Rabu, 22 September 2010

Demam & Kucing Parsi

Aku demam. Aku malu.


Aku demam lagi ? Hurm. Aku baru demam masa awal bulan Ramadhan hari tu. Adeh. Aku dengan demam ni dah macam adik beradik. Bak kata pepatah air dicincang takkan putus. Boleh ? Asyik asyik demam sajo. Asyik asyik asyik asyik asyiknya bercinta. Haha. Gila kau.


Kalau dah nama demam, tak sah pulak kalau hidung tak berair. Yeah ! Aku cakap pasal selsema. Tanpa disedari hidung dengan sucinya mengeluarkan cecair bernama hingus. Haha. Whatever it is, hingus sangat sangat tidak menyelerakan. Bila selsema, masa buat apa apa nanti mesti nak kena SROOT SROOT manja. Haiyak. Sila bayangkan keMELEKITan dan keLENDIRan. Sanggup nak pergi makan sekarang ?


Eh eh. Tadi aku kena tegur dengan pengawal keselamatan. Rambut kat belakang aku panjang dol. Ada ekor kau tahu. Whatever it is, aku tak salah. It's not my fault. Encik tukang gunting rambut berkenaan yang salah. Erk. Pandai pandai pulak dia buat ekor. Geram betul. Aku tak perasan kot masa tu. Haha. Balik balik sampai hostel terus oh my gila kau ! Ekor kucing Parsi mana terlekat kat rambut aku ni ? Aku cuba ingat ingat semula mana lah tahu kot kot aku terlanggar kucing Parsi masa on the way balik dan lepas tu ekor dia tercabut lalu melekat kat belakang rambut aku ni haaa. Hurm. Rasa rasa macam takde pulak. Adeh. Lepas dua jam setengah kemudian baru aku mula sedar bahawasanya ekor tersebut ialah sebahagian daripada rambut aku. Boleh ? Okay okay. Aku mengaku aku salah. Esok lah potong ekor tu. Wuuu ...


potpetpotpet: Aku dah tak demam sangat sekarang. Alhamdulillah.

27 ulasan:

I n n z berkata...

cepat nye zami recover .
innz da 2 hari dahh .
still demam lagi =.='

adrinaqamarina berkata...

patotla dah lama tak update ye? haha. tak pe. bersangka baek je. demam tu kurang dosa jugak insyaALLAH.

hep! nak jadi cikgu mana boleh ada ekor3 kan? betol ke? haha.

ekor kucing parsi chumil, ekor rambut? erk

Hizami Rahim berkata...

@I n n z

haha.
syukur.
tak sangka cepat pulak.
;)

Hizami Rahim berkata...

@adrinaqamarina

erk.
sorry.
my bad.
;)

Danial Ikhwan Jaafar berkata...

ah, baru dapat masuk blog anda! hahaha

ok la demam lepas raya. hari tu demam masa nak raya. raya ke4 baru elok. hingus memang sungguh tak menyelesakan dan menyelerekan. hehehe

Roxy zai berkata...

meh2..aku nak cabut ekor tuh!! huhu..dulu time kecik2 pun aku ada ekor wlupun daku ni pompuan..huhu!!rock~~

Hizami Rahim berkata...

@Danial Ikhwan Jaafar

wah.
sebelum ni tak bulih kah ?
hurm.
:)

Hizami Rahim berkata...

@Roxy zai

wah.
siriyes ?
give me 5 !
;)

Lelord berkata...

waaaaa akak pun dh start auchumm2 ni. adoi la sok kalau musim sejut mau beku akak

Hizami Rahim berkata...

@Lelord

haha.
ye ?
habis lah.
:)

mra_mj berkata...

yeah2 dye da baik demam!but still, kalau ad ubat, abeskn tau! take care!

Hizami Rahim berkata...

@mra_mj

haha.
okay !!!
:)

EIPUL berkata...

LOL

potong ekor tu buat sup; senang.

Haha

Hizami Rahim berkata...

@EIPUL

haha.
sup apa best ?

Aidy Shahiezad berkata...

tue tandanya antibodi badan kau dah makin lemah... sbhgn dr tanda kau makin dimamah usia tua okey.. :P

kalau kau jadi ultraman, sure button energy dia dah kaler merah menyala berkelip-kelip dah... uhuks...

get well soon k...

my latest entry post:
Persoalan Tiada Jawapan..
(http://aidyshahiezad.blogspot.com)

ardinihumaira berkata...

haha... zami memang kelakar...nasib baik bukan ekor harimau.. kalau tak, tentu pak gurad tu larik lintang pukang :D

[z@ck] berkata...

get well soon bro..
rambut pjg sll jadi isu untuk para cikgu lelaki..hahaha..

rizal jabai berkata...

zami..aku nak sup ekor..plissss :

haha

Hizami Rahim berkata...

@ardinihumaira

ekor harimau ?
wah.
dahsyat.
:)

Hizami Rahim berkata...

@[z@ck]

yeah !
tak larat nak potong.
:P

Hizami Rahim berkata...

@rizal jabai

wokeh.
tunggu lima minit.
haha.

ZaCk AzRiN berkata...

get well soon...hehehe...rehat ckup2 deh...^_^ jgn men hujan sgt...hahahha

Zuewairy berkata...

demam makan ubat.. bab rambut tu apa kata zami biarkan jer rambut panjang.. hehehe..

terlepas panggilan hangit semalam dengarkn disini

Hizami Rahim berkata...

@ZaCk AzRiN

yeah.
insyaAllah.
;)

Hizami Rahim berkata...

@Zuewairy

wah.
kena saman nanti.
haha~

aliesha kirana berkata...

comey what ade ekor..heeheheh..

hmm..AK pn tak sedap badan..rase cm nk demam.. skrg pun batuk2.. musim sakit kot~

Hizami Rahim berkata...

@aliesha kirana

haha.
demam raya kot.
:P

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com