Rabu, 8 September 2010

Anonymous Kejam ?

 Seram seh pakai topeng ni.


Hurm. Siriyes. Anonymous kejam? Entah. Aku blogwalking tadi. Singgah mana-mana blog cambest. Lepas tu nak taip lah komen. Tup tup nampak komen daripada anonymous. Wow! Dahsyat gila! Komen daripada anonymous betul betul annoying. Suka betul nak buat orang lain marah marah. Tak faham lah. Apa faedah kau dapat? Aiskrim Paddle Pop? Biskot Marrie? Coklat Masakan? Gula Pasir? Duh...


Aku tahu kita berhak untuk bersetuju atau tidak. Boleh sajo nak bagi pendapat. Tapi kalau dah sampai tahap serupa mengutuk dan mengeji apa kes? Pulak tu anonymous guna kata kata kesat tambah tambah lagi gelaran entah apa apa. Eh eh kalau kau kumpul kata kata kesat tu dah boleh buat dua buah Kamus Dewan kau tahu. Siriyes aku siriyes.


Hey hey. Pernah dengar menegur secara berhikmah? Hikmah ialah bijaksana. Berhikmah dalam membuat teguran bermaksud berusaha menggunakan kaedah terbaik dalam menyampaikan sesuatu teguran agar kumpulan sasaran dapat menerima serta melakukan perubahan berdasarkan teguran yang diberi. Teguran tersebut berhasil membawa lebih banyak kebaikan berbanding mudarat. Sila rujuk di sini untuk maklumat lanjut.


Sesungguhnya anonymous tu mencacatkan dunia blog. Mentang mentang tak tahu siapa sebenar dia boleh lah nak gebang berdesing. Adeh. Apa apa pun aku ingin memohon maaf zahir dan batin sempena dengan Hari Raya Aidilfitri tak lama lagi. Tiba tiba. Haha. ;)


potpetpotpet: If you are looking for perfection, buy yourself a BARBIE doll.


48 ulasan:

Azrul Hisham berkata...

anonymous kan spesis takde telur...ekekeke :p

selamat hari raya :)

Hizami Rahim berkata...

@Azrul Hisham

haha.
really?
selamat hari raya too!!!
:)

Zuewairy berkata...

kalau teguran membina xpe gak kan??

Lya berkata...

hahaha.. I'm being anon at moments.. but I don't swear.

Hizami Rahim berkata...

@Zuewairy

yep.
:)
membina okay lah kan?

Hizami Rahim berkata...

@Lya

okay je.
:)
yang penting, kita tahu apa yang kita buat.
hehe.

aliesha kirana berkata...

btol tu..suka ati je anon kan..huhuhu..kalu berani muncul la depan2.. leh gaduh btol3..haha..xbaik...

eh en.zami..
Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin ya..

dari AK yg comei..hahahaah!

ardinihumaira berkata...

selamat hari raya. maaf zahir batin :)

p/s: anon ingat kita leh dapat darah tinggi kot dengan ayat2 dia... huhu..

Hizami Rahim berkata...

@aliesha kirana

haha.
tak baik gaduh2.
nanti tak comel.
:P
thanks.

Hizami Rahim berkata...

@ardinihumaira

nasib takde darah tinggi.
:)
thanks dni.

Adam berkata...

Manusia yang paling pengecut sekali di muka bumi ini adalah anonymous.

kesian anonymous telah disalah gunakan oleh orang yang tak bertanggungjawab...

Hizami Rahim berkata...

@Adam

wah.
tapi bukan semua lah.
kebanyakan.
:)

intanurulfateha berkata...

ape ni sebut3 psal biskut emri n askem
dah la ai tgh lapo ni
grr!

Hizami Rahim berkata...

@intanurulfateha

haha.
sodap kan?
:P

Qarl berkata...

nak beli teddy bear barney leh?

leh nyanyi2

i luv u

u luv me

gagaga

rizal jabai berkata...

anonymous ..kalau lah ade org bg name ni kt ank dorg..cian je,,kpd golongan yg bernama anonymous.dn kpd semua..selamat hari raya :P

Hizami Rahim berkata...

@Qarl

we are happy family.
cewahhh.
:)
boleh je nak beli BARNEY.
belikan i satu kay?
:P

Hizami Rahim berkata...

