Rabu, 8 September 2010

Anonymous Kejam ?

 Seram seh pakai topeng ni.


Hurm. Siriyes. Anonymous kejam? Entah. Aku blogwalking tadi. Singgah mana-mana blog cambest. Lepas tu nak taip lah komen. Tup tup nampak komen daripada anonymous. Wow! Dahsyat gila! Komen daripada anonymous betul betul annoying. Suka betul nak buat orang lain marah marah. Tak faham lah. Apa faedah kau dapat? Aiskrim Paddle Pop? Biskot Marrie? Coklat Masakan? Gula Pasir? Duh...


Aku tahu kita berhak untuk bersetuju atau tidak. Boleh sajo nak bagi pendapat. Tapi kalau dah sampai tahap serupa mengutuk dan mengeji apa kes? Pulak tu anonymous guna kata kata kesat tambah tambah lagi gelaran entah apa apa. Eh eh kalau kau kumpul kata kata kesat tu dah boleh buat dua buah Kamus Dewan kau tahu. Siriyes aku siriyes.


Hey hey. Pernah dengar menegur secara berhikmah? Hikmah ialah bijaksana. Berhikmah dalam membuat teguran bermaksud berusaha menggunakan kaedah terbaik dalam menyampaikan sesuatu teguran agar kumpulan sasaran dapat menerima serta melakukan perubahan berdasarkan teguran yang diberi. Teguran tersebut berhasil membawa lebih banyak kebaikan berbanding mudarat. Sila rujuk di sini untuk maklumat lanjut.


Sesungguhnya anonymous tu mencacatkan dunia blog. Mentang mentang tak tahu siapa sebenar dia boleh lah nak gebang berdesing. Adeh. Apa apa pun aku ingin memohon maaf zahir dan batin sempena dengan Hari Raya Aidilfitri tak lama lagi. Tiba tiba. Haha. ;)


potpetpotpet: If you are looking for perfection, buy yourself a BARBIE doll.


48 ulasan:

  1. anonymous kan spesis takde telur...ekekeke :p

    selamat hari raya :)

    BalasPadam
  2. @Azrul Hisham

    haha.
    really?
    selamat hari raya too!!!
    :)

    BalasPadam
  3. kalau teguran membina xpe gak kan??

    BalasPadam
  4. hahaha.. I'm being anon at moments.. but I don't swear.

    BalasPadam
  5. @Lya

    okay je.
    :)
    yang penting, kita tahu apa yang kita buat.
    hehe.

    BalasPadam
  6. btol tu..suka ati je anon kan..huhuhu..kalu berani muncul la depan2.. leh gaduh btol3..haha..xbaik...

    eh en.zami..
    Selamat Hari Raya Maaf Zahir Batin ya..

    dari AK yg comei..hahahaah!

    BalasPadam
  7. selamat hari raya. maaf zahir batin :)

    p/s: anon ingat kita leh dapat darah tinggi kot dengan ayat2 dia... huhu..

    BalasPadam
  8. @aliesha kirana

    haha.
    tak baik gaduh2.
    nanti tak comel.
    :P
    thanks.

    BalasPadam
  9. @ardinihumaira

    nasib takde darah tinggi.
    :)
    thanks dni.

    BalasPadam
  10. Manusia yang paling pengecut sekali di muka bumi ini adalah anonymous.

    kesian anonymous telah disalah gunakan oleh orang yang tak bertanggungjawab...

    BalasPadam
  11. @Adam

    wah.
    tapi bukan semua lah.
    kebanyakan.
    :)

    BalasPadam
  12. ape ni sebut3 psal biskut emri n askem
    dah la ai tgh lapo ni
    grr!

    BalasPadam
  13. nak beli teddy bear barney leh?

    leh nyanyi2

    i luv u

    u luv me

    gagaga

    BalasPadam
  14. anonymous ..kalau lah ade org bg name ni kt ank dorg..cian je,,kpd golongan yg bernama anonymous.dn kpd semua..selamat hari raya :P

    BalasPadam
  15. @Qarl

    we are happy family.
    cewahhh.
    :)
    boleh je nak beli BARNEY.
    belikan i satu kay?
    :P

    BalasPadam
  16. @rizal jabai

    haha.
    anonymous=tanpa nama.
    erk.
    how come people nak bagi nama anak macam tu?
    haha.
    :P

    BalasPadam
  17. lol!~ EPIC POST!.. awesome!.. =D I don't like Anons as much as you do, especially if they talk trash and is a wuss.. good job on the post!..

    selamat hari raya aidilfitri zami!.. (^^,)

    regards,
    najmie kamisan

    BalasPadam
  18. fenomena biasa bila dah popular...abg eq dah rasa dulu...

    **buat mcm abg eq, set to private so anonymous tak boleh komen...

    BalasPadam
  19. semua anonymous yg guna kata-kata kesat ni pengecut,
    x berani tunjukkan diri sendiri

    weyh weyh selamat hari raya (=

    BalasPadam
  20. baru la jd 1 tanda tnye siapa org itu? menarik tu..hahaha

    BalasPadam
  21. @eqbalzack

    alhamdulillah.
    setakat ni zami tak pernah kena lagi.
    :)
    tapi kesian tgk blog2 org lain kena dgn anonymous tu.
    tak baik betul.

    BalasPadam
  22. @Hassanah

    hehe.
    a bit la.
    selamat hari raya jugak!
    :)

    BalasPadam
  23. @a little less conversation

    hehe.
    that's the problem.
    when they become anonymous, they think they can hentam people.
    tak patut tu.
    :)

    BalasPadam
  24. @Hans

    erk.
    tak boleh didedahkan.
    demi keselamatan.
    :P
    haha~

    BalasPadam
  25. Anonymous bab politik lagi menakutkan lagi-lagi yang fanatik {:

    BalasPadam
  26. setuju dengan hizami :)

    kadangkala ni ade yg sengaja jadi anonymous sebab nak kutuk/ maki..
    kalau betul lah niat dia just nak menegur, dia takkan guna bahasa yg x sedap didengar kan??

    :)
    peace~

    BalasPadam
  27. gua minat sama topeng guy fawkes tu hee...

    emm, anon ni xley tgk org senang sbnrnye... pndengki uhu...

    -blogwalking lalala~

    BalasPadam
  28. betol betol
    :)
    biar bersopan santun lemah lembut aww aww..
    haha!!
    :P

    BalasPadam
  29. awe dah block mereka...takot..

    BalasPadam
  30. Xyah la layan anonymous.. dh style penakut kn. Anyway, nice blog, selamat ari raya Hizami

    BalasPadam
  31. jgn la allow comments for anonymous.hehe.

    selamat hari raya!!!

    BalasPadam
  32. bila dapat komen dari anonymous kadang2 memang menyakitkan hati
    tapi kadang2 ada betulnya
    cuma salah diorang nih suka guna bahasa yang kesat
    itu jer
    aku lebih suka tegur berhemah kan
    rasa selesa sikit

    P/S : Download Lagenda Budak Setan The Series : Episode 5

    BalasPadam
  33. @hans

    tahu takpe.
    cuba lah sopan sikit.
    buat pantun ke.
    sajak ke.
    syair ke.
    kan kan kan?
    :D

    BalasPadam

Copyright © Budak Lelaki Sebelah Pintu Designed by azhafizah.com