kte dah berhemah, tapi bukan salah kte pon.

pa pe pon, syukur nothing happened rite?

adrinaqamarina berkata...

eh jup, awal giler update blog. its 3++ rite? haha. penangan dot com baru ke? :P

ardinihumaira berkata...

hoh.. memang bahaya betul cara pembawakan budak lori tu. hehhh silap.. cara pembawakan lori... hapo nak jadi la pemandu tu rindu kueh raya kot ;p

tieha ismail berkata...

fuhh...dasyat lor lori tuh....

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

aritu awe pergi kl..konvoi dua kete...ada motor ni main lumba2 ngan member dia...tib2 tergesel sesama sendiri terjatuh depan kereta abang..pergh...selamat kami slow dan kereta tak da lalu time tu..kalu lori ada memang meninggal...

~ lori kat pic tu prime kan? ~

Roxy zai berkata...

ishhh..apa laa driver lori tu..suka suki nak bhyakan hidup org..suh dia g mati sorg2 da ckup..hati2!!^__^

latest:
BLANKO?????

Hizami Rahim berkata...

@adrinaqamarina

tahu takpe.
syukur gila2.
:)

Hizami Rahim berkata...

@adrinaqamarina

haha.
eh takde lah.
tibe2 rajin nak update.
:)

Hizami Rahim berkata...

@ardinihumaira

haha.
rindu kuih raya ?
haiyak.
=_=!

Hizami Rahim berkata...

@tieha ismail

sgt dahsyat.
T-T

Hizami Rahim berkata...

@Nur Hawa Mohd Zin

kan ?
bahaya betul.
huhu.

eh.
yep.
tu lori Optimus Prime.
:)
pandai cik hawa.

Hizami Rahim berkata...

@Roxy zai

yep.
huhu~
:)

jijie berkata...

omak den...haha..
mau melatah dalam kereta kalau jadi kat diri sndiri kot.. fuh! nasib baik

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

sangat suka....transfomer...huhu

Hizami Rahim berkata...

@jijie

haha.
melatah ?
tak sempat nak melatah.
terkejut dah masa tu.
:D

Hizami Rahim berkata...

@Nur Hawa Mohd Zin

zami suka gila.
dulu masa kecik2 selalu buat bunyi transformer nak bertukar jd robot.
haha.
:)

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

suka sangat...lepas tgk movie bile jumpa lori macam ala-ala ni...terus berangan lori akan bertukar jadi robt..suka Bubble Bee!

hari2 sbagai ocelot berkata...

wah..
wajib terror driver lory 2 kan..

SD berkata...

kalau ko nyaris nak ternalik yang aku dah terbalik pun lori tu...terkilas bucket dia...kepala lori steady je tegak atas jalan......

pwincess Lov3y dOv3y berkata...

fuhyooo...lori wat drift la seh,,,,hebat2..

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com