@rizal jabai

haha.
anonymous=tanpa nama.
erk.
how come people nak bagi nama anak macam tu?
haha.
:P

Just_najmiE berkata...

lol!~ EPIC POST!.. awesome!.. =D I don't like Anons as much as you do, especially if they talk trash and is a wuss.. good job on the post!..

selamat hari raya aidilfitri zami!.. (^^,)

regards,
najmie kamisan

eqbalzack berkata...

fenomena biasa bila dah popular...abg eq dah rasa dulu...

**buat mcm abg eq, set to private so anonymous tak boleh komen...

Hassanah berkata...

semua anonymous yg guna kata-kata kesat ni pengecut,
x berani tunjukkan diri sendiri

weyh weyh selamat hari raya (=

Syida Shukor berkata...

selalu kena haih =='

a little less conversation berkata...

baru la jd 1 tanda tnye siapa org itu? menarik tu..hahaha

Hizami Rahim berkata...

@Just_najmiE

haha.
thanks.
maaf zahir batin.
:)

Hizami Rahim berkata...

@eqbalzack

alhamdulillah.
setakat ni zami tak pernah kena lagi.
:)
tapi kesian tgk blog2 org lain kena dgn anonymous tu.
tak baik betul.

Hizami Rahim berkata...

@Hassanah

hehe.
a bit la.
selamat hari raya jugak!
:)

Hizami Rahim berkata...

@Syida Shukor

really?
poor u.
sabar kay?
:)

Hizami Rahim berkata...

@a little less conversation

hehe.
that's the problem.
when they become anonymous, they think they can hentam people.
tak patut tu.
:)

Encik Tikus berkata...

anon-anon.. hehe

Hans berkata...

kt blog mne 2 zami ?

Hizami Rahim berkata...

@Encik Tikus

hehe.
mak enon?
:P

Hizami Rahim berkata...

@Hans

erk.
tak boleh didedahkan.
demi keselamatan.
:P
haha~

muhd afiq berkata...

Anonymous bab politik lagi menakutkan lagi-lagi yang fanatik {:

Nisa A. berkata...

setuju dengan hizami :)

kadangkala ni ade yg sengaja jadi anonymous sebab nak kutuk/ maki..
kalau betul lah niat dia just nak menegur, dia takkan guna bahasa yg x sedap didengar kan??

:)
peace~

Liquid berkata...

gua minat sama topeng guy fawkes tu hee...

emm, anon ni xley tgk org senang sbnrnye... pndengki uhu...

-blogwalking lalala~

Hizami Rahim berkata...

@muhd afiq

wah.
politik sgt2 menakutkan.
:)

Hizami Rahim berkata...

@Nisa A.

tu lah.
cakap biar sopan.
:)

Hizami Rahim berkata...

@Liquid

comel tu scary doh.
:)

Nisa A. berkata...

betol betol
:)
biar bersopan santun lemah lembut aww aww..
haha!!
:P

Nur Hawa Mohd Zin berkata...

awe dah block mereka...takot..

Dairy Liyana berkata...

Xyah la layan anonymous.. dh style penakut kn. Anyway, nice blog, selamat ari raya Hizami

anisizatyA.J berkata...

jgn la allow comments for anonymous.hehe.

selamat hari raya!!!

hans berkata...

bila dapat komen dari anonymous kadang2 memang menyakitkan hati
tapi kadang2 ada betulnya
cuma salah diorang nih suka guna bahasa yang kesat
itu jer
aku lebih suka tegur berhemah kan
rasa selesa sikit

P/S : Download Lagenda Budak Setan The Series : Episode 5

Hizami Rahim berkata...

@Nisa A.

haha.
tahu takpe.
aw aw aw.
:P

Hizami Rahim berkata...

@Nur Hawa Mohd Zin

kan?
takut jugak.
haish.
bahaya.
:)

Hizami Rahim berkata...

@Dairy Liyana

thanks dear.
:)

Hizami Rahim berkata...

@anisizatyA.J

okay boss!
:)

Hizami Rahim berkata...

@hans

tahu takpe.
cuba lah sopan sikit.
buat pantun ke.
sajak ke.
syair ke.
kan kan kan?
:D

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com