Sabtu, 25 September 2010

Belon Belon Cinta


BELON BELON CINTA MELETUP DI UDARA. Sila nyanyi guna irama : BUNGA BUNGA CINTA LAYU DI PUSARA. Boleh ? Haha. Aku kena tiup belon petang semalam. Yay ! Aku berjaya tiup belas belas belon jugak. Dan bibir aku mengalami kekejangan selama beberapa minit selepas kejadian kau tahu. Agak agak bibir aku dah rupa bibir itik dol. Seksi lah jugak walaupun. Haha. Eh. Motif tiup belon ? Malam semalam aku ada jamuan raya with all of my classmates. Kira belon belon tu sebagai penyeri majlis je. Nampak ceria lah kot.


Kau nak tahu belon tu tertulis apa ? HAPPY BIRTHDAY. Haha. Lantak lah. Takde sesiapa perasan kot. Janji belon belon ada. Adeh. Dengan meniup belon, kau dapat beberapa hikmah tersembunyi kau tahu. Siriyes aku siriyes. Contoh :
  • Berupaya menaikkan seri wajah. Semakin banyak belon yang kau tiup, semakin naik tulang pipi kau. Secara tidak langsung, wajah kau menjadi cantik. Nak tak ?
  • Kau mengimpikan bibir mungil seperti Angelina Jolie ? Apalagi kau tunggu ? Pergi tiup belon sekarang. Apabila kau tiup belon, kau mula memuncungkan bibir sepanjang mungkin. Sedar atau tidak, bibir kau bertambah mungil secara semulajadi. Dan kemungilan bibir kau bergantung kepada kekerapan kau meniup belon. Faham ?
  • Mengurangkan kadar meludah secara berleluasa. Apabila kau tiup belon, kau boleh mengeluarkan seberapa banyak air liur kat dalam belon tu. Melalui kaedah ni, kau tak perlu nak meludah merata-rata lagi. Simple je. Kalau kau rasa nak meludah sana sini, kau tiup belon terus. Secara tidak langsung, kau telah menjaga kebersihan dan kesucian alam sekitar. Tambahan lagi, belon tu boleh digunakan atau diberikan kepada kanak-kanak comel. Haha. Aku siriyes ni.

potpetpotpet: Selamat berhujung minggu !

26 ulasan:

AROL DSHW berkata...

HAHAA. :D
makin bertambah handsome lah hizami klu hari-hari tiup belon.

Hizami Rahim berkata...

@AROL DSHW

amin.
harap2 jd kenyataan.
haha.
:)

Zuewairy berkata...

uish.. zami.. takan la nak meludah dalam belon... eee... tak dpt bayangkan kalau belon tu pecah..

Hizami Rahim berkata...

@Zuewairy

haha.
gurau lah.
:)

[z@ck] berkata...

bunga2 cinta aku penah dgr..ini..belon2 cinta? hurrmmm

Hizami Rahim berkata...

@[z@ck]

haha.
:P

ZaCk AzRiN berkata...

hahha...air liur akan bkumbul dlm belon klu tlalu bnyak kter tiub belon...hhu...klu wat ptndingan pecah belon, mmg masyuk r jwb nyer....hehehehe

♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥ berkata...

terbaek la hizami..
ley bt tips kecantikan neyh..
haha..

xmenahannye
celebrate raye.
tp belon bufday..
hahha

Hizami Rahim berkata...

@ZaCk AzRiN

haha.
tahu takpe.
macam gerimis jadinya.
:P

Hizami Rahim berkata...

@♥ ♥ ♥ ctiey ♥ ♥ ♥

yeah.
tips kecantikan tanpa perlu belanja byk.
:D

ZaCk AzRiN berkata...

eeeuuuwwww....gerimis sgt....hahahhaa....=)

Hizami Rahim berkata...

@ZaCk AzRiN

haha.
tahu takpe.
:P

Roxy zai berkata...

pewitt bibir sexy? miahahaha:D.jolie pun jeles taw!

ardinihumaira berkata...

zami tiup belon hati2...
nana tiup belon sambil terkentut2... hahaha kelakar tak adik dni ? ;p

hElLo QiTTy berkata...

eeee..x kotor ker..

bgi knak2 comel belon yg ader bekas ayaq liur tuuee...

sian bdak2 tue..=="

hamzah ian berkata...

gile ah..

Hizami Rahim berkata...

@Roxy zai

sexy okay.
:P

Hizami Rahim berkata...

@ardinihumaira

haha.
dia hembus nafas keluar kat bawah ek ?
:D

Hizami Rahim berkata...

@hElLo QiTTy

haha.
why so serious ?
=_=!

Hizami Rahim berkata...

@hamzah ian

eh.
tak gila lagi.
:D

hElLo QiTTy berkata...

@Hizami Rahim

hehe..aah eaa..
lgpown bdk2 tue mner taw ader ayaq liur kat ctu..

lg downg hepi dpt belon free..
tmbh2 lg kalo abg zami yg cute nie yg bgi..

haha..:)

adrinaqamarina berkata...

gambar first tu lawa!

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

nak belon!

NuR 'aQiLaH berkata...

shuke belon jugak. meniup belon boleh mgurangkan kandungan udara dlm badan haha. nakkkkkkkkkkk :D

aliesha kirana berkata...

takut belon.. (=_=')
org pegang belon pn AK dh duduk jauh2...

saouri berkata...

hahaha.... =,=' salu tiup belon r nie..mmg kau pakar..

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com