Jumaat, 24 September 2010

Lori Tergelincir & Hampir Terbalik

Hey guys ! Watcha doin' ? Harap harap sihat belaka. Aku tak berapa sihat lagi. Selsema dong. Cuaca sekarang tak menentu kau tahu. Kejap matahari atas kepala kejap lepas tu hujan pulak atas kepala. Terkejut-kejut dibuatnya. Dahsyat okayyy ...


Eh. Petang tadi aku dengan beberapa orang lagi sempat pergi beli barang-barang untuk jamuan raya esok. For your information, enam orang telah berjaya disumbatkan ke dalam sebuah kereta. Yeah. For your information lagi, enam orang berkenaan tidak memiliki tubuh yang ramping apatah lagi pinggang seperti kerengga. Yeah dengan kuat ! Haha.




Okay. Merujuk kepada perkara di atas ... Erk. Ada gaya surat kiriman rasmi tak ? Haha. Adeh. On the way nak balik tadi, hujan turun lebat gila. Seperti biasa, driver, yakni bukan aku, memandu dengan penuh berhemah iaitu selaju 70 km/j atau dalam bahasa lainnya ialah tak laju langsung. Bila sampai kat jambatan besi tu, ada sebuah lori ni dibawa dengan laju. I was like kau boleh pergi mati sekarang. Sekian. Geram betul kau tahu. Lori tu boleh pecut laju kat selekoh berdekatan. Diulangi, SELEKOH ! Haish. Tak pasal pasal lori tu tiba-tiba tergelincir dan hampir hampir nak terbalik betul betul DEPAN kereta kitorang. Nasib lah lori tadi tak jadi nak terbalik masa tu kalau tak aku dah terbaring kat hospital sekarang. Dan aku tak dapat nak update blog nanti. Erk. Apa apa pun syukur alhamdulillah.


potpetpotpet: Malang tidak berbau. Kemalangan pun tidak berbau.

20 ulasan:

  1. tu la orang kata, kadang3 kte dah berhemah, tapi bukan salah kte pon.

    pa pe pon, syukur nothing happened rite?

    BalasPadam
  2. eh jup, awal giler update blog. its 3++ rite? haha. penangan dot com baru ke? :P

    BalasPadam
  3. hoh.. memang bahaya betul cara pembawakan budak lori tu. hehhh silap.. cara pembawakan lori... hapo nak jadi la pemandu tu rindu kueh raya kot ;p

    BalasPadam
  4. fuhh...dasyat lor lori tuh....

    BalasPadam
  5. aritu awe pergi kl..konvoi dua kete...ada motor ni main lumba2 ngan member dia...tib2 tergesel sesama sendiri terjatuh depan kereta abang..pergh...selamat kami slow dan kereta tak da lalu time tu..kalu lori ada memang meninggal...

    ~ lori kat pic tu prime kan? ~

    BalasPadam
  6. ishhh..apa laa driver lori tu..suka suki nak bhyakan hidup org..suh dia g mati sorg2 da ckup..hati2!!^__^

    latest:
    BLANKO?????

    BalasPadam
  7. @adrinaqamarina

    haha.
    eh takde lah.
    tibe2 rajin nak update.
    :)

    BalasPadam
  8. @Nur Hawa Mohd Zin

    kan ?
    bahaya betul.
    huhu.

    eh.
    yep.
    tu lori Optimus Prime.
    :)
    pandai cik hawa.

    BalasPadam
  9. omak den...haha..
    mau melatah dalam kereta kalau jadi kat diri sndiri kot.. fuh! nasib baik

    BalasPadam
  10. sangat suka....transfomer...huhu

    BalasPadam
  11. @jijie

    haha.
    melatah ?
    tak sempat nak melatah.
    terkejut dah masa tu.
    :D

    BalasPadam
  12. @Nur Hawa Mohd Zin

    zami suka gila.
    dulu masa kecik2 selalu buat bunyi transformer nak bertukar jd robot.
    haha.
    :)

    BalasPadam
  13. suka sangat...lepas tgk movie bile jumpa lori macam ala-ala ni...terus berangan lori akan bertukar jadi robt..suka Bubble Bee!

    BalasPadam
  14. wah..
    wajib terror driver lory 2 kan..

    BalasPadam
  15. kalau ko nyaris nak ternalik yang aku dah terbalik pun lori tu...terkilas bucket dia...kepala lori steady je tegak atas jalan......

    BalasPadam
  16. fuhyooo...lori wat drift la seh,,,,hebat2..

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